Garderober I "loft" -stil (41 Bilder): 3-dörrars Modeller För Kläder Med Lådor, Vitrinskåp I Modern Stil

Innehållsförteckning:

Video: Garderober I "loft" -stil (41 Bilder): 3-dörrars Modeller För Kläder Med Lådor, Vitrinskåp I Modern Stil

Video: Garderober I
Video: Industrial Interior Design [14 Ideas You Need To Know About in 2021] 2024, April
Garderober I "loft" -stil (41 Bilder): 3-dörrars Modeller För Kläder Med Lådor, Vitrinskåp I Modern Stil
Garderober I "loft" -stil (41 Bilder): 3-dörrars Modeller För Kläder Med Lådor, Vitrinskåp I Modern Stil
Anonim

När du utrustar bostäder i loftstil måste du komma ihåg dess största skillnad: kombinationen av antik och modernitet. Möbler i denna riktning bör också ha dessa egenskaper, skåp är inget undantag. Både multifunktionella ultramoderna transformatorer och gamla peelingmöbler används här. Sådana möbler passar in i loftets interiör och gör det unikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Loftstilens uppkomst är förknippad med de ökade markpriserna i Amerika under fyrtiotalet av förra seklet. Sedan ledde detta till att alla fabriksbyggnader i centrala New York ödsades. Men lokalerna var inte tomma: de lockade den bohemiska publiken med sitt höga tak och stora fönster. De ursprungliga lokalerna fick status som prestigefyllda bostäder, som har varit relevanta än idag.

Bild
Bild

Det mest karakteristiska inslaget i stilen är väggarna i ospacklade tegelstenar, det finns betongytor, metall. Loftet är ganska enkelt, men det anses fortfarande vara en elitstil idag.

Tidigare saknade sådana rum ljusa accenter, som måste tillämpas med stor omsorg även idag. Designers beskriver loftet som en stil utan onödiga detaljer. Det är rymliga, enkla och funktionella möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

En egenskap hos denna stil är kombinationen av modern minimalistisk inredning med antikviteter, till och med antikviteter.

Stilskillnader

Loftet är indelat i följande områden:

  • Bohemisk;
  • glamorös;
  • industriell.

Det bohemiska loftet har ett övergivet industriellt utseende. Gamla möbler som har en historia är lämpliga här - till exempel skåp som finns i antikaffärer, loppisar, vindar. Sådana exemplar späd den avsiktliga industrialismen.

Bild
Bild

På ett glamoröst sätt måste den industriella atmosfärens elakhet spädas ut med något elegant: till exempel klassiska eller barockmöbler. Sådan lyx kommer att bli en kontrast i loftets inre.

Industriell (industriell) riktning. För att skapa en sådan miljö bör möbler vara av strikta former, minimalistiska. För att ge möbler ett ovanligt utseende, i industriell stil, är det tillåtet att ha inga dörrar nära skåp och skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekaniska skador, repor, trasiga fragment är till och med välkomna: detta bildar en viss bild.

Olika sorter

Denna stil förutsätter minimala möbler, men vissa möbler i ett hem kan helt enkelt inte göras utan till exempel garderober. Dessa är typer som en garderob, en garderob med svängdörrar och en inbyggd modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den skjutbara garderoben är utrustad med skjutdörrssystem, vilket avsevärt sparar utrymme. Detta tillvägagångssätt är inneboende i loftet - med sitt minsta antal väggar. Produkterna skiljer sig åt i form.

Glidande garderob är:

  • linjär;
  • radie;
  • vinkel;
  • trapetsformad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Loftstilen uttrycks i utformningen av ett fack med en fasad dekorerad med speglar. Åldrade ytor är karakteristiska för träfasader av denna stil. Ofta använder formgivare inramningen av skåpet med imitation av tegel. Den mest karaktäristiska modellen för denna stil är det överdimensionerade spegelskåpet, som ytterligare utvidgar gränserna för rymden.

Bild
Bild
Bild
Bild

En garderob med svängdörrar är också lämplig i loftstil. Den gamla modellen av garderoben är mycket lämplig för stilen och passar in i dess koncept. Som regel är detta ett en-dörr, två-dörr alternativ, det finns också en 3-dörrars garderob med lådor.

Fasader är inredda enligt följande:

  • perforering;
  • metallklädsel;
  • klart glas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den inbyggda garderoben i loftinteriören är alltid original. Det finns inga bak- och sidoväggar, och dörrarna kan dekoreras på olika sätt. En inbyggd 2-dörrars garderob med skjutdörrar ser lämplig ut för ett loft. Det kan dekoreras med kaotiska stiliserade bokstäver.

Det här alternativet kommer att passa in i ett tonåringsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Råvarorna som används för skåp i loftstil är traditionella. Dessa är träbaserade paneler laminerade spånskivor, MDF. Fasaddekoration är särskilt viktig:

  • Trä används här i kombination med andra material. Träfasader är typiska för klassiska modeller. Den industriella stilen säkerställs av träet, som är målat i olika färger. Det kombineras ofta med en spegel, plast.
  • Metall i designen bör appliceras mycket sparsamt. Överdriven entusiasm för dem kommer att leda till en avgång för högteknologisk stil. Det kommer att finnas tillräckligt med metallelement och insatser på fasaderna.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Imiterad tegel är loftets huvudsakliga accent. Det är inte nödvändigt att alla dörrar är inredda så här: det räcker med att göra minst en fackdörr med en sådan finish, och den andra dörren kan göras i trä.
  • Spegel speglar alla föremål, fördubblar dem, så rummet blir visuellt förstorat, vilket är så karakteristiskt för ett loft. Det är nödvändigt att montera spegeln på hela dörren (utan inramning) eller i form av fragment, samt imitation av en sprucken spegel - med hjälp av craquelure -teknik.
  • Glas ersatt den traditionella träfasaden. Ett vitrinskåp är också kännetecknande för denna stil. Det är dock inte nödvändigt att göra sandblästring på glaset - det är för modernt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Form och färg

Färgpaletten på loftmöbler är fasthållen. Detta beror på att industrianläggningar (fabriker och anläggningar) som regel inte skilde sig åt i ljusa färger.

De mest typiska nyanserna:

  • Vit;
  • grå;
  • svart;
  • Brun;
  • beige.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Röda och blå toner kan användas som accent. Sådana inneslutningar används dock endast i fragment.

Den bruna trägarderoben har en utpräglad klassisk karaktär. Men det kommer att förändras helt om skåpets yta åldras och träfragment målade i blått eller rött läggs till - detta kommer redan att vara ett loft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den inbyggda modellen med gångjärnsdörrar är dekorerad med metall. Dörrarna är dekorerade med en svart metallram, inuti vilken grå lyser igenom. Och naglarna är tydligt synliga, vilket tillför originalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design hemligheter

I det inre av ett loft är garderoben av särskild vikt. Det är inte bara avsett för förvaring, med hjälp av denna möbel är det möjligt att avgränsa rummet. På grund av bristen på skiljeväggar, som är så typiska för ett loft, är det bättre att zonera stora utrymmen med möbler.

Bild
Bild

Designers delar möbelplaceringstekniker:

  • skåp bör inte placeras mycket nära väggen - detta kommer att uppnå effekten av ett tomt utrymme;
  • experter rekommenderar att man väljer skåpsmodeller med låg höjd för zonindelning;
  • en lång garderob i denna stil kan störa loftutrymmet;
  • du kan dela sovrum och kök med en djup garderob med stor bredd, med genomgående hyllor, där dekorativa bagateller placeras;
  • du kan lämna skåpet utan dörrar alls;
  • du kan installera inbyggd belysning på antika möbler - detta drag överensstämmer mycket med loftstil.
Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

Du kan ordna garderober i loftstil i nästan alla rum i lägenheten:

  • Ett skåp i ett loftkök placeras längs en kort vägg. Mittemot kan du sätta en bardisk eller ett matbord i massivt trä.
  • Produkter med speglar kommer att se bra ut i sovrummet.
  • Du kan också sätta en garderob i loftstil i badrummet: den ska vara låg och placeras bredvid handfatet.
  • För en hall är en garderob ett bra alternativ, särskilt om det är dolt i en nisch. I skåpets ram är imitation av vit tegel murverk lämpligt. Fasaden är lämplig för metall, trä eller kombinerad.
  • Ett strikt skåp med grov struktur väljs för korridoren. Ett litet industriskåp kan användas för att återskapa en produktionsatmosfär.

Rekommenderad: