Fåtölj (74 Foton): Typer Av Modeller För Hemmet, Bra Möbler Med Ett "klick-klack" -system Och Nackstöd, Vackra Halvcirkelformade Fåtöljer, Askona, Ikea M.fl

Innehållsförteckning:

Video: Fåtölj (74 Foton): Typer Av Modeller För Hemmet, Bra Möbler Med Ett "klick-klack" -system Och Nackstöd, Vackra Halvcirkelformade Fåtöljer, Askona, Ikea M.fl

Video: Fåtölj (74 Foton): Typer Av Modeller För Hemmet, Bra Möbler Med Ett "klick-klack" -system Och Nackstöd, Vackra Halvcirkelformade Fåtöljer, Askona, Ikea M.fl
Video: Bella bäddsoffa från LC möbler 2024, Mars
Fåtölj (74 Foton): Typer Av Modeller För Hemmet, Bra Möbler Med Ett "klick-klack" -system Och Nackstöd, Vackra Halvcirkelformade Fåtöljer, Askona, Ikea M.fl
Fåtölj (74 Foton): Typer Av Modeller För Hemmet, Bra Möbler Med Ett "klick-klack" -system Och Nackstöd, Vackra Halvcirkelformade Fåtöljer, Askona, Ikea M.fl
Anonim

Mysiga och bekväma fåtöljer är viktiga element i varje modern inredning. De kompletterar interiörkompositionen, skiljer sig åt i olika funktionalitetsnivåer och kan indikera att de tillhör en viss interiörstil. Men för att de ska passa perfekt in i designen måste de väljas med hänsyn till många kriterier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Stolar för hemförbättring är olika. Beroende på deras sort är de avsedda för arbete, vila, avkoppling och friskvård . Varje produkttyp kräver rätt tillvägagångssätt för urvalet, med hänsyn till designfunktionerna, funktionalitetsnivån och tillgängligt utrymme som är reserverat för det. Stolar kan vara:

  • parad och singel;
  • klassisk eller ergonomisk;
  • liten eller stor;
  • ram eller ramlös;
  • standard eller medicinskt;
  • stationär eller mobil;
  • lakonisk eller pompös.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mysiga fåtöljerna som valts för hemmet har många fördelar. De kan vara en del av en möbelensemble eller oberoende interiör accenter . Fåtöljer zonera utrymmet i alla rum, som beskriver gränserna för den funktionella zonen som är utrustad. Sådana möbler skiljer sig från vanliga hårda stolar med hög komfort.

Utbudet av modeller kan tillgodose behoven hos även de mest kräsna köparna . Samtidigt kan produkten inte bara köpas, utan också beställas för detaljerna i en viss interiör. Idag kan du köpa stolar inte bara för vardagsrum, sovrum eller kök.

Vissa modifikationer är lämpliga för burspråk, inglasade balkonger och loggior, lusthus och verandor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Märkesmodeller har också andra fördelar. Till exempel utmärks de av:

  • tillförlitlighet, praktisk och funktionalitet;
  • hållbarhet och användarvänlighet;
  • utseende estetisk
  • variation av stil- och färglösningar;
  • olika former, mönster och storlekar;
  • en mängd olika tillverkningsmaterial;
  • variation av transformationsmekanismer;
  • variation av typ av installation;
  • möjligheten att välja för alla designfunktioner i rummen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men tillsammans med fördelarna har stolarna också nackdelar. Alla modeller ser inte lika bra ut i en viss interiör .… Du måste välja dem korrekt, med hänsyn till bakgrunden och stilistiska lösningar. Samtidigt måste transformationsmekanismerna ägnas särskild uppmärksamhet. Alla fällsystem är inte lämpliga för sittplatser i små rum.

Alla typer av stolar kan inte installeras utomhus . De flesta av deras material absorberar fukt. Nackdelarna med andra modeller är klädmaterial som inte är motståndskraftiga mot nötning och smuts. Inte alla klädsel kan rengöras, så att produkterna återgår till sin ursprungliga estetik. Nackdelen med transformerbara modeller är gradvis lossning av strukturer på grund av att transformationsmekanismen fungerar. Med tiden lossnar det ramen och på vissa ställen förstör klädseln. Detta påverkar bekvämligheten och bekvämligheten för möbelanvändare och förkortar stolens livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassificering

Möbler för heminredning är olika. Med tanke på detta är det möjligt att klassificera fåtöljer för hemmet enligt olika kriterier. Enligt typ av plats är de golvstående och upphängda . Produkter från den andra gruppen hängs upp från taket eller specialfästen (kokongstolar, gungstolar, hängmattstolar). Takmonterade versioner (på en kedja) är stationära, strukturer med infästning på ett metallställ kan överföras till alla rum i huset. På sommaren kan denna typ av möbler dekorera en veranda eller terrass. Dessutom kan dessa stolar inte bara vara enkla utan också dubbla.

Fåtöljen för hemmet kan vara vikbar eller icke-vikbar, med eller utan en transformationsmekanism . Dessutom kan det vara med eller utan stödelement . Stöden själva kan vara synliga och dolda.

Modeller med hjul är lättare att flytta, medan versioner med traditionella fötter är mer stabila.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utförande typ

Stolens design är klassisk rak, kantig, rund och modulär. Varje produkttyp har sina egna egenskaper som påverkar hållbarhet och bekvämlighet. Raka eller linjära alternativ anses vara de vanligaste. Sådana möbler kan utföras med eller utan armstöd . Det skiljer sig i sittdjupet, ryggens höjd och rymmer en eller ibland två användare. Du kan sätta raka stolar längs väggen eller i mitten av rummet, på båda sidor eller framför eldstaden. De är inte alltid lämpliga för hörn, eftersom armstödens form ofta gör att du kan skjuta möblerna nära hörnet.

Hörnmodeller kännetecknas av ett kantigt ryggstöd . De har en hörnfrontdel, beroende på design, de är konstruerade för installation i hörn, rekreationsområden eller i mitten av rummet när du ordnar vardagsrum. Till skillnad från linjära analoger är de svårare att placera i gästutrymmet. Avrundade modeller köps för möbler i lämplig form (till exempel för en möbeluppsättning, som inkluderar en rund bäddsoffa).

Denna typ av möbler är utformad för stora rum eller bostäder i öppen planlösning. Det ser sämre ut på ett litet utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionalitet

Hemstolar är funktionella. De kan vara boudoir, knä, säng, arbete (för PC) och avkoppling. Beroende på syftet kan du hitta till salu alternativ för en dator eller matbord, toalettbord, klassiker eller utomhus. Fåtöljer är mekaniska och elektriska.

Ändringarnas funktionalitet kan variera avsevärt … Vissa produkter är utrustade med en fotpall, andra är utrustade med armstöd med ett bärbart stativ. Det mesta av sortimentet kompletteras med en rymlig låda för förvaring av linne eller andra tillbehör. Köparen kan också köpa modeller med ottomanskt, lutande ryggstöd, fällbara armstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Hemstolar är gjorda av olika material. Ramen är gjord av metall eller trä, dessutom används träbearbetningsprodukter (MDF, spånskiva, plywood) i produktionen. Stödelementen är gjorda av metall och trä, basen är av trä. Beroende på designen kan inte bara stöd utan även armstöd vara av metall. Naturliga och syntetiska råvaror används som klädsel för stoppade möbler. De mest hållbara och praktiska materialen är läder och konstläder. De är inte rädda för vatten, nötningsbeständiga, lätta att rengöra. Förutom dem använder varumärken möbelväv, jacquard som tygklädselråvara, klädsel kan vara velour, sammet.

Fyllningen av denna möbel beror på dess typ . I rammodeller är det polypropylenskum eller möbelskumgummi. Dessutom används ett fjäderblock i produktionen. Alternativen för den andra typen skiljer sig på olika sätt, inklusive den ortopediska effekten. När det gäller ramlösa möbler är dess fyllmedel polystyrenskumkulor eller skumgummi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Former och design

Stolarnas former kan vara mycket olika, från lakonisk rektangulär till extraordinär. På rea finns det alternativ som t.ex. soffstol, soffstol, kokongstol, modeller med hög rygg, modeller med öron och nackstöd, originalarmstöd och utan dem . Ramlösa alternativ för barn utförs ofta i form av djur och hjältar av populära tecknade serier.

Analoger för vuxna kan vara helt kreativa (till exempel kan det vara utformningen av Zhdun -stolen). Bland andra alternativ är det värt att notera bollmodeller, päronstolar, fallstolar, bananstolar, neststolar . Designen av klassiska modeller kan vara modernt eller antikt, lakoniskt ljus eller ovanligt, med en komplex struktur . Stolen kan vara låg (vissa typer av moduler, alternativ för puffar) eller höga (arbetsalternativ för bordet). Beroende på stil kan den ha en mesh -rygg. Andra ändringar skiljer sig åt avslutande vagnskopplare . Den fjärde har smidda armstöd och snidade ben utan hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ålderskategori

Sortimentet som produceras av märkena är indelat i vuxen- och barnlinjer. Var och en har sina egna egenskaper. De vuxna alternativen är stora och kombinerar ofta funktionerna i både en fåtölj och en säng. Analoger för barn kan också vikas och inte vikas . De utförs dock med ökade krav på driftssäkerhet. Ramlösa möbler är helt utformade på ett sådant sätt att ett modernt barn kan använda dem för spel.

Till exempel är päronstolar eller droppstolar lätta. De bärs inte bara från plats till plats, utan vänds också av vardera sidan och skapar hus för spel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Transformationsmekanismer

Sittomvandlingssystem kan vara vikning, utdragning, lyft, utrullning, svängning . De mest populära alternativen bland köpare är modeller med ett "click-gag" ("bok") system. Utrullningsmekanismer är bra eftersom de inte repar golvet. De fällbara sängarna gör att du kan förvandla stolen till en enkelsäng. Swivel är lämplig för rum med ett stort område.

Sovande enheter är placerade under sätet i en låda eller är en del av sätet . När det gäller alternativen utan ram har sådana produkter en extraordinär typ av utveckling. Som regel är det lågstolar med ett inslaget sovblock. För att förvandla stolen till en säng, fäll ut en mjuk madrass. Produkter av halvcirkelformad typ med rygg, och även när de fälls ut, förvandlas till en halvcirkelformad matta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Stolarnas mått är indelade i 3 typer: mini, standard och stora. Den första gruppen innehåller stolar för små barn och kompakta alternativ för vuxna (liksom vissa typer av datorstolar). Några av dem har bara 40-45 cm djup, en genomsnittlig sitthöjd på 45 cm, en höjd med ryggstöd upp till 80 cm . Det här är smala fåtöljer som köps för barn eller i små rum.

Produkter av standardtypen kan ha höga ryggar. Ibland överstiger höjden på sådana stolar 1 m. Sittets genomsnittliga bredd är 70-80 cm. Armstödets bredd kan variera från 15 till 25 cm . Andra är ännu mer: det finns alternativ att sälja med smala bordsskivor som kan användas under en bärbar dator eller till exempel en bordslampa. Stora och breda modeller kan vara mer än 1 m breda. Stora dubbelstolar används ofta för att skapa ett bekvämt gästutrymme i rum av olika storlekar och layouter. Det händer att sådana stolar köps i par och placerar dem mittemot varandra. Deras längd överstiger 1-1,2 m, når 1,5 m och deras djup når 58 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boende i olika rum

Beroende på modell och antal platser du kan placera i vardagsrum, sovrum, arbetsrum, rekreationsrum, veranda, terrass, lusthus, balkong och loggia . Ibland kan sådana möbler placeras i köket, i karnappfönstret och till och med i korridoren och korridoren. Hon utrustar rum i olika storlekar, så installationen kan skilja sig åt. Till exempel, i rymliga rum, är stolar placerade på båda sidor eller mittemot soffan, vilket placerar dem i gästområdet. Med hjälp av fåtöljer kan du zonera utrymmet i studiolägenheter. De köps för hemmabiografer, som ligger mittemot tv -zonen. Sådana möbler kan också dekorera eldstaden om du sätter stolar på båda sidor om eldstaden.

En datorstol är installerad nära skrivbordet, en mjuk stol för barn - i lekområdet. Det är omöjligt att skada dig själv om sådana möbler, det kan tas bort närmare leksakerna eller placeras nära sängen, byrån.

En fåtölj-madrass kan till och med dekorera den centrala delen av vardagsrummet och bli en accent i det inre av hallen. På balkongen installeras sådana möbler nära väggen på ena sidan av balkongavsatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stillösning

Idag är det vanligt att utrusta ett hem med möbler i samma stil. Det är därför vissa produkter är lakoniska och ergonomiska, medan andra är pompösa, fulla av inredning . Till exempel, stil minimalism det utmärks av frånvaron av dekorativa element och önskan om maximal funktionalitet. Dessa fåtöljer har solida klädsel i en fast färg. Analoger av klassisk stil kännetecknas av pompa och överflöd av inredning. Sådana stolar har ofta böjda snidade ben, tygklädsel med monogrammönster. Dessutom kan klassiska fåtöljer tillverkas med en slips för släde. Baksidan av klassiska fåtöljer är böjd, och ofta till och med kronformad, dekorerad med förgylld dekor.

Moderna fåtöljer (till exempel i högteknologiska, moderna riktningar) utmärks av ett sug efter minimalism. Denna möbel är funktionell, den kan ha inbyggda lagringssystem. Armstöden kan fungera som ett minibord; vissa alternativ är helt utrustade med sidohyllor, minibarer, hyllor för små tillbehör, böcker och annat. Varianter vintage design De kännetecknas av naturliga tillverkningsmaterial och användning av textilier med blommönster. Fåtöljer lapptäcke av trä, dekorerat med ett brokigt lapptäcke. Dessa produkter blir ljusa accenter i interiören. De kännetecknas av ett litet lager av inre stoppning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och tryck

Färglösningar på stoppade stolar kan vara mycket olika. De mest populära färgerna idag anses vara produkter med klädsel i ljusa naturliga träslag och neutrala toner . Sådana möbler passar bra med många toner i färgpaletten. Det passar perfekt in i elitinteriören i stadslägenheter och hus på landet.

Vita fåtöljer är på modet, modeller i krämiga, beige, mjölkiga toner . Populära möbler brun, produkter med lila, vinröd, orange klädsel … Samtidigt anses de mest populära idag vanliga modeller och klädselmaterial med en intressant konsistens.

När det gäller tryck är damastmönster, blommor, blommor och abstrakta färger på modet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Många ledande företag i världen är engagerade i tillverkning av högkvalitativa fåtöljer för hemmet. Elitprodukter från italienska märken, varumärken från Indonesien och andra länder är mycket efterfrågade av konsumenterna. Flera märken kom in på toppen av de bästa.

Askona - Tillverkare av ett brett utbud av interiörstolar med bekväm passform och skonsamt ryggstöd.

Bild
Bild

IKEA Är ett välkänt varumärke som erbjuder högkvalitativa produkter till köparnas uppmärksamhet till rimliga priser.

Bild
Bild

" Pinksdrev " Är en vitrysk tillverkare av inre fåtöljer för heminredning, som utmärks av sin bekvämlighet och ergonomi.

Bild
Bild

Anderssen - ett varumärke som arbetar med tillverkning av högkvalitativa mjuka fåtöljer för avkoppling, liksom transformatormodeller, som när de fälls ut blir till enkelsängar.

Bild
Bild

Rival - den största inhemska tillverkaren av interiörstolar i olika design och former, producerar modeller för varje smak och budget.

Bild
Bild

Urvalstips

När man tittar på möbler för att ordna ett visst rum i en bostad är det nödvändigt att ta hänsyn till ett antal faktorer. Storleken på produkterna är viktig, eftersom deras totala uppfattning kommer att bero på det . Kompakta produkter tas in i ett litet rum; volymetriska modeller ser bättre ut i en rymlig hall. I ett litet rum måste du ta stolar i en lakonisk design, stolar för stora rum kan ha en komplex form.

Det är också viktigt att bestämma syftet med rummet . I vardagsrummet kan du köpa modulära fåtöljer, komplettera dem med moduler-puffar, puff-bord. För en balkong är en kompakt produkt med en inre låda att föredra.

När det gäller transformationsmekanismen beror dess typ på platsen för utplacering och köparens preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller det praktiska lyftmekanismer är mer bekväma och hållbara . Utrullningsalternativ lossnar ramen, och dessutom repar de golvet. Golvmadrassstolar tas där det efter utrymning finns utrymme för fri rörlighet i rummet. Inbyggda modeller tas om de behöver placeras i befintliga nischer. Genom att köpa vikbara transformatorer kontrollerar de mekanismens smidiga funktion.

När du köper måste du prova, du måste välja en mysig och bekväm produkt . Beroende på syftet bör det vara optimalt mjukt eller omvänt ortopediskt styvt, med rätt ryggstödslutning, anatomisk form. De försöker välja praktisk klädsel. Om detta inte är möjligt köper de modeller som kan täckas med lock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Vi erbjuder 10 exempel på ett framgångsrikt val av stolar för att ordna olika rum i hemmet

Ett utmärkt val av en liten, ergonomisk datorstol för uppställning av ditt arbetsområde

Bild
Bild

En utfällbar stol i lapptäcken som en snygg och uttrycksfull accent i interiören i ett ljust vardagsrum

Bild
Bild

Modellen med rund design och dekorativa kuddar passar bra in i det rymliga rummet

Bild
Bild

Ett stycke med blommig klädsel och paradisfåglar dekorerar ett litet vardagsrum

Bild
Bild

En rund produkt som en möbel för ett litet gästområde

Bild
Bild

En gungstol med läderklädsel pryder sittgruppen i den ljusa hallen

Bild
Bild

En hängande, monterad modell kan skapa en improviserad sittgrupp i ett litet vardagsrum

Bild
Bild

Fåtöljen är ett bekvämt och funktionellt element i modulära möbler i vardagsrummet

Bild
Bild

Låg konvertibel fåtölj som pryder ett öppet rum

Rekommenderad: