Gunggarderob I Sovrummet (18 Foton): Möbelalternativ Med Svängdörrar

Innehållsförteckning:

Video: Gunggarderob I Sovrummet (18 Foton): Möbelalternativ Med Svängdörrar

Video: Gunggarderob I Sovrummet (18 Foton): Möbelalternativ Med Svängdörrar
Video: INREDNING: Smart förvaring i sovrum, Före och Efter, Garderober 2024, Maj
Gunggarderob I Sovrummet (18 Foton): Möbelalternativ Med Svängdörrar
Gunggarderob I Sovrummet (18 Foton): Möbelalternativ Med Svängdörrar
Anonim

Efter avslutad reparation, efterbehandling är det nödvändigt att välja rätt möbel. Det ska passa bra in i det övergripande interiören i rummet, vara multifunktionellt och inte störa utrymmet. En garderob är lämplig för många designlösningar i sovrummet.

Bild
Bild

Perfekta möbler

Garderober i sovrummet är installerade för förvaring av kläder, sängkläder, tillbehör. I antiken utfördes dessa funktioner av kistor och byråer, men de var gjorda av naturligt trä, så de var skrymmande och tunga. Mode förändras, liksom produktionsmetoder. Möbler med svängdörrar började tillverkas av moderna material; dessa produkter blev multifunktionella. Designen har förändrats helt.

Garderoben i sovrummet ska vara rymlig, vacker och matcha rummets stil . Innan du köper måste du se till att modellen är harmoniskt kombinerad i färg och design med andra möbler. Hon måste gömma linne, sängkläder och alla vardagskläder för nyfikna ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Prestandaegenskaper:

  • Möbler ska vara lätta och ha ett modernt förvaringssystem för både stora och små föremål.
  • Det ska finnas flera olika fack inuti. Dessa är separata hyllor för vikta föremål, lådor för små föremål och ett ställ med hängare.
  • Materialet måste uppfylla sanitära standarder, vara lätt, hållbart och pålitligt.
  • En garderob med svängdörrar ska organiskt passa in i sovrummet.

Fördelen med svängskåpet är den tysta och enkla dörröppningen, som anses vara viktig i vila och sömnrum.

Bild
Bild

Om du väljer en stationär skåpsmodell, ta då hänsyn till följande nackdelar:

  • Fasaden är gjord av ett massivt ark, glas, med vackra sniderier, så det blir svårt att kombinera ett sådant skåp med andra möbler.
  • Dörrar kan vara asymmetriska och fungera dåligt på grund av ojämna undergolv.
  • Öppna dörrar kan ta användbart utrymme i ett litet rum och kan vara obekväma när du använder ett skåp.

Innan du väljer måste du göra mått på rummet. Gungskåpet ska inte ta upp allt ledigt utrymme och störa utrymmet - både med öppna och stängda dörrar.

Bild
Bild

Varianter

Produktens design kan vara rak, radie eller kantig. Tillverkarna erbjuder multifunktionella garderober med gångjärnsdörrar, bestående av flera föremål.

Produkten med massiva dörrar kan kombineras perfekt med en lådsektion eller en sidohylla för inredning av ett rum. En sovrumsskåp kan ha en eller flera dörrar. Ett pennfodral med en eller två vingar är perfekt för små utrymmen, och alternativ med ett stort antal svängdörrar är perfekta för rymliga sovrum. Den upprättstående modellen med en stor spegel kommer att göra ett litet rum rymligare och ljusare.

Garderober med kombinerade dörrar och olika förvaringssystem har vunnit stor popularitet bland köpare . I de modeller som föreslagits av tillverkarna kombineras svängdörrar och skjutgarderober perfekt. De flesta dörrarna är gjorda med ett skjutsystem, och de övre delarna av skåpen har gångjärnsdörrar. Dekorationen av sådana modeller utförs i samma stil.

Standardprodukter har en höjd av 180 till 240 cm och hyllornas bredd är från 40 till 60 cm. Om rummet har en icke-standardform kommer tillverkarna att kunna göra skräddarsydda skåpmöbler-enligt individuella skisser och storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

boende

Det mest fördelaktiga alternativet för att installera ett skåp med gångjärnsdörrar anses vara en arkitektonisk nisch. När du gör eller köper en sådan möbel är det nödvändigt att ange en marginal i storlek så att skåpet passar perfekt. För en studiolägenhet kan en garderob fungera som en skiljevägg och separera vardagsrumszoner från varandra. Hörnskåp är de mest praktiska och tar upp lite ledigt utrymme. De dekorerar perfekt alla rum och har ett stort inre utrymme.

Material för tillverkning av skåp:

  • Laminerad spånskiva anses vara det vanligaste materialet - och det mest prisvärda. Kvalitetsindikatorerna är höga.
  • Fiberboard när det gäller kvalitet och tekniska egenskaper skiljer sig inte från spånskivor, de skiljer sig bara i tekniken för att pressa naturligt sågspån (på grund av detta är råvaran härdad).
  • Naturligt trä är det starkaste och mest hållbara materialet, och kostnaden för möbler är mycket högre. Skåp är endast gjorda av värdefulla träslag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mest populära stilar:

  1. För den klassiska stilen används endast naturligt trä. För dekoration används diskret inläggning, erfarna beslag och bronselement. Linjerna är strikt och exakt utförda.
  2. I Provence -stil finns det ljusa nyanser och materialskador. Skåpet ska se lite åldrat ut.
  3. Minimalism betyder frånvaron av mönster och dekorationer.
  4. Orientalisk stil domineras av mönster och naturmaterial.

Fällbara modeller är bekväma och rymliga. De är indelade i huvudområden: en nedre hylla för förvaring av sängkläder eller stora säsongsartiklar; det mellersta facket används för vardagliga saker, som alltid ska vara fritt tillgängliga; den översta hyllan är utformad för mindre efterfrågade föremål.

Rekommenderad: