Pall Med Ett Steg: Välj En Pall Av Plast, Trä Och Universal, Tvåsteg Med Ett Fällsteg Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Pall Med Ett Steg: Välj En Pall Av Plast, Trä Och Universal, Tvåsteg Med Ett Fällsteg Och Andra Typer

Video: Pall Med Ett Steg: Välj En Pall Av Plast, Trä Och Universal, Tvåsteg Med Ett Fällsteg Och Andra Typer
Video: Lastpallar och EUR-pallar i trä ger positiva miljöeffekter 2024, April
Pall Med Ett Steg: Välj En Pall Av Plast, Trä Och Universal, Tvåsteg Med Ett Fällsteg Och Andra Typer
Pall Med Ett Steg: Välj En Pall Av Plast, Trä Och Universal, Tvåsteg Med Ett Fällsteg Och Andra Typer
Anonim

En pall med steg är en möbel som är oersättlig i vardagen. Dess fördelar är uppenbara, eftersom den kan utföra två funktioner samtidigt: fungera som en stol och en liten trappstege samtidigt. Det finns många stege pallar på den moderna marknaden som du kan välja beroende på individuella preferenser.

Bild
Bild

Särdrag

Huvuddragen i stegen är ett steg (det kan finnas flera av dem) fäst vid benen. Om det behövs kan pallens huvudsyfte enkelt ändras och användas som en liten trappstege.

Bild
Bild

För att pallen med ett steg att matcha den övergripande interiören försöker tillverkningsföretag att ständigt utöka sortimentet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

I utseende skiljer de sig praktiskt taget inte från vanliga avföring. Men beroende på de inbyggda tilläggselementen skiljer sig stationära och hopfällbara modeller.

Stationär - i de flesta fall billig avföring. Benen är inställda i en liten vinkel, och ett steg är fixerat på dem. Gummierade dynor läggs ofta på benen. Detta för att förhindra att träfötterna repar golvet under användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar - kompakt version. Pallen kan fällas helt eller med ett fällsteg.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett vikningsalternativ rekommenderas det att vara mycket uppmärksam på fästelement. Det är viktigt att de är pålitliga. Oavsett sorten är de vanligaste alternativen enstegs- och tvåstegsmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

En pall med ett steg kan tillverkas av olika material. De vanligaste är tre typer av råvaror.

Trä . Pallar av detta material är mycket hållbara, lätta och stabila. Och de har också rimliga priser. Den enda nackdelen är den möjliga ruttningen av trädet, om det inte bearbetades med en speciell förening i produktion. Med systematisk inträngning av fukt på en träyta blir möblerna oanvändbara efter ett tag. Dessutom måste du vara så försiktig som möjligt för att undvika kontaminering när du använder en trappstege. Till exempel kan du inte stå på den med smutsiga skor.

Bild
Bild

Metall är ett av de mest hållbara material en trappstol kan göras av. En sådan möbel tål ganska tunga belastningar och har hög hållbarhet. Bland nackdelarna bör det noteras den relativt höga kostnaden och den tunga vikten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stegpall i plast är också en vanlig modell. Det är billigt, lätt och lätt att torka bort damm och andra föroreningar. Det enda negativa är bräcklighet.

Bild
Bild

Och du kan också hitta kombinerade modeller. Till exempel om möbelramen är gjord av metall och sätet och stegen är av trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var tillämpas det?

Detta mångsidiga attribut kan användas inte bara för sittande, utan också för att nå föremål som ligger på hyllor och ställningar strax över mänsklig höjd. Med hjälp av en sådan pall är det dessutom enkelt att utföra vardagliga uppgifter:

  • skruva loss eller skruva in en glödlampa;
  • ta bort böcker och andra föremål från hyllan eller sätt på plats;
  • ta bort och häng gardiner;
  • samla frukt från träd;
  • få saker från mezzaninen.
Bild
Bild

Och även en trappstege används aktivt i olika typer av industrier och i köpcentrum. Du kan ofta se hur säljare använder dessa stegar för att visa föremål på överliggande ställen.

Bild
Bild

Urvalstips

Det första du bör vara uppmärksam på när du väljer är strukturens tillförlitlighet. Det är nödvändigt att bestämma för vilka ändamål och hur ofta stegen ska användas. För daglig användning är det bättre att välja de robusta enstegs- eller tvåstegsmodellerna. Och du måste också kontrollera:

  • stabilitet;
  • användarvänlighet (det är bäst att försöka sitta och stå på en pall precis i affären);
  • strukturens tillförlitlighet (om avföringen innebär ett infällbart steg eller en vikningskonstruktion bör transformationsprocessen vara enkel);
  • kostnad - för billiga alternativ kanske inte räcker länge och är potentiellt traumatiska.
Bild
Bild
Bild
Bild

För hem- och kontorsinredning är trä- eller snygga metallmodeller mer lämpliga. Plast används bäst i butiker eller för sällan användning (när avföringen tas bort till skafferiet). Om valet görs till förmån för en plastmodell, är det bättre att köpa en som har gummerade kuddar på trappstegen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stegpallens multifunktionella syfte har gjort den till en av de mest populära möblerna.

Rekommenderad: