Tredörrars Garderob (43 Bilder): Välj Tredörrars Modeller För Kläder Med Spegel, Hyllor Och Lådor, Var Du Ska Lägga Den, Storlekar Och Stilar

Innehållsförteckning:

Video: Tredörrars Garderob (43 Bilder): Välj Tredörrars Modeller För Kläder Med Spegel, Hyllor Och Lådor, Var Du Ska Lägga Den, Storlekar Och Stilar

Video: Tredörrars Garderob (43 Bilder): Välj Tredörrars Modeller För Kläder Med Spegel, Hyllor Och Lådor, Var Du Ska Lägga Den, Storlekar Och Stilar
Video: Brain out no 43 walkthrough solution 2024, Maj
Tredörrars Garderob (43 Bilder): Välj Tredörrars Modeller För Kläder Med Spegel, Hyllor Och Lådor, Var Du Ska Lägga Den, Storlekar Och Stilar
Tredörrars Garderob (43 Bilder): Välj Tredörrars Modeller För Kläder Med Spegel, Hyllor Och Lådor, Var Du Ska Lägga Den, Storlekar Och Stilar
Anonim

Organiserat förvaringsutrymme för kläder och andra garderobartiklar är avgörande för varje hem. Detta behov förklaras av det faktum att vi alla har det i en viss mängd. Detta bekräftar också det faktum att vi för olika säsonger har ett sortiment av säsongsartiklar. Vi använder garderober för bekväm och rationell placering av kläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika mönster av sådana möbler finns i moderna möbelaffärer, och bland dem intar tricuspidmodeller en speciell plats. Sådana skåp låter dig hålla hela befintlig garderob i ordning, och detaljer som stavar, hyllor, lådor etc. gör att du också kan ge ett estetiskt utseende och funktionalitet. Låt oss titta närmare på denna modell för att förstå dess funktioner.

Bild
Bild

Fördelar

Fördelarna med trevingade skåp är obestridliga, eftersom de är gjorda av hållbara material, och designen i olika stilar gör att ett sådant skåp passar in i alla rum.

Skåp med tre vingade dörrar har många positiva egenskaper, inklusive:

  • Kroppen kan vara gjord av olika möbelmaterial - trä, MDF, spånskiva.
  • De kan utföras i vilken stilistisk riktning som helst, det räcker att förmedla dess funktioner på fasaden och i beslagen.
  • Du kan välja den här modellen både för installation i en nisch och som en oberoende möbelenhet.
  • Välj hörnalternativet för att fylla i hörnutrymmet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om så önskas kan både swingmodeller och coupéversioner göras.
  • En inbyggd garderob med tre dörrar kan fungera som en skärm för att dela utrymmet och bilda ett omklädningsrum.
  • Individuell beställning av sådana möbler innebär individuell design av storlekar och fyllning.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en plats att förvara dina tillhörigheter bör du vara uppmärksam på de sorter som erbjuds av tillverkare. Detta gör att du kan välja det alternativ som passar din miljö bäst.

Visningar

Kännare av klassikerna kommer att gilla den svängiga tredörrars garderob, som passar perfekt både den gamla interiören och den moderna designen i rummet. Sådana modeller är attraktiva eftersom deras fasader kan ha en reliefstruktur och kompletteras med utsökta beslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

En skjutgarderob med skjutdörrar är mer ekonomisk när det gäller det upptagna utrymmet när det är öppet, men samtidigt kan alla dess dörrar inte öppnas, även om detta inte är en betydande nackdel. Fördelen med denna modell kan vara en spegel för kläder, som är framsidan av dörren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästan alla modeller är utrustade med hyllor och lådor som gör det möjligt att organisera plagg, liksom en hängare, vilket är mycket bekvämt för förvaring av strykade eller kraftigt veckade kläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skärmguider kan avrundas. En sådan icke-standardlösning kommer att göra en till synes vanlig garderob höjdpunkten i ditt rum.

Dimensioner

En lika viktig egenskap hos en tredörrars garderob är dess storlek. Närvaron av tre fack gör det möjligt att öka dess dimensioner i jämförelse med tvåbladsmodellen. Inbyggda skåpsmodeller bestäms initialt av måtten, eftersom huvudvillkoret är storleken på nischen eller väggarna som skåpet ska installeras till.

Storlekarna bestäms också av standarderna för att placera kläder, det vill säga höjden och bredden på facken är direkt proportionella mot parametrarna för de föremål som lagras i dem. Till exempel är hyllorna för kläder små, och facket för skivstången är bredare och högre.

Skåp för barnrum görs mindre än de som är avsedda för vuxna så att barnen kan använda dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Djupet på hyllorna kan också vara olika, men man bör komma ihåg att designmodeller "äter upp" lite av skåpets totala djup i modeller med skjutdörrar. Faktum är att två rader guider för skärmen tar upp en viss plats, så när du väljer ett skåp, var uppmärksam på detta. När du gör ett individuellt skåpprojekt ställer du in de parametrar du behöver för specialister som kommer att beräkna de möjliga dimensionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllning

Garderobens kapacitet beror inte bara på dess storlek utan också på att fylla den med enheter för att organisera förvaring av garderobsprylar.

Låt oss överväga dem mer detaljerat:

  • Hyllorna kan placeras både längs hela höjden på skåpet, uppta till exempel en av sektionerna eller fylla skåpet till mitten, och det spelar ingen roll om de är ovanpå eller under.
  • Lådor är ett element som ligger inuti hyllan. Med en sluten fasad ger den ett mer estetiskt utseende och döljer kläder. För att lagra olika småsaker kan en sådan låda dessutom delas upp i små sektioner.
  • Hängaren är en av huvudelementen i skåpets struktur. Många garderobsprodukter lagras uteslutande i ett hängande läge, och under förhållanden som inte är avsedda för upphängning är detta omöjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Strömavtagare, vilket är mycket bekvämt genom att den kan ändra position, stiga och falla till önskad höjd.
  • Utfällbara skohållare kan också vara mycket praktiska armaturer för att hålla interiören snygg och städad.
  • Mezzaniner är nödvändiga om säsongsförvaring av saker förväntas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Genom att välja en så viktig möbel som en trevingad garderob tar vi inte bara hänsyn till dess funktionella egenskaper, utan också materialet från vilket den är gjord. Baserat på rummets fullhet med andra möbler är det lämpligt att välja sådant material som kommer att vara i harmoni med dem.

Solitt trä rankas först när det gäller kvalitetsegenskaper för tillverkning av skåp. Trots den höga kostnaden för sådant material är skåp av det mer att föredra bland köpare. Detta beror på produktens hållbarhet, dess fuktbeständiga egenskaper. Dessutom är sådant material det mest miljövänliga och helt hälsosäkert.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • MDF är också ett ganska populärt material för tillverkning av skåp eller inbyggda möbler. En garderob av sådant material är bra eftersom det gör det möjligt att använda olika alternativ för att dekorera fasader.
  • Spånskiva är det mest budgetmaterialet - det är relativt mindre hållbart än sitt tredelade syskon i trä. Kostnaden avgör dess syfte - främst modeller från den köps för hotell, rekreationscenter, hotell, sanatorier etc.
Bild
Bild

Fasadfärger och tryck

Kombinationen av färger och nyanser i interiören bestämmer dess stämning, och detta gäller för skåpets färger, eftersom dess enastående dimensioner fyller ett ganska anständigt område i rummet.

Möjligheten att ge en träyta av valfri färg och nyans utvidgar gränserna för att använda de mest otroliga alternativen för att måla fasader. Om du föredrar en texturerad träyta, är en wengefärgad fasad lämplig i ett interiör med mörka möbler. Ljusa nyanser av trä som al och lind passar för nordiska interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas, som material för skjutdörrar, kan täckas med en speciell film som ger textur (matt eller blank) och färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

En intressant inre lösning kan vara en garderob, vars dörrar är helt eller delvis täckta med tryck. Skåpets framsida kommer att se ovanlig ut, på vilken den blommande sakura kommer att avbildas.

Bild
Bild

Stilar

Beroende på rummets allmänna stil kan du välja en tredörrars garderob som matchar det allmänna konceptet:

  • Klassisk stil garderob utförs i diskreta, strikta färger. Dess dekoration består av strikta och inte pretentiösa linjer på fasaderna, lakoniska och fasthållna beslag kommer inte heller att sticka ut i variation.
  • Lantlig stil innebär rustika anteckningar i interiören. I fasadlösningen kan det vara dekorativa galler på fasaderna eller imitation av persienner. Förekomsten av textiltryck är inte uteslutet.
  • Minimalistisk högteknologi bestäms av föremålens kosmiska natur. Ursprungliga former, metalliska nyanser, minimal inredning - vad skulle vara lämpligt i detta fall.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det kan vara svårt att göra ett val till förmån för den skåpmodell du gillar.

Låt oss överväga vilka nyanser som bör beaktas vid valet:

  • Rummets fokus. Beroende på om det är ett barnrum eller ett sovrum för vuxna familjemedlemmar kan en tredörrars garderob ha betydande skillnader.
  • Tänk på hur många saker du vill lagra i den, och beroende på detta, välj önskad fyllning.
  • Harmonin i kombinationen i färg och stil är viktiga kriterier när du väljer. Håller med, en skrymmande mörk garderob i ett ljust, rymligt rum inrett i en delikat stil kommer att se olämpligt ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man lägga?

Placeringen av skåpet i rummet måste beräknas korrekt. Å ena sidan bör det inte störa utrymmet i rummet, och å andra sidan ska det ha ett bekvämt läge och fri åtkomst.

När du installerar garderoben i sovrummet, placera den så att den inte blockerar ljuset från fönstret, och samtidigt är det inte långt från sängen.

Bild
Bild

I en studiolägenhet kan en garderob fungera som en skiljevägg och zonera utrymmet. Så till exempel kan du separera viloplatsen för mer komfort.

För ett barnrum kommer en hörnversion av en tredörrars garderob att vara bra, vilket sparar utrymme så mycket som behövs av aktiva barn.

Om det finns en nisch i ditt bostadsprojekt kan du bygga in ett skåp i det, som bara sticker ut vid fasaderna, dess väggar kommer inte att synas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra interiörer

En inbyggd garderob med ett sandblåsmönster passar snyggt och organiskt in i rummet

En hörngarderob med en komplex geometrisk form tar sin rättmätiga plats i ditt hem

Elfenbens trebladig garderob med präglade fronter

Rekommenderad: