Typer Av Barnsoffor (51 Bilder): En Soffa Och En Soffa Med Sidor, En Skjutbar Ottoman För Barn För Pojkar Och Flickor

Innehållsförteckning:

Video: Typer Av Barnsoffor (51 Bilder): En Soffa Och En Soffa Med Sidor, En Skjutbar Ottoman För Barn För Pojkar Och Flickor

Video: Typer Av Barnsoffor (51 Bilder): En Soffa Och En Soffa Med Sidor, En Skjutbar Ottoman För Barn För Pojkar Och Flickor
Video: How Many Balloons Does It Take To Float? 2024, April
Typer Av Barnsoffor (51 Bilder): En Soffa Och En Soffa Med Sidor, En Skjutbar Ottoman För Barn För Pojkar Och Flickor
Typer Av Barnsoffor (51 Bilder): En Soffa Och En Soffa Med Sidor, En Skjutbar Ottoman För Barn För Pojkar Och Flickor
Anonim

Moderna barnsoffor har ett brett utbud av mönster och typer, vilket gör det möjligt för dem att enkelt passa in i inredningen i en lägenhet eller ett hus. Dessa soffor kan vara funktionella möbler för barn. För det första kan sådana produkter snabbt och enkelt läggas ut på en sovplats, och de kan vikas tillbaka till sitt ursprungliga tillstånd. Barnet kommer att klara av dessa uppgifter på egen hand. För det andra är moderna soffor av rimlig storlek och passar perfekt i små barnrum utan att störa dem och ge plats för lek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Varje förälder ställer frågan om vilka möbler de ska välja för sitt barn så att det är av hög kvalitet och vackert. Dessa är mycket viktiga kriterier eftersom de garanterar en hälsosam sömn och skapar också en bra miljö för barnets utveckling.

Idag presenterar marknaden för köpare ett stort och varierat utbud av barnmöbler från olika material, typer, former, storlekar, mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en barnsoffa bör konsumenten överväga egenskaperna och fördelarna med varje säng. Den moderna soffans vackra och lätta design gör den till ett roligt för barn och ett tillskott till inredningen i rummet. Tillgängligheten och attraktiviteten för en sådan produkt till ett pris är också viktigt för föräldrar.

Människor som har barn vet att deras barn gillar allt mjukt, inklusive bekväma möbler, som har en mjuk rygg och armstöd. Tillverkare av barnmöbler styrs av detta och anpassar sig till konsumenternas intressen. Spädbarn känner sig trygga i sådana underbara soffor.

Förutom att spara plats gör denna möbel det möjligt att vika lakan, kudde och filt i en låda som ligger längst ner på produkten. Och vissa soffor har inbyggda ortopediska madrasser, så de är överlägsna i komfort jämfört med vanliga barnsängar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

När de väljer möbler för att sova för sitt barn, bör föräldrarna först bekanta sig med olika barnsoffor. Eftersom för ett barn från 3 till 5 år är sängens utformning inte så viktig som dess säkerhet, det bästa alternativet för denna grupp av barn är en bäddsoffa med sidor . Denna design kommer att skydda barnet från att falla på natten, samt förhindra att sängkläderna skrynklas. Experter rekommenderar för ett litet barn att välja soffor med ostadiga stövlar.

Det finns ännu fler soffmodeller tillgängliga för äldre barn. Föräldrar som har en önskan att lära sitt barn hur man organiserar och skapar sitt eget utrymme, det är bättre att köpa en bäddsoffa med lådor nedan.

Det är känt att ett barn kan använda de nedre lådorna för sina egna ändamål (spel). Därför, när du köper den här typen av möbler, rekommenderar jag omedelbart att förklara för barnet om osäkerheten i dessa roliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa föräldrar väljer utdragbara soffor som enkelt fälls ut och fälls ut . Sådana modeller är typiska för att spara utrymme.

De vanligaste modellerna med lådor är Eurobook. Dess främsta nackdelar: ojämn sovplats på grund av leder, brist på armstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

I klick-gag-modellen ligger kuddarna på sidorna och fungerar som armstöd

Säkra armstöd finns i dragspelsmodellen … Denna soffa kännetecknas av sin komfort och enkla fällning av kajen.

Bild
Bild

En tvärsoffa eller en soffa, en ottoman och en soffa är möbler för dagtid vila (kortsiktiga), därför är sådana produkter inte avsedda för barnens konstanta sömn . Det är mer ändamålsenligt att använda dessa föremål som boende för gäster, det vill säga tillfällig användning. Men om det inte finns tillräckligt med utrymme i lägenheten kan du låta barn sova på dem, även om det inte är särskilt bra.

Bild
Bild

Transformationsmekanismer

Vanligtvis finns det två typer av transformationsmekanismer i barnsoffor: utrullning och vikning

Den första typen av möbler är mycket kompakt, har lådor för förvaring av barnlinne, det finns ingen deformation av sovplatsen efter sömnen. Men man bör komma ihåg att en sådan modell kommer att verka lägre än när den monteras när den är utfälld. Modeller av den andra typen utmärks av sin styvhet och vikt. På grund av detta kommer ett barn på 3-7 år inte att kunna lägga ut soffan på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Barn är alla olika, och därför deras smak också. Det finns ett stort utbud av soffor på marknaden för små användare, men du bör välja möbler efter barnets ålder för att inte gå vilse i havet av erbjudna modeller.

De minsta kommer att vara intresserade av soffor i form av leksaker: bilar (för pojkar), vagnar, mjuka leksaker (för tjejer).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Små tjejer kommer att älska sofforna i Hello Kitty -stil (en karaktär skapad av en japansk konstnär som har blivit populär bland barn och tonåringar). För pojkar kan du överväga modeller som en soffnom, Vinnie, McQueen. Yngre förskolebarn kan vara intresserade av hus- eller regnbågsmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barn skulle vilja leva i en sagovärld med sagovarelser, där det finns en plats att sova och leka. Alla dessa drömmar kan förverkligas med de perfekta "fantastiska" möblerna.

Hjärtan hos små pojkar i grundskolan är ivriga efter äventyr och resor, så de kan tycka om soffor i form av fartyg, racerbilar. Men samtidigt ska en sådan sovplats se intressant ut och enkelt förvandlas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att välja rätt möbel för ditt barn måste du välja rätt storlek på bäddsoffan. Möblernas storlek beror på flera kriterier: höjd, ålder och storlek på själva barnrummet. För ett barn under 7-10 år räcker det med en enkelsäng, för äldre barn -1, 5. Det viktigaste är att barnet är bekvämt och fritt för en lugn och bekväm sömn.

Man bör komma ihåg att ditt barn växer hela tiden och möbler köps i mer än ett år, så du bör välja sänglängden med en marginal på cirka 30 centimeter mer än hans faktiska höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En låg soffa är lämplig för förskolan och yngre barn och högre produkter för skolbarn och ungdomar.

Det bästa erbjudandet för ett barn är en halvmjuk soffa, som efter sömnen inte klämmer och inte tar någon form. Naturligtvis har en sådan soffa en ortopedisk funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt och till och med nödvändigt att uppmärksamma produktens material . Naturligtvis måste du först och främst titta på klädseln och den inre fyllningen av de mjuka delarna - det måste vara allergivänligt. Det rekommenderas att välja ett något mjukt tyg med ett litet ludd som är behagligt att ta på. När det gäller materialet måste allt vara naturligt. Otolichny -alternativet - en träsoffa med bomullsdekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter avråder från att köpa möbler med läder och syntetiska ytor. Innan du köper måste du fråga säljaren om limfogarnas sammansättning. Tillverkaren av barnmöbler ger vanligtvis information i de medföljande dokumenten, så det kommer inte att vara svårt att ta reda på sådana uppgifter.

Innan du köper bör möbler fällas ut och vikas många gånger i butiken i närvaro av ett barn - låt honom försöka göra detsamma.

Det är lämpligt att välja en bäddsoffa enligt barnets smak, inte din. När allt kommer omkring borde han vara bekväm och bekväm, ingenting, även om dessa möbler motsäger ditt färgsättning i rummet. Och det är viktigt att den blivande ägaren gillar det. Därför måste den vara närvarande när du väljer en soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så det här är kraven som en idealisk barnsoffa måste uppfylla:

  1. Vadderade armstöd.
  2. Stötfångare (för barn under 7-9 år).
  3. Runda hörn.
  4. Miljövänligt material.
  5. Soffans färg ska vara ljus, men inte på något sätt giftig.
  6. Designmöbler.
  7. Ortopedisk insats på soffplatsen (tillval).

Rekommenderad: