Massiva Trä Garderober (53 Bilder): Elitmodeller Av Naturlig Ek, Björk Och Bok För Kläder I Hallen I Wenge, Vitt Och Rött

Innehållsförteckning:

Video: Massiva Trä Garderober (53 Bilder): Elitmodeller Av Naturlig Ek, Björk Och Bok För Kläder I Hallen I Wenge, Vitt Och Rött

Video: Massiva Trä Garderober (53 Bilder): Elitmodeller Av Naturlig Ek, Björk Och Bok För Kläder I Hallen I Wenge, Vitt Och Rött
Video: SPELMÄSTAREN HAR *HACKAT* TOMUS ROBLOX-KONTO 2024, April
Massiva Trä Garderober (53 Bilder): Elitmodeller Av Naturlig Ek, Björk Och Bok För Kläder I Hallen I Wenge, Vitt Och Rött
Massiva Trä Garderober (53 Bilder): Elitmodeller Av Naturlig Ek, Björk Och Bok För Kläder I Hallen I Wenge, Vitt Och Rött
Anonim

En av inredningens viktigaste uppgifter är att organisera förvaringsutrymme för kläder, skor och andra små saker som varje person behöver. Moderna designers kommer med olika alternativ för hur och var man ska placera personliga föremål. Massiva trä garderober är särskilt dåliga i denna viktiga fråga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

För att utvärdera alla fördelar och nackdelar med ett sådant lagringssystem är det nödvändigt att utvärdera för- och nackdelarna med denna möbel.

Den största fördelen med ett sådant skåp är slående - det är ett anständigt utseende, speciell elegans, som uppnås genom materialets naturlighet och sofistikering. Sådana möbler är uteslutande gjorda av massivt trä: ek, bok, tall, björk, al, körsbär, mahogny. Trähantverkare kan skapa ett mästerverk genom att klippa ut ett stort antal dekorativa element för fasaden.

Dessutom kan snideriet vara medvetet utsmyckat och invecklat, vilket är perfekt för stilar som barock eller imperium, eller det kan mer likna en strikt prydnad som passar perfekt in i klassikerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Garderoben i massivt trä är helt gjord av naturmaterial, det orsakar inte allergier, luktar gott, ser mysigt ut. Det är inte för ingenting som sådana möbler kallas elit, det jämförs positivt med möbler av konstgjorda material. Dessutom är livslängden decennier, med möjlighet till restaurering. På grund av det stora antalet modeller ser ett sådant skåp lämpligt ut i vilken design som helst, lämpligt för rum i alla storlekar, för alla ändamål, medan det alltid kommer att se solid ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men sådana möbler har också nackdelar:

  • Alla trämöbler är mycket tunga och vid hög luftfuktighet absorberar de vatten och kan börja deformeras.
  • Höga temperaturer påverkar också skåpets utseende och funktion negativt. Han behöver särskild vård.
  • Det höga priset avser också negativa kvaliteter, om bara ägaren vill betona sin solvens genom närvaron av möbler av naturligt massivt trä i interiören.
  • Ett sådant köp passar inte en person som snart kommer att bli uttråkad av samma sak; den långa livslängden tillåter inte att snabbt byta ut ett uttråkat skåp.
Bild
Bild

Olika sorter

Olika tillverkare är redo att tillgodose alla kunders behov, så valet i detta segment är enormt. Det första du ska tänka på är var skåpet ska placeras: i vilket rum, längs väggen eller i hörnet. Skåpets utseende kommer att bero på detta.

En elitgarderob, som visar ägarens välbefinnande, är bäst lämpad för ett främre rum, hall eller kontor för förhandlingar. Dyrt material kommer att betona allt som är nödvändigt och berätta att verkligen värdefulla saker lagras inuti.

För tillförlitlighet kan skåpet på kontoret utrustas med ett lås och till och med ett kassaskåp, som kommer att döljas bakom en vacker trädörr.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett litet rum för en person kommer det att räcka med att skaffa en envingad garderob. Denna möbel är också lämplig för rum och hus. I sovrummet kommer en stor två- eller trevingad garderob med en spegel att se bra ut. Mezzaniner installerade upp till taket är mycket populära . Detta är ett bra sätt att öka lagringsutrymmet.

Hantverkare kan göra sin egen produkt själva. En hemgjord garderob kommer definitivt att vara original och uppfylla kraven på storlek, design och rymlighet, dessutom kommer kompetent träarbete att hjälpa till att spara din budget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

När du överväger din framtida garderob, tänk på dess syfte:

  • I korridoren är det nödvändigt att ta hänsyn till utrymmet för förvaring av kläder, skor, väskor, en plats där små föremål kan vikas (handskar, halsdukar, hattar och andra tillbehör).
  • I sovrummet, avsätt utrymme för sängkläder, om garderoben kombineras med en byrå - en plats för underkläder, hyllor för icke -skrynkliga kläder som kan vikas.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En bokhylla bör rymma det antal böcker som krävs, ha öppna vitrin och, viktigast av allt, vara stabil.
  • I barnens garderob kan du tilldela plats för leksaker och skolmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trädtyper

Det finns många material för att göra ett skåp av massivt trä, var och en har sina egna egenskaper och har olika utseende. Den vanligaste är naturlig ek … Möbler av den är stabila, fasta, lite skrymmande, men starka och en av de mest hållbara. Ek kännetecknas av sin lättnad, som lockar uppmärksamhet. Produktens färg kan vara absolut vilken som helst: från ljus mjölkaktig till nästan svart.

Det antas att ekmöbler har helande egenskaper, dess ägare blir friskare, är i samma rum med sådana produkter, och efter sex månader känner de en stor kraftig energi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett billigare alternativ är tall, "ömt ", har en ljus gyllene färg. De ursprungliga materialen för tillverkning av möbler är bok, lämplig för en mer krävande smak.

Mahogny eller mahogny Sedan urminnes tider har det ansetts vara ett utsökt material och är under strikt skydd. Endast i Indonesien är det möjligt att använda detta material i små mängder för tillverkning av möbler och souvenirer, vilket avsevärt ökar kostnaden för färdiga produkter. Men inte bara detta är en unik egenskap - alla produkter tillverkas för hand, utan en enda spik eller skruv. Sådana möbler kan verkligen förvåna med sin lyx.

Ett mindre populärt material är björk. Nu är det inte så lätt att hitta en tillverkare som använder den, men tidigare användes ofta karelsk björk. Nu har sådana möbler gått in i kategorin antikviteter och är mycket uppskattade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fasadfärger

Numera kan du välja nästan vilken färg som helst på fasaden och invändig fyllning av skåpet. Om interiören motsvarar de strikta klassikerna kan du bli ägare till en möbel i en naturlig träfärg, det finns också målade fasader i färgen på konjak, körsbär, azalea, för mer moderna interiörer - wenge, blekt ek eller bara vit.

När du väljer en färg, låt dig vägledas av den allmänna interiören, skuggan av andra möbler i rummet, och kom ihåg att ljuslösningar ökar utrymmet, vilket helt enkelt är nödvändigt i små rum, och mörka färger är att föredra att placera accenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

För optimal storlek måste flera indikatorer beaktas:

  • Skåpdjup : om du ska hänga kläder på en galge, ska dörrarna vara lätta att stänga utan att lämna ett gap, och dörrarna, som ett fack, ska lätt kunna stängas. Således är minimidjupet 60-65 cm, men inte mer än 80 cm, eftersom det inte kommer att vara lätt att nå det nödvändiga och oordning kan bildas på hyllorna.
  • Skåpets bredd det kan också vara vilken som helst, men det är bättre att välja dörrar som inte är för breda: gångjärnen som håller dem kan försvagas med tiden, vilket kommer att skapa en ful sagging (för fackdörrar högst 100 cm, för svängdörrar nej mer än 70 cm).
  • Skåpets höjd begränsad av konstruktionens tillförlitlighet, tjockleken på den vertikalt placerade förstyvningen. Varje tillverkare, beroende på design och material, har sin egen beräkning av maximal höjd, men om du vill kan du välja en modell med en mezzanine, som passar perfekt in i alla interiörer och ökar utrymmet för förvaring av saker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Mest av allt motsvarar garderober i massivt trä den klassiska stilen inom inredning. Men modern teknik och möjligheter till träbearbetning gör det möjligt att använda sådana element i möbler i jugendstil. Det räcker att måla fasaden i stål, grått, vitt eller svart, täcka den med glans, lägga till metallelement och speglar som inredning, och sådana möbler kommer att reflekteras hi-tech eller minimalism.

Bild
Bild

Den så kallade shabby chic , inredningsdetaljerna är artificiellt åldrade i antik stil, en garderob i denna stil kommer att ge rummet mysighet och originalitet. En pompös stor garderob befinner sig i ett rum inrett med stil imperium eller barock.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Den största tillverkaren av trämöbler och dörrar som levererar sina produkter till den ryska marknaden är Vitryssland. På grund av det relativt låga priset, god kvalitet och det enorma urvalet ökar efterfrågan på möbler från grannstaten varje år, och utbudet väntar inte på att vänta. De mest kända möbelproducenterna i Vitryssland är JSC "Pinskdrev", JSC "Mozyrdrev", JSC Gomel -fabriken "Progress " och andra, mindre industrier. En stor del av möbelprodukterna exporteras till utlandet.

I Ryssland tillverkar många stora möbelföretag garderober av massivt trä. Vanligtvis används ek, tall, bok och björk för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Över hela världen uppskattas italienska möbler på grund av dess utsökta former. Raffinerade, eleganta möbler från Italien är inte ett billigt nöje för sanna finsmakare . Malaysiska möbler har sin nisch på den ryska marknaden. Malaysiska garderober känns lätt igen i butiken genom sin rika brunröda färg och unika design. Detta är ett bra alternativ till dyra italienska möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Kriteriet för att välja skåpets storlek är bilderna i rummet där det kommer att ligga och skåpets syfte. I en liten hall skulle det vara lämpligt att sätta en enkelvingad garderob med en öppen yta för vardagskläder, med ett lättillgängligt skoställ och en hylla för hattar och halsdukar, eller en inbyggd garderob med nödvändig fyllning. Tänk på en väl upplyst plats för spegeln . Det kan antingen vara ett separat element för att fylla ett rum, eller det kan vara en del av en möbelensemble.

Bild
Bild
Bild
Bild

Litet förvaringsutrymme kommer också att behövas i barnrummet. Dessa kan vara gångjärnsskåp för tak- eller hörnskåp. Kontrollera att strukturen är pålitlig och stabil, utan skarpa hörn, har tillräckligt med plats för alla små saker, böcker och leksaker.

Bild
Bild
Bild
Bild

En tredelad garderob med en stor spegel passar bra in i ett rymligt rum. Det kommer att vara lämpligt i sovrummet och innebär förvaring av sängkläder, tänk på hur och var det kommer att placeras. Det är lämpligt att garderoben i sovrummet är utrustad med en spegel, som vanligtvis fästs på utsidan av garderoben, som ligger i mitten.

Nu på marknaden finns det ett stort urval av färdiga lösningar för sovrummet - garderob, säng, sängbord, toalettbord - kan köpas i samma stil och färg. Sådana uppsättningar är en gåva för dem som har svårt att välja matchande möbler.

Bild
Bild

Garderobväggen i vardagsrummet förutsätter en speciell hylla för TV: n, beräkna storleken på skärmen, försök att ge frihet för att kunna rotera bilden några grader i varje riktning. Skåp med vitrin ser vackra ut i främre rummet. På sådana hyllor lagras favorit souvenirer, värdesaker, semesterrätter, och om detta är ett fack för ett hemmabibliotek, då de bästa volymerna med vackra ryggar. I öppna områden är fotografier vanligtvis placerade i ramar.

Bild
Bild

Var ska man placera trämöbler?

Användningen av skåp i massivt trä är varierad. De passar perfekt i alla miljöer och rum. Tack vare det stora antalet stilar i vilka de är tillverkade och modellerna kommer varje rum i lägenheten att omvandlas. Sådana möbler kommer att dölja allt som behöver döljas för nyfikna ögon och kommer positivt att betona allt du vill visa.

Köp därför en garderob i massivt trä i korridoren, sovrummet eller vardagsrummet, i varje rum kommer det att se harmoniskt och värdigt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer i inredningen

Massivträ garderob väcker alltid uppmärksamhet, eftersom det är ett element med dimensioner. För att en sådan inredningsdetalj ska passa bra måste särskild uppmärksamhet ägnas åt färg. Färgschemat i rummet där skåpet ska stå hjälper dig att göra rätt val:

  • I sovrummet är det bättre att hålla sig till lösningen med en färdig ensemble, så det kommer att se harmoniskt ut.
  • För att släta ut vassa hörn är skåp med rundade element lämpliga: sidodörrar eller öppna hyllor kan göras i halvcirkelform.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En garderob, lämplig för ett sovrum, ser stram och snygg ut.
  • En inbyggd garderob med mezzanin i empirestil är en gåva för lyxälskare.
  • En speglad garderob kommer att utöka utrymmet, och reflektionen av ljuskällan kommer att lysa upp rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många idéer för att skapa en inredning, det viktigaste är att förstå frågan och kritiskt närma sig valet av varje element, och garderoben är ett stort bidrag till att skapa mysighet och en unik bild av rummet.

Rekommenderad: