Stolsoffa: Vi Väljer Hem Och Vila, En Funktionell Och Bekväm Soffa

Innehållsförteckning:

Video: Stolsoffa: Vi Väljer Hem Och Vila, En Funktionell Och Bekväm Soffa

Video: Stolsoffa: Vi Väljer Hem Och Vila, En Funktionell Och Bekväm Soffa
Video: Martoffes™ Space Saving Furniture 2024, Maj
Stolsoffa: Vi Väljer Hem Och Vila, En Funktionell Och Bekväm Soffa
Stolsoffa: Vi Väljer Hem Och Vila, En Funktionell Och Bekväm Soffa
Anonim

Ordet "soffa" har länge upphört att förknippas med ett sjukhus. Idag är soffan en kompakt, mysig fåtölj som kan sättas i en lägenhet och användas för en god vila. Låt oss ta reda på nyanser av att välja denna möbel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

I allmänhet är soffans funktionella syfte detsamma som för en vanlig stol, även om det finns flera särdrag. Soffstolen har alltid en mjuk och bekväm klädsel, och dess form är mer raffinerad och sofistikerad än en klassisk fåtölj ., och därför passar denna möbel perfekt in i olika stilar i rummet. Det moderna sortimentet av möbler är ganska brett och varierat, bland modellerna kommer du säkert att stöta på en instans som är mest lämplig för utformningen av ett visst rum. Samtidigt har soffstolen ett bredare utbud av funktioner: den kan till exempel placeras inte bara i lägenheten utan också användas som en tand- eller pedikyrstol.

Små parametrar sparar rumsutrymme, vilket är mycket viktigt för små lägenheter . Som regel är soffmodeller vanligtvis billiga. Sådana stolar kan installeras inte bara i vardagsrummet, utan också i sovrummet, i köket, i barnrummet eller i korridoren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Stolar-soffor kan presenteras i olika former. De mest populära är flera alternativ.

I form av ett kommatecken . På den här modellen kröks sätet kraftigt i knäområdet. Avser ett bekvämt utseende, men inte för lämpligt för en person med kärlsjukdomar i benen, eftersom lemmarna i detta fall kan bli domningar.

Olika mönster kan erbjudas med kuddar eller huvudstöd.

Bild
Bild

Hetero . Denna modell liknar en traditionell soffa. Ibland ingår en ländryggkudde. Nackdelarna med produkten inkluderar ryggstödet med en böjningsvinkel på bara något högre än 90 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transformatorer . Denna version ligger på en tung bas och gör det möjligt att justera rygg, sits, benläge. En mycket bekväm och bekväm pjäs som kan tillverkas i en snygg form och ha armstöd.

Bild
Bild

Halvcirkelformig . Denna stol är gjord på en ram, som kännetecknas av en rundad övergång från ryggen till stödet av benen med en inåtböjning. Knäområdet är kantigt och något upphöjt, vilket ökar komforten under vila.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och färger

Först och främst bör det sägas om vilka typer av ramar som en modern soffstol kan göras på. Det finns ett antal sorter.

  • Trä . Trä är en hållbar och pålitlig råvara. Barrträd är särskilt efterfrågade vid tillverkning av möbler. Under tillverkningen impregneras produkten med ett antiseptiskt medel och lackeras.
  • Träbrädor . Var uppmärksam på polerade eller lackerade bitar av MDF, som kännetecknas av en tätare struktur och därmed tillförlitlighet. Om valet föll på fiberboard, spånskiva, OSB, kom ihåg att dessa material är ganska sårbara för hög luftfuktighet och överhettning.
  • Plywood . Prover från denna råvara görs med de tjockaste plattorna som är möjliga. Inte för pålitlig och hållbar, men ganska budgetalternativ.
  • Metall . Modeller med blanka beläggningar är särskilt vanliga, som bibehåller ett vackert ytutseende och skyddar materialet från frätande processer.
  • Plast . PVC används främst i produktionen. Dessa är hållbara råvaror som kan köpas till ett överkomligt pris.

Oftast är soffor vackra, ljusa, blanka, men de behöver ordentlig vård och noggrann hantering, eftersom plast är mycket sårbart för repor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk sedan på alternativen för fyllmedel som kan användas vid tillverkning av en soffstol

  • Latex . Det kan vara naturligt eller konstgjort. Skiljer sig i andningsförmåga, hypoallergenicitet, motståndskraft mot nedsänkning och hållbarhet.
  • Skumgummi . Välventilerat, fint poröst material som behåller sin form perfekt, men är känsligt för fukt och torkar länge.
  • Lighttech . Det kan anpassa sig till en viss form beroende på egenskaperna hos den vilande personens kropp. Utåt är det inte särskilt estetiskt, men det har högpresterande egenskaper.
  • Öppen form . Alternativ till fjäderblock. Tål hög belastning, därför är den lämplig för vilande personer med stor kroppsvikt.
  • Vridet hästhår . Det är ett tufft material som perfekt behåller sin form, men det är inte alltför lätt att ta hand om, eftersom det kräver regelbunden behandling med ett antiseptiskt medel och också har en hög kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en soffstol för ditt hem, var uppmärksam på klädseln, eftersom både produktens utseende och ryttarens komfort beror på detta

  • Naturliga tyger . De är material som andas och absorberar fukt väl. Bland bristerna finns en tendens till krympning och en tendens att snabbt blekna.
  • Konstgjord duk . Den har ett attraktivt utseende och hållbarhet, men dålig luftgenomsläpplighet.
  • Kombinationer . Genom att blanda naturliga tyger och syntet kan du skapa material som nästan saknar nackdelarna med båda alternativen.
  • Konstläder . Ett populärt exemplar som ser ganska solid ut och är stabilt och lättskött.
  • Läder . Detta är ett dyrt material som, trots att det ser prestigefyllt ut, kräver allvarlig omsorg. Dessutom är detta alternativ sårbart för mekaniska skador.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Välj färg på soffan beroende på rummet där den kommer att stå.

Om detta är ett kontor, välj sedan neutrala svarta eller bruna alternativ; exemplar i vita och pastellfärger är lämpliga för sovrummet; för vardagsrummet och köket väljs färgen med hänsyn till hela rummets färgschema; för ett barnrum kan du hitta ett prov i glada ljusa nyanser - gul, röd, lila, grön.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Var uppmärksam på ryggstödets vinkel. Det mest praktiska exemplet har ett förhållande mellan ryggstöd och sits på minst 120 grader. Ge företräde åt modeller med justerbar vinkel.

Och var också uppmärksam på produktens storlek. Vanligtvis reser sig stolen över golvet i en nivå av 60 cm, och längden varierar från 2, 2 till 2,5 m. För små rum, välj miniatyralternativ med en längd på cirka 1,5 m, vilket också passar perfekt in i inredningen i ett barns rum.

Rekommenderad: