Våningssäng Med En Soffa Nedan För Föräldrar (54 Bilder): Möbelalternativ För Föräldrar Och Ett Barn

Innehållsförteckning:

Video: Våningssäng Med En Soffa Nedan För Föräldrar (54 Bilder): Möbelalternativ För Föräldrar Och Ett Barn

Video: Våningssäng Med En Soffa Nedan För Föräldrar (54 Bilder): Möbelalternativ För Föräldrar Och Ett Barn
Video: Modern Bunk Bed Design Idea for Kids/Stylish Kids Bedroom Design/kids room Furniture designs 2024, Maj
Våningssäng Med En Soffa Nedan För Föräldrar (54 Bilder): Möbelalternativ För Föräldrar Och Ett Barn
Våningssäng Med En Soffa Nedan För Föräldrar (54 Bilder): Möbelalternativ För Föräldrar Och Ett Barn
Anonim

Numera är det omöjligt för en person med en genomsnittlig lön att köpa en rymlig lägenhet utan att stå för skulder och lån. Därför föredrar de flesta familjer att köpa små, men mysiga lägenheter. Det verkar som om du bor tre eller fyra i ett rum, det finns praktiskt taget ingen chans att ha ditt eget utrymme, men modern teknik gör att du kan leva fritt även i små lägenheter. Ett av alternativen för att organisera ett barn- och vuxenområde i ett litet område är att köpa en våningssäng.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En bäddsoffa gör att du kan organisera en sovplats för ett barn på den övre nivån, medan botten kan rymma föräldrar för natten. Under dagtid kan föräldrastolen användas som en soffa, där hela familjen bekvämt kan sitta och titta på TV. Låt oss överväga de främsta fördelarna med denna typ av möbler.

  • En våningssäng kommer betydligt att spara utrymme. Detta alternativ är särskilt relevant för familjer som bor i ett sovsal.
  • Moderna modeller är gjorda av bekväma material som ger hälsosam sömn för alla familjemedlemmar. Vissa säljs redan med en ortopedisk madrass.
  • För närvarande erbjuds en mängd olika alternativ, bland vilka du kan välja den modell som är mest lämplig för en viss interiör.
  • En viktig faktor för att köpa en våningssäng är dess kostnad. Istället för två interiörartiklar måste du bara betala för en, vilket betydligt kommer att spara familjebudgeten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland nackdelarna med möbler är det möjligt att notera faran för den sovande personen på den övre nivån. Som regel är detta ett barn. Moderna sängar är dock så robusta och genomtänkta att föräldrar inte behöver oroa sig för detta problem. Det viktigaste är att klokt och ansvarsfullt närma sig valet av denna möbel.

Olika sorter

Bland bäddsofforna sticker följande typer av mönster ut.

Stationär soffa . Det är faktiskt en soffa på nedre våningen och en säng på övervåningen. En plats för föräldrar är inte begriplig, du kan ta emot gäster, titta på TV, få en dags vila där. Detta alternativ är väl lämpligt om en av gästerna stannade över natten. Som regel kan bara en person bo här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bokmekanism . Externt är det samma design som en vanlig våningssäng, men på natten blir det nedre planet till en dubbelsäng. Kanten bildas genom att sätet höjs tills det klickar. Detta är det vanligaste alternativet, vilket gör att både barnet och föräldrarna kan slå sig ner för natten. Av mekanismens minus kan frekvensen av störningar noteras, men detta är bara om modellen köptes från en oärlig tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eurobook -mekanism . Detta är också ett helt pålitligt och bekvämt sängalternativ. I det här fallet förvandlas soffan till en säng genom att rulla ut sätet och sänka ryggstödet. Det är faktiskt nästan identiskt med "boken", men den här typen är lägre, vilket inte passar alla konsumenter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Cabriolet säng . I det här fallet är alternativet dagtid en vanlig soffa som ser standard ut. På natten, med några få åtgärder, förvandlas denna soffa till en våningssäng med två enkelsängar upptill och nedtill. I allmänhet är detta en bekväm modell för ett litet rum, men om det är mer än två personer i en familj, måste någon sova på golvet eller på en spjälsäng.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du går till en möbelaffär för en våningssäng eller beställer den direkt från en möbeltillverkare, bör följande viktiga punkter beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material

De vanligaste råvarorna för denna typ av möbler är massivt trä, pressad plywood och metall. Om valet görs till trä, bör björk, ek, tall, bok eller ask föredras. Detta är ett dyrt men pålitligt alternativ. Om du köper en säng gjord av plywood, bör konsumenten veta att detta är en produkt av lägre kvalitet som inte kommer att hålla länge, därför har den ett överkomligt pris. Metall är ett ganska bra val, vilket passar köpare både i pris och kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

För att välja rätt storlek på sängen bör du ta hänsyn till hushållets ålder, deras fysiologiska egenskaper och lägenhetens layout. Var noga med att göra noggranna mätningar av rummet och området där bäddsoffan kommer att ligga. I butiken är det nödvändigt att mäta den nedre kajen, om soffan kan förvandlas till en säng, dess längd och bredd, och avgöra om den nedre nivån, när den demonteras, kommer att passa in i det planerade utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer längden på soffan för föräldrar bör du tänka på att sovplatsen för en vuxen bör överstiga hans höjd med minst 20 cm. Naturligtvis spelar bredd också en viktig roll. Det är också viktigt att se till att den vuxna som sitter på den nedre nivån inte vidrör botten av den övre delen med huvudet. Övre kajplatsen bör vara minst 1,7 m lång - det här är de parametrar som rekommenderas för barn under 14 år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhet

Kanske är detta det viktigaste kriteriet som föräldrar måste uppmärksamma. Den övre nivån måste verkligen vara utrustad med höga stötfångare, vilket garanterar det sovande barnets säkerhet. Den optimala höjden på proppen är från 20 cm. Det bör inte finnas några utsatta bultar, klämmor och andra delar på kroppen som kan skada någon från familjen. Alla fästelement måste vara försedda med plast- eller gummikuddar. Det är nödvändigt att kontrollera möblerna för vassa hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste elementet i sängen, som bör undersökas noggrant, är trappan. Det är viktigt att se till att det är tillverkat av hållbart material. Vanligtvis erbjuder tillverkare produkter med förkromade metallstrukturer, men det här är inte det bästa alternativet för barn, eftersom det har en hal finish. Bättre att välja en stege av trä. Var uppmärksam på höjden på stegen. Det rekommenderas att du väljer den typ av stege som ditt barn kan gå på istället för att klättra upp. Du bör också ta hänsyn till förekomsten av starka räcken som är bekväma för barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel

Om soffan kommer att användas för sitt avsedda ändamål, det vill säga som en plats för en dags vila, kommer läder att göra. Det är bättre att välja naturläder, en sådan soffa kommer att hålla längre. Om produktens pris spelar en viktig roll, är alternativet från konstläder också acceptabelt. Om soffan demonteras varje natt för föräldrar att sova, är det bättre att överge lädermaterialet, eftersom lakan ständigt kommer att skifta på en sådan textur. Tygklädsel bör föredras. Ett av de rekommenderade alternativen är velour.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionalitet

För närvarande finns det billiga alternativ som är utrustade med ytterligare funktioner, till exempel fällbara bord, lådor, hyllor. Här kan du lagra inte bara skolprylar, böcker och leksaker, utan även sängkläder och kläder. Dessa extra element tar inte plats alls, de kan byggas in i trappstegen, under botten av soffan eller placeras på sidan. Förresten, närvaron av ytterligare skåp gör inte modellen mycket dyrare, så det rekommenderas att välja just det här alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Att komma in i rummet var trevlig, det är viktigt att harmoniskt välja möbler. När du väljer en bäddsoffa måste du betona viloplatsen för barnet. Till exempel är det korrekt om den övre delen och trappan är gjorda i samma färg. Detta kommer att belysa barnets personliga utrymme. Naturligtvis bör du ta hänsyn till interiören som redan finns i rummet och välja en bäddsoffa som passar den. Det är nödvändigt att möblerna gillar den yngsta i familjen. Det är osannolikt att han vill lägga sig på en tråkig svart säng. Troligtvis kommer barnet att vara nöjd med en ljus, glad färg. Det är bättre att undvika detaljerade detaljer i designen. Det är också viktigt att överge icke-standarddesigner. Det finns få fördelar med dem, men ingen garanterar säkerheten i deras närvaro.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Det är bättre att välja en bäddsoffa från utländska tillverkare, de erbjuder en mer hållbar struktur, kraftfulla och funktionella mekanismer. Inhemska sorter är mer lämpliga om budgeten är begränsad.

Bild
Bild

Rekommendationer

Att skapa en våningssäng med en soffa nedan ger glädje, och föräldrar oroar sig inte för att barnet sover på det övre planet, Det är viktigt att följa några riktlinjer för användning.

  • Det är bäst att inte låta ditt barn sova på övervåningen om det är under 6 år.
  • När du väljer en madrass anses det mest föredragna alternativet vara en modell med ett oberoende fjäderblock eller en fjäderlös latexdesign. Klädsel och fyllning måste vara miljövänlig och allergivänlig.
  • Om du lägger sängen i hörnet av rummet, minskar sannolikheten för att barnet faller med exakt 50%.
  • Låt inte barn leka på andra nivån. För det första är det osäkert, och för det andra är det ohygieniskt, eftersom barn kan ta med sig damm och smuts på fötterna och andas det på natten. Övervåningen bör uteslutande reserveras för att sova och vila.
Bild
Bild

En våningssäng med en soffa för föräldrar är en bra lösning för att ordna en liten lägenhet. Detta alternativ kommer att avsevärt spara utrymme och tillåter inte bara att bekvämt rymma alla hushållsmedlemmar utan också att bjuda in vänner att besöka.

Rekommenderad: