Garland "gardin": LED -nyårsmodeller För Fönster "regn" Och "gardin", LED -ljusridåer "meteordusch" Och "vattenfall" Med Varmt Vit

Innehållsförteckning:

Video: Garland "gardin": LED -nyårsmodeller För Fönster "regn" Och "gardin", LED -ljusridåer "meteordusch" Och "vattenfall" Med Varmt Vit

Video: Garland
Video: LED gardin med 300 lys - Flot gardin med lys 2024, April
Garland "gardin": LED -nyårsmodeller För Fönster "regn" Och "gardin", LED -ljusridåer "meteordusch" Och "vattenfall" Med Varmt Vit
Garland "gardin": LED -nyårsmodeller För Fönster "regn" Och "gardin", LED -ljusridåer "meteordusch" Och "vattenfall" Med Varmt Vit
Anonim

LED -kransar har blivit en del av livet i moderna städer under det senaste decenniet. De kan ses särskilt ofta på helgdagar. De skapar en unik och livlig atmosfär där det finns optimism och glad stämning. Vid omnämnandet av ordet "krans" minns man omedelbart nyåret och det festliga trädet. Tekniken står inte stilla och kransar finns nu nästan överallt.

Bild
Bild

Anordning och funktionsprincip

På engelska översätts förkortningen LED som en ljuskälla i form av en LED -lampa. Designen skiljer sig i grunden från glödlampor eller lysrör. Lysdioder utmärks av sin låga kostnad och långa livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En lysdiod fungerar på halvledarkristaller som gör att elektricitet kan passera i en riktning . Kristallen är baserad på en speciell bas som inte tillåter värme att passera igenom. Höljet isolerar tillförlitligt ljuskällan från yttre mekaniska påverkan. Spalten mellan linsen och kristallen är fylld med silikon. Överskottsvärme (om lite) försvinner av en aluminiumplatta. Enheten har en övergång som består av hål, detta beror på grunden för olika element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En halvledaranordning har ett stort antal elektroner; den andra ledaren har ett stort antal hål. På grund av legeringsprincipen tar ett material med många hål emot partiklar som bär en negativ laddning.

Om en elektrisk ström med olika laddningar appliceras vid skärningspunkten för halvledare bildas en förskjutning. Då kommer en elektrisk ström att flöda genom adaptern till de två materialen. När hål och elektroner kolliderar föds en överskottsmängd energi - dessa är ljuskvantiteter som kallas fotoner.

Dioder består av olika halvledare, på grund av vilka det finns en annan färg på ljusflödet, är halvledarmaterial vanligtvis:

  • gallium, dess fosfid;
  • ternära föreningar: GaAsP (gallium + arsenik + fosfor), AlGaAs (aluminium + arsenik + fosfor).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Diodremsor kan reproducera en mängd olika färger av ljusflöden. Om det finns en monokristallin enhet är det realistiskt att skapa en mängd olika färger. Med hjälp av en speciell RGB -princip kan lysdioden generera ett oändligt antal färger, inklusive vitt ljus. LED-indikatorer förbrukar 2-4 volt (50mA ström). För att göra enheter för gatubelysning krävs produkter med en ökad spänningsnivå på 1 A. Vid seriekoppling kan den totala spänningsnivån nå 12 eller 24 volt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsområde

Lysdioder används inte bara för gatu- och inomhusbelysning av hus eller lägenheter. LED -kransar har använts för att dekorera många föremål under de senaste tjugo åren. Till exempel kan köp av ett Play Light vara en utmärkt lösning.

Denna dekoration kan också vara lämplig för extern dekoration:

  • bostadshus;
  • butiker;
  • serveringsanläggningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kransen, kallad "regn", består av olika lysande trådar längs vilka ljuskällor finns längs hela deras längd. Varje "gren" är ansluten till huvudbussen med en speciell fästelementskoppling. Lysdioderna är åtskilda på ett visst avstånd från varandra. Deras form kan variera, oftast finns de i form av små sfärer.

Sådana ljuskonstruktioner kallas:

  • kransregn;
  • Garland Play Light;
  • ljusgardin.
  • många andra namn.
Bild
Bild

Produktens kvalitet, styrkan som elementen är anslutna till påverkar dess slitstyrka. Girlander ligger i en ogynnsam miljö, där det finns en betydande minskning av luftfuktigheten och betydande temperaturer under noll. Allt detta påverkar naturligtvis LED -enheternas funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en produkt är tillverkad av plast av låg kvalitet, förlorar den snabbt sina funktionella egenskaper, börjar spricka och gå sönder. Bare ledningar visas, vilket kan leda till kortslutning och skada på kransen. Vid köp rekommenderas att kontrollera utmatningen som anges på förpackningen. Etiketten innehåller vanligtvis information om huruvida kransen kan fungera under vinterförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Effekt och tekniska egenskaper hos "regn" -ljus är av flera typer . Först och främst sker differentiering i förhållande till den skyddsnivå som tilldelas dem, beroende på var produkten ska användas. Och även beaktat i denna luftfuktighet och mängden damm (enligt GOST 14254-96). Beteckningen är skriven i form av symbolerna "IPyz", där "y" är graden av skydd mot dammexponering, och "z" är skyddsnivån mot fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lätt regn, som har miniatyr -lysdioder, är märkt med IP20 (det ska alltid stå på lådan) och är lämpligt för användning i alla rum.

Lysdioder har inte tillräckligt skydd mot fukt, därför bör sådana produkter inte användas i bastur eller simbassänger. Om det finns en IP44 -märkning rekommenderas inte en sådan krans för användning utomhus, eftersom det inte finns något skydd mot fukt och kondens. I sådana kransar finns det alltid två dussin lysande trådar, ibland når deras antal tjugofem. Produkter som används i utomhusförhållanden är märkta med IP54 -märkning. I dem skyddas kabeln ordentligt av flera lager isolering, och det finns också speciella skyddande beläggningar som skyddar glödlamporna från fuktdroppar.

Sådana kransar kan hittas:

  • på husväggarna;
  • på byggnadens tak;
  • på visiren för byggnadsstrukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ännu mer pålitliga produkter med IP65 -märkning. Kablar och alla skarvar har ytterligare gummisolering (beteckning R), de kan innehålla gummi (beteckning G). LED -elementen är helt isolerade här och får därför användas även under vatten. Det är den här typen av lätta "duschar" som används i de flesta regioner i Ryssland.

Den estetiska effekten av "regn" är ganska påtaglig, men de kännetecknas också av andra positiva egenskaper:

  • betydande energibesparingar;
  • användningssäkerhet;
  • lågt pris;
  • enkel installation;
  • ökad plasticitet;
Bild
Bild
  • låg uppvärmning av element;
  • liten vikt;
  • glödstabilitet;
  • stabilt arbete under tuffa förhållanden;
  • lång livslängd.
Bild
Bild

Sådana kransar har förmågan att arbeta enligt vissa algoritmer. Du kan ställa in olika program, enligt vilka flimmer och överflöden kommer att inträffa med en viss frekvens.

Varianter av ljusridåer

Enheten för "regn" -ljussträngarna är i huvudsak enkel: andra ledningar är fästa på huvudtråden. Strömförsörjning från det elektriska nätet på ena sidan och styrenheten är ansluten till den andra änden av nätverket.

Många varianter av "regn" är gjorda av denna typ, varav de mest populära är:

  • "Meteorit";
  • "vattenfall";
  • "ridå";
  • "Nyår".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken på belysningsenheter kan vara mycket olika. Ibland "täcker" de fasaderna till hus som sträcker sig över tiotals och hundratals meter. Giranger är seriekopplade i mängden flera bitar. Kretsarna är parallella, så om en "gren" misslyckas fortsätter resten av systemet att fungera.

" Flimrande krans" är när ljuskällor ändrar sin mättnad av strålning under en viss tidsperiod . Detta kan pågå vid olika frekvenser och intensiteter, och ett varmt vitt ljus avges. I sådana anordningar blinkar var femte eller sjätte diod med en viss frekvens. Sådana kransar ser mycket bra ut i olika rum, liksom på fasader på byggnader. Ofta är hela kompositioner monterade från sådana belysningsanordningar, vilket kan se väldigt imponerande ut.

Bild
Bild

"Kameleont" är en färgad krans där olika färger ändras, det kan finnas flera ljuslägen. "Regn" är den vanligaste typen av kransar, det finns flera typer. Till exempel "Gardin". I det här fallet finns det en iriserande flerfärgad glöd. Trådarna skiljer sig från 1, 4 till 9, 3 meter. Samtidigt förblir källans bredd standard - 1,95 meter. Det är väldigt lätt att räkna: om du behöver "bearbeta" en tomt på 20 kvadratmeter. meter, behöver du minst 10 stycken.

Produkter som är monterade på stadsgator är följande:

  • Istappar;
  • "Ice Snowflakes";
  • "Fallande snö";
  • "Rutnät";
  • "Stjärnor";
  • "Droppar".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Girlander används ofta med olika metalliska ljusstrukturer. Enligt parametrarna finns det en viss differentiering av sådana produkter. Det finns enkla diodlampor som fungerar utan några ljuseffekter. Enheten för sådana kransar är enkel; som regel har de inte en fästkoppling. Sådana enheter ser bra ut, men det rekommenderas att förstå att grenarna i sådana kransar inte längre kan ersättas.

Bild
Bild

Oftast är byggnader och balkonger dekorerade med sådana kransar. Trådarnas längd sträcker sig från 0,22 meter till 1,2 meter. Till exempel "isar" är plastlysande element placerade vertikalt, de innehåller lysdioder och utåt ser de verkligen ut som istappar. Belt Light är ett annat populärt utseende. Den består av en smal remsa, en femkärnig kabel finns i den, på vilken isolerade uttag är monterade, som olika typer av lampor är anslutna till (avståndet varierar från 12 till 45 cm).

Färger är vanligtvis:

  • Röd;
  • gul;
  • guld;
  • grön;
  • blå.
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

När du väljer en krans "Lätt regn" bör du fokusera på det faktum att längden på trådarna som deklareras av tillverkaren är längden i deras rätade läge. Faktiskt, i vertikalt arbetsförhållande, blir trådens längd märkbart kortare - i genomsnitt med 12%. Alla noder i kransar som arbetar på gatorna måste vara isolerade och ha lämpliga kvalitetscertifikat. Graden av skydd får inte vara lägre än IP65. En produkt som denna tål hårt regn och snöstormar.

Bild
Bild

Det är också värt att uppmärksamma gummigardinerna, som också uppfyller alla etablerade standarder. Alla kransar kan kombineras till en, vilket gör det möjligt att skapa en enda ljusenhet som kan täcka ett ganska stort område. I detta fall bör maten vara densamma.

"Lätt regn" kan ha både statiskt och dynamiskt ljus, detta anges på förpackningen, liksom i instruktionerna. En viktig faktor är trådens diameter, vilken typ av skydd den har. Om tråden är massiv är den mer hållbar och tål bättre yttre vindbelastningar. Det är viktigt att välja rätt strömförsörjningsenhet, den måste ha en extra kraftreserv. Allt detta hjälper till att undvika kortslutning vid oväntade strömspänningar.

Bild
Bild

Om kransen är flera tiotals meter lång är det troligt att en extra strömförsörjning kommer att krävas för att fördela lasten jämnt. Var noga med att se till att transformatorn också är pålitligt isolerad mot fuktinträngning.

Hur man hänger en krans?

Lysande kransar skapar alltid en förhöjd festlig atmosfär, men försiktighetsåtgärder bör vidtas vid installation och drift. Precis som vilken teknisk produkt som helst är girlander fyllda med potentiell fara, oavsett om det är att installera en krans på ett fönster eller på fasaden på ett höghus. Innan du sätter fast kransen bör du noggrant undersöka föremålet. Det är nödvändigt att förstå: vilka delar av byggnaden du måste arbeta med.

Oftast är dessa:

  • fönster;
  • balkonger;
  • visir;
  • parapets.
Bild
Bild

Det är absolut nödvändigt att rita ett diagram från vilket det kommer att vara tydligt med en approximation av 95% hur lång kransen kommer att vara. Närmaste strömkälla måste väljas, då kommer det att framgå hur många meter av sladden som behövs. I arbetet behöver du definitivt en skjutstege, som måste vara utrustad med en speciell krok. Installationen av själva produkten börjar med fastsättning av monteringskrokarna. Det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till avståndet mellan lökarna när du installerar kransarna. Girlanderna är sammanfogade från ände till ände och säkert fästa vid husets tak eller vägg.

Rekommenderad: