Smal Garderob (41 Bilder): Höga Modeller För Kläder Med Hyllor, En Spegel Och En Dörr

Innehållsförteckning:

Smal Garderob (41 Bilder): Höga Modeller För Kläder Med Hyllor, En Spegel Och En Dörr
Smal Garderob (41 Bilder): Höga Modeller För Kläder Med Hyllor, En Spegel Och En Dörr
Anonim

Garderoben är en integrerad del av inredningen i nästan alla moderna lägenheter. Ofta, när de väljer ett headset för ett litet rum, köper köpare exakt ett smalt skåp. Denna typ av möbler är snygg, praktisk och hjälper till att rationellt använda utrymmet i vardagsrummet. Du kan placera ett smalt skåp i interiören var som helst: i korridoren, i köket, i badrummet eller i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Ett smalt skåp har många fördelar. Eftersom det är ett kompakt möbeltillbehör passar det harmoniskt in i interiören i olika typer av lokaler.

Listan över fördelar med sådana möbler inkluderar:

  • spara utrymme (ett smalt skåp tar lite plats, samtidigt som du kan lagra många saker, vilket är en lämplig lösning för ägare till små lägenheter);
  • bekvämligheten med förvaringssystemet (i smala skåp finns det många sektioner som är lämpliga för att lagra saker för olika ändamål);
  • ett brett urval av modeller och ett rikt sortiment av använda råvaror (du kan köpa en produkt i samma stil som de befintliga möblerna).
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Huvudlinjen av smala skåp presenteras i två typer: stängt och öppet.

En smal uppsättning av sluten typ används för förvaring av linnetillbehör och kläder. Den öppna designen har övervägande en dekorativ funktion. Det är tänkt att ge rummet en specifik stil, vilket visar smak hos ägarna till hemmet. Sådana modeller innehåller vanligtvis olika inredningsartiklar, souvenirartiklar, inramade fotografier, böcker etc.

Beroende på typ av installation finns det tre typer av möbler:

  • hetero;
  • inbyggt;
  • hörn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den inbyggda modellen är avsedd för installation i små arkitektoniska nischer i lokalerna, speciellt gjorda för möbler. Sådana skåp ser estetiskt tilltalande ut och tar inte mycket plats.

Ett populärt standardalternativ är den raka garderobsmodellen, som installeras längs väggen. Denna långa garderob finns i en mängd olika stilar och storlekar. Ett radiellt eller hörnskåp är bekvämt, upptar ett visst hörn och lämnar det mesta av utrymmet fritt.

Smala typsnitt är oftare i form av en halvcirkel, vilket är en säker och kreativ designlösning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellerna skiljer sig åt i vilken typ av dörrinstallation.

Smala, enbladiga headset utformade för kläder innehåller vanligtvis tre sektioner:

  • bulk för förvaring av kläder (rockar, jackor, etc.);
  • mitt i det nedre skofacket;
  • en liten topp för hattar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enstaka dörr

Bland de budgetalternativ som köparna kräver finns en smal garderob med en dörr. Ben kan fungera som bas: ett sådant skåp kan justeras till önskad höjd, med hänsyn till golvets ojämnheter.

Bild
Bild

Hopfällbar

Den ursprungliga modellen av headsetet är en garderob med vikdörrar. Dörrarna är uppdelade i lika stora halvor och öppna enligt "dragspel" -principen. Det är mycket bekvämt att använda denna uppsättning i små lägenheter: de har en rullmekanism för att öppna dörrarna.

Som regel är det av två typer:

  • med bottenskenan;
  • med sidofäste.

Ibland finns det i vissa modeller två alternativ för fastsättning samtidigt.

Bild
Bild

Med rulle

En rullgardin istället för en dörr är en separat typ av persienner. Detta är en ganska enkel design som rör sig längs styrskenorna (vertikala persienner rör sig från vänster till höger och vice versa, horisontella persienner rör sig från botten till toppen).

För tillverkning av rullgardiner används plast, metall (aluminium), trä.

  • Modell tillverkad av plast är det vanligaste alternativet. Sådana persienner är mycket motståndskraftiga mot fukt, skyddar väl sakerna som lagras inuti skåpet från damm, kräver inga speciella förvaringsförhållanden, är mycket pålitliga och har en lång livslängd.
  • Rullgardiner gjort av trä är ganska sällsynta (de är de dyraste) och kräver särskilda förvaringsförhållanden. Vanligtvis tillverkas trämodeller på beställning.

De är känsliga för fukt, så det rekommenderas inte att placera dem i rum med hög luftfuktighet (t.ex. ett badrum).

Bild
Bild
Bild
Bild

Kuggstång

Modellen av ett smalt skåp i form av ett ställ är ett ganska praktiskt och bekvämt alternativ som låter dig förvara många saker. Racket har många hyllor i olika storlekar. Sådana möbler är öppna och stängda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med spegel

Modellen av ett smalt headset med en spegel är perfekt för ett litet rum. Idén med spegeldörrar låter dig visuellt förstora utrymmet i en liten lägenhet. Det mest praktiska är en garderob med spegeldörrar i korridoren eller badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med glas

I vilket rum som helst ser smala skåp med glasinsatser väldigt snygga ut. En speciell film appliceras på glaset för att skydda beläggningen från skador. Den kallas en finishfilm och kännetecknas av ett stort antal mönster som kan beställas enligt en individuell skiss. Beroende på modell ger filmen en imitation av textur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllningen av ett smalt skåp är annorlunda och beror på de funktionella egenskaperna hos en viss modell. Den vanligaste och billigaste fyllningen av möbler är spånskivor eller vinkelräta remsor (stavar). Materialen i plankorna kan vara olika, med fördelar och nackdelar. Vid tillverkning av metallstavar används ofta förkromat och förnicklat stål, ibland aluminium.

En sådan metallhängare har lång livslängd, tål tung belastning och är hållbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träplankor är inte sämre i tillförlitlighet än metallmodeller, men det är lätt att lämna ett märke på en trästav genom att av misstag klia den med en galge. Plaststavar skiljer sig åt i budgetkostnad, sämre än ovanstående modeller vad gäller hållbarhet och tillförlitlighet. Det rekommenderas inte att ladda plastremsan med massor av saker, annars kan den spricka.

Ett ganska ovanligt alternativ för att placera kläder är en strömavtagare. Det är en enkel design som på grund av handtaget gör att du kan sänka stången med kläder under, vilket ger maximal bekvämlighet när du använder skåpet. Strömavtagaren används om möbelns höjd är mer än två meter, vilket rationellt bestämmer den övre delen av strukturen.

Detta system är mekaniskt, även om vissa tillverkare erbjuder elektriska versioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

För tillverkning av smala skåp används följande råvaror:

  • Spånskiva (grova träspån) . Fördelen med produkter tillverkade av detta material är dess billighet. Spånskåp är tillgängliga för varje kund. Vissa produkter tillverkade av detta material är känsliga för fukt. Ofta använder tillverkare formaldehydhartser när de skapar möbler av spånskiva, vilket kan påverka människors hälsa negativt.
  • MDF (finfördelad fraktion) . Detta material är mer hållbart. Vid tillverkning av möbler från MDF deltar inte skadliga föroreningar, vilket gör materialet miljövänligt. Kostnaden för MDF -skåp är något högre än ett spånskivans headset.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Naturligt trä . Denna råvara är ganska dyr, därför är naturliga träskåp dyra. Råvaror är det mest miljövänliga materialet och möbler är det mest lyxiga.
  • Metall . Sådant material används sällan: metallskåp är ganska skrymmande, tunga, har inte ett attraktivt utseende och är utsatta för korrosion.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer ett skåp är det viktigt att överväga dess dimensioner. Baserat på rummets storlek och vad som ska förvaras i garderoben beror bekvämligheten på att använda möblerna.

När du köper måste du tänka på:

  • Möblernas höjd . Om en smal uppsättning är avsedd för förvaring av kläder på galgar, bör skåpets höjd vara minst 180 cm. Om små föremål lagras i den kan höjdparametrarna vara från 100 cm.
  • Djup . Vanligtvis varierar det från 30 till 50 cm. När du väljer skåpets djup är det värt att utgå från de saker som kommer att lagras i det. Om möblerna är avsedda att lagra skrymmande föremål kan djupet vara 60 cm.
  • Bredd . Denna indikator är mer variabel och sträcker sig från 40 till 100 cm. I det här fallet är det nödvändigt att ta hänsyn till måtten på rummet där skåpet ska installeras. För smala garderober är bredd nyckeln.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyller skåpet

Det finns många modeller av smala skåp med olika fyllningsmöjligheter på möbelmarknaden. När du väljer ett skåp är det nödvändigt att ta hänsyn till graden av dess funktion och kapacitet.

Vanligtvis har dessa skåp följande fyllningsalternativ:

  • stora fack för förvaring av skrymmande föremål (sängkläder, filtar, resväskor och andra stora föremål);
  • ett fack med en vinkelrät stång som används för att placera kläder på galgar;
  • hyllor på vilka det är bekvämt att placera små föremål;
  • mezzaniner som ligger högst upp i produkten (tillhandahålls för saker som sällan används);
  • små fack för förvaring av enskilda saker med en viss form (till exempel paraplyer);
  • lådor längst ner i strukturen, där det är bekvämt att förvara skor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att ett smalt skåp ska vara bekvämt att använda och passa exakt in i det inre av rummet, när du väljer, är det nödvändigt att ta hänsyn till rumstyp och stil.

När du installerar möbler i sovrummet är det nödvändigt att korrelera interiörets övergripande stil och produktens harmoni med resten av möblerna. Setet i sovrummet är avsett för förvaring av sängkläder, klänningar och andra kläder, därför är det viktigt att vara uppmärksam på garderobens utseende och invändig fyllning. Sådana möbler bör rymma skrymmande saker.

Det smala skåpet är perfekt för köksinstallationer. Sådana modeller har många hyllor där det är bekvämt att förvara mat, kryddor eller rätter.

Alternativet med platsen i korridoren kommer också att vara en framgångsrik applikation: en garderob med spegeldörrar i det här fallet hjälper till att visuellt utöka rummet.

Den ska ha flera små lådor för förvaring av skoborstar, skopack och andra små föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan installera badrumsmöbler för att lagra produkter för personlig vård och andra tillbehör. Det bästa valet för ett badrum skulle vara ett plastskåp (detta material är resistent mot hög luftfuktighet). Det rekommenderas inte att installera spånskivor och träskåp i badrummet: de tål inte fukt och förlorar snabbt sin attraktivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du installerar headsetet är det värt att överväga dörrmodeller, som kan glida och svänga. Glidalternativet har nyligen varit mycket populärt och anses vara det mest optimala. En garderob med öppna gångjärn tar upp mer plats, därför är den sämre än en glidande analog för att spara rumsutrymme.

Du kommer att lära dig mer om hur du väljer ett smalt skåp i följande video.

Rekommenderad: