Cocoon Stol (58 Bilder): Hur Man Gör En Neststol Med Egna Händer? Översikt över Golvmodeller Och Gungstolar Av PVC -rör, Mått Och Ritningar

Innehållsförteckning:

Video: Cocoon Stol (58 Bilder): Hur Man Gör En Neststol Med Egna Händer? Översikt över Golvmodeller Och Gungstolar Av PVC -rör, Mått Och Ritningar

Video: Cocoon Stol (58 Bilder): Hur Man Gör En Neststol Med Egna Händer? Översikt över Golvmodeller Och Gungstolar Av PVC -rör, Mått Och Ritningar
Video: Så här uppnår du ett enhetligt resultat genom att måla vått-i-vått 2024, Mars
Cocoon Stol (58 Bilder): Hur Man Gör En Neststol Med Egna Händer? Översikt över Golvmodeller Och Gungstolar Av PVC -rör, Mått Och Ritningar
Cocoon Stol (58 Bilder): Hur Man Gör En Neststol Med Egna Händer? Översikt över Golvmodeller Och Gungstolar Av PVC -rör, Mått Och Ritningar
Anonim

En kokongstol gör att du kan få komfort i ditt hem och samtidigt göra interiören original. Detta köp låter dig skapa ett unikt hörn av integritet, där en avkopplande atmosfär alltid råder. Tänk på egenskaperna hos denna möbel, olika typer och tillverkningsmöjligheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Denna stol har en rundad form och fick därför ett så okomplicerat namn. Det är hon som är huvuddragen i sådana möbler. Formen kan variera obetydligt, men alla standardmodeller förenas med sin halvstängda design.

De otvivelaktiga fördelarna med en sådan stol är följande funktioner:

  • dekorativitet - det kan dekorera alla rum;
  • bekvämlighet - du kan välja en bekväm position, sitta eller ligga, täcka dig med en filt, lägga en kudde under ryggen eller huvudet;
  • isolering - modellen är ett delvis slutet utrymme där du kan vara ensam med dina tankar, bläddra i en tidning eller surfa på webbplatser i en bärbar dator;
  • modernitet - en kokongstol kan bli ett element i inredningen i aktuella stilar som skandinavisk, medelhavs, japansk, eko, högteknologisk, modern, loft, popkonst;
  • mångsidighet - kan placeras i vardagsrummet, barnkammaren, sovrummet eller på gatan på gården i ett privat hus;
  • exklusivitet - sådana möbler ser ovanliga ut och ger en glädje åt hemmet, vilket ger ett modernt och intressant utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus:

  • installationen innebär användning av verktyg, du måste äga vissa färdigheter;
  • om detta är en upphängd modell, måste takytans integritet kränkas, och om det finns en spänningsstruktur kommer det inte att vara möjligt att hänga den;
  • nackdelen med stationära exemplar med fästen är att de inte bara kan tas och flyttas om du bestämmer dig för att modifiera interiören;
  • kostnaden för kokongstolar är högre än för konventionella modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Enligt typ av installation är kokongstolar indelade i flera typer.

Upphängd

Denna "sockel" fästs i taket med karabiner, kedjor eller andra fästelement. På grund av detta kan stolen fungera som en gunga.

Om du bestämmer dig för att ta bort gungstolen utan stativ eller flytta den till en annan plats, kommer du att möta det faktum att det kommer att finnas hål i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utomhus

Sådana stolar-kokonger är rörliga, eftersom de är utrustade med en solid, stabil bas i form av en pelare, på vilken kokongen är upphängd. Som namnet antyder är strukturen installerad på golvet, så modellens tillförlitlighet är högre än den föregående. Benstolen kan svänga som en upphängd, den kan rotera runt sin axel. Fördelen är att den kan placeras var som helst i lägenheten där det finns tillräckligt med utrymme, även på balkongen.

Beroende på kokongstolens form finns det flera sorter

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en mjuk ram

En sådan modell är lite som en hängmatta, men mindre förlängd. Du kan sitta eller ligga i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boll

Den sfäriska versionen har en stel ram. Det kan vara singel eller tandstång. Det är det perfekta komplementet till moderna interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En droppe

En mycket mysig svängmodell med en liten ingång. Det finns modeller med dörrar som är särskilt attraktiva för barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Produktens pris, bekvämlighet och hållbarhet beror på denna parameter. De mest hållbara av dem är på en metallram . Ramlösa stolar är mindre hållbara. Låt oss titta närmare på materialen som används för att göra kokongstolar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

För tillverkning av sådana modeller används vanligtvis stål och aluminium. Tråden är belagd med färg som inte gnids bort eller tvättas bort.

Smidda produkter kan ha mycket vackra prydnader.

Bild
Bild

Rotting

Detta är en typ av tropisk vinstock som är slät. Det har använts för tillverkning av möbler under lång tid; detta material är inte rädd för fukt och är motståndskraftigt mot slitage. För att producera kokongstolar i industriell skala började tillverkarna använda en artificiell analog av vinstockarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vin

Liksom pilkvistar har vinstocken blivit ett ekonomiskt alternativ för ekomöbler. Det slitstarka andningsbara materialet är sämre än motsvarigheten - rotting . Det är inte så smidigt och mjukt, så kuddar måste placeras i sådana modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast och akryl

Dessa material används för att göra solida stolar som ser ut som ägg. Möbler av plast och akryl, samt av plexiglas, kompletterar framgångsrikt interiörer i moderna stilar av minimalism, hi-tech och popkonst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Reiki av detta naturmaterial kan hålla den böjda formen väl.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nylon- eller bomullssnöre

De flexibla fibrerna har formen av den sittande personens kropp, vilket gör dem särskilt bekväma. Sladdmodeller är mindre hållbara än andra och måste tvättas regelbundet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Textil

En mängd olika färger gör att du kan göra ljusa ovanliga kokongstolar. För sådana möbler används presenningar, regnrockar, jeans och andra tyger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stickning

De mest originella bitarna som ger värme och komfort i rummet. Det finns många stickmönster, och utbudet av trådar är verkligen stort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Macrame

Macrame -produkter kombinerar skönhet, enkelhet och styrka. De används ofta som utomhusversioner av kokongstolar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Standard äggformade modeller är ca 120x95x75 cm. Stolens dimensioner väljs beroende på flera parametrar.

  • Ålderskategori - för barn eller vuxna. Idag erbjuder tillverkare ett stort antal barnmodeller av snygga mönster och färger.
  • Enkel eller dubbel. Stora hängande modeller för två liknar en soffa och ger maximal komfort, i sin tur är enkla stolar också bra, eftersom de gör att du kan gå i pension och överge alla bekymmer.
  • Ledigt utrymme är en viktig faktor för många köpare. Välj en stol baserad på storleken på ditt bostadsutrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

När du väljer en kokongstol, var uppmärksam inte bara på möbelmodellen utan också på tillverkaren. Genom att köpa varor från betrodda företag skyddar du dig själv mot besvikelse. Här är modeller från välkända märken som är populära bland kunderna.

Bild
Bild

Bubble Chair

De mest kända är de transparenta modellerna av detta märke, som gör att ljus kan tränga in från alla sidor. Företaget producerar också snygga futuristiska vita modeller.

Företagets sortiment inkluderar hängande bubbelstolar, golvstående på basen, äggformade. Priserna för dem börjar vanligtvis på 50 tusen rubel.

Bild
Bild

Ekodesign

Hängande gungstolar är en trendig del av modern inredning. Att köpa en korgstol i form av en kokong, en boll eller ett ägg är ett utmärkt alternativ för en bekväm vistelse hemma och på landet. Företaget producerar alla typer av modeller i ett acceptabelt prisklass från 12 till 20 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verkstad "Pokachayka"

Företaget trivs med sin variation av barntextilmodeller, eftersom det här inte bara är fåtöljer, utan också enheter för många nya spel. De liknar färgglada tält och inkluderar ytterligare inredning, till exempel i form av en uggla eller en enhörning . Detta alternativ är en droppformad hängmatta med kuddar, dekorerad med nosparti.

Billiga produkter från detta företag kommer att bli ett originalt element i inredningen och fylla barnrummet med oförglömliga intryck.

Bild
Bild

Härdig

Modeller av konstrotting på en metallram tål upp till 110 kg. Deras hållbara och estetiska produkter glädjer ögat med en mängd olika färger och är prisvärda.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper en så ovanlig möbel som en kokongstol måste du ta hänsyn till ett antal nyanser

  • Maximal strukturvikt . Vanligtvis rymmer stolar upp till 120 kg, men det finns också stolar med högre eller lägre hastighet.
  • Inredning stilistik . Äggkokonger passar väl in i stilar som futurism och hi -tech, korg - Provence, ljusfärgad - popkonst.
  • Rummets storlek . Om stolen är installerad utomhus, på gården eller på landet, är denna fråga inte viktig, men de boende i lägenheter och små hus måste beräkna det fria området.
Bild
Bild

Hur passar stolen in i interiören?

Vi kommer att prata mer detaljerat om kombinationen av en kokongstol med olika designriktningar i det här avsnittet. Klassiker interiörartiklar av naturmaterial i naturliga färger är konsonanta. Trä, rottingelement, neutrala ädla färger - allt detta kommer att bli ett elegant tillägg till stilen. Högteknologisk kommer att komplettera en kokongstol gjord av glas på en krombotten med metallstenar. Vitt, svart, grå nyanser - allt detta passar in i den moderna omgivningen. Formen på en boll eller ett ägg ser futuristisk ut och ser perfekt ut när den omges av en högteknologisk inredning.

Medelhavsstil få vänner med en utsmyckad rottingstol eller vit, men dekorerad med en vävt spindelnät. Provence, country går bra med en kokongstol utan ram, på en mjuk bas, gjord av lätt material. En trästol kan också fungera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

För att göra en kokongstol hemma behöver du bara några delar.

  • Textil . Om du är intresserad av en trädgårdsmodell för gatan, förbered sedan ett fuktbeständigt material. Hemversionen kan tillverkas av vilken möbeltextil som helst. Använd två bitar som är en halv meter större än bågen.
  • Hula Hup . Gymnastikbågar på 70-100 cm av metall tål tung belastning, vilket innebär att de är lämpliga för produktens ram. Och även PVC -rörbågar kan användas, de är gjorda genom att vika en ring från skurna delar av ett polypropenrör.
  • Förbered en syntetisk vinterisator , dragkedja, 2 karabiner, ringar och rep 2x2, 2 och 2x2, 8 m.

För enkelhets skull rekommenderas att du skapar en ritning som gör att du kan beräkna rätt dimensioner för alla strukturella element.

Bild
Bild

För arbete behöver du ett måttband eller "centimeter", sax, trådar med nålar, en symaskin. Vi föreslår att du gör dig bekant med steg-för-steg-instruktionerna:

  • vik de två tygbitarna ansikte mot ansikte och placera hula -ramen i mitten;
  • cirkelbågen på tyget och gör en cirkel med en diameter på 30 cm större;
  • klipp en av de resulterande cirklarna, sy en dragkedja i halvorna och fäst;
  • sammanfoga runda bitar ansikte mot ansikte och sy;
  • linda ramen med vadderingspolyester och säkra den med trådar;
  • vänd ut det resulterande locket och sätt in hularingen där;
  • markera hålen och gör dem;
  • tejpa kanterna;
  • trä repen genom hålen och anslut ändarna så att repen viks på mitten;
  • häng den färdiga kokongen med fästelementen;
  • gör enkla kuddar för bekvämt sittande i stolen.

Cocoon stolar är en inredning, liksom en bra plats för hobbyer och rekreation. Utbudet av tillverkade modeller är ganska brett, och om du vill få en exklusiv produkt, gör det bara själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Tack vare de ljusa kuddarna kan kokongstolens utseende förvandlas och bli en ljus inredning i interiören

Bild
Bild

Hängstolens mysiga färg förknippas med ett varmt filtmönster. En sådan möbel kommer att lägga till mys och bli ett snyggt tillskott till rummets design

Bild
Bild

Futuristiska modeller av kokongfåtöljer passar bra med moderna stilar

Bild
Bild

Den breda fåtöljen rymmer ett förälskat par eller flera barn. Detta är ett vackert och bekvämt alternativ för två eller en stor familj

Rekommenderad: