Glansig Garderob: Gångjärnshörnmodeller Med Svängdörrar Och En Blank Fasad, Alternativ I Svart Inuti Sovrummet Och Korridoren

Innehållsförteckning:

Video: Glansig Garderob: Gångjärnshörnmodeller Med Svängdörrar Och En Blank Fasad, Alternativ I Svart Inuti Sovrummet Och Korridoren

Video: Glansig Garderob: Gångjärnshörnmodeller Med Svängdörrar Och En Blank Fasad, Alternativ I Svart Inuti Sovrummet Och Korridoren
Video: Unique Creative ideas from Cement and Tennis Ball - How to make Pots - Flower pot Design Ideas 2024, Maj
Glansig Garderob: Gångjärnshörnmodeller Med Svängdörrar Och En Blank Fasad, Alternativ I Svart Inuti Sovrummet Och Korridoren
Glansig Garderob: Gångjärnshörnmodeller Med Svängdörrar Och En Blank Fasad, Alternativ I Svart Inuti Sovrummet Och Korridoren
Anonim

Valet av möbler är alltid ett avgörande steg, eftersom interiörens praktiska och utseende beror på det. Det slutliga beslutet påverkas av många faktorer: design, storlek, kapacitet, tillverkningsmaterial och pris. Allt detta bör beaktas särskilt noggrant om ett skåp med blank yta väljs, eftersom fasaden är en av huvuddragen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper hos beläggningsmaterial

Kvaliteten på glansiga skåp beror helt på vilket material som används för fasaderna. Beläggningen kan vara plast, film, färg, akryl och lack.

Plastyta Är ett ekonomiskt alternativ som är resistent mot milda tvättmedel och temperaturförändringar.

Men plast lämnar sig lätt för mekanisk skada, som inte kan döljas med improviserade medel.

Bild
Bild
  • Om den används som beläggning för blanka ytor filma , då kommer själva produkten att ha en låg kostnad. Filmen är lätt att tvätta, men den tål absolut inte hög luftfuktighet och hög temperatur, eftersom dessa faktorer kan få den att skala av.
  • Den dyraste blanka finishen är måla eller lacka … Om det uppstår några mindre skador på det lackerade skåpet är det enkelt att fixa det. Men vid felaktig användning bildas chips som inte kan döljas. Priset på lackering är det högsta, vilket alltid påverkar kostnaden för själva produkten.

Varje blank yta kräver särskild omsorg. Det räcker inte att torka av det med en torr trasa, eftersom det skapar en statisk laddning och lockar till sig damm.

Bild
Bild
Bild
Bild

De dyraste är målade fasader, eftersom arbetsintensiv färgningsteknik används för tillverkning, vilket gör det möjligt att täcka hela produkten, inklusive ändarna, för att utesluta att fukt kommer in. Glansiga möbler kan ha raka och radie fasader, som är baserade på fuktbeständiga MDF-skivor.

Akryl, som har högpresterande egenskaper, anses vara en särskilt pålitlig beläggning. Akrylfasader består av MDF -skivor och ett plastskikt, bundna med polyuretanlim. De kan målas i alla rika färger som inte bleknar när de utsätts för solljus.

Akryl är miljövänligt och motståndskraftigt mot mekaniska skador.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med glans

Glansiga skåp har många fördelar som gör dem efterfrågade för ett brett spektrum av applikationer.

Deras viktigaste fördel ligger i deras spektakulära och estetiska utseende. Fasader med glans ser lyxiga ut, vilket utan tvekan lockar uppmärksamhet.

Glans kan reflektera ljus, vilket gör att du kan förstora utrymmet visuellt och lägga till ljus i det. Med dessa egenskaper liknar den en spegelyta.

Sådana fasader kan ha olika färgscheman, vilket hjälper till att skapa en unik inredning och mildra påverkan av grova funktioner.

Det bör noteras att den blanka ytan är lättskött. Det viktigaste är att inte använda en torr trasa för detta, vilket elektrifierar produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots de många positiva egenskaperna har glans och negativa sidor :

  • En sådan yta är benägen för snabb kontaminering. Fingeravtryck eller stänk av vatten finns lätt kvar på den. Detta kan undvikas genom att köpa ett skåp med en prickig yta eller med en mörk front.
  • Det kan lätt få repor och andra skador som inte kan repareras hemma.
  • Det kräver ofta underhåll. Minst två gånger om dagen måste skåpet torkas med ett speciellt rengöringsmedel.
  • Konventionella tvättmedel är inte lämpliga för rengöring av glansiga fasader, så det är viktigt att använda specialiserade lösningar.

Nackdelarna med denna täckning blir inte ett hinder för köpet, eftersom alla inte orsakar allvarliga besvär.

Bild
Bild

Intressanta alternativ

Att installera glansiga skåp i ett rum med glansiga tak är ett dåligt beslut. Glans ser anständigt ut i kombination med matt ram och svala nyanser. En intressant lösning är möbler där ena halvan har en blank yta och den andra inte.

En kombination av glans och brokiga mönster, liksom utsprång på texturen, kommer att se ganska ovanligt ut.

Snygga och glänsande skåp passar perfekt in i sådana stilar som loft, modern, minimalism och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av möbler kommer endast att betona designen om det inte finns överskott av reflekterande ytor i utrymmet. Glansiga släta fasader kombineras perfekt med naturstenar och massivt trä. Särskild skönhet kan uppnås med glasinsatser.

Reflekterande frontskåp kan se annorlunda ut om du använder olika färger. Så vita möbler ökar utrymmet visuellt, särskilt om du installerar det i ett litet rum. Vitt ser bra ut i alla stilar, från klassiskt till modernt. Dessutom kan den kombineras med trä, glas och andra skär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den beige färgen är avsedd att skapa en lugn och mysig atmosfär i hemmet. Och tack vare olika nyanser kan den användas tillsammans med andra färger.

En ovanlig färg som svart är avgörande för att lägga till unikhet. Det är lätt att kombinera det med olika färger, även om de har brokiga nyanser.

Förutom de primära färgerna är röda, gröna och gula populära. Rött piggar upp och får dig att agera, grönt fördjupar dig i en lugn och fridfull atmosfär och gult späd det lugna interiören med sin livlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Det finns många typer av skåp, med olika former, design, storlekar, öppningsmetod och syfte. Skrovkonstruktioner är till exempel stora och tillräckligt stora. Alla nödvändiga kläder, skor och andra tillbehör kan vikas i dem.

  • Den mest ekonomiska lösningen är inbyggd modell … Den är utformad för en specifik plats och tar inte en enda extra mätare. Men det kan inte flyttas från plats till plats efter installationen, vilket är en nackdel.
  • Mycket bekvämt och ekonomiskt hörnskåp , som kännetecknas av sin stora kapacitet och små dimensioner.

Det kostar mycket mer än standardmodeller, men det sparar allvarligt redan ett blygsamt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Swing strukturer tar mycket plats, därför måste de installeras i stora rum. De kommer att markera det klassiska sovrummet väl, och glansen kommer att göra det sofistikerat.
  • Glidande g Glansiga modeller är ursprungligen avsedda för installation i små rum som behöver spara användbart utrymme. De är bäst valda i en mörk hall eller ett litet vardagsrum. Skåp med skjutdörrar är enkla att använda och stör inte alls den fria rörligheten.
  • Gångjärn skåp är mer för förvaring av köksredskap än kläder.

Men du måste använda glans i köket med extrem försiktighet, för i det här rummet är det stor sannolikhet för skador och kontaminering av en så ömtålig beläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande vårdregler

Varje typ av blank yta har vissa skillnader, och därför måste de skötas på olika sätt.

För att rengöra en produkt med en plastglans behöver du bara använda mycket milda tvättmedel som innehåller ett minimum av kemikalier. Annars kommer det att skada. Alternativt kan du använda en tvätttvättlösning som inte kommer att skada den ömtåliga ytan på något sätt.

För att rengöra den lackerade fasaden är det nödvändigt att tillgripa specialiserade produkter. Du kan begränsa dig till glasrenare eller tvålvatten. Det viktigaste är att torka av möblerna så att det inte finns några ränder på den.

Bild
Bild

Innan skåp bearbetas är det nödvändigt att späda ut koncentrerade preparat för rengöring av glansiga möbler. Det skulle vara trevligt att använda ett speciellt vax eller en pasta som ursprungligen var avsedd för vård av möbler. Men det är omöjligt att bearbeta trä med vax: under dess inflytande kommer träet att smutsas och attrahera damm och smuts starkare.

Du kan inte tillgripa starka koncentrerade produkter som innehåller alkohol eller klortillsatser. De kommer oundvikligen att leda till glansblekning.

Många konsumentrecensioner tyder på att användningen av hårda borstar och svampar kommer att radera det översta lagret från produkten och därmed glansen.

Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om glansiga skåp i följande video.

Rekommenderad: