Sandlåda (62 Bilder): Hur Man Gör En Barnsandlåda I Landet Med Egna Händer, Mått Och Ritningar Av En Enkel Sandlåda, För En Tjej Och En Pojke

Innehållsförteckning:

Video: Sandlåda (62 Bilder): Hur Man Gör En Barnsandlåda I Landet Med Egna Händer, Mått Och Ritningar Av En Enkel Sandlåda, För En Tjej Och En Pojke

Video: Sandlåda (62 Bilder): Hur Man Gör En Barnsandlåda I Landet Med Egna Händer, Mått Och Ritningar Av En Enkel Sandlåda, För En Tjej Och En Pojke
Video: How to Build the Simpliest and Easiest DIY SANDBOX on ur backyard|Filipino Danish Family in Norway 2024, April
Sandlåda (62 Bilder): Hur Man Gör En Barnsandlåda I Landet Med Egna Händer, Mått Och Ritningar Av En Enkel Sandlåda, För En Tjej Och En Pojke
Sandlåda (62 Bilder): Hur Man Gör En Barnsandlåda I Landet Med Egna Händer, Mått Och Ritningar Av En Enkel Sandlåda, För En Tjej Och En Pojke
Anonim

Barn i alla generationer älskar sandlådan och pysslar gärna i den och hittar på sandstäder och deras ovanliga invånare. En offentlig sandlåda är naturligtvis inte dålig, men din egen sandlåda, byggd på din egen webbplats, är mycket bättre. Eller så kan du samarbeta med dina grannar genom att sätta en sandlåda på gården för alla. Och även de som har liten aning om arbetsplanen kan göra det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

På dacha, på en tomt utanför staden, är en barnsandlåda ett bra alternativ för att fånga ett barn medan vuxna arbetar i trädgården eller grönsaksgården. Att arbeta med sand, som du vet, håller inte bara barnen upptagna - det utvecklar finmotorik, vilket är särskilt viktigt i förskoleåldern . Och om det finns flera killar i sandlådan kan spelet dra ut i timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kraven för att bygga en sandlåda är ganska enkla, men strikta

  • Säkerhet . Ofta är en sådan lekplats byggd av begagnade material. I det här fallet måste brädorna rengöras noggrant och se till att de gamla spikarna tas bort, alla oegentligheter och spån elimineras.
  • Bekvämlighet . Designen måste definitivt vara genomtänkt. Det är nödvändigt att beräkna var barnet kommer att sitta, hur man gömmer platsen ovanför honom (för att inte få solslag), var och hur man förvarar lekmaterialet.
  • Hygien . Sådana platser ska rengöras väl och snabbt, sanden ska inte blandas med marken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gamla sovjetiska modeller är inte de enda för en prisvärd och relativt snabb implementering . Tidigare byggdes sandlådor mer och mer oklutade, vilket innebär att de inte var skyddade från "olaglig" inträde av katter och hundar, sanden var genomblöt i regnet, löv från de närmaste träden fördes dit. Nu är sandlådor byggda på ett sådant sätt att alla de listade aggressiva designfaktorerna inte är skrämmande.

Det kommer inte att vara dyrt eller tidskrävande att göra ett lock (inte nödvändigtvis trä, det kan vara tillverkat av film och remsor), och sandlådan kommer att visa sig vara ren, välskött, skyddad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designen av en modern sandlåda kan också vara så ny och oväntad som du vill . Och designens komplexitet är varierande. Den första punkten i planen för tillverkning av detta barns "paradis" är att välja det designalternativ som är mest lämpligt för själva platsen, barnens ålder för närvarande och den närmaste framtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sandlådealternativ

En trälåda fylld med sand är det enklaste att göra. Men du kan gå längre med mer intressanta konfigurationer.

Sandlådor är av olika slag

Transformatorer . Detta är inte bara en sandlåda - det är en struktur med säten, bänkar, till och med en full sittgrupp. Mycket ofta kan du se övervägande västerländska exempel på denna design: en del är en liten lekterrass eller kök, den andra är en sandlåda kopplad till den. Köksalternativet är särskilt framgångsrikt, eftersom barn föredrar att "laga" många rätter från sand med olika formar.

Bild
Bild

Med tak eller soltält . Detta alternativ är det mest kompetenta, eftersom barnet skyddas från direkt exponering för strålar. Han kan säkert spela på en sådan plats i timmar.

Bild
Bild

Bärbar . Detta är som regel en liten struktur som kan installeras på olika platser på webbplatsen. Ofta är detta plastsandlådor av vikbar natur. De är lätta att bära.

Bild
Bild

Sexkantig eller sexkantig . Det skiljer sig från den vanliga formen helt enkelt. Men det gör det mer bekvämt - på ett sådant ställe har fler barn möjlighet att sitta ner medan de leker.

Bild
Bild

Med en bild . Detta är ett helt spelkomplex: det är var man ska åka, det är var man ska gräva i sanden. För egen produktion - projektet är inte lätt, men du kan naturligtvis behärska det.

Bild
Bild

Tvåvånings . Varje barn drömmer om sitt eget lilla hus i trädgården. Och föräldrar kan förverkliga hans dröm. På andra våningen kommer det att finnas ett hus i sig, precis under det finns en sandlåda (naturligtvis med tak). Vanligtvis är en bild också anpassad till en sådan struktur.

Bild
Bild

Från däck . Ett alternativ som förutsägbart har blivit populärt de senaste åren. Dessa brädor är redan klara, du kan köpa dem på byggmarknaden och bygga en snygg och okomplicerad sandlåda mycket snabbt.

Bild
Bild

Bana version . Det här är en väldigt cool och praktisk idé. Inledningsvis är det nödvändigt att planera konstruktionen av en stor sandlåda med lock. Och när det här locket stänger sandlådan kommer ett helt podium att bildas, en liten scen för barns (och inte bara) familjeföreställningar. Det kan dekoreras med lampor, trädgårdsljus, flaggor.

Bild
Bild

I form av ett bord . Detta är ett mycket populärt alternativ i moderna daghem. Sandlådan är som en lekplats på bordet: barn sitter på bänkar och filler runt på detta "sand" bord. De tröttnar inte på huk, blir inte utsmetade och vuxna kommer gärna med i spelet.

Bild
Bild

Med ett ord, det finns definitivt något att skjuta ifrån. Det återstår bara att välja det du gillar och det tillgängliga alternativet - och börja designa.

Dimensioner

Dimensionerna beror på platsens område, platsen som kan tilldelas sandlådan, syftet som är kopplat till den och andra faktorer.

Du måste fokusera på standarddata

  • Barn under 3 år kan inte kliva över högsidan, så 20 cm är den optimala höjden. Om de enkelt kliver över den här kan du öka den till 30 cm.
  • Om ett barn ska leka är standardstorleken på en enskild sandlåda 1, 2 vid 1, 2 m. Det blir litet och mysigt. Om det antas att vänner kommer att gå med killarna, bör storleken ökas till 1,7 m med 1,7 m. Återfyllningens volym ska vara sådan att barnet inte når jorden. I genomsnitt läggs 1 ton sand på den optimala lådan.

Detta är egenskaperna hos en liten sandlåda. Men om det är en komplex struktur, sammansatt eller transformator, förändras dimensionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

De vanligaste alternativen är tallplankor, stockar eller balkar. Men metall och plast är mindre populära. Sandlådor är också gjorda av tegel, men detta är också långt ifrån praktiskt alternativ. Trädet är det mest miljövänliga och säkra. Under moderna förhållanden kan det vara en struktur gjord av hampa, foder, däck. Och här sandlådor av plastflaskor och liknande improviserade medel är inte längre relevanta - de är sämre än trä och håller inte så länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Traditionell verktygslåda (vägledande lista):

  • måttband, markeringsrep;
  • skyffel;
  • sand;
  • båg- och träskruvar;
  • film till botten (den kan ersättas med geotextiler);
  • träprimer, antiseptisk impregnering;
  • slipmaskin (men om du har köpt redan polerade brädor kommer det inte till nytta);
  • efterfärg (akryl eller olja).

Skivorna måste slipas och grundas ordentligt. Det är nödvändigt att bearbeta dem så att det skulle vara orealistiskt att få en splinter under spelet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller huvudmaterialet - sand, bör det vara lämpligt för att skulptera, använda formar, annars kommer barn helt enkelt inte att gilla det . Så, fin vit sand ser bra ut, men barn gillar det inte: den samlar damm, skymmer ögonen och är värdelös för att skulptera. Kvartsand är också långt ifrån idealisk - den repar huden. Den röda ravinsanden kommer att glädja spelarna, men eftersom det finns mycket lera i den kommer killarna att bli mycket smutsiga.

Vad ska du välja? Mellanfärgad gul sand, som ofta kallas flodsand. Den har mindre lera än ravinen, och ändå är det tillräckligt för bra skulptering. Korn av detta material är icke-traumatiska och skadliga organismer kommer inte att starta i det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gör det själv: steg för steg instruktioner

Algoritmen är lättare att bygga. Till exempel enligt schemat för en enkel sandlåda för ett sommarboende.

Ritningskonstruktion

Du kan hoppa över detta steg om du har en visuell skildring av sandlådan, projektet eller byggnadsdiagrammet. Och naturligtvis åtminstone minimal erfarenhet av material. I det här fallet är en skiss mer än tillräckligt för att bygga en sandlåda . Men du kan gå åt andra hållet: använd hjälp av många onlinedesigntjänster. De hjälper inte bara att beräkna mängden material, utan också att göra en elektronisk ritning - ett mycket bekvämt alternativ.

Bild
Bild

Tillverkning

En sandlåda med lock är den mest praktiska att använda. Dessutom blir en sådan hemgjord design för barn lätt till bänkar.

Vilka material och verktyg som ska förberedas:

  • stänger 150x20x3 cm - de kommer att gå till baksidan av bänken, 4 sådana stänger kommer att krävas;
  • stänger 70x5x5 cm - de går för att fästa träelementen på brädorna, 12 stycken behövs;
  • dörr metall gångjärn - endast 4;
  • brädor som mäter 150x15x3 cm, som därefter utgör 4 sidor av två brädor, det vill säga bara 8 stycken;
  • brädor som mäter 150x17, 5x3 cm, varav den nedre delen och basen av tillbehöret är gjorda - endast 4 element;
  • 4 stopp 70x6x3 cm;
  • 4 stopp 17,5x6x3 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Här är en steg-för-steg-instruktion

Platsförberedelse . Det är här arbetet börjar. Omkanten av den framtida sandlådan kan markeras med pinnar. Det översta jordlagret måste tas bort. Du måste gå 25 cm i marken för att göra en grusdräneringskudde. Botten av den formade gropen måste vara jämn och ett vattentätande lager göras. För att göra detta, lägg en plastfolie eller geotextil. Och så att fukt inte stagnerar i filmen måste dräneringshål göras där. Längs kanterna på den utgrävda gropen är det också nödvändigt att göra gropar för att installera 9 stöd i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramkonstruktion . Från parade brädor måste du göra 4 sidor, som är anslutna med staplar. Självgängande skruvar är att föredra som fästelement. Längs sidornas övre kant installeras vinkelräta ytterligare brädor - de kommer att bli grunden för locket. Gångjärn är fästa på dessa brädor, medan 30 cm måste dras tillbaka från kanten. Ett par brädor fästs på den sömlösa brädan.

Bild
Bild

Ryggdesign . På alla sidor av den konstruerade ramen placeras 2 plankor som fixeras med självgängande skruvar. Sedan fästs begränsare, tryckstänger installeras.

Bild
Bild

Efterbehandling

Alla detaljer slipas (även om detta görs i början), men du kan måla sandlådan i slutet av arbetet. Det är också viktigt att täcka det med ett antiseptiskt medel.

Bild
Bild

En baldakin kan göras över sandlådan - detta kommer att dölja barnen från den stekande solen eller gömma sig för regnet som överraskas . För konstruktionen av en enkel baldakin måste du installera vertikala stolpar i hörnen av lådan. Överst på ställen är ledad med en gemensam sele. En markis av sådant material är installerad på den resulterande ramen, som inte släpper ut vatten. Det är fixerat med dekorativa naglar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En intressant och mycket enkel version av sandlådan för de minsta är ett lågt bord . Det byggs för tvååringar. Höjden på ett sådant bord är bara 40 cm. Bordsskivan med en låda är 90x60 cm. För tillverkning måste du ta ett par tre meter brädor, barer, plywoodplåt och färg. Arbetsstyckena är sågade i detalj, de måste slipas och målas. Och när allt är torrt kan du montera strukturen. Du måste också lägga en film under sanden.

Den främsta bekvämligheten med designen är att den är bärbar. Den kan tas ut vid bra väder och ges till barnet för att leka. Och i dåligt väder kan en sådan sandlåda användas hemma efter att tidigare ha skyddat golvet från sand. Killarna kommer att bli mycket nöjda med det ovanliga och mobila spelbordet.

Bild
Bild

Designidéer

Lekområdet utomhus är ett stort fantasifält, och du bör inte stoppa det. Fram till en viss punkt, förstås. Sandlådans utformning beror både på barnets ålder och könet - för en pojke och för en tjej kan det finnas fundamentalt olika färgalternativ.

Det finns flera sätt att dekorera sandlådan

En färg, men gör sedan ett mönster på den med en stencil . Det kan vara ett indiskt mönster, etniskt, fantasi. Slutligen är ytan täckt med ett allergivänligt lack.

Bild
Bild

Att måla sandlådan med alla regnbågens färger, men att hålla ordning är inte bara kaotiskt . Även om en mångfärgad design inte alltid ser organisk ut på webbplatsen, måste du vara försiktig med ett stort antal färger.

Bild
Bild

Vit - det blir en försonande bas - med ett vackert tryck ovanpå . Det kan vara bär, äpplen, geometriska former, uttryckssymboler, prickar. En vit sandlåda med röda eller blå prickar ser väldigt söt ut i nästan alla områden.

Bild
Bild

Strukturen kan dessutom dekoreras. Till exempel, om det ligger nära staketet, praktiskt taget fäst vid det, kan en planka för rekvisita göras på detta staket . Det kommer att bli krattor, spadar, formar och andra verktyg som är extremt viktiga för de små ägarna av sandlådan. Om det finns en bänk i närheten kan du dekorera den med utomhuskuddar (om spelarna plötsligt vill lägga sig).

Bild
Bild
Bild
Bild

Samma vägg nära sandlådan kan dekoreras med en krans av flaggor och andra söta element (textilcirklar, stjärnor, hjärtan). Allt detta kommer att skapa en stämning på webbplatsen. Du kan också hänga en riktig krans av små lökar som lyser väldigt stämningsfulla i mörkret. Trädgårdslyktor kan också dekorera detta område.

Om sandlådan är gjord i ett hus måste du lägga en filt i den, kasta kuddar där och vara lugn om barnet plötsligt somnar under taket på sitt lilla skydd. Mest troligt kommer han att överföra ett gäng leksaker dit. Som en försiktighetsåtgärd kan du lägga en kista för dem bredvid huset.

Bild
Bild

Väljer plats

Du bör inte placera platsen bakom höga buskar och uthus. Detta kommer att göra det omöjligt att styra lekplatsen. Naturligt ljus beaktas också: ena halvan av strukturen ska vara i solen, den andra i skuggan. Om det inte finns någon sådan plats behöver du en markis, ett svampparaply, någon liknande baldakin.

Det visar sig att huvudkravet för en sandlåda är en plats som är välskådad för vuxna. Det ska inte finnas en aktiv byggarbetsplats eller annat föremål i närheten som barnet inte ska kontakta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Och 12 exempel på ren inspiration kommer att komplettera materialet - mysiga och ovanliga sandlådor i trädgården, på gården, på platsen

Ett mycket bekvämt bord för flera barn samtidigt. Och om föräldrar vill lära dem en mästarklass kommer det också att vara bekvämt för dem. Denna sandlåda lockar också vuxna

Bild
Bild

En idealisk lösning, eftersom taket är byggt elementärt, och själva strukturen liknar både ett tält och en wigwam och en båt - du kan drömma dig fram

Bild
Bild

Ett helt lekkomplex med ett tak som kommer att tilltala alla barn. Är att gungan inte räcker för fullständig barnslig lycka

Bild
Bild

Och i denna sandlåda kan du omedelbart spela till skolan - ett speciellt bräda (eller bara måla) för att rita med krita kommer att vara en originallösning. Och denna del blir byggnadens lock

Bild
Bild

Ett mycket sött hörn för barnet, dessutom med rätt plats. Verktyg kan naturligtvis förvaras på väggen, vilket lär barn att städa

Bild
Bild

Tja, vilken pojke har inte provat sig själv minst en gång rollen som en orädd pirat. Och här är ett värdigt skepp för honom och deltid - en sandlåda

Bild
Bild
Bild
Bild

Om ett barn ser en vanlig sandlåda som ett riktigt stenbrott måste det finnas en grävmaskin. Förresten, vuxna kan gå överbord och göra det också. En bra idé, och även med ett tak över strukturen

Bild
Bild

En liten sandlåda av däck är en konstruktion som är snabb att tillverka. Och igen, det finns en krita tavla bredvid, uppenbarligen barnen älskar det där

Bild
Bild

En riktig teremok, och även med tillväxtkonton - barnen kommer inte att lämna denna plats

Bild
Bild

Om det finns ett barn i huset, och det här är en tjej, kommer det här alternativet att bli kär i henne vid första ögonkastet. Fallet när två ideala platser är anslutna i en - en sandlåda och ett barnkök

Bild
Bild
Bild
Bild

Och det här alternativet är möjligt om det finns många barn i familjen, och alla måste trivas med en personlig lekplats

Bild
Bild

Ganska enkelt, men ändå gulligt alternativ, ljust och lämpligt inrett

Bild
Bild

Lyckligt val!

Rekommenderad: