Cigarettskåp: Förvaringshumidor För Cigarrer Och Andra Tobaksprodukter, Humidor Cigarralternativ Med Gardin

Innehållsförteckning:

Video: Cigarettskåp: Förvaringshumidor För Cigarrer Och Andra Tobaksprodukter, Humidor Cigarralternativ Med Gardin

Video: Cigarettskåp: Förvaringshumidor För Cigarrer Och Andra Tobaksprodukter, Humidor Cigarralternativ Med Gardin
Video: Att välja en humidor till dina cigarrer 2024, Maj
Cigarettskåp: Förvaringshumidor För Cigarrer Och Andra Tobaksprodukter, Humidor Cigarralternativ Med Gardin
Cigarettskåp: Förvaringshumidor För Cigarrer Och Andra Tobaksprodukter, Humidor Cigarralternativ Med Gardin
Anonim

Bland alla gourmetprodukter är kanske de mest nyckfulla tobaksvarorna. Alla som gillar att röka goda cigarrer eller cigarillos vet hur olika cigarrer smakade på plats är från dem som har förvarats i en skrivbordslåda i ett par månader. För att undvika sådana förändringar och behålla produkten i sin ursprungliga form, uppfanns speciella skåp för cigaretter, även kallade humidorskåp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En humidor är en speciell trälåda för förvaring av cigaretter. Den är gjord av poröst trä, som cederträ, som absorberar fukt och sedan gradvis släpper ut det i atmosfären, och bibehåller en konstant fuktnivå runt. Ett korrekt tillverkat cigarrskåp är lufttätt och har tättslutande sidor och lock.

Det är bättre om det också är av trä .men det finns också glasalternativ. Så att cigarrerna inte utsätts för direkt solljus kan fönstret stängas med en gardin. Humidoren säkerställer korrekt förvaring av tobaksvaror under idealiska temperatur- och fuktighetsförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom cigarrer kommer från Kuba, där klimatet inte alls är europeiskt, lider de mycket av våra väderförhållanden. Till exempel är den mest optimala luftfuktigheten för dem cirka 70%.

I det europeiska klimatet överstiger dock denna siffra i rum sällan 30-40%. Detta är fylld med att torka ut av tobaksbladen som utgör cigarr. De blir spröda och förlorar sina aromatiska egenskaper.

Vid rökning brinner torr tobak mycket snabbare och avger mer stickande ångor, vilket avsevärt påverkar smaken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är de rädda för både låga och extremt höga temperaturer. Därför kan de inte förvaras i kylskåp. Den föredragna temperaturen är 20-25 grader. En annan anledning till att ett hushållskylskåp inte är lämpligt för förvaring är att cigarrplåtar lätt absorberar främmande lukt. Trä för luftfuktare väljs så neutralt som möjligt så att de inte absorberar onödiga lukter.

Om du förvarar cigarrer i för fuktiga rum kan de bli fuktiga och ruttna och mögel kan dyka upp på dem.

Det är tråkigt om sådana dyra och doftande produkter försvinner på grund av felaktig lagring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och arbetsprincip

Men en humidor hjälper till att undvika alla dessa problem. Som redan nämnts är det tillverkat av träslag som inte ger det ytterligare lukt och skyddar det från miljön. Med hjälp av en hygrostat och luftfuktare håller enheten en konstant luftfuktighet och temperatur inne i lådan, vilket garanterar de bästa förvaringsförhållandena.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett sådant skåp är cigarrer skyddade från alla skadliga påverkan och kan lagras i flera år. Det gäller till exempel samlarobjekt. Skåp med glaslock är lämpliga för att ständigt förnya line-ups i samlingen så att cigarrer inte fastnar i dem.

Detta humidorkabinett är nu obligatoriskt i specialaffärer, liksom i privata samlare. De finns i både mycket stora och mycket små som passar på skrivbordet, vilket gör dem praktiska för nybörjare rökare eller de som inte är beroende av cigarrer själva, men delar dem med vänner och kunder. Även små cigarettskåp har alla nödvändiga tekniska egenskaper för att upprätthålla ett hälsosamt mikroklimat inuti lådan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De gör detta tack vare en speciell fuktgivande mekanism. Hygostataten mäter luftfuktigheten i skåpet och visar det på en skala. Fuktande kassetter avdunstar gradvis fukt i atmosfären och håller den på rätt nivå. Moderna luftfuktare använder en mängd olika befuktningsmekanismer , men principen för deras handling är ungefär densamma.

Det ursprungliga cigarettskåpet var en tättslutande trälåda med en behållare med vatten i ett hörn. Vattnet avdunstade i atmosfären och fuktade rummet. Naturligtvis måste den fyllas på hela tiden och humidorn måste övervakas noggrant. Sedan började hygrostat att hantera denna funktion. Lite senare började den fuktiga trasan i botten av lådan ersätta kärlet, särskilt i små luftfuktare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna garderober skiljer sig inte mycket från denna princip. Specialkassetter inbyggda i lådan är fuktiga och släpper ut fukt. Deras tillstånd måste också övervakas och periodiskt tillsättas med vatten eller en 50% propylenglykollösning. Det rekommenderas att göra detta en gång varannan vecka vid vatten eller en gång i månaden med en lösning.

Det bör noteras att endast destillerat vatten kan hällas i kassetterna. Säljs på apotek och tobaksaffärer, det är luktfritt, bakterie- och skräpfritt, så det förstör inte din humidor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Eftersom rätt befuktningsmekanism är det viktigaste i en humidor, måste du veta det det finns flera grundläggande typer av kassetter:

  • Det vanligaste och tidstestade är svamp , som blötläggs i vatten eller lösning och placeras inuti lådan. Detta är inte det mest tillförlitliga alternativet, eftersom det kräver konstant övervakning av fuktnivån och tillsats av vatten. Mycket beror på tillverkaren och svampens kvalitet.
  • Särskild akrylskum kan absorbera mycket mer fukt och ge bort det jämnare. Därför är denna metod mer innovativ. Tyvärr härdar både skummet och svampen med tiden och absorberar inte längre fukt. Därför måste de ändras ungefär en gång om året.
  • Elektronisk luftfuktare har bara börjat vinna popularitet på marknaden. De består av en hygrostat och en fläkt och fungerar på elnätet. När luftfuktigheten sjunker utlöses en speciell sensor, luft sugs in i fläkten och körs genom en speciell vattentank. Således berikas den med fukt. Den största fördelen med ett sådant system är effektivitet: en automatisk hygrostat låter inte cigarrer torka ut.

Rekommenderad: