Rack På Hjul: Mobil Utdragbar Med Hyllor För Hemmet Och Smal Utdragbar, Plast Och Mesh, Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Rack På Hjul: Mobil Utdragbar Med Hyllor För Hemmet Och Smal Utdragbar, Plast Och Mesh, Andra Modeller

Video: Rack På Hjul: Mobil Utdragbar Med Hyllor För Hemmet Och Smal Utdragbar, Plast Och Mesh, Andra Modeller
Video: INREDER OCH FIXAR I LÄGENHETEN | DYRT** 2024, April
Rack På Hjul: Mobil Utdragbar Med Hyllor För Hemmet Och Smal Utdragbar, Plast Och Mesh, Andra Modeller
Rack På Hjul: Mobil Utdragbar Med Hyllor För Hemmet Och Smal Utdragbar, Plast Och Mesh, Andra Modeller
Anonim

Hylldesigner är olika. I den här artikeln kommer vi att överväga modeller på hjul, notera deras fördelar, nackdelar och berätta om sorterna. Dessutom kommer vi att visa dig vad du ska leta efter när du köper det bästa alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Rack på hjul är en funktionell och icke-standardiserad lösning för att organisera utrymme. Element inkluderar vertikala stödramar, horisontella balkar, lagringsnivåer, krokar och gängade anslutningar. De är baserade på en styv mobil plattform för hyllans överbyggnad.

Produkterna har ett antal fördelar:

  • deras rörlighet gör att du kan flytta strukturer efter behov från plats till plats;
  • de organiserar och lossar utrymme, ger ordning på det;
  • skiljer sig åt i variationen i storleksintervallet, kan ha ett annat antal nivåer;
  • är tillverkade av hållbara råvaror, därför är de pålitliga, praktiska och hållbara;
  • har olika bärförmåga för varje hylla, har en variation i hjulens diameter;
  • tillhandahålla placering i bostäder och lokaler av olika storlekar;
  • varierar i syfte, kan möta behoven hos köpare med olika ekonomiska möjligheter;
  • ofta utrustad med ytterligare alternativ (till exempel hyllbegränsare);
  • röra sig fritt i en given riktning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ställ på hjul har ett brett utbud av modeller. Tack vare detta kan de matchas till en annan inredningsstil. Dessutom om så önskas kan köparen välja en produkt med önskad färg, lämplig för färgschemat för en viss interiör . De kan installeras i kök, sovrum, vardagsrum, garderob, hall.

En bra lösning skulle vara möjligheten att placera den i ett garage, verkstad eller lager. Du kan lagra olika föremål på hyllorna (mat, verktyg, linne, tvättmedel, blommor).

Typen av saker beror på hyllornas storlek och kapacitet, storleken och syftet med en viss struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på modell kan produkten bli ett harmoniskt tillägg till möbler eller dess accent . Den kan användas i trånga utrymmen. Racket kan dekorera interiören i en modern lägenhet, privat eller hus på landet med en typisk eller öppen planlösning.

Det ser imponerande, snyggt och modernt ut. Det rymmer många saker, det kostar mindre än en byrå eller en garderob . Det kan ersätta partitionen, delta i zonindelningen av rymden i separata funktionella områden. Ger fri tillgång till lagrade objekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom fördelarna har dock rackkonstruktionerna på hjul flera nackdelar:

  • mobila system är inte lämpliga för placering i barnrum;
  • de kan inte köpas i lokaler vars golv har en liten lutning.
  • rack skyddar inte de placerade föremålen från damm och smuts.

Deras rörlighet beror på typen av golv. Till exempel rör sig sådana ställningar bra på golvet, men inte på matta eller sten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Mobila mobila hyllor med hyllor används som utrustning för butiker, restauranger. Förutom, speciella utrullningssystem installeras i ett professionellt kök . Dessa är livsmedelskonstruktioner, förvaringsställ för köksredskap och köksredskap, kylskåp.

Hyllsystem används för att organisera tvättstugor . Små sorter köps till stadskök, hus på landet. Med deras hjälp utrustar de små blomväxthus på balkonger (loggior).

Köksmodeller kan placeras bredvid kylskåpet. Typiska mönster används för att lagra ämnen, verktyg. Vissa shoppare lånar ställ för att placera i badrum och använder dem för att lagra tvättmedel och smutsiga kläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Mobila hyllplan på hjul kan klassificeras enligt olika kriterier. Till exempel, beroende på lagringstyp kan de vara ensidiga och tvåsidiga . Bilaterala system har en hjulbas med järnvägsresor. Dessa är lagermodeller utrustade med element för olika ändamål.

De består av vertikalt placerade stag, horisontella lagerelement, styrskenor, manuell eller elektrisk drivning. De är varierande i antalet nivåer och sektioner. De utmärks av möjligheten att justera positionen för de horisontella hyllorna.

Sektionerna i sådana modeller kan vara öppna och stängda, produkterna är utrustade med tippskydd.

Bild
Bild

Separata förvaringsalternativ möjliggör anpassning till placering av föremål med olika dimensioner . Om de lägger till kan långa laster placeras. I detta fall är belastningen på alla ställen jämnt fördelad. De låter dig uppnå den mest effektiva användningen av lagerutrymme.

När det gäller viktbelastning är hjulställen lätta och tunga . Produkter från den första gruppen är utformade för att lagra föremål med låg vikt. De köps för att ordna förråd, balkonger, loggior, byta hus. De beställs för banker, kontor, arkiv och använder dem för att lagra dokument, kontorsmaterial, kontorsutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typen av konstruktion av sådana produkter är prefabricerad. Detta gör dem lätta att transportera. Vid installationen står stativ på hjul golvstående stationära . Typen av hyllor är klassisk, med pallar, slutna lådor.

Antalet nivåer av hyllkonstruktioner varierar . Racket kan vara två-, tre-, fyra-och multi-tier.

De senaste modellerna är utformade för att lagra en stor mängd små föremål.

Bild
Bild

Av typen hyllor kan glidstället vara massivt, galler, pall . Massiva hyllor är vanliga hyllor av trä, plast, metall, MDF, spånskiva. Gitter är inget annat än hyllor som består av identiska element. Pallmodeller är bra eftersom de har staket på alla sidor. Även små föremål kan lagras i dem.

Det mobila nätstället är en smal struktur av massiva hyllor och en metallram, ett enda galler på 3 sidor (förutom fasaden). Andra modeller är enklare: de består av ett par hyllor i 2 rader. De liknar utrullningsbara soffbord, så att de kan användas hemma för att utrusta vardagsrum och korridorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Trä, plast, metall, spånskiva, MDF används vid tillverkning av rack på hjul. Varje typ av material bestämmer konstruktionens egenskaper, dess viktbelastning, användbarhet och hållbarhet.

Plast används för pallar och sektioner . Plastmaterial är inert mot fukt, sönderfall, svamp, rost. Den är hållbar, variabel i färg, men inte konstruerad för betydande viktbelastningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä är det bästa alternativet för en rackkonstruktion . Den är hållbar, miljövänlig, praktisk, tål mer vikt, men används inte särskilt ofta i hjulsystem.

Bild
Bild

Spånskiva och MDF används för tillverkning av hyllplan . När det gäller prestanda är materialet inte sämre än trä. Råvaran är dock inte resistent mot fukt, vilket begränsar tillämpningsområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall (aluminium, galvaniserat, rostfritt stål) - materialet i ramen på dessa modeller . Skiljer sig i hållbarhet, praktiska egenskaper, motståndskraft mot betydande belastningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av val

Valet av rack på hjul beror på olika faktorer. Exempelvis beaktas följande:

  • produkthöjd, bekväm för användare;
  • antalet nivåer som krävs för att placera alla saker;
  • höjden mellan hyllorna är tillräcklig för att rymma specifika föremål;
  • längden och bredden på hyllorna som du behöver för att passa saker;
  • hjulens storlek, deras obehindrade rörelse i en given riktning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, var uppmärksam på ramens styvhet, nivån på den högsta tillåtna belastningen . Typ av ram är viktig. Det kan vara en typisk "skelett" -design eller en sluten version, som till exempel är ett trelagerat fodral av plastlådor med ett infällbart öppningssystem.

Beroende på typen av lagrade objekt måste du vara uppmärksam på antalet guideprofiler. I andra system består ramen av 4 huvudelement.

Vissa alternativ har en stabil bas på hjul och två huvudstänger som pallar eller hyllor är fästa till.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet beror på vad som exakt behöver systematiseras. Om detta är en liten inventering är det värt att köpa en modell med slutna lådor . Om så önskas kan du sätta en etikett på var och en av dem som anger typen av lagrade produkter. Ett slutet lagringssystem kommer att hålla små föremål från damm.

Om stället behövs som ett mobilt system för att organisera odling av plantor, är det lämpligt att ta en modell med flera nivåer av hyllpallar . De rymmer många behållare med plantor. Garagemodeller måste vara särskilt kraftfulla, liksom tunga verktygsalternativ. Här är det bättre att välja öppna produkter med rejäla hyllor.

Bild
Bild

Om du behöver ett modellbord, till exempel för ett sommarresidens, bör du titta närmare på plastversionen med högst 2-3 nivåer. Vid behov kan den rullas ut på terrassen, veranda. Dessutom kan den placeras i ett sommar lusthus.

Den bästa modellen för förvaring av tallrikar är alternativet med en ytterdörr, pallaskar i nät, skenor för att hänga upp handdukar

Lämplig för kök och mobila hyllor med perforerade pallar på sidorna. De kan lagra grönsaker och frukt.

Rekommenderad: