Pufffyllning: Vad Kan Du Fylla Förutom Bollar? Vad är De Och Hur Man Väljer?

Innehållsförteckning:

Video: Pufffyllning: Vad Kan Du Fylla Förutom Bollar? Vad är De Och Hur Man Väljer?

Video: Pufffyllning: Vad Kan Du Fylla Förutom Bollar? Vad är De Och Hur Man Väljer?
Video: Cream Puffs 2024, Maj
Pufffyllning: Vad Kan Du Fylla Förutom Bollar? Vad är De Och Hur Man Väljer?
Pufffyllning: Vad Kan Du Fylla Förutom Bollar? Vad är De Och Hur Man Väljer?
Anonim

En puff (eller ottoman) kallas vanligtvis ramlösa sittmöbler som inte har rygg och armstöd. Det dök upp i mitten av 1800 -talet i Frankrike och är fortfarande populärt idag. Trots allt är puffar på grund av deras mjukhet mycket bekväma för avkoppling, de har inga skarpa hörn, de är lämpliga för alla interiörer och utmärks av sin mångsidighet. Utseendet på moderna ottomaner är mycket varierat och kan lägga till en ljus accent till inredningen i alla rum. Men en lika viktig punkt är sådana möblers högkvalitativa och säkra innehåll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Fyllningen för puffen krävs måste uppfylla följande krav:

  • vara säker för människors hälsa;
  • behålla sin form väl och snabbt återställa volymen;
  • vara hållbar;
  • har vattenavvisande egenskaper;
  • lockar inte skadedjur gnagare;
  • användas vid olika omgivningstemperaturer.
Bild
Bild

Visningar

Det mest populära sättet att fylla en puff är att placera bollar av kemiskt material inuti. expanderad polystyren … Dess små granulat gör ottomanerna mjuka, elastiska och har en ganska lång livslängd, det är miljövänligt och säkert, blir inte blött och absorberar inte vätska, det drivs vid temperaturer från -200 till +80 grader Celsius.

Bild
Bild

Men det finns andra alternativ för pufffyllmedel - både naturligt och konstgjort.

Naturlig

Dessa inkluderar fjädrar och dun av fåglar, samt ull från får och baggar. Dessa fyllningar ger puffen perfekt mjukhet, men en stor mängd sådant material kommer att krävas. Hästhår används sällan eftersom den är styv i strukturen. Sågspån och spån av tall eller cederträ har en behaglig doft och stöter bort skadedjur. Bovete skal har nyligen blivit ett mycket populärt fyllmedel. Det har anti-stress och massage effekt.

Alla naturliga fyllmedel innehåller inte skadliga kemikalier, men du bör vara medveten om att dammkvalster som kommer in i dem kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner. Dessutom har det naturliga fyllmedlet en kort användningstid, absorberar fukt och är svårt att underhålla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Syntetisk

Förutom det ovan nämnda polystyrenskummet använder de polypropen … Det är mer hållbart, men det används inte ofta, eftersom det kan släppa ut skadliga ämnen vid brand.

Bild
Bild

Polyuretanskum - ett material som behåller sin form länge, men när du använder det måste locken vara mycket täta.

Bild
Bild

Holofiber lätt, mjuk, orsakar inte allergier, absorberar inte lukt och fukt, andas. Osmaner med syntetisk fyllning kan användas både hemma och utomhus, eftersom de inte absorberar fukt.

Bild
Bild

Material till hands

Om du vill fylla din favoritpuff med något annat, kan torrt gräs och växtfrön, baljväxter och spannmål användas som ett alternativ. Mycket gammalt papper är också lätt att göra fyllmedel för ottomaner.

Bild
Bild

Du kan använda bomull, men periodiskt måste du skaka och torka puffen så att den inte blir till hårda klumpar. Skumgummi som fyllmedel kommer inte att hålla länge . Rester av garn och tyger ger puffen en medelfasthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att välja en högkvalitativ, säker och hållbar pufffyllning, du bör noggrant läsa rekommendationer från specialister.

  • Påfyllningen för puffar måste ha ett certifikat som anger att materialet är speciellt utformat för ramlösa möbler och inte för byggnadsarbete.
  • Diametern på expanderade polystyrenfyllningsgranuler av hög kvalitet bör vara från 1 till 2 mm. Ju större bollar, desto lägre är deras fördelaktiga egenskaper.
  • Densiteten måste vara minst 13 g / l. Ramlösa möbler med tätare granulat kommer att hålla längre.
  • Lågkvalitetsfyllmedel, på grund av bollarnas låga densitet och stora diameter, kan göra pipiga ljud när de används. Kolla in det innan du köper.
  • Om ett certifierat pufffyllmedel har en syntetisk lukt, betyder det att det har producerats väldigt nyligen, så du måste vänta några dagar för att lukten ska försvinna.

Rekommenderad: