Designerfåtöljer (45 Foton): Mjuk Fåtölj För Hemmet Och Plast På Hjul, Andra Modeller I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Designerfåtöljer (45 Foton): Mjuk Fåtölj För Hemmet Och Plast På Hjul, Andra Modeller I Interiören

Video: Designerfåtöljer (45 Foton): Mjuk Fåtölj För Hemmet Och Plast På Hjul, Andra Modeller I Interiören
Video: Preston recliner grupp 3 sits med 2st fåtöljer 2024, Maj
Designerfåtöljer (45 Foton): Mjuk Fåtölj För Hemmet Och Plast På Hjul, Andra Modeller I Interiören
Designerfåtöljer (45 Foton): Mjuk Fåtölj För Hemmet Och Plast På Hjul, Andra Modeller I Interiören
Anonim

Att fräscha upp det inre i ett rum och ge det ett helt nytt utseende kan naturligtvis renoveras! Och om du inte är redo att helt förändra hela miljön, men ändå vill ha något nytt och ovanligt, köp en original stol! I den kommer du att spendera många trevliga minuter på att läsa en bok, titta på en film eller helt enkelt tänka på hur underbart livet är om en person är omgiven av vackra saker.

Bild
Bild

Särdrag

Möbelartiklar gjorda av designers är till största delen inte tillverkade enligt kanonerna, utan snarare enligt en plötslig inspiration. Samtidigt är det just sådana modeller som kan vara mer efterfrågade än vanliga, särskilt bland människor som uppskattar samtidskonst och är intresserade av trender inom inredning. Allt som inte är tillverkat enligt standardritningar faller idag i kategorin designmöbler. Trots att stolar och fåtöljer tillverkade i bitar skiljer sig mycket från varandra har de vissa gemensamma drag.

  • Ursprungligt utseende. I grund och botten är produkterna tillverkade i en extravagant stil, den klassiska designen är extremt sällsynt.
  • För tillverkning av styckegods används främst högkvalitativa material, inklusive plast, vilket inte är enkelt, men har ovanliga kvaliteter.
  • Högt pris. Ju mer original modellen och ju mer känt namnet på dess skapare desto mer kostar produkten.
  • Lång livslängd. Designmodeller är som regel utvecklade med ett "öga" för en lång livslängd på grund av ergonomisk design och högkvalitativa råvaror.
  • Fåtöljernas och stolarnas noggrannhet i resten av rummet. De tolererar inte genomtänkta beslut i interiören och behöver att varje objekt matchas med varandra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Precis som vanliga stolar har designerstolar olika syften. De kan vara för barnkammaren - till exempel bönpåsar eller munkar, som är så populära på sistone, för kontoret - inklusive en "svan" eller "ägg", som har samma form som ett "ägg" för ett hus, men utan "lock", för vardagsrum - med fotstöd, mjuka, praktiskt taget en soffa för en person, för gatan - gungstol, upphängd transparent ("droppe") och ogenomskinlig ("cocoon") modell, korgverk av ovanlig form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter form

Formen beror inte bara på designerns fantasi, utan också på sakens syfte. Till exempel, en kontorsstol ska vara ergonomisk, bekväm och i de flesta fall ge kroppen till en person som sitter i den en vertikal form , eftersom det är svårt att arbeta vid bordet i en annan position. När det gäller stödet kan det antingen vara på hjul eller utan dem. En inre fåtölj kan lutas till valfri vinkel , om bara personen i den kunde ta en bekväm position och slappna av. Det kan vara en vertikal modell med ett fotstöd och ett sidobord för en kopp kaffe eller ett glas vin, eller det kan vara en halvt liggande design där en person kan ta en tupplur om så önskas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter stil

Om du väljer rätt stillösning måste du överväga hur modellen du gillar kommer att passa in i den redan dekorerade interiören. Varje stil har sina egna former och färger. Låga fåtöljer kommer att vara optimala för interiören i Provence -stil ., med en tydlig geometrisk form, är det bästa av allt en kvadrat. När det gäller färgerna kännetecknas Provence av vitt, ljuslila, pulver, ljusblått, chokladbrunt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I lantlig stil kommer betonade trämodeller att se bra ut, kanske till och med i form av bänkar eller bänkar av trä eller massivt trä. Medvetet oförskämt utförande är också bra.

Inredning gjord i medelhavsstil , kräver hårda, men ändå rundade silhuetter från möbler. "Swan", "tulip" och andra modeller med en stel ram kommer att se bra ut. Färgerna är rena, saftiga, rätlinjiga - turkos, citron, olivolja, vit. Det finns ingen anledning att lägga till extra hörn till en elegant inredning. För högteknologiska eller loftstilar ett riktigt fynd blir modellerna "diamant" eller "Eiffeltornet". De är lätta, metalliska, moderna. Och även ljusa plaststolar och stolar med en snygg form, inte tunga i utseende, är lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om din inre är hållbar i klassisk eller nyklassisk stil , måste du noga tänka på hur du anpassar utformningen av designidéer till den. Alltför ljusa och okomplicerade modeller och färger kommer att se främmande ut. Sluta välja produkter som inte saknar elegans, det är bättre att välja ett par fåtöljer eller stolar. Den klassiska stilen tolererar inte asymmetri.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest ovanliga modellerna

Det mest originella och samtidigt flera alternativ är efterfrågade i världen.

" Svan ". Denna form har en trapetsformad rygg med rundade kanter. Sitsen och armstöden är gjorda i form av svanvingar.

Bild
Bild

" Boll ". Det verkar finnas en mycket populär modell i alla storlekar och färger. Den har en perfekt rund form, trimmad så att du kan sitta inne.

Bild
Bild

" Ägg " - en modell av en fåtölj som uppfanns av designern Arne Jacobson. En av de mest bekväma modifieringarna för vila, som visuellt liknar ett sprucket äggskal, varför det fick sitt namn. En variant av modellen är designen som uppfanns av dekoratören Eero Aarnio i form av ett vertikalt snitt av ett ägg. Stolsitsen är mjuk, precis som alla textilklädsel inuti.

Bild
Bild

" Diamant " - en fåtölj med en metallnätkropp, böjd på ett ovanligt sätt. Modellen passar perfekt inredning inredda i moderna, högteknologiska stilar, vilket ger rummet ljushet och luftighet på grund av dess viktlösa design.

Bild
Bild

" Tulpan " - det finns variationer med och utan sidodelar. Stolens särart är att den står på ett ben med ett runt stativ.

Bild
Bild

" Kokos ". Utseendemässigt är en sådan stol som en liten bit kokosnöt, inuti finns fruktkött i form av mjuk klädsel, utanför finns en skal. Monteras på en stålbas. Kan användas både som stol och som matstol.

Bild
Bild

Konformad fåtölj ser väldigt ovanligt ut. Det motiverar fullt ut sitt namn, eftersom det ser ut exakt som en bortskuret konditoriväska installerad på ett tvärsnitt. Om ryggen på en sådan stol är bifurcerad, ser det ut som ett hjärta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stolar och fåtöljer av den så kallade S-formen - en av de mest originella i utseende. De fick sitt namn eftersom silhuetterna på produkterna bildar bokstaven med samma namn på sidan. Det verkar som att det är väldigt lätt att falla från en sådan stol eller stol, men det är det inte. På grund av stödet, som ligger långt bort, är det nästan omöjligt att rulla över det. De kan användas som tillägg till runda bord, eller helt enkelt som ett separat säte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja en designmodell måste du inte bara styras av din smak, utan också av köpens ändamålsenlighet. Till exempel, om du verkligen gillar modellen "ägg" eller "boll" måste du se till att du passar in i den och att du känner dig bekväm att göra det. Detta gäller inte bara människor stora som stora. Långbent och högt kan det vara ganska obehagligt att krypa ihop till en boll i en trång sittplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrollera alltid måtten på den valda modellen, och inte bara för att ta reda på om du passar i stolen, utan också för att ta reda på om stolen passar i rummet.

Om vi pratar om ett kontor, se till att produktens höjd är justerbar, att du är bekväm i sätet, att ryggen inte blir trött - trots allt måste du spendera mycket tid på just det här sätet och lutar mot den här ryggen! Du bör inte välja en vacker, snygg, men obekväm modell för dig personligen . Detta kan leda till att du helt tappar lusten att arbeta på ditt kontor.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Tänk på några vackra exempel på designerstolar:

ett intressant färgschema gör stolen till en ljus accent i interiören

Bild
Bild

en gulgrå rund fåtölj dekorerad med kuddar ser lätt ut på grund av tunna metallben

Bild
Bild

den blå stolen, som påminner om makrame -tekniken, ser väldigt bekväm och mjuk ut

Bild
Bild

du kan sitta i denna hängande korgmodell i timmar

Bild
Bild

det berömda "ägget" är helt enkelt skapat för att koppla av med en bok

Rekommenderad: