DIY Fåtölj (46 Bilder): Ritningar. Hur Man Gör En Mjuk Hemlagad Stol Av Skrotmaterial? Tillverkning Av Däck Och Virke

Innehållsförteckning:

Video: DIY Fåtölj (46 Bilder): Ritningar. Hur Man Gör En Mjuk Hemlagad Stol Av Skrotmaterial? Tillverkning Av Däck Och Virke

Video: DIY Fåtölj (46 Bilder): Ritningar. Hur Man Gör En Mjuk Hemlagad Stol Av Skrotmaterial? Tillverkning Av Däck Och Virke
Video: DIY Tire Seat Tutorial 2024, Mars
DIY Fåtölj (46 Bilder): Ritningar. Hur Man Gör En Mjuk Hemlagad Stol Av Skrotmaterial? Tillverkning Av Däck Och Virke
DIY Fåtölj (46 Bilder): Ritningar. Hur Man Gör En Mjuk Hemlagad Stol Av Skrotmaterial? Tillverkning Av Däck Och Virke
Anonim

Idag säljs regelbundet nya modeller av stoppade möbler för alla smaker, färger och plånböcker. Många föredrar dock att göra sådana möbeldesigner på egen hand med olika verktyg och material. I dagens artikel kommer vi att analysera punkt för punkt hur stolarna ska göras korrekt och vad som behövs för detta.

Bild
Bild

Verktyg och material

Fina och bekväma stolar kan göras för hand med olika material.

Ganska bra möbeldesigner erhålls från de mest ovanliga, tillgängliga materialen.

Stolen kan byggas inte bara av formade brädor, stänger eller metall, utan även fat, däck, däck, polypropylen och PVC -rör.

De vanligaste materialen för tillverkning av stolens ramunderlag är:

pilvin är ett vackert material som är rädd för fukt

Bild
Bild
Bild
Bild

metall är det bästa och mest hållbara materialet, det är inte utsatt för förstörelse och brott

Bild
Bild
Bild
Bild

tall, björk - ett av de vanligaste materialen av naturligt ursprung, smidigt, mjukt, lätt att arbeta med

Bild
Bild
Bild
Bild

rotting är en liana, inte det mest hållbara materialet - för att arbeta med det måste du kunna sticka korrekt och använda lim; rotting gör attraktiva trädgårdstolar

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra en stol själv måste du fylla på med alla nödvändiga material och verktyg. Om du planerar att göra en ramtypstruktur behöver du följande enheter:

  • borra;
  • ett ark sandpapper;
  • kontursåg;
  • penna och linjal.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av materialen kommer till nytta:

  • virke (de flesta hantverkare föredrar 20 mm plywood);
  • skruvar;
  • tunna naglar;
  • skumgummi och material för klädsel av möbelkonstruktioner;
  • speciellt snickerilim;
  • fläck;
  • högkvalitativ blank färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stolen kan tillverkas inte bara med en rambas, utan också utan den. Sådana möbelstrukturer visar sig också vara lätta att använda, men de är gjorda enligt ett annat schema.

Verktyg och material för dem kräver också olika.

Av verktygen kommer till nytta:

  • krita, penna och linjal;
  • symaskin;
  • stift och sax;
  • tråd och nål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande material kommer att behövas:

  • material som ska användas för stolens inre och yttre omslag;
  • lämpligt fyllmedel (hantverkare vänder sig ofta till billigt skumgummi);
  • 2 blixtlås: 40 cm och 1 m lång.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att utföra olika arbeten behöver du också följande verktyg:

  • borra;
  • en hammare;
  • kompass;
  • meter;
  • skruvmejsel;
  • självgängande skruvar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att korrekt välja det mest lämpliga och praktiska materialet för klädseln på en hemgjord stol, oavsett vad du gör den av - en trästång eller metalldelar.

Låt oss överväga vilka typer av klädsel som är de mest populära och relevanta

Konstgjord mocka . Ett vackert utseende material som inte behöver komplext och konstant underhåll. Den största fördelen med konstmocka är dess andningsförmåga, hållbarhet och styrka - det är inte så lätt att riva. Dessutom kommer klädseln inte att smutsas med ljus.

Bild
Bild

Flock . Det har mycket gemensamt med velour. Inte rädd för fukt, bleknar inte. Det används ofta vid tillverkning av stoppade möbler för barn.

Bild
Bild

Gobeläng . Dyrt och fast tyg, har en uttalad väv. Tapetet har ett unikt mönster.

Bild
Bild

Velours . Sammet-texturerat material. Utåt ser det ut som konstgjord päls.

Bild
Bild

Tillverkningsalternativ

Det finns många sätt att göra vackra och bekväma stolar.

Arbetsscheman varierar, liksom det förväntade resultatet. Hemgjorda stoppade möbeldesigner varierar från enkla till ovanliga.

Låt oss överväga steg för steg vad som är alternativen för att göra sådana möbler.

Bild
Bild

Mjuk

Hemma kan du göra en utmärkt mjuk stol. Detta kommer att kräva en plywoodskiva och alla nödvändiga verktyg. Låt oss överväga steg för steg hur du kan göra en sådan möbelstruktur själv.

  • Först måste du rita upp en noggrann ritning av den framtida produkten som anger alla dimensionella parametrar - baserat på diagrammet blir det enklare och bekvämare att arbeta.
  • Du måste klippa ut kartongmallarna. I framtiden kommer de att användas för att förbereda plywooddelarna i den framtida stolen. Det kommer att vara nödvändigt att göra tvärstänger, deras lutning, böjning och storlek bör bestämmas i förväg.
  • Alla trädelar måste slipas ordentligt. Sidorna ska målas och änddelarna ska förstärkas med speciella metallfälgar.
  • Skumdynor måste limmas på produktens säte och rygg. Om så önskas bör proceduren upprepas för armstöden. Överst förstärks skumgummit med en häftapparat.
  • För att mantla strukturen måste du göra hål och fixera fälgarna med skruvar. Först och främst måste klädseln dras över möbelns baksida, varefter du kan flytta till resten av områdena.
  • Installera alla delar på sina ställen och med varandra med hjälp av en skruvmejsel och självgängande skruvar. Alla fogar, anslutningar och fästelement måste vara belagda med lim.
Bild
Bild

Väska stol

Moderna fåtöljer som ser ut som en stor och mjuk väska utåt är mycket populära idag. Du kan också göra sådana saker med dina egna händer, och det är inget komplicerat i sådana verk.

Fina produkter kan fås från 3 meter satin, 1 meter vävt tyg för omslaget. Du måste också förbereda 1 m dragkedja, sax, syntetisk vinterisator. Användbara verktyg: en nål, stift, tråd, sax. Handlingsschemat här kommer att vara följande.

  • Förbered tygstycken med mönster. Det är nödvändigt att skära en stor botten, en liten topp och 6 kilar. Det senare måste sys och båda bottendetaljerna sys. Det övre möbelkåpan sys på liknande sätt.
  • Dragkedjan i det resulterande arbetsstycket måste försiktigt sys i en av kilarna. För att locket enkelt och bekvämt ska kunna tas bort och sättas på måste 2/3 av påsen fyllas med fyllmedel och sedan läggas i det yttre locket och bara blixtlås.

Det är mycket viktigt att sy alla beståndsdelar i båda locken med största försiktighet så att sömmarna inte sprids under lasten från vikten av den sittande personen.

Bild
Bild

Ramlös

Många människor gillar mjuka ramlösa stolar. De är bekväma och behagliga att ta på. De är ofta gjorda för unga användare. Låt oss överväga steg för steg hur man gör sådana intressanta möbler korrekt med exemplet på en barnstol.

Bild
Bild

En liknande struktur kan tillverkas av en stång eller en billig spånskiva . Framsidan är vanligtvis gjord av plywood. Ryggkomponenten kan byggas av hardboard. I det inre av möbelstrukturen ska alla böjningar och ojämna delar limmas med kartong. När limmet är helt torrt och fixerat måste ojämnheterna noggrant jämnas ut med en speciell konstruktionskniv. Ovanpå strukturen kan du säkert limma en bit skumgummi. Därefter kan den hemlagade strukturen mantlas med det valda materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtölj-säng

Moderna fåtöljer som kan utföra en sängs funktion har länge vunnit kärlek hos konsumenterna.

Multifunktionella möbler har alltid varit populära och efterfrågade, var avundsvärda efterfrågan. Men du kan inte bara köpa det i butiken, utan också göra det själv.

Bild
Bild

Baksidan och sätena i denna möbelstruktur kan byggas av enkla plywoodskivor. Handlingsplanen här kommer att vara följande.

  • Alla komponenter måste säkras ordentligt med självgängande skruvar. Den senare på den övre delen måste fixeras väl med en högkvalitativ limkomposition.
  • Alla ytor av trä måste slipas noggrant med ett ark sandpapper.
  • Ryggstöd i sidorna kan göras av barer. Deras enhet måste innehålla ben, en räcke och 5 ställningar.
  • Sitsen består av 3 huvuddelar. Var och en av dem måste vara utrustad med en trästomme.
  • Glidmekanismen fungerar på grund av speciella metallgångjärn. För att det ska fungera utan att det fastnar eller fungerar är det absolut nödvändigt att lämna små luckor.
  • Sätena måste anslutas med självgängande skruvar på en plywoodskiva med stänger. Alla tre nödvändiga platser måste vara av samma storlek.
  • Sätena ska fästas med högkvalitativa järngångjärn. Den högra halvan måste skruvas fast i sidodelarna för att strukturen ska vara så stabil och pålitlig som möjligt. Delarna måste hållas i ett läge när stolen dras isär.
  • Möblernas design måste beläggas med ett bra lack eller målas. En bra dekoration blir en skumkudde i ett fint omslag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorera

Även perfekt utförda stoppade möbler kan se tråkiga och monotona ut om de inte är ordentligt inredda. Idag har hemhantverkare många möjligheter att effektivt dekorera och komplettera gör-det-själv-möbler. Låt oss se vilka detaljer som är perfekta för detta.

Vagnskopplare . En elegant detalj som kan göra stoppade möbler dyra, ett riktigt kungligt utseende. Underlaget ser elegant ut både på huden och på rätt utvalda vävda tyger.

Bild
Bild

Macrame . Fåtöljer dekorerade med macrame -teknik får ett fantastiskt utseende. Särskilt ofta på detta sätt kompletteras fashionabla hängande modeller av fåtöljer, som tillverkas eller köps både för sommarstugor och för vanliga hemmiljöer.

Bild
Bild

Dekorativa kuddar . Korrekt utvalda dekorativa kuddar kan göra till och med en enkel bönsstol mycket ljusare och mer intressant. Dessa dekorationer bör väljas i enlighet med de omgivande färgerna och utskrifterna i interiören.

Bild
Bild

Möbler nejlikor . Intressanta dekorationer som kan ge stoppade möbler ett dyrt och pretentiöst utseende. Mönster med dessa element finns ofta i antika eller eleganta inställningar.

Bild
Bild

Lockiga ben . Förekomsten av lockiga ben i utformningen av stoppade möbler gör designen mer effektiv, elegant och uttrycksfull. Sådana produkter lockar alltid mycket uppmärksamhet och förvandlar interiören. Den böjda fåtöljen kan användas i en mängd olika stilar, inklusive klassiska.

Bild
Bild

Rekommendationer

Fåtöljen är en integrerad del av alla hem och interiörer. Om du bestämmer dig för att göra denna populära möbeldesign med egna händer, bör du beväpna dig med ett antal användbara tips och rekommendationer från mer erfarna hantverkare. Således kan du undvika många problem under arbetet.

  • Om du vill leka med dekorativ prägling av klädmaterial, bör du föredra konstläder. Hon är formbar i sådana verk och ser inte sämre ut än naturligt, dyrare material.
  • Innan arbetet påbörjas är det viktigt att korrekt rita en ritning av grunden för den framtida stolen. Om du inte kan förbereda det själv bör du leta efter en färdig plan och göra möbler utifrån den.
  • Det är viktigt att först bestämma vilka dimensioner och strukturella egenskaper den framtida ramen kommer att ha. Utan detta kan befälhavaren därefter göra många misstag.
  • Det är mycket viktigt att välja bra klädmaterial. Hans val beror inte bara på hushållsmedlemmarnas smakpreferenser, utan också på förutsättningarna för möbleringarna. Om du till exempel köper klädsel för möbler som kommer att stå på balkongen, bör du föredra mer slitstarka alternativ som inte bleknar i solen och inte kommer att absorbera gatulukt (inte alltid trevliga).
  • Det rekommenderas att fogarna i möbelstrukturen inte bearbetas med enkla utan med speciellt snickerilim. Det är värt att tillgripa denna teknik för att öka indikatorerna på hållbarhet och tillförlitlighet hos stoppade möbler gjorda hemma.
  • Materialet för ramen, om någon, väljs av varje mästare själv, men de bästa är: naturlig massiv furu, björk, ek. Det senare provet kan vara mycket dyrt, men det kommer att hålla i många år och kommer inte att skadas.
  • Om du vill göra en barnstol bör du tänka på att den ska vara mindre än de vuxna. Vanligtvis överstiger deras dimensionella parametrar inte 60x25x15 cm.
  • Arbete med klädselmaterial bör utföras så noggrant och noggrant som möjligt. Du bör inte skynda dig och göra plötsliga rörelser om du inte av misstag vill skada tyget / lädret eller klippa / fästa det felaktigt.
  • För att arbeta med tillverkning av stoppade möbler behöver du bara använda ett bra verktyg som definitivt inte kommer att svika dig. Om de använda enheterna kan misslyckas kan resultatet bli oväntat.
  • När du arbetar med klädsel måste du se till att den inte viks i veck och inte rullar åt något håll. Om detta ögonblick "ses" kan möblerna i slutändan visa sig vara slarviga och det kommer att bli svårt att rätta till misstaget.
  • Bönsäcken kan också göras klädd med plastbollar. Många DIYare föredrar denna metod. Men här måste du möta svårigheten att packa bollarna i själva påsen - de strävar bara efter att hoppa ur den.
  • Var särskilt uppmärksam på alla fästelement i den hemlagade möbelstrukturen. Försök att stärka produkten så mycket som möjligt. Således kommer du att se till att den resulterande stolen kommer att hålla länge, inte knarra eller knapra.
  • Om träkonstruktioner används vid tillverkning av möbler måste de behandlas med speciella skyddande föreningar - antiseptika. Utan dem kan trä börja ruttna, torka ut. Naturligt trä blir ofta ett mål för trädskadegörare. Högkvalitativa antiseptika hjälper till att hantera alla listade sjukdomar.
  • Om detta är första gången du stöter på sådant arbete, välj en enkel möbelstruktur för tillverkning. Om du är rädd för att slösa material och gör många misstag är det bättre att kontakta en mer erfaren mästare.

Rekommenderad: