Gungsoffor (20 Bilder): Välj Utemöbler Med Baldakin För Ett Sommarboende Och En Trädgård

Innehållsförteckning:

Video: Gungsoffor (20 Bilder): Välj Utemöbler Med Baldakin För Ett Sommarboende Och En Trädgård

Video: Gungsoffor (20 Bilder): Välj Utemöbler Med Baldakin För Ett Sommarboende Och En Trädgård
Video: LOWES HOME DEPOT COSTCO PATIO FURNITURE SOFAS CHAIRS DECOR SHOP WITH ME SHOPPING STORE WALK THROUGH 2024, Maj
Gungsoffor (20 Bilder): Välj Utemöbler Med Baldakin För Ett Sommarboende Och En Trädgård
Gungsoffor (20 Bilder): Välj Utemöbler Med Baldakin För Ett Sommarboende Och En Trädgård
Anonim

En gungsoffa är en sak som tillför mys i inredningen. De är bekväma, opretentiösa, dessutom kan specialhantverkare enkelt göra dem på egen hand. Om vilken typ av soffa gungor är och hur man väljer rätt, bör du prata mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Som regel köper de flesta en soffa för ett sommarboende, mycket mindre ofta för sitt hem. Beroende på var i framtiden de kommer att stå, och vad och vilken design de ska ha beror på.

Egentligen finns det inte många material från vilka du kan få en soffa att svänga. Endast ett fåtal av dem är tillräckligt starka. Nedan visas de vanliga modellerna och materialen för deras tillverkning.

Trä . Det vanligaste alternativet. Perfekt för en trädgård på sommaren. Men tyvärr är en sådan sväng mycket känslig för fukt, väderförhållanden och till och med lufttemperatur i avsaknad av korrekt träbearbetning. Dessutom är de lätta att bryta och även brandfarliga. Bland fördelarna är miljövänlighet och ett trevligt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall . Sådana modeller är hållbara och hållbara. Du kan enkelt ge dem vilken design som helst, applicera valfritt mönster på dem eller göra dem på beställning med olika typer av smide. Men en sådan gunga är inte riktigt lämplig för småbarnsfamiljer, eftersom barn kan göra väldigt ont av dem. Dessutom är sådana strukturer svåra att installera. Men de är relativt lätta att ta hand om.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Gungsoffan är indelad i flera typer beroende på deras struktur och syfte.

  1. Flersäng och dubbel . De förra är långa och måste ha en stark och kraftig struktur, de senare är mer kompakta och kan hänga på en kedja.
  2. Fällbara modeller i ett stycke . De utfällbara sofforna kan fällas ut, varefter de har formen av en säng eller en soffa. Massiva modeller av denna typ av möbler har en fast rygg.
  3. Utomhus och inomhus . Utomhussoffa gungor har en karakteristisk egenskap - en baldakin, och de för hemmet har en ljusare och mer lakonisk design.
  4. Med olika typer av ställ . De vanligaste ställen är A-formade och U-formade.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel kommer absolut alla typer av gungor med rygg, de enda undantagen är chockerande eller extravaganta designmodeller.

Hur man utrustar?

Uppenbarligen kommer en soffa att behöva mycket utrymme. Därför är det bäst att placera dem på en webbplats fri från andra strukturer. Det viktigaste att tänka på är att vägen till dem också ska vara fri, utan några hinder.

Det rekommenderas inte att placera sådana möbler nära väggar eller andra vertikala ytor. Detsamma gäller stora massiva träd. Du bör inte placera möbler i deras skugga, så mycket som du skulle vilja ha det. Det kan vara farligt. Ett undantag kan helt enkelt vara en svängbädd upphängd från starka och tjocka grenar av ett träd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bra sommarstugealternativ för en liten tomt kommer inte att vara en soffa med flera sittplatser, utan flera enstaka . Även om de kommer att ta mer plats, kommer de att ge trädgården lite originalitet och friskhet. Innan konstruktionen installeras är det absolut nödvändigt att jämna ut ytan på vilken den kommer att stå, och efter avslutad, försegla den ordentligt för stabilitet.

Tillagd bekvämlighet och sådant som en fläkt installerad ovanför soffan, som alla kommer att vara tacksamma för svalkande sommarnätter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av sittplats

Det bästa stället för en gungsoffa är en öppen veranda eller lusthus. Detta alternativ är perfekt för ett sommarboende. I det här fallet kan du försumma köpet av valv och armaturer och omedelbart fästa strukturen i taket. Det är väldigt enkelt att passa in i interiören - det räcker med att måla om det i färgen på de omgivande möblerna eller andra element i landskapet. Du kan lägga till ljusstyrka genom att köpa olika dekorativa kuddar till den. Ljust färgade filtar eller omslag med ovanligt mönster är också välkomna.

Det är bättre att välja en soffa med en liten ryggstödsluttning, sådana möbler blir mer bekväma. Som fästelement kan du använda både kedjor och tjocka reptrådar, liksom tunna metallrör. Soffor, nedhängda till golvet, verkar mycket bekvämare än de som du behöver "klättra" på.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kanske är det uppenbart att gungan ska kombineras med andra möbler, till exempel sängbord, fåtöljer stiliserade för det, bord och stolar. Nyligen har designers föreslagit installation av asymmetriska gungor, där ryggen kan vara på sidan och bara på ena sidan.

Det märks att ju bredare och längre soffan svänger, desto smidigare rör de sig . Det blir dubbelt mer bekvämt att sitta eller ligga på sådana möbler.

Att sitta och gunga på kvällen i en sådan soffa efter att ha druckit te och varma konversationer kan lätt bli en favoritvan och en slags tradition för varje familj. Missa inte denna chans och köp kvalitetsmöbler som kommer att tjäna dig bra.

Rekommenderad: