Radiala Garderober (53 Bilder): Runda Och Halvcirkelformade Modeller Med Radiella Dörrar Till Sovrum Och Vardagsrum

Innehållsförteckning:

Video: Radiala Garderober (53 Bilder): Runda Och Halvcirkelformade Modeller Med Radiella Dörrar Till Sovrum Och Vardagsrum

Video: Radiala Garderober (53 Bilder): Runda Och Halvcirkelformade Modeller Med Radiella Dörrar Till Sovrum Och Vardagsrum
Video: badrumsdörren mallar bilder 2024, Maj
Radiala Garderober (53 Bilder): Runda Och Halvcirkelformade Modeller Med Radiella Dörrar Till Sovrum Och Vardagsrum
Radiala Garderober (53 Bilder): Runda Och Halvcirkelformade Modeller Med Radiella Dörrar Till Sovrum Och Vardagsrum
Anonim

Tiden står inte stilla och teknikutvecklingen gör att mästare i sitt hantverk kan hitta på allt fler förbättrade hushållsartiklar. Garderoben, som en oumbärlig sak i alla interiörer, har inte genomgått praktiskt taget några förändringar i många århundraden i rad: en rakformad geometrisk design fungerade som en behållare med gångjärnsdörrar. Men för inte så länge sedan uppfann praktiska amerikaner en garderob med skjutdörrar, vilket sparar utrymme i rummet på grund av att dörrar glider längs metallskenor.

Dessa garderober fick prefixet "fack" till namnet och visade sig vara en så bekväm uppfinning att modellen direkt blev populär över hela världen.

Men för inte så länge sedan kom en modifierad version för att ersätta de vanliga rektangulära garderoberna - radiella (eller radiella) garderober, som ytterligare kan spara värdefulla centimeter utrymme och ge interiören en makalös estetisk touch. Vilka är deras skillnader och fördelar, låt oss försöka ta reda på det i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det moderna utseendet på skåpet med rundade hörn lämnar inte likgiltiga älskare av släta linjer och strömlinjeformade mönster. Dörrbladet rör sig längs böjda styrningar i olika konfigurationer, beroende på modellval.

Radialskåp har inga vassa hörn , tack vare vilka de skapar mjuka övergångar inom inredning, är säkra för små barn och är så rymliga som möjligt.

Spara kvadratmeter uppnås på grund av frånvaro eller liten storlek på sidoväggarna, som är typiska för skåp med en konventionell rektangulär design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med radie-skåpet kan säkert betraktas som möjligheten att installera det i alla, även i ett litet rum. En garderob med släta, böjda linjer kan uppta ett tomt hörn, dölja oregelbunden vägggeometri, zonutrymme i en rymlig studio eller göra en smidig övergång från ett rum till ett annat.

Skåpets sidoväggar kan vara av alla storlekar, inklusive saknas alls, utan att förlora rymlighet.

Radiella dörrar knarrar inte eller lossnar, de stänger tätt skåpsutrymmet. Guiderna håller dörrarna på plats och förhindrar att de "lossnar".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som med alla beslut som rör valet av ett visst objekt i interiören, har radie skåp också några nackdelar som kanske inte är till deras fördel. Dessa inkluderar:

  • icke-standardutrymme. Lådor, lådor och rektangulära tvättkorgar får inte passa i ett sådant skåp där böljande dörr går;
  • olika djup på hyllorna. På grund av att skåpdörren har en uttalad böjning kan hyllorna i vissa modeller vara för djupa, vilket inte alltid är bekvämt för att ordna saker. Men om du fördjupar saker som inte behöver användas hela tiden, kommer ett sådant arrangemang att bli ett plus, som en rymlig förvaring för alla slags saker;
  • höga produkt- och installationskostnader. Detta minus kommer dock att vara ett plus för dem som inte är ovilliga att betona deras interiörs respektabilitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Mekanismen för radiella skåp är baserad på styrskenor av en viss krökt form, med hjälp av vilka skärmarna rör sig i önskad riktning. Själva skåpets design kan vara skåp eller inbyggt.

Skåpmöbler har vanligtvis sidoväggar samt en topp och botten. Detta är en struktur i ett stycke som kan flyttas, transporteras till en lämplig plats om du vill ändra scen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda modeller har ingen kaross, sparar utrymme på grund av avsaknad av väggar och är oftast placerade från golv till tak. Detta är det mest rymliga alternativet, men innan du installerar det måste du tydligt bestämma platsen för skåpet och designen, eftersom de inbyggda möblerna inte kan ordnas om till en annan plats.

Bild
Bild

Fästmekanismer

Beroende på mekanismens placering med en skena och dörrvalsar, är radie skåp uppdelade i upphängda eller stöd typer av installation.

Hängande fästs i taket eller toppen av väggen, vilket skapar en struktur som inte är tröskelvärd . Denna mekanism används oftast i inbyggda modeller. När du väljer alternativet för en upphängd profil är det nödvändigt att ta hänsyn till takets styrka, och i vissa fall måste det förstärkas ytterligare. Till exempel tål ett tak av gipsskivor inte vikten av de volymetriska dörrarna i ett radie -skåp och deras ständiga användning, så det är vettigt att planera installationen av skåpet tillsammans med taket.

Bild
Bild

Ett utmärkt tillfälle att spara tid och pengar genom att beställa installation av ett skåp och ett falskt tak i matchande färger samtidigt. Dessutom kan du planera platsen för armaturerna i taket i förväg.

Stödkonstruktionen å andra sidan beror inte på taket, dörrens vikt faller på den nedre skenan, och den övre fungerar endast som ett stödelement. Fördelen med denna design är att taket kan vara av vilket material som helst, det behöver inte förstärkas eller ändras om du nyligen har gjort reparationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av former

Det finns flera former av radie garderober. Valet av någon av dem beror på rummets layout, dess film och naturligtvis rummets designfunktioner. För att bestämma den mest lämpliga modellen måste du överväga dem alla:

  • konvex form - radie skåp i form av ett halvklot med smala sidoväggar eller utan dem alls. Den passar bra in i tomma nischer, och rymden i det inre utrymmet uppnås på grund av den strömlinjeformade volymen i det halvcirkelformade dörrbladet;
  • konkav form - en sådan modell har formen av dörrar infällda inåt i förhållande till sidoväggarna. Inte så rymlig i jämförelse med den konvexa formen, men den kan ge släta linjer till ett rum med oregelbundna vinklar. Visuellt förstorar utrymmet, ger det volym och rundhet;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • kombinerad form , är en smidig övergång av dörrblad från konvexa till konkava och bildar en våg. Om utrymmet i rummet tillåter - kommer den kombinerade vågiga garderoben att bli en underbar dekoration av interiören, vilket ändrar de vanliga konturerna av utrymmet;
  • rund form radieskåpet liknar höga cylindriska skyltar eller volymetriska pelare. Det kan bli ett element i zonindelningen av utrymmet i en stor hall eller kontorsmottagning, men för små lokaler måste detta alternativ uteslutas;
  • hörn - den mest populära modellen bland alla konfigurationer av radie skåp, med en triangel vid basen. Fyller perfekt i ett tomt hörn, det kan vara antingen konvext eller konkavt. Den konvexa formen på hörnradie -skåpet skapar ytterligare rymlighet på grund av utrymmet som går in i hörnet och den konvexa dörren. Ett konkavt hörnskåp kommer visuellt att utöka utrymmet och göra det strömlinjeformat.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fasadalternativ

En garderob i interiören är en omfattande sak som lockar uppmärksamhet, därför beror harmonin i hela rummet som helhet på fasadens design. Skillnaden mellan garderober och deras klassiska motsvarigheter är att en mängd olika material kan användas för dess design - plast, glas, tunn film.

Du kan välja ett designalternativ från den befintliga samlingen av modeller från katalogen, eller beställa din egen unika version som passar din inredning.

Den enda begränsningen av professionella hantverkare och designers är spånskivor och speglar. Träspån är inte lämpliga för krökning av skåpet på grund av deras oflexibilitet, och böjda speglar kan kraftigt förvränga bilden.

Dessa begränsningar minskar dock inte på något sätt möjligheterna att dekorera radie -skåp, för istället erbjuds ett betydande antal olika alternativ för efterbehandling av dörrbladet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fotoutskrift

Ett ganska ekonomiskt sätt att dekorera fasaden på ett radie -skåp i interiören och efter din smak. Fototryck kan appliceras på olika material med vilken grad som helst av grovheten i basen. Tack vare egenskaperna hos en specialfärg passar mönstret perfekt på plast-, glas- och spegelytor. Fototrycket är hållbart, UV-beständigt.

Bild
Bild

Det finns flera typer av fotoutskrifter:

  • lösningsmedelsfilm - en metod för att applicera färg på den tunnaste filmbasen;
  • lösningsmedelsbaserat på matt eller glansigt papper - här ersätts filmen av en pappersbana. Det är mycket billigare, men också mindre hållbart;
  • ultraviolett - rita ett mönster direkt på basen av materialet enligt en förvald skiss. Mikropartiklar av färg tränger in i ytstrukturen och fixeras med ultraviolett ljus. Det är den mest hållbara och slagfasta fotoutskriften.

Vilken som helst av de valda utskriftsmetoderna garanterar bildens ljusstyrka och realism, täta eller genomskinliga mönster, skarpa kanter och hög upplösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sandblästritning

Sandbläsningsteknik är applicering av mönster genom att spruta sandpartiklar med olika diametrar på en förvald stencil. Det kan vara olika blommotiv, bilder av djur, vackra silhuetter, abstrakta kompositioner. Efter applicering är mönstret täckt med vattenavvisande polymerföreningar, vilket gör det hållbart och lätt att underhålla.

Lämplig för både glasytor och speglar. Om du ändå väljer att välja en spegelyta för fasaden på dörren till ett radie -skåp, kan brytningsplatserna för linjerna dekoreras med ett sandblästringsmönster och vissa områden på duken kan göras matta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lasergravering

Skapandet av en laserteckning är den senaste tekniken inom modern design. En laserstråle tar bort ett mikroskopiskt lager från ett material - glas eller spegel, vilket skapar en matt yta i form av ett förplanerat mönster i datorversionen av själva lasermaskinen. Med laserutrustningens grafiska förmågor kan du skapa verkliga mästerverk av alla former och konfigurationer, upp till effekten av 3D -bilder.

Laserteckningen i sig är färglös, men föremål för färgning. För att göra detta, innan materialet ritas, är materialet täckt med speciella föreningar, som, efter arbetets slut, låter mönstret spela med olika färger.

Bild
Bild

Intern fyllning

Varianten av radiegarderobens interna layout beror på dess syfte och plats i rummet. Skåpets kapacitet bestäms av den funktionella fördelningen av utrymmet inuti, och i fallet med en radiell skjutdörrsgarderob som upptar ett område från golv till tak kan du tänka på användningen av varje användbar centimeter.

Det mest praktiska sättet att planera utrymmet på ett sådant sätt att det är bekvämt för dig är att visuellt dela det i tre lika delar, där lite använda föremål placeras högst upp och resten - i ögonhöjd och under.

Bild
Bild

Beroende på syftet med skåpet kommer det interna innehållet att vara annorlunda:

  • om garderoben är en garderob, så i den övre delen av den är det bättre att ordna hyllor för föremål som är minst använda, eller för säsongsartiklar och hattar. I den mellersta delen finns hyllor för vardagliga, ofta använda saker, och i den nedre delen - för skor eller lämna ledigt utrymme för stora föremål;
  • volymetrisk radie garderober kan vara en mini-omklädningsrum, inklusive inte bara hyllor, lådor och en bar för galgar, utan också små byråer för förvaring av smycken eller hushållsartiklar, en spegel för montering;
  • principen om rymdfördelning för bokhyllor kommer att skilja sig från garderober. Hyllor av en viss storlek väljs för böcker. Om det här är ett kontorsutrymme eller ett kontor, beaktas storleken på filer och mappar som ska placeras i garderoben;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • radie skåp kan vara fullt utrustade för en studie- och datorutrustning med ett utdragbart skrivbord;
  • i köksradie-skåpet kan man använda metall-torktumlare, hängande hållare för köksredskap, lådor för bestick;
  • radie skåp utformade för en skänk, har som regel glashyllor och ett transparent dörrblad. De kommer att vara en utmärkt utställningshylla för att visa vackra uppsättningar, konstföremål, figurer eller fotografier.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Style riktningar

Det kan tyckas att moderna radie garderober bara kan passa en viss inredningsstil, men det är långt ifrån fallet.

Naturligtvis är högteknologiska och minimalistiska stilar de viktigaste stilriktningarna där alla typer av radie-skåp kommer att se helt harmoniska ut. Men med rätt val av form och utformning av fasader en radie garderob kan lägga till en original twist till nästan vilken stil som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på de mest populära stilriktningarna i förhållande till radie garderober.

Minimalism

Denna stil kännetecknas av praktiska möbler och det minsta antalet föremål med sin maximala funktionalitet. Den minimalistiska stilen drar mot öppet utrymme och mycket luft. Baserat på dessa grundläggande principer för stil kommer en konkavformad radie garderob, gjord i väggarnas färger, att jämna ut vinkeln, visuellt öka utrymmet och skapa ytterligare volym och djup.

Bild
Bild

Högteknologisk

Den senaste tekniken, bisarra abstrakta former, "rymd" -design, stål och svartvita färger. Radialskåp i denna stil kan ha vilken form och storlek som helst, de passar perfekt in i inredningen i rummet om du dekorerar fasaden med silverfototryck eller lasergravering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Auster stil med tydliga linjer och hög smak. Garderobens design med släta linjer måste väljas mycket noggrant för att inte störa stilens förfinade atmosfär. Ett vitt konkavt skåp, med en blank yta och guldränder inuti dörrfacken, kan fungera här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Etno

Etniska prydnader är lämpliga för alla former av ett radie -skåp, om de matchar färgschemat med det inre av rummet. Den östasiatiska stilen kompletteras perfekt med en kombinerad radie -garderob - dess vågform med motiv av orientaliska mönster i gyllene och röda toner kommer att bli en slags "kinesisk skärm" i interiören.

Bild
Bild

Modern

Den modernistiska stilen, som har ersatt klassikerna, drar sig mot avrundade former, därför kommer halvcirkeln i det konvexa radie-skåpet att framhäva stilegenskaperna och din smak perfekt. Garderoben kan tillverkas i toner av dyra träslag med spegel- eller glasinsatser.

Bild
Bild

Intressanta inredningslösningar

Varje möbel behöver sin egen idealiska plats för att vara så funktionell som möjligt, inte komma i vägen och harmoniskt passa in i det omgivande rummet. I detta avseende är en radiell glidande garderob en oumbärlig assistent där du behöver gömma fel hörn, spara utrymme eller använda utrymme där ingen möbel passar.

Bild
Bild
Bild
Bild

I korridoren mellan två innerdörrar fyller en konkav garderob utrymmet, sparar kvadratmeter och ger användbart förvaringsutrymme.

Bild
Bild

Skåpets konvexa halvklot kan fungera som dörrar för ett vanligt skafferi, vilket ger interiören ett gediget och respektabelt utseende.

Bild
Bild

En kombinerad radie garderob som matchar möblerna är lämplig för ett rymligt vardagsrum. Det kan vara i mättade färger eller nästan transparent med lasergravering och fotoutskriftselement.

Bild
Bild

För sovrummet är det bättre att välja en diskret garderob med en konfiguration som är bekväm för dig personligen. Till exempel kommer "Radion" -garderoben, dess symmetriska konkava design, dekorerad med tunt wenge- eller ekläder, att ge extra komfort till sovrummet. Och de mjölkiga plastinsatserna kommer att liva upp dörrbladets yta och lägga till sofistikering i sovrummet.

Rekommenderad: