Trådlös Belysning I En Lägenhet (39 Bilder): Vad Det är, Hur Det Fungerar Och Vad är Fördelarna Och Nackdelarna Med Att Använda

Innehållsförteckning:

Video: Trådlös Belysning I En Lägenhet (39 Bilder): Vad Det är, Hur Det Fungerar Och Vad är Fördelarna Och Nackdelarna Med Att Använda

Video: Trådlös Belysning I En Lägenhet (39 Bilder): Vad Det är, Hur Det Fungerar Och Vad är Fördelarna Och Nackdelarna Med Att Använda
Video: RGB Music solar floodlight with Bluetooth for Yard or Garden and family Party 2024, April
Trådlös Belysning I En Lägenhet (39 Bilder): Vad Det är, Hur Det Fungerar Och Vad är Fördelarna Och Nackdelarna Med Att Använda
Trådlös Belysning I En Lägenhet (39 Bilder): Vad Det är, Hur Det Fungerar Och Vad är Fördelarna Och Nackdelarna Med Att Använda
Anonim

Modern teknik gör det möjligt för designers att frimodigt experimentera med utformningen av lokaler, vilket ger inredning, komfort, skönhet och allt detta i kombination med säkerhet.

Bild
Bild

En av de nya tekniska framstegen anses vara trådlös belysning i lägenheten, som nyligen har blivit allt populärare.

Vad det är

Tack vare trådlös belysning blev det möjligt att styra ljusflödet från var som helst i rummet. Detta system är en uppsättning specialutrustning, när den är installerad kan du styra belysningsenheter, samt justera belysningsnivån med en fjärrkontroll (RC).

Bild
Bild

Uppsättningen för systemet för trådlös belysningskontroll inkluderar ett radiorelä och en fjärrkontroll, även känd som en switch. Tack vare generatorn inbyggd i fjärrkontrollen skapas elektriska impulser som sänder en signal till radioreläet, som stänger eller kopplar bort strömmen till den elektriska länken. Ofta installeras ett radiorelä nära belysningsenheten, eller inuti den, om utrymme tillåter.

Bild
Bild

Med introduktionen av trådlös belysning i människolivet blev det möjligt att skapa en original rumsdesign med olika lampor.

En trådlös panel är ett system som består av ledande lager där LED -lampor är inbäddade. Sådana paneler är ganska tunna. Med deras hjälp kan du skapa en mängd ovanliga dekorationsalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fästning av dessa produkter är möjlig på olika ytor: tak, väggar eller golv. Nyligen används denna typ av belysning ofta på reklamställ eller bildskärmar. Den trådlösa panelen kan installeras som huvudbelysning eller hjälpbelysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare glödlampornas lilla storlek är det möjligt att skapa en mängd unika former och mönster.

Fördelar

Ett trådlöst belysningssystem har flera fördelar:

  • inget behov av att skada väggar genom att lägga ledningar vid byte av enhetskrets, vilket sparar tid och material;
  • ökande bekväma förhållanden på grund av möjligheten att installera fjärrkontakter var som helst i rummet. Sådana enheter är ganska mobila, de låter dig styra belysningen från vilken punkt som helst i rummet och har en ganska stor arbetsradie;
  • enkelhet och enkelhet vid installationen av ett sådant system utan kontakt med byggnadens huvudsakliga elektriska nätverk;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • fullständig säkerhet för utrustning;
  • snygg design, möjligheten till original inredning;
  • automatisering av arbetet med flera enheter samtidigt;
  • energibesparingar vid installation av ytterligare sensorer som tänder ljuset vid behov.
Bild
Bild

Tänk på en lista över fördelarna med trådlösa paneler:

  • ganska obetydlig tjocklek, ca 2 cm;
  • lätt, eftersom tillverkningsmaterialet är polyuretan;
  • utmärkta ljud- och elektriska isoleringsegenskaper, förutsatt att de är korrekt installerade;
  • hög hållfasthet och fuktbeständighet;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • en mängd olika panelmaterial: tyg, målat;
  • förmågan att använda material från båda sidor;
  • enkelhet och enkel installation av lamporna och själva panelen: gör bara ett hål på önskad plats och placera en glödlampa;
  • energibesparing eftersom den använda panelspänningen är 12 W.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Trots ett antal positiva aspekter har det trådlösa belysningssystemet fortfarande nackdelar:

  • ganska högt pris. Alla har inte råd att köpa sådan teknik;
  • om det är ett fjärrkontrollsystem är det nödvändigt att styra över driften av batterierna i fjärrkontrollen eller en stabil Wi-Fi-signal, annars blir det omöjligt att manipulera belysningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • trådlösa paneler kräver speciell elektrisk utrustning som en kontakt och en transformator för att installeras på en lättillgänglig plats;
  • Vid installation av metallelement krävs ytterligare isolering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Som regel liknar alla trådlösa belysningssystem varandra och skiljer sig åt i typen av överförda signaler, vars huvudsakliga är infraröd, radiovåg och puls.

Infraröd signal Används vanligtvis för utomhusbelysning i privata byggnader och offentliga platser. Funktionsprincipen för denna typ av fjärrkontroll liknar den som används för att styra TV -apparater. Sådana system kan styra armaturer som finns i synfältet på ett avstånd av upp till 10 m.

Möjligheten att styra alla belysningsenheter i huset från ett ställe med denna signal är utesluten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Radiovågssignal har en något större inflytningsradie. Pulssignaler anses vara de mest produktiva och ger bra fjärrstyrning av belysning. Varje element i uppsättningen av denna trådlösa belysning har en radiosensor som överför en signal till lamporna med en fjärrkontroll.

Signalradien beror på den använda enhetsmodellen. I närvaro av en antenn når den 3 km.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna system har ytterligare en fördröjd avstängningsfunktion. De kan utrustas med rörelsesensorer, vilket gör sådana uppfinningar mycket populära bland komfortälskare.

Bild
Bild

Fjärrkontroller (fjärrkontroller) kan delas eller individuellt för varje rum. Enheter har ett annat antal kanaler (standard - 2). Oftast innehåller fjärrkontrollen fem knappar som krävs för att styra olika enheter.

Bild
Bild

Tillsammans med fjärrkontroller kan belysningen styras med en speciell enhet - en gemensam kontrollenhet installerad var som helst i rummet. Vanligtvis monteras den vid ingången till korridoren så att personen som går in direkt kan tända ljuset. Denna enhet är en liten touch eller knappsats fixerad till en yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också mer förenklade versioner av trådlösa ljuskontrollsystem, till exempel smarta lampor och fjärrkontrollkronor.

Modeller

För närvarande finns det ett stort antal modeller av trådlösa belysningsenheter. De skiljer sig åt i tekniska egenskaper. De mest populära alternativen är:

Trådlöst multifunktionellt system Zamel . Den har 2 kanaler, radioinstallationens räckvidd är upp till 200 m och är utrustad med en optisk signalfunktion för utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Coco AWST-8802 modell . Den här enheten har bara två nycklar och drivs av batterier. Från fördelarna: möjligheten att peka på kontroll, anslutning till Wi-Fi, belysningskontroll vid en viss tidpunkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlös enhet "Delumo " kontrollerar tre zoner samtidigt, inte bara belysning, utan även andra olika elektriska apparater. Förlänger glödlampornas livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Radiostyrda omkopplare "Nootechnika " har bra tekniska egenskaper, ett brett utbud av modeller, en tillverkares kvalitetsgaranti och rimliga priser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

NooLite radiostyrda kit har möjlighet att expandera systemet och välja önskad ljusflödesintensitet för varje kanal. De används ofta i systemet "smarta hem"

Rekommenderad: