Garderober I Stil Med "Provence" I Interiören (51 Bilder): Modeller I Form Av En Vitrinskåp För Kläder, Hur Man Målar Och Gör Decoupage

Innehållsförteckning:

Video: Garderober I Stil Med "Provence" I Interiören (51 Bilder): Modeller I Form Av En Vitrinskåp För Kläder, Hur Man Målar Och Gör Decoupage

Video: Garderober I Stil Med
Video: Xtra! JACQUEMUS: INSIDE HIS NEW SHOW LA MONTAGNE! By Loic Prigent 2024, Maj
Garderober I Stil Med "Provence" I Interiören (51 Bilder): Modeller I Form Av En Vitrinskåp För Kläder, Hur Man Målar Och Gör Decoupage
Garderober I Stil Med "Provence" I Interiören (51 Bilder): Modeller I Form Av En Vitrinskåp För Kläder, Hur Man Målar Och Gör Decoupage
Anonim

Så du vill att huset ska vara mjukt, varmt och mysigt. Detta kan uppnås med hjälp av lämpliga stilar i inredningen, till exempel genom att dekorera ett rum a la Provence. Han kommer att föra en touch av rustik godmodighet och hemlighet till bostäder, som ibland saknas så mycket i moderna stadslägenheter.

En av de viktigaste funktionella elementen i alla rum är en garderob. Därför, när du dekorerar ett utrymme i Provence -stil, är det nödvändigt att också överväga detta tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kännetecken för stilen

Denna modetrend har sitt ursprung i 1700 -talets Frankrike som ett designelement för hus och gods.

Sådana bostäder hade sina egna egenskaper. Dessa inkluderar väggdekoration med enkla papperstapeter med blommiga och växtmotiv, som skulle symbolisera närheten till naturen. Det finns andra alternativ: fasthållen monokromatisk tapet av harmoniska färger, naturliga motiv, som ser särskilt imponerande ut om de är i harmoni med landskapet utanför fönstret. Dessutom började väggarna färdigställas med dyra textilier och träpaneler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom byggandet av hus under dessa år var extremt enkelt, förblev bärande träbjälkar under taket ofta gömda i lokalerna. Det hände att de inte ens målades. Moderna formgivare använder denna teknik med avsikt, ibland fäster man artificiellt sådana balkar. Kombinationen av grovt träkorn och känsliga blommotiv skapar en rörande och snygg kontrast.

Naturmaterial är inneboende i denna inredning. Möbler i denna stil måste verkligen vara mycket eleganta. Smidda inre element som alltid ser ovanliga kommer att göra. Sängar är oftast gjorda på detta sätt, men toalettbord, skåp och andra föremål finns också.

Det bör noteras att ett litet toalettbord, en blygsam sekreterare eller en elegant konsol också perfekt kompletterar interiören i ett Provence -rum, särskilt ett sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snidade träskåp, sängbord och byråer, särskilt avsiktligt "illa" eller stiliserade antika, kombineras också perfekt med denna stil. De är mycket stämningsfulla och strukturerade, varför de är så bra för den här stilen.

Färgschemat i Provence -riktningen är skonsamt och nära naturen. Pastellfärger används ofta här: känsliga nyanser av blått, lila, rosa, beige, olivolja, mynta, lavendel etc. De kan spädas ut med vitt eller grått, eller kombineras med varandra. Konsistensen av naturligt trä är välkommen, särskilt blekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör är mycket viktiga för denna stil. Först och främst, i en sådan inredning finns det många textilier, volanger, krusiduller. Dessa kan vara överkast, bordsdukar, spetsservetter, klädsel och lampskärmstyg. Eftersom det vanligaste Provence -mönstret anses vara en liten blommig prydnad måste du se till att textilernas design kombineras med väggarna och att färgerna inte krusar i ögonen.

Det finns alltid många olika dekorativa detaljer i sådana rum. Du kan experimentera med fotoramar av trä och smide på nattduksborden och väggarna.

Det karakteristiska elementet är en falsk fågelbur med lockar och mönster. Det kommer att vara bra att dekorera rummet med konstgjorda eller, ännu bättre, naturliga blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana rum bör ha mycket ljus och utrymme. Ofta används flera små speglar för att uppnå detta i olika hörn av rummet.

Gardiner på fönstren ska vara lätta och viktlösa, annars kommer överflödet av tyg och dekorativa nackdelar att få rummet att se ut som ett bröst.

Varianter av modeller

En garderob i Provence -stil måste nödvändigtvis kombinera två element: tillförlitlighet och skönhet. Den måste vara gjord av kvalitetsmaterial och hålla i flera generationer. Det ska vara bekvämt att använda och rymligt.

Den estetiska aspekten är också viktig - trots allt lägger fransmännen alltid stor vikt vid detaljer i design. Även den största garderoben med flera dörrar i denna stil ser lätt och viktlös ut tack vare sina ljusa färger och snygg design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Garderober i Provence -stil är oftast gjorda av trä. De kan ha gångjärn eller skjutdörrar och varierar i storlek.

Dessa skåp kan vara en-, två- och tre-dörrars. Vanligtvis finns det i en av sektionerna en bar för att hänga kläder på galgarna, och i en annan sektion eller flera fack finns det hyllor för mindre garderobartiklar. Garderoben kan utrustas med lådor längst ner, vilket gör att den kan kombinera funktionerna i en byrå.

Sådana skåp har ofta lyxiga snidade gesimser, dekorerade med alla slags lockar och blommotiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ju ljusare accent i rummet är denna möbel, desto större ska rummet vara. Man måste komma ihåg att enklare modeller är mycket lättare att passa in i interiören än stora och lyxiga.

Svängdörrar har ofta olika skär, till exempel speglar eller glas. Samtidigt kan glas vara genomskinligt, spela rollen som ett fönster (som inte finns så ofta i garderober) eller med en matt finish.

Dessutom huggas olika "fönster" in i dörrarna.

Så, ett mycket sött alternativ för ett barn- eller tonåringsrum är en garderob i Provence -stil med "fönster" i form av hjärtan högst upp på dörrarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ju större och mer massivt ett sådant skåp, desto lägre och stabilare blir benen. I garderober med en och två dörrar kan de ha utsmyckade former som liknar till exempel tassar på djur.

Skåpets nedre kant, liksom gesimsen, kan dekoreras med snidade spetsar, men i mycket mindre utsträckning än toppen. Denna teknik gör dock att även den enklaste modellen ser mycket mer intressant ut.

Moderna tillverkare föreslår att modernisera denna stil något för att göra den mer acceptabel för moderna småhus. För detta ändamål kom de med skjutdörrskåp som kan installeras i speciella nischer i väggarna, vilket sparar utrymme, men inte kommer ut ur rummets allmänna stildesign. Det är också tillåtet att placera dem själva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är en verkligt funktionell möbel. Den inre strukturen i garderoben gör att du enkelt kan placera alla kläder, sängkläder och tillbehör, samt ytterligare sängkläder och tillbehör för att sova.

Förekommer också garderob modell på hela väggen. Det är gjort så neutralt som möjligt för att inte dra otillbörlig uppmärksamhet till sig själv. Det finns också dolda modeller när en fullständig illusion av en enkel vägg skapas. Sådana alternativ är extremt rymliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp eller bokhylla i Provence -stilen ser särskilt organisk ut. Vitrinedörrar låter dig vackert ordna föremål inuti så att de är synliga för både husets gäster och för ägarna, eftersom allt är lätt att hitta. Dessa skåp finns vanligtvis i köket, matsalen eller vardagsrummet.

De kan också placeras i badrummet. för förvaring av kosmetika, badtillbehör och handdukar.

Samtidigt kommer det att se särskilt snyggt ut om skåpens ben är i harmoni med badrumsbenen eller elementen i snidning och målning av skåpet med dekoration av väggarna.

Men eftersom sådana skåp vanligtvis är gjorda av naturligt trä, rekommenderas det att placera dem i rum med ett fönster så att badrummet lätt kan torkas och ventileras.

Med tiden torkar trämöbler i för fuktiga rum ut från de ständiga klimatförändringarna, eller de blir mögliga och ruttnar om rummet inte torkas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinskåp är inte en frekvent besökare i moderna hus, men det kan också visa sig vara ett vackert och funktionellt inslag i inredningen, särskilt om husets ägare har en utsökt smak av viner och har en stor samling.

Tack vare den speciella formen på hyllorna är det bekvämt att förvara flaskor i den. Skåpet kan vara öppet eller ha dörrar. Om denna artikel väljs som ett alternativ till källaren och kommer att ligga i vardagsrum, till exempel i vardagsrummet eller matsalen, är det bättre att köpa slutna versioner, eftersom vinet lider av direkt solljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material som används

Eftersom bland de särdrag i Provence -stilen är användningen av naturmaterial, är alla typer av skåp av massivt trä. Det kan vara av olika arter: tall, ek, valnöt, alm osv. Träets naturliga struktur är inte maskerad utan snarare accentuerad. Ibland betonas det genom blekning eller åldrande. Skåpen har en matt finish för att ge intrycket av maximal naturlighet.

Bild
Bild

Funktioner för efterbehandling och beslag

När det gäller beslag är det också att föredra att välja naturmaterial: trä eller metall. Håll även metalldelarna lagrade så att den metalliska glansen lyser genom repor och skav.

Vintage målning, stiliserad i antik stil, kommer perfekt att komplettera trästrukturen.

De vanligaste motiven i Provence -stil är löv, blommor eller små landskapskisser i stil med gamla vykort. Du kan använda inskriptioner i stil med gamla Frankrike, det viktigaste är att undvika klumpiga och överbelastade detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel, om garderoben redan har en rik cornice -inredning, sniderier längs kanterna på dörrarna och massiva accentben, bör du vägra ytterligare dekorationer. Design och applikationer kommer att se bäst ut på enkla, medelstora skåp med en eller två dörrar.

Topptillverkare

Bland de ledande tillverkarna kan vi nämna företag som Pragmatica, La maison, Zanini. De levererar möbler av högsta kvalitet, i linje med de bästa traditionerna i Frankrike.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man skall registrera?

Om garderoben ser för enkel ut kan du lägga till lite extra utsmyckningar. Först och främst kan modellen åldras. Ibland räcker det ibland med att måla den i en ljusare, oväntad färg för att fräscha ut en möbel i trä.

Det är sant att Provence -stilen får subtila och pastellfärgade texturer. Ett slående föremål kan emellertid lägga till glädje i inredningen.

Det är värt att använda en lack med en craquelure -effekt, vilket kommer att skapa små sprickor på skåpets yta, som om färgen har spruckit med tiden. Det kan vara antingen transparent eller färgat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat snyggt tillägg till garderoben kan vara en applikation i decoupagestil. Detta är inte alls svårt, det räcker med att köpa ett speciellt lim för decoupage och lack för att fixa resultatet. Ritningens bas kan vara en doil med en bild, ett magasinklipp i lämplig stil eller specialpapper som kan köpas i konstbutiker. Med denna teknik är det möjligt att täcka hela ytan, eller göra punktapplikationer.

Teckningen du gillar måste fixeras på ytan med flera lager av transparent lim och lackeras. Vissa företag producerar speciella pappersrader med vintage och antika teckningar, det är inte svårt att hitta dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan lägga till en metallisk glans med specialfärger eller täcka med förgyllning. Valet begränsas endast av fantasi.

Boende alternativ i interiören

Garderober i denna stil kommer att vara lämpliga i alla delar av huset. De kan placeras i vardagsrummet, sovrummet eller korridoren, inredda på ett lämpligt sätt.

  • En stor garderob för ytterkläder i korridoren ser skonsam och återhållsam ut. Vitt trä expanderar visuellt utrymmet, vilket gör hallen ännu rymligare. Den uppfriskande blandningen av vithet och lavendel ser snygg och mysig ut.
  • Vinskåpet i mörkt trä ser enkelt ut och samtidigt dyrt - som det passar en riktigt provensalsk inredning.
  • En rymlig tredörrars garderob med ben är ett karakteristiskt element i Provence-stilen. Den enkla brädan kompletteras med växtgrenapplikationer som matchar dörrarna i samma anda. Garderoben, känslig och inte belastad med onödiga element, ser luftig ut, trots sin storlek.

Rekommenderad: