Modulära Garderober (52 Bilder): Modeller I Form Av En "bild" I Interiören, Typinställningsmoduler För Linne Och Kläder I Sovrummet Eller Korridoren

Innehållsförteckning:

Video: Modulära Garderober (52 Bilder): Modeller I Form Av En "bild" I Interiören, Typinställningsmoduler För Linne Och Kläder I Sovrummet Eller Korridoren

Video: Modulära Garderober (52 Bilder): Modeller I Form Av En
Video: 27 CUTE WAYS TO REPURPOSE CARDBOARD BOXES 2024, April
Modulära Garderober (52 Bilder): Modeller I Form Av En "bild" I Interiören, Typinställningsmoduler För Linne Och Kläder I Sovrummet Eller Korridoren
Modulära Garderober (52 Bilder): Modeller I Form Av En "bild" I Interiören, Typinställningsmoduler För Linne Och Kläder I Sovrummet Eller Korridoren
Anonim

I interiören i olika lokaler används modulära garderober alltmer. De är snygga, platsbesparande och rymliga.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den modulära garderoben presenteras i form av en väggpanel, som innehåller olika element - skjutdörrar, olika hyllor och fack, samt lådor. Denna typ av skåpmöbler kan ha både öppna och slutna sektioner.

Det första alternativet kännetecknas av funktionalitet och låter dig också dekorera interiören. Om så önskas kan du i det öppna avsnittet visa saker eller skapa en intressant sammansättning av tillbehör. Stängda sektioner låter dig stänga den inre fyllningen helt från nyfikna ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modulära skåp har flera huvudfördelar:

  • Modulära garderober är idealiska för små rum, eftersom de tar liten plats, men de kan rymma många saker. En vägg eller garderob kan placeras i alla lägenheter, oavsett layout. För att ändra inredningen i rummet något är det tillräckligt att lägga till ett extra element i form av en gångjärnshylla eller skåp.
  • För att förkroppsliga den lakoniska och snygga inredningen i rummet bör du köpa ett headset i en enda riktning. Den modulära garderoben är genomtänkt till minsta detalj. Designers tar till och med hänsyn till valet av belysning och textil dekoration av rummet.
  • Det praktiska och funktionella i modulsystemet gör det enkelt att ändra miljön i rummet. Om så önskas eller behövs kan du omorganisera modulerna, vilket skapar en ny bild av möblerna. Modulens design är inte särskilt tung, så du kan till och med göra omarrangemanget själv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Den modulära garderoben möjliggör zonindelning av ett stort utrymme. Till exempel genom att använda det i vardagsrummet kan du visuellt separera arbetsområdet.
  • Funktionen hos sådana möbler låter dig använda den för att ordna ett barnrum. När barnet börjar växa kan du lägga till eller ta bort skåpelement. Tonåringar föredrar öppna hyllor med glas- eller spegeldörrar. Denna modul låter dig ordna läroböcker, anteckningsböcker och andra föremål. Olika moduler låter dig dekorera rummet, beroende på barnets preferenser.
  • Ett skåp av moduler kännetecknas av enkel montering och demontering. Detta kommer att förenkla processen att flytta, till exempel, till en annan lägenhet.
  • Sådana möbler lockar köpare till ett överkomligt pris jämfört med modeller som tillverkas på beställning. Du kan omedelbart välja önskade storlekar på moduler, deras typer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men förutom fördelar har modulära skåp också några nackdelar:

  • Modulerna presenteras i standardstorlekar, så innan du väljer dem bör du väl mäta området i rummet där de kommer att ligga.
  • Vanligtvis kännetecknas modulära skåp av enkelhet i linjer och mönster, och inte alla gillar den här designen. Tillverkaren fokuserar på den genomsnittliga köparen.
  • Eftersom ordningen på modulerna utförs enligt bilden, bör du vara beredd på att möblernas färgdesign kan skilja sig från bilden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

En modulär garderob kan se annorlunda ut i olika interiörer, eftersom det beror på produktens innehåll. Varje köpare bestämmer självständigt vilken ton de ska ställa in möblerna. Moderna tillverkare erbjuder ett brett urval av färdiga modulskåp.

  • Det vanligaste alternativet är glida … Det lockar omedelbart uppmärksamhet hos många köpare, eftersom moduler i olika storlekar ingår. Den nedre delen är vanligtvis stor. Det finns vanligtvis små hyllor och fack överst. Detta arrangemang av modulerna gör skåpet ljust och luftigt, så skåpet ser perfekt ut i små rum. Dessa möbler är ett bra val för olika rum.
  • Övergångsskåp i ett modulsystem kännetecknas av mångsidighet. Det praktiska ligger i det faktum att det kan användas från båda sidor av väggen. Det låter dig eliminera misstag som gjordes i början av inredningsplaneringen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Uppringningsmoduler låter dig självständigt välja de nödvändiga modulerna. Detta alternativ är en gåva för att ordna ett barnrum. När barnet växer upp kan vissa moduler tas bort, medan andra kan läggas till. Således sparas pengar på möbler, och barnet, när han växer upp, kommer att kunna ändra inredningen i sitt rum, beroende på personliga preferenser.
  • Konstruktioner från separata moduler köps ofta till kontoret. Deras glädje ligger i det faktum att kunden självständigt kan välja hur många fodral, fack och lådor han behöver för att förvara olika föremål. Köparen kan också välja sin plats i lokalen. Detta alternativ är idealiskt för rum med en icke-standardiserad layout.

Det gör att du kan få ut det mesta av hörnen i rummet, därför är det rätt lösning för små rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Det speciella med modulskåpet är att det kan innehålla olika sektioner. Deras val är helt individuellt.

Stora hyllor eller galgar är ofta utformade för kläder. En rymlig garderob låter dig kompakt placera alla saker, liksom ytterkläder.

Lådor används vanligtvis för tvätt. De låter dig enkelt få rätt, och döljer det också för nyfikna ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med en bokavdelning köps ofta för en studie eller förskola. Med det här elementet kan du placera inte bara böcker utan också använda skåpet för olika brevpapper.

En garderob används vanligtvis för ett sovrum eftersom den innehåller lådor, hyllor och skenor. Spegeln är en oumbärlig del av modulen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid behov kan detta skåp kompletteras med skomoduler, bälteshängare eller slipshållare.

Komponentelement

Modulära garderober överraskar med en mängd olika modeller, eftersom de är utrustade med olika extra element.

Mycket ofta innehåller dessa möbler sådana element som:

  • öppna eller stängda hyllor;
  • lådor med utdragbar mekanism finns i olika storlekar;
  • ett speciellt TV -stativ, som ofta finns på sidan av produkten;
  • stativ av gångjärn;
  • korgar av olika storlekar för placering av små föremål;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • belysning i form av en LED -remsa eller strålkastare är en lyxig dekoration av ett modulskåp;
  • stora fack är främst avsedda för placering av stora hushållsapparater;
  • små fack för skor eller små föremål;
  • en bar för förvaring av saker på galgar;
  • smala skåp presenterade i form av pennfodral
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många köpare föredrar modulskåp på grund av möjligheten att välja antal moduler, samt att ersätta dem med andra.

Om det behövs kan du lägga till eller subtrahera dem. Antalet och valet av komponentdelar beror på rummets storlek, skåpets placering, på vilka föremål och i vilken mängd som kommer att lagras i det.

Till exempel, när du väljer ett modulskåp för vardagsrummet, är det värt att välja en modell som innehåller ett TV -stativ. Vanligtvis används öppna hyllor för att placera dekorativa redskap, souvenirer eller böcker, och de är också idealiska för dekorativa föremål som hjälper till att dekorera inredningen i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Moderna tillverkare använder material som är hållbara och lätta vid tillverkning av modulskåp. Dessa inkluderar:

  • Träfiberplatta (Träfiberskiva) är det billigaste alternativet, men är inte efterfrågat, eftersom det har lågt slitstyrka, är rädd för fukt och kan också innehålla syntetiska föroreningar som har en dålig effekt på människokroppen.
  • Spånskiva (spånskiva) är mycket efterfrågad på grund av dess styrka, lätthet och överkomliga kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Medium Density Fiberboard (MDF) - ett ganska vanligt alternativ vid tillverkning av modulskåp. Det lockar uppmärksamhet med sin hållbarhet, långa livslängd och miljövänlighet. Men det är värt att komma ihåg att MDF kännetecknas av lätt brandfarlighet, så sådana möbler bör placeras bort från värmekällor.
  • Solitt trä används vid tillverkning av lyxiga möbler, vilket är mycket dyrt. Tillverkare föredrar sådana trädslag som bok, ek eller tall.
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Bland de olika moderna modellerna kan flera grupper särskiljas, beroende på deras form:

  • Hörnskåp perfekt för små rum där du behöver spara utrymme för enkel rörelse. En sådan modell kommer visuellt att göra rummet mer rymligt. Hörnskåpet presenteras i form av en triangel med lika sidor. Alla mönster är tillräckligt djupa. Moduler av denna design kan ha olika höjder och former.
  • Direkt modell innehåller vanligtvis skåp som ligger längs en av väggarna. Den modulära garderoben kan byggas in i en nisch. Den främsta fördelen med den raka formen är att en sådan produkt kan väljas för utförandet av olika stilar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • U-formad design är en bra lösning för stora rum. Hon kan ge komfort och mys. Vanligtvis innehåller dessa skåp moduler som skiljer sig både i djup och höjd. För att få designen att se mer sofistikerad ut är det värt att använda hyllor, glas och speglar. De låter dig bli av med känslan av ett rörigt utrymme.
  • Radieform ser imponerande och snygg ut. Modulerna är formade som en halvcirkel. En sådan garderob låter dig uppdatera interiören, ge originalitet och unikhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Den avgörande faktorn vid val av storlekar är designfunktionerna. Standardalternativ, som består av grundläggande, tilläggs- och öppna moduler, kan ha höjder från 1, 4 till 2, 3 meter. Skåpets djup varierar vanligtvis från 40 till 60 cm, och bredden är från 38 till 88 cm.

Hörnversioner av modulmodeller har samma höjd som raka versioner, men bredden kan vara från 74x90 till 90x90 cm. Övergångssektioner kännetecknas av kompakthet. Deras djup är vanligtvis mellan 30 och 50 cm, och deras bredd är mellan 40 och 50 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men sorten slutar inte där, eftersom varje kund kan beställa en modulär garderob enligt individuella storlekar, beroende på storleken på rummet där möblerna kommer att ligga.

Att välja möbler för olika rum

Modulära garderober är lämpliga för att ordna olika rum, eftersom de ser vackra ut i vardagsrummet, sovrummet, barnkammaren eller korridoren. För vardagsrummet väljs vanligtvis modeller med ett stort antal öppna ytor. Det finns ofta ett TV -stativ i mitten.

När du väljer ett alternativ för sovrum du måste noga överväga syftet med skåpet. Modellen med ett stort garderobsfack är ett bra val. Den är lämplig för förvaring av saker eller sängkläder. De oumbärliga elementen i en modulär garderob för ett sovrum är hyllor, en bar och tvättkorgar. Detta alternativ är ett bra alternativ till en byrå.

Bild
Bild

Det kommer att vara bekvämt att använda skjutdörrar i sovrummet, eftersom de sparar plats i rummet och också låter dig dekorera interiören. Skjutdörrar kan ha en spegelyta eller kombinera flera texturer. Speglarna, dekorerade med sandblästring, ser utsökta och rika ut.

Om du behöver hämta ett skåp till barnkammaren , begränsa inte din fantasi. Designers erbjuder en mängd olika modeller. Barnsetet kan till och med innehålla en utdragbar säng eller en sovplats på andra våningen. Obligatoriska är lådor för leksaker, hyllor för böcker, samt en plats för att ordna en arbetsplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De viktigaste egenskaperna hos hallmöbler är bekvämlighet och variation.

Om korridoren inte har stora dimensioner, då är det ganska svårt att ordna allt du behöver. Ett modulskåp kommer enkelt att lösa detta problem. Skåpet i korridoren har nödvändigtvis krokar, en spegel och en bänkskiva.

Om familjen har barn eller äldre är en liten soffa ett måste. Den kan också användas för att förvara saker tack vare närvaron av en rymlig låda. Om det inte behövs någon soffa kan en modul med skohyllor användas tillsammans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna vackra och fashionabla idéer i inredningen

En ljus och extraordinär modulär garderob kommer att bli huvuddekorationen i ett minimalistiskt vardagsrum. På grund av närvaron av öppna ytor kan du komplettera interiören med dekorativa element eller souvenirer. Trä i kombination med blanka fasader ser elegant och rikt ut.

Nya former, saftiga färgkombinationer kommer definitivt att tilltala tonåringar. Ett sådant modulskåp har plats för en TV, hyllor för böcker och plats för att placera olika små saker.

Rekommenderad: