Att Stoppa En Stol (28 Bilder): Hur Man Drar En Gammal Stol Med Egna Händer Hemma? Steg-för-steg-instruktion. Klädsel Urval

Innehållsförteckning:

Video: Att Stoppa En Stol (28 Bilder): Hur Man Drar En Gammal Stol Med Egna Händer Hemma? Steg-för-steg-instruktion. Klädsel Urval

Video: Att Stoppa En Stol (28 Bilder): Hur Man Drar En Gammal Stol Med Egna Händer Hemma? Steg-för-steg-instruktion. Klädsel Urval
Video: STEP BY STEP MAKING OF SOFA CHAIR IN GHANA 2024, April
Att Stoppa En Stol (28 Bilder): Hur Man Drar En Gammal Stol Med Egna Händer Hemma? Steg-för-steg-instruktion. Klädsel Urval
Att Stoppa En Stol (28 Bilder): Hur Man Drar En Gammal Stol Med Egna Händer Hemma? Steg-för-steg-instruktion. Klädsel Urval
Anonim

Om den gamla stolen redan har tappat sitt ursprungliga utseende, men du inte vill slänga den, är det fullt möjligt att försöka genomföra en sammandragning. Denna procedur är inte särskilt svår, och därför utförs den framgångsrikt självständigt hemma.

Bild
Bild

Val av tyg

När du väljer ett tyg för möbelklädsel måste du komma ihåg att tyget måste vara tätt och ganska hållbart. Det är viktigt att materialet är lätt att rengöra och, om möjligt, impregneras med en speciell vattenavvisande lösning. Dessutom är de förutsättningar som stolen ska användas omedelbart genomtänkta. Till exempel, om husdjur bor i lägenheten, är det bättre att köpa anti-vandaliskt material, till exempel flock. Sådan täckning kommer inte att bryta från klor på katter eller hundar och kommer inte ens att täckas med lastrum.

För en stol i ett barnrum är en chenille eller matta lämpligare, som inte slits ut från vardagligt bruk, utan lätt rengörs från fläckar och andra konsekvenser av barnspel. Fördelarna med dessa material inkluderar:

  • densitet;
  • naturlighet;
  • lång livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtöljen i vardagsrummet ska se imponerande ut, så det är bättre att föredra material som:

  • jacquard;
  • gobeläng;
  • läder.

Det är bäst att välja tyger med ett distinkt mönster som visar ägarnas goda smak.

Om invånarna i lägenheten röker, är det rimligt att köpa en chenille -duk som inte absorberar lukt. Efter att ha plockat upp materialet är det bättre att fråga säljaren om förekomsten av impregnering, vilket ger ytterligare skydd mot yttre faktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

För att lyckas dra stolen krävs ett antal viktiga verktyg. Först och främst talar vi om en möbelhäftapparat, som är nödvändig för att fixera klädmaterialet på en träram . Det är billigt och säljs i nästan alla järnaffärer. När du köper en häftapparat bör du inte glömma häftklamrar av lämplig storlek. Om det gamla fyllmedlet redan är ur funktion måste du köpa ett nytt - skumgummi, vadd eller båda. Detta material är också lätt att köpa från bygg- eller hushållsavdelningen.

Du kommer förmodligen också att behöva ett verktyg för att ta bort de gamla häftklamrarna . Även om vilken metallpinne som helst klarar denna uppgift, är det bäst att förbereda en platt skruvmejsel eller till och med en bända stång i förväg. Om stolen ska demonteras och sättas ihop igen kan du inte klara dig utan hammare, tång, spik, justerbar skiftnyckel och andra nödvändiga verktyg.

Bild
Bild

Syningen av själva omslaget utförs som regel på en symaskin, även om denna procedur kan göras med dina egna händer med en tråd och en nål.

Du kan göra rätt mönster med en liten rest eller ett speciellt krita.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är nödvändigt att återställa stolens träelement kan du inte klara dig utan sandpapper av den önskade fraktionen, en pensel med metallborst, färg eller lack. Vid borttagning av fästelement kan en rostdödande spray behövas . Jutegarn och remmar är användbara för att krympa själva blocket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träning

I förberedelsestadiet kräver sammandragningen av den gamla stolen inte några speciella åtgärder. Du behöver bara välja rätt tyg med ytterligare impregnering från smuts och slitage, samt förbereda alla nödvändiga verktyg. Det är viktigt att omedelbart förstå hur det slutliga resultatet kommer att se ut och därför köpa material själv och inte beställa på Internet . Man bör komma ihåg att en alltför gammal stol inte kan återställas hemma, och det är bättre att överlåta denna uppgift till en specialist. Annars kan sätet eller benen falla isär och möblerna måste kastas. Professionella hantverkare rekommenderar också att du tar bilder av stolen från olika sidor för att kunna montera den utan problem i framtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur drar man rätt?

Gör-det-själv stolklädsel hemma utförs alltid enligt ett visst schema.

Demontering

Enkla steg-för-steg-instruktioner gör det möjligt att oberoende demontera stolen i separata komponenter.

  1. Det första steget är att ta bort alla avtagbara element, det vill säga lock och eventuellt armstöd.
  2. Sedan läggs stolen på ryggen och benen demonteras.
  3. Efter att ha demonterat fästelementen som förbinder baksidan och ramen, kommer det att visa sig att separera dessa delar också. Vanligtvis skruvas skruvarna bort med en skruvmejsel och spikarna dras ut med en spik.
  4. De gamla fästena tas bort från botten, och sedan demonteras det själv.
  5. Om armstöden fortfarande sitter på plats kan de också tas bort genom att skruva loss skruvarna.
  6. I slutet avlägsnas de återstående häftklamrar som håller tyget, och det tas bort men slängs inte. Det är bäst att göra detta noggrant och inte skapa luckor, eftersom det gamla materialet kan behövas för att skapa ett mönster för det nya omslaget. Dessutom är det rimligt att omedelbart signera var toppen var placerad och var undersidan av strukturen var.
  7. Om stolen var mjuk och fyllmedlet redan har gått ur skick måste det bytas, vilket innebär att den gamla kan kastas omedelbart. Om skummet är i ordning kan det lämnas oförändrat eller helt enkelt kompletteras med ett nytt lager.
  8. Innan arbetet med tyget påbörjas rengörs ramen också från damm och de skadade beslagen byts ut mot en ny. Träelement kan slipas, målas om eller lackeras, och de som inte är synliga kan helt enkelt beläggas med ett skyddande medel.
  9. I allmänhet utförs bearbetningen av synliga element av trä med grovkornigt papper som tar bort både lack- och färgskiktet. Sedan kan du använda en annan typ av sandpapper - redan med ett fint korn, eller till och med en kvarn.
  10. Efter att du har rengjort träet från dammiga rester med en mjuk trasa kan du omedelbart fortsätta att måla. För jämn beläggning behöver du en borste, svamp eller aerosolburk - valet beror på delens egenskaper, dess storlek och personliga preferenser. Det är bättre att applicera färgämnet i två eller till och med tre lager och, efter att ha väntat på fullständig torkning, använd två eller tre lager lack.
Bild
Bild
Bild
Bild

Klipp tyger

Inledningsvis, när du köper en tygduk, är det nödvändigt att spåra att detta görs med en tio procents längdmarginal. Du kan klippa ut omslaget med det gamla klädseln eller med ett nytt mönster ritat på resterna av tapeter eller pappersark i önskad storlek . I det första fallet ska det nya materialet placeras med framsidan nedåt på golvet och sedan placeras alla delar av det gamla locket på det. Det är viktigt att inte glömma den delade tråden. Om soffans klädsel är dekorerad med mönster, är det nödvändigt att lägga ut omslagsdelarna med hänsyn till detta. Materialets villi ska alltid peka nedåt. Det är praktiskt att applicera mönstret på tyget med en tvål eller ett speciellt krita. Konturerna skisseras med hänsyn till utsläppsrätter lika med fem eller sju centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder ett nytt mönster måste du klippa ut detaljerna med hänsyn till de resulterande vikningarna . Det kommer att vara bekvämt att fixa papperet på duken med stift. Du kan sy ihop delar antingen manuellt eller på en symaskin. För att utforma kanterna rekommenderar experter att använda en fållsöm. När du klipper tyger bör du inte glömma att skära på fyllmedlet, som är skumgummi och vadd. Eftersom det andra materialet används för att fixa det första måste det också trimmas med antingen det gamla locket eller ett nytt mönster. I det här fallet finns det inga behov av breda utsläppsrätter.

Om läder väljs för stolens sammandragning är det viktigt att komma ihåg att symaskinens nål endast kan sy tunna materialprov, 1,5 mm tjocka. Innan huvudproceduren påbörjas måste arbetsstyckena "prövas" på produkten och fixera sig till varandra med hjälp av klädnypor eller annan enhet som inte skadar huden. Först efter att du har säkerställt korrekt klippning kan du fortsätta med direktsömnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vaddering och montering

Det är inte så svårt att själv utföra stolens dragning utan att återställa ramen. I grund och botten, du kan till och med täcka möblerna med en ny beläggning utan att ta bort den gamla - detta välkomnas inte särskilt av experter, men det sparar tillräckligt med tid och gör stolen mer omfattande. I grundversionen ändras dock det gamla fodralet fortfarande tillsammans med fyllmedlet. Klädseln måste börja med manteln på ryggen. För att göra detta är skumgummi fixerat på insidan, vars hörn, om nödvändigt, skärs av för att uppnå en rundad form och batting läggs ovanpå. Med en möbelhäftapparat är materialets kanter fixerade på baksidan av ryggen, även om vissa människor föredrar att använda vanligt lim för detta . Det är viktigt att hålla ett mellanrum på flera centimeter mellan häftklamrarna och jämna ut själva materialet, vilket eliminerar veck och rynkor.

I nästa steg måste ryggen klädas med tyg. Den färdiga klädseln fästs på ramen och fixeras först med fästen på sidorna. Tyget sprider sig gradvis över hela ramen, sätet och armstöden. Slutligen fästs det nya materialet på stolens rygg. Vid en sammandragning av en läderstol måste materialet först vätas för att förhindra rynkor. Detta schema är grundläggande, eftersom ibland även skummet läggs på botten av sätet över fjädrarna, och sedan är det redan täckt med ett nytt tyg. Armstöden kan också vara mantlade separat med tätt material och klädda ovanpå det.

Bild
Bild

Efter avslutad klädprocedur kan du gå vidare till monteringen av stolen. I detta skede upprepas hela sekvensen för att analysera möblerna, men i omvänd ordning. För att inte göra misstag är det tidigare bättre att spela in varje steg med hjälp av fotografier och se till att skriva ner sekvensen där de går.

I vissa fall, när en sfärisk eller blind rygg på stolen misslyckas, räcker det med att bara ordna den här delen och lämna huvudmatrisen oförändrad … För att göra detta, efter att ha tagit bort den gamla klädseln, är det nödvändigt att inspektera ramen för eventuella skador. Det är troligt att lösa monteringsbultar är skyldiga, som är enkla att dra åt.

Om det finns en spricka är det vettigt att försöka få en liknande ersättningsdel eller till och med slipa den själv. Det lossade knytbandet kan dras tillbaka ganska enkelt och säkras med ett fäste. Om det behövs byts samma tejp helt enkelt ut mot nya, och överflödigt material skärs av med sax. Den uppdaterade delen är mantlad med tygmaterial med hjälp av häftklamrar.

Rekommenderad: