Glidskärmar: Vi Väljer Interiörpartitioner För Rummet I Form Av Mjuka Dragspel Och Metallgaller

Innehållsförteckning:

Video: Glidskärmar: Vi Väljer Interiörpartitioner För Rummet I Form Av Mjuka Dragspel Och Metallgaller

Video: Glidskärmar: Vi Väljer Interiörpartitioner För Rummet I Form Av Mjuka Dragspel Och Metallgaller
Video: 120 Sliding Room Divider and Room Partition design ideas - Interior Decor Designs 2024, Maj
Glidskärmar: Vi Väljer Interiörpartitioner För Rummet I Form Av Mjuka Dragspel Och Metallgaller
Glidskärmar: Vi Väljer Interiörpartitioner För Rummet I Form Av Mjuka Dragspel Och Metallgaller
Anonim

De karakteristiska egenskaperna hos en glidskärm, som skiljer den från alla huvudväggar, är flexibilitet och enkel förändring. Du kan alltid göra om strukturen efter önskemål. Men det är viktigt att omedelbart ta hänsyn till de grundläggande reglerna för urval och förstå detaljerna i alla typer av partitioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Konstruktiv

Invändiga glidskärmar kan användas både i ett privat hus (lägenhet) och på ett hotell, serveringsanläggning, utbildningsplats. Du kan styra sådana partitioner med bara en rörelse. De viktiga fördelarna med att använda dem är:

  • inget behov av att få tillstånd;
  • enkel installation och demontering;
  • spara utrymme;
  • estetisk variation.

Vissa glidande skiljeväggar kan nå en höjd av 3-6 m. De är i vilket fall som helst mer eller mindre desamma. Detta är en grupp (kedja) av dukar som rör sig åt sidorna längs guiderna.

Viktigt: konstruktionens bredd är alltid större än dörröppningens bredd. Annars är det inte en skärm, utan en fackdörr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionell

Men det är värt att överväga de uppgifter som kan lösas genom partitioner för ett rum. Zoning kommer alltid i förgrunden. Tack vare det är det lättare att fördela utrymme för olika ändamål. Eller bara estetisk betoning på vissa platser. Med hjälp av en skärm kan du göra rummet mysigare och trevligare.

Mycket beror dock också på:

  • stilistiska drag;
  • mått;
  • produktformer.

Viktigt: en felaktigt vald skärm kan visuellt göra utrymmet tyngre, skapa en känsla av rörelse. Deras nuvarande funktionella funktion är deras ökade användbarhet. Den glidande skärmen kan snabbt flyttas eller tas bort helt. Och sedan - för att återvända till sin ursprungliga plats. Glidande skiljeväggar kan användas i vilken rumsstil som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det klassiska alternativet är mjuka dragspel, som representeras av ett stort antal modeller. Det fällbara dragspelet bildas av ett antal ramflikar anslutna med gångjärn. Oftast är de anslutna med piano och möbelgångjärn. Antalet dörrar begränsas endast av rummets storlek . Men de mest praktiska partitionerna med 3-4 slingor.

Bild
Bild

Experter noterar att fönsterluckorna på sådana skärmar oftast når 0,4-0,6 m i bredd. Rekommenderad höjd är 1, 5-1, 8 m. Erfarenheten visar att det är dessa parametrar som är mest praktiska. " Dragspel" kan vara både funktionella skiljeväggar och rent dekorativa föremål . Det finns många andra lösningar, inklusive metallgaller på hjul.

Bild
Bild

Vissa modeller har inte ramar alls . Grundelementet är vertikalt placerade ställ som är förbundna med horisontellt placerat material. Sådana skärmar kan se väldigt bisarra ut. Vid behov rullas de upp och tas bort. Det kan också finnas skärmar med ett vertikalt arrangemang av element som är anslutna med gångjärn eller flexibla skär.

Bild
Bild

Expertråd

I barnrummet ska skärmen väljas så att lekområdet är lättare att skilja från de platser där barn studerar och vilar. En skärm med lagringssystemelement kan avsevärt förenkla livet. För badrummet rekommenderas att använda en skjutskärm av polyeten . Denna lösning är relativt billig och har ett överflöd av designlösningar. Ett mer modernt alternativ är en plastglidvägg, som kan imitera glas, och är också ganska perfekt när det gäller design.

Vissa skärmar är gjorda av glas . Alternativt har den en matt eller korrugerad konsistens. För att förbättra utseendet kan du använda en tonad eller prydnad partition. Nackdelen med glaskonstruktion är en hög risk för brott. Om du planerar att använda tjockt glas måste du föredra ramlös design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på användning av partitioner

Så här ser en ljus glidskärm ut med en brun kant runt omkretsen. Noggrant genomtänkta prydnader och hål på toppen hjälper till att förbättra dess dekorativa egenskaper. Harmonin i dess färg med färgerna hjälper till att passa partitionen i rummets stil:

  • golv;
  • väggar;
  • möbler.
Bild
Bild

Men det här är en mycket lätt och externt attraktiv partition. Hon passar säkert in i ett rum med en klassisk design. Det är inte svårt att märka den yttre korrespondensen mellan dess stil och utförande av mattan och möblerna. Även individuella inkluderingar av mättade färger i rummet ser motiverade ut. I allmänhet uppnås en färg- och designbalans.

Bild
Bild

Mästarklass om att göra en skärm i videon.

Rekommenderad: