Bord (153 Bilder): Ett Vackert Rektangulärt Bord Med Lådor Och Stolar För Det, Storleken På Möblerna Täckta Med Keramiska Plattor

Innehållsförteckning:

Video: Bord (153 Bilder): Ett Vackert Rektangulärt Bord Med Lådor Och Stolar För Det, Storleken På Möblerna Täckta Med Keramiska Plattor

Video: Bord (153 Bilder): Ett Vackert Rektangulärt Bord Med Lådor Och Stolar För Det, Storleken På Möblerna Täckta Med Keramiska Plattor
Video: IKEA DESKS TABLES CHAIRS ARMCHAIRS OFFICE HOME DECOR SHOP WITH ME SHOPPING STORE WALK THROUGH 4K 2024, April
Bord (153 Bilder): Ett Vackert Rektangulärt Bord Med Lådor Och Stolar För Det, Storleken På Möblerna Täckta Med Keramiska Plattor
Bord (153 Bilder): Ett Vackert Rektangulärt Bord Med Lådor Och Stolar För Det, Storleken På Möblerna Täckta Med Keramiska Plattor
Anonim

Utbudet av bord är så stort att det ibland är svårt att göra ett val. För att göra detta måste du veta vilken modell du ska köpa.

Det finns flera av de viktigaste kriterierna:

  • typer av bord,
  • bas- och bänkskivmaterial,
  • storlekar,
  • form.

För att få en bra uppfattning om alla alternativ för det kommande köpet kommer vi att försöka förstå denna fråga mer detaljerat och utveckla våra egna regler för val av bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns bekanta tabeller för deras avsedda ändamål och ganska ovanliga. Några av dem är placerade bara i huset, andra - bara på kontor, och ytterligare andra - i rekreationsområden. Baserat på vad tabellen är till för och följande typer skiljer sig från:

  • Bar - hög och smal med speciella stolar, den kan vara på ben eller ett skåp med lådor.
  • Biljard eller bordtennis - detta är specifika möbler som kräver ett separat rum. Men i vissa hus finns det också.
  • Tidskrift . Av namnet är det tydligt att tidningar, tidskrifter, böcker, små saker lagras på ett sådant bord. Som regel är den liten i storlek och nödvändigtvis låg så att du kan sitta i en djup fåtölj eller i en soffa och enkelt ta det nödvändiga föremålet från bordet.
  • Interaktiv variant dök upp nyligen. Det är en kombination av en arbetsyta och en dator. Numera arbetar många människor hemifrån, och ett sådant bord är ett bra sätt att spara utrymme. Det är en dyr pekskärmsenhet som kan hantera en mängd olika kontors- och utbildningsuppgifter. Arbetet med ett virtuellt laboratorium och ett komplext redovisningsprogram, en geografisk karta och ett ritbord, elektriska kretsar och språkstudier är bara en liten lista över vad en så ovanlig tabell kan göra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dator bordet har blivit en vital nödvändighet i många hem. Inte alla köper speciella möbler för kontorsutrustning, men den som gjorde det kan enkelt installera inte bara en dator utan också en skrivare, högtalare och annan utrustning. Många av dessa mönster har bokhyllor och lådor. Dessutom finns det en speciell utdragbar tangentbordsplatta.
  • Kaffe ibland kallar de ett soffbord, men i allmänhet är det en liten bricka på benen för det mycket eftertraktade "kaffet i sängen".
  • Kök kallas en produkt med en arbetsyta för matlagning, liksom ett matbord i köket (och inte i matsalen). Särskilda krav ställs på denna möbel, eftersom alla familjemedlemmar använder den mest.
  • Lomberny designad för kortspelet ombre. Nu används det för preferens.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Äta middag Är ett bord i ett stort kök eller matsal, vardagsrum, hall. Detta är en samlingsplats för en stor familj eller gäster.
  • Skrivning - finns i många hus. För barn fungerar det som ett skrivbord, för vuxna - som ett kontor eller datorbord.
  • Bifogad bordet fungerar som en extra funktion för ett kök, en matsal eller en möbel. Beroende på syftet utförs olika konstruktioner och konfigurationer.
  • Servering ett bord är en utrullningsbar mobil hjälpbricka med skåp eller lådor för bestick och porslin. Ett utmärkande drag är benen på hjul.
  • Tabell för möten - Detta är ett kontorsalternativ för ett bekvämt benläge och med en mängd olika bordsskivor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stå under TV: n måste ha bordsskivans stabilitet och tillförlitlighet. På grund av det faktum att moderna TV -apparater är ett tekniskt komplex, väljs ofta ställningar med hyllor.
  • Telefon bordet blir gradvis ett minne blott tillsammans med fasta telefoner. Men i den äldre generationens människors hem har detta attribut bevarats och representerar en plats för installation av en apparat, en telefonbok och en anteckningsbok med en penna.
  • Klä på sig kallas det kosmetiska bordet. Den kan placeras i sovrummet eller i badrummet. Den är gjord med öppna eller stängda hyllor, lådor eller ledigt utrymme under bänkskivan. Om han står i ett rum, antar han närvaron av en spegel. Ofta är detta ett toalettbord eller spaljé, kombinerat med ett bord. För ett badrum är sådant för krångligt, så en väggspegel används ofta här.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sockelbord gör badrummet och toalettrummet mer civiliserat under handfatet, rör, en hink för rengöring av golv, tvättmedel är gömda i skåpet. Beroende på storleken på denna typ av möbler, ramar den bara diskbänken, eller så kan du placera tvättmedlet på den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana möbler skiljer sig också i designfunktioner. Tabellerna är monolitiska eller transformatorer. Samtidigt menar de med soliditet bordsskivans enhet och stödet, eller bordsskivans soliditet. Glid- och vikningsalternativ kallas transformatorer.

  • Monolitisk som helhet. Detta kan vara ett kaffe- eller soffbord, bardisk, TV -stativ. Du kan tänka dig att äta möbler i den här stilen, men hur bekvämt det blir att sitta vid ett sådant bord beror bara på dess design. Ändå utför de ofta en dekorativ funktion. Den monolitiska strukturen är gjuten av ett flytande material: plast, glas, metall.
  • Produkter med monolitisk topp gör en nivå eller med en delram. Om bänkskivan är ogenomskinlig fungerar underramen som ett förvaringsområde. Om det är transparent är det en form av inredning. En monolitisk bordsskiva är det vanligaste alternativet för kök, matsal, kontor, skrivning, kaffe, datorbord. Kantstenar för olika ändamål är också gjorda med en monolitisk bordsskiva. Detta är en säkerhetsfråga när du installerar en hemmabio eller annan tung utrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Glidande modell låter dig göra ett litet bord till ett stort med en hopfällbar mekanism. Tillverkare erbjuder många modeller av sådana transformatorer. Till exempel rör sig inte bara bordets yta ifrån varandra utan även benen förvandlas, på grund av vilket det låga soffbordet blir till ett fullbordat matbord. De enklaste alternativen är förknippade med att skjuta bordsskivan och infoga en extra sektion. De mest komplexa och vackra exemplen kan expandera det runda bordet till ett stort antal segment och infoga en extra cirkel i mitten.
  • Hopfällbar designen presenteras också i flera modeller. Delar av bordsskivan är anslutna med gångjärn, vilket gör att bordet kan fällas helt eller delvis. Ett exempel skulle vara ett hängande fribärande alternativ som är fäst på en vägg. En framgångsrik modell för små utrymmen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat exempel är ett bokbord. Dessutom är moderna versioner av sådana möbler utrustade med sängbord eller lådor. Sådana möbler är samtidigt en matsal, servering, dressing, sidobord. Fjärilsdesignen har flera modifikationer. Det första är att när bordsskivan förlängs öppnas underramen som fjärilsvingar och stiger. Den andra - bordsskivans halvor fälls ut med hjälp av en gångjärnsmekanism och roteras 90 grader, vilket gör att bordsskivan blir mer stabil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ben - denna komponent påverkar strukturens stabilitet och därmed säker användning. Det vanliga alternativet - 4 stöd - är inte det enda.

  • Modell på ett ben kan vara ett mat- eller köksalternativ, ett dekorativt kaffe- eller dressingalternativ, ett kort eller mötesbord. Beroende på produktens material och syfte, samt bordsskivans storlek, kan två till sex personer passa här. Bänkskivan kommer sannolikt att vara rund, oval eller triangulär.
  • Modell på två stöd - det här är inte två ben, utan två vertikala paneler som står stadigt på golvet. Ett exempel skulle vara ett kontorsbord. Det är bekvämt att bara sitta här på sidorna. Stödhållare stör frontsidorna.
  • Design på tre ben Är ett utmärkt exempel på ett jugendbord. Bänkskivan blir knappast stor. Men den runda versionen för fyra kan mycket väl förlita sig på tre stöd. I detta fall är benen vinkelräta mot golvet. Små bord kan ha ben som sträcker sig från mitten av understället i en vinkel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Klassisk version - bordsskiva på fyra stöd … Materialet i hela strukturen kan vara samma eller olika.
  • Fällbart bokbord har 6 stöd : 4 ben och 2 paneler. Detta ger den långa produkten extra stabilitet.
  • Originalbord kan ha icke-standard fast bas .
  • Det finns produkter i allmänhet utan ben - det här är hängande toalettskåp eller dator, skrivkonsoler som är fästa på väggen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Valet av material beror på driftförhållandena, designlösningar, personliga preferenser. I vissa fall är hela strukturen gjord av ett material, i andra kombineras den. För tillverkning av bord av olika utföranden används följande som huvud- och dekorationsmaterial:

  • Solitt trä … Sådana möbler är en klassiker. Produkter som tillverkas i mitten av 1900 -talet är fortfarande i drift, eftersom naturligt trä är hållbart, miljövänligt, ser vackert ut och kan passa in i många interiörer.
  • Träd i form av stubbar, hakar, grenar kan användas som bas, bänkskiva och inredning.
  • Rotting vinstockar - en vacker lösning för en semesterplats. Tillverkare erbjuder ett stort urval av rottingmått. Dessutom tillverkas nu konstgjorda rottingmöbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Spånskiva - ett billigt men kortlivat material som inte slår ordentligt i våtrum.
  • Spånskiva Är en spånskiva med en skyddande film gjord av papper och melaminharts. Mer hållbar, lämplig för enkla möbler utan krusiduller.
  • MDF inte bara en mer hållbar tallrik, utan har också den mest intressanta inredningen i form av olika beläggningar som skyddar MDF mot fukt och extrema temperaturer. Färgat laminat kommer att göra sådana möbler ljusa och vackra.
  • Silat glas - miljövänlighet och allergivänlighet, tillförlitlighet och säkerhet. Genomskinligt glas ökar utrymmet visuellt och är därför lämpligt för små rum. Färgad lacobel kommer att göra glasmöbler helt ovanliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Krom stål och andra typer av metall kan användas som en ram eller som huvudmaterial i ett dekorativt eller serveringsbord.
  • Plastmöbler , inklusive plexiglas - ett fynd inte bara för sommarstugor, utan också hemma. Olika designidéer har gjort dem bekväma för familjer med små barn, som de säkraste. De är lätta och lätta att ta hand om. Men tyvärr blir de snabbt täckta med repor och förlorar sin skönhet.
  • En sten används inte bara för bänkskivor, utan också som bas. De använder natursten, inklusive marmor, liksom konstgjorda. Dessutom visade det sig att bänkskivor av konststen är mer tillförlitliga, eftersom de inte är lika ömtåliga som naturliga. Vid tillverkningen av sådana bord måste du ta hänsyn till deras vikt, noggrant beräkna möjligheterna till stöd och golv. Från vanlig kullersten och glas kan du göra ett mycket vackert dekorativt bord, där stenen kommer att fungera som ett stöd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ädel djup färg wenge möbler kommer från det tropiska trädet med samma namn. Detta trä är värdefullt och sällsynt. Det är inte lätt att köpa en sådan produkt på Internet (för att inte förväxla med spånskiva i wengefärg).
  • Ekoläder och arpatek (konstläder), fläsk och kalvläder (billiga naturtyper), den högsta kategorin av nötköttskinn - material som används för att dekorera skrivbordsramen eller benen på andra typer av sådana möbler.
  • Bordsskiva , fodrad med keramiska plattor , Är en spektakulär inredning. Plattor kan vara imitationer av sten eller trä, eller ett mosaikmönster. Och om en sådan mosaik på bänkskivan sammanfaller med arbetsytan på "förklädet" i köket, då kan vi prata om en möbelensemble.

Det är svårt att lista alla alternativ: designers är uppfinningsrika och kreativa människor. Och möbelindustrin står inte stilla. Därför används allt fler material för att göra en mängd olika möbler, inklusive bord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Valet av inköpsform beror på lokalens storlek och form. Till exempel, för en kvadratisk matsal, skulle ett centrerat runt bord fungera. Det är bättre att sätta en rektangulär eller oval matplats i ett rektangulärt vardagsrum. För små rum kan du välja ovanliga former.

  • Fyrkantig eller rektangulär bordet sparar utrymme eftersom det kan placeras längs väggen. Sådana möbler har oftast 4 ben eller dekorativt stöd.
  • Triangulära produkter gör som regel två rundade hörn. I det tredje hörnet kan borden fästas på ett stort bord, skåp, vägg, säng. Detta är en extra arbetsyta. Eftersom den dekorativa rollen inte är hög här har produkterna tre standardben.
  • Och här runda bord representerar den bredaste paletten av bänkskivor, stöd, antal ben, material, färg, inredning. Sådana möbler behöver utrymme, och sedan kommer det att helt dekorera huset. Dessutom är sådana modeller säkra på grund av bristen på hörn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Oval bänkskivor är förknippade med lyx, rikedom, rymlighet. De har tagit över funktionen att spara utrymme och säker användning.
  • Lockig det kan finnas modeller för en dator, skrivbord, dekorativa. Dessa är polygoner, stjärnor, trapezoider, rundade polygoner. Till exempel ett kaffe- eller droppmatbord, som erbjuds av många tillverkare. Eller L-formad, U-formad dator skrivbord.
  • Original det kan finnas inte bara soffbord, utan också arbetsbord. De kanske inte ser ut som någonting. Gjord i en enda kopia enligt designprojektet. Det är därför de är värdefulla.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Detta är en av de viktigaste parametrarna. När du väljer ett matsal, kök, kontorsbord är det viktigt att alla sitter bekvämt. Enligt GOST -standarder ska varje person ha minst 50 cm, och helst 60 - 80 cm runt bordsskivans omkrets, stolarna ska inte vidröra varandra. Avståndet till väggen varierar från 70 cm eller mer. Produktens bredd, bakom vilket folk sitter mittemot varandra, varierar från 85 till 105 cm.

Runda matbord bestäms av följande dimensioner: minimidiametern för 6 personer är 110 cm. Men med en större diameter blir det bekvämare att sitta. Dekorativa bord av denna form kan ha en storlek på 15 cm (till exempel för en bordslampa eller kaffe).

Bild
Bild

I små lägenheter och hus är det inte alltid möjligt att hålla ett stort bord för gästerna. I det här fallet är transformatorer den perfekta hjälpen, som bibehåller friheten för daglig rörelse runt huset.

Ett felaktigt valt skrivbord för ett barn kommer att påverka hans hälsa. För att inte köpa möbler för tillväxt är det bättre att leta efter ett skrivbord och en stol med en höjdjusterare.

Bordsskivans standardbredd bör vara 60-80 cm och längden bör vara från 100 cm. Om avståndet från bordsskivan till barnets knän är 10-15 cm och benen är böjda i rätt vinkel och stå med hela foten på golvet, är skrivbordet rätt valt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bardisk som har en standardstorlek för hemmabruk är en bordsskiva på 120 x 55 cm, placerad på benen eller ett skåp med en höjd av 105 cm. Men detta är villkorliga standarder, de kan vara olika.

Parametrarna för en dator skrivbord beror på själva datorn: har den en systemenhet eller är det en godis, en bärbar dator; om de kommer att arbeta med dokument vid detta bord, om de behöver en plats för böcker och anteckningsböcker och annan utrustning. Om du har en stationär bildskärm bör bordsskivans djup vara 80 cm och för en bärbar dator - 60 cm så att du kan se till att dina ögon fungerar säkert. För att spara utrymme är det fördelaktigt att köpa en hörnmultifunktionell modell. Storleken på väggarna kan vara från 110 till 150 cm. Det viktigaste är att det finns tillräckligt med utrymme för gratis placering av stolen och användaren på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffbordets storlek bestäms av användarvänligheten. Enligt standarderna kallas ett sådant bord för en produkt som inte är högre än 0,5 m, men idag bryts dessa parametrar också: du kan köpa en modell med en höjd på både 15 cm och 65 cm. Eftersom en sådan möbel ofta spelar en dekorativ roll, det finns inget behov av att prata om bordsskivans storlek … Den kanske inte alls har en plan yta. Eller vara den ursprungliga konfigurationen.

Parametrarna för toalettbordet bestäms av dess plats. Huvudindikatorn för ett bord i sovrummet är höjd. Så att en kvinna fritt kan placera benen under bänkskivan, rekommenderas det att välja en produkt med en höjd av 80 cm. För ett badrum är sådana möbler atypiska, utför en hjälpfunktion och kan vara av valfri storlek.

Men storleken på det interaktiva bordet bestäms på ett helt annat sätt. I stort sett är detta en dator, och tillverkare anger skärmens storlek diagonalt i tum och centimeter: 27 "(68 cm), 32" (81 cm) och andra. Samtidigt, som för vilken dator som helst, är rent tekniska egenskaper viktiga här, vilket gör det möjligt att bestämma maskinens effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Valet av färg bör i första hand bestämmas av tabellens syfte. Detta är inte bara en estetisk fråga, utan också en psykologisk. Färg kan höja humöret eller överväldiga, slappna av eller anstränga synen. Därför måste du hitta dina egna färgalternativ för varje typ av sådana möbler.

För ett barns eller vuxnas arbetsplats, välj lugnande bänkfärger som hjälper dig att fokusera på att lösa problemet. Det enklaste alternativet är vitt. Men för ett barn är det opraktiskt. Därför kan du välja färger "träliknande", mjukt grönt, ljusgrönt. Den mjuka blå färgen kommer att lugna ner dig och få dig att fokusera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd inte en röd bänkskiva: detta är en aggressiv färg och det gör dina ögon trötta. Detta gäller även en arbetsplats för en vuxen. Samtidigt, för att ge ett fungerande tillstånd, koncentration, kan du betona med rött: en bordslampa, en penna, en anteckningsbok.

Köket är samlingsplatsen för alla familjemedlemmar, och bordet är platsen för enhet. För att detta ska vara fallet i verkligheten kan du välja köksmöbler i ljusa soliga färger: gul, orange, citron, ljusblå eller ljusgrön. Men det behöver inte vara kanarisk mat. Allt ska vara måttligt. Bordsskiva i elfenben - oliv- eller smaragdstolar.

Bordets färg kan också vara i harmoni inte med stolarna, men med något dekorativt element: en panel på väggen, gardiner, persienner, skåpens färg. Ett annat alternativ är bänkskivan som den enda ljuspunkten i köket, dess accent. För att visuellt öka utrymmet i ett litet kök används transparent glas- och plastmöbler.

Matbordet i matsalen, hallen, vardagsrummet, som står i mitten av ett stort rum, lockar definitivt uppmärksamhet. Om interiören tillåter kan du välja en produkt i svart eller wenge. Detta kommer att inreda ett rum i klassisk stil. Och i kombination med vitt kommer det att lägga till elegans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och ytterligare en punkt angående gruppen mat- och köksmöbler: vissa färger ökar aptiten, andra tråkiga.

Alla blå nyanser slappnar av och hämmar psyket, lugnar aptiten. Nyanser av gult, apelsin, citron, persika, körsbär ökar lusten att äta. Färgen på salladen och de färska örterna påminner om att det är dags att äta.

Alla dekorativa bord (kaffe, kaffe, dressing) kan ha helt olika färger eller kombinationer därav. Om han ständigt är i rummet måste han vara i harmoni med honom. Om den är bärbar är det bättre att välja en neutral färg för den: svart, vit, transparent.

Tack vare modern teknik kan du matcha vilken färg som helst till din inredning, om inte i en butik, sedan via Internet. Det kommer inte alltid att matcha det material du vill ha, men det är värt att försöka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

Ofta, när man köper möbler, pekas ett kriterium ut - bekvämlighet, utan att tänka på hur det kommer att kombineras med andra föremål och rumsdesign. Även om köket, vardagsrummet, arbetsrummet, sovrummet var inrett utan hjälp av en designer, intuitivt, bör du fortfarande försöka bestämma rummets stil för att välja ett bord mer noggrant och inte tjäna titeln på en person utan smak.

Låt oss försöka ta reda på vad som utmärker möblerna i den eller den stilen.

  • Förtrupp - detta är ljusstyrka, kontrast, brist på standarder i storlekar, linjer, material och färger. Mix är ett avantgardes favoritstat.
  • Empire stil - detta är stilen för finsmakare av speciell skönhet. Han behöver plats. Materialet är värdefullt trä. Carving och förgyllning dekoration.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Barock och rokoko de kallas till och med alltid tillsammans för viss likhet för icke-proffs. Pretentiös elegans av ben, massivt trä från värdefulla arter. Men samtidigt lätthet och lekfullhet på grund av färg, förgyllning, snidning, ornamentik.
  • Östlig stil är omöjligt utan att använda ljusa färger. Marockanska mosaikplattor på bänkskivan kan ha de mest oväntade färgerna. Du ska inte tro att de i öst äter bara vid låga bord, men den klassiska versionen är exakt ett stort men lågt golvbord för ett stort antal rätter. När allt kommer omkring är invånarna i asiatiska länder mycket gästvänliga människor.
  • Klassisk kallas vanliga, vanliga möbler. Men detta är ett felaktigt begrepp ur stilistikens synvinkel. Den klassiska stilen är flytande symmetriska former: snidade ben, oval bordsskiva. Färgerna kan variera: vit, blå, guld; grönt, vitt, guld; kombinationer utan guld. Men för standardmöbler används brunt av alla nyanser. Denna möbel behöver plats, gratis placering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Konstruktivism Är en funktionell bekvämlighet baserad på rationalism och logik. Det kommer inte att finnas några dekorativa element här. Bordet är 4 ben och en vanlig rektangulär eller fyrkantig bordsskiva.
  • Loft - otrevlig skönhet. Sådana möbler kan se väldigt enkla och eleganta ut samtidigt. Tjockt bordsskiva i härdat glas som vilar på fyra obehandlade träklossar. Ett helt rektangulärt träbord, färdigt med bets, täckt med en smal diagonal duk - en tartanhandduk. LoftIndustry är en loftmodifiering baserad på användning av olika metaller: rör som stöd för bordsskivan, ett smidd ben kan kombineras med glas eller massivt trä.
  • Minimalistisk inredning Är en uppsättning nödvändiga föremål. Middagsgrupp med enkla former, små böjningar är tillåtna. Snarare ett eller fyra ben av trä, metall, MDF, spånskiva, plast. Skrivbord utan ram eller med enkla lådor. Lugna färger används i designen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modern - det här är tabeller i en mängd olika former och användning av oväntade kombinationer av material. Asymmetrisk bordsskiva, stående på sten, brons eller träben. Men modern är flytande och flexibel, ljusa accenter i rummets design.
  • Land - lantlig själfull stil. Träbordet kommer sannolikt att täckas med en opretentiös duk. Naturliga färger, enkelhet och komfort.
  • Popkonst låter dig kombinera en mängd olika färger, former och mönster. Denna stil använder vitt som huvudfärg, men andra ljusa accenter bör finnas med ljuspunkter. Runt det orange plastbordet med en rund form kan det finnas flerfärgade stolar i olika utföranden. Huvudelementet i bordsdekorationen kommer att vara en stor vit blomvas. Denna stil ska inte användas där en lugn, avkopplande miljö förväntas.
  • Provence i likhet med countrymusik. Men om man, när man uttalar ordet "country", ser en cowboy i en hatt, en rutig skjorta och långa stövlar, då är "Provence" en kvinnas omtanke och uppmärksamhet, rustik enkelhet och harmoni i livet. Ett bord i denna stil är ofta täckt med en konstgjord patina för att skapa bilden av ett byhus från mitten av 1900 -talet. Ljusa möbler kan täckas med en bomullsduk med stickad spets eller blommigt broderi.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skandinavisk stil associerade med vikingar, brutala män i hornade hjälmar och flätor på huvudet. Så borden var ursprungligen brutala också: ett enkelt träd utan krusiduller. Numera används både plast och metall i denna stil. Men inställningen till enkelhet, korthet, bekvämlighet har bevarats.
  • Art déco Är en blandning av europeiska, asiatiska, afrikanska och indiska motiv. Denna blandning gav ljusa färger med pastellfärger, en kombination av raka och krökta linjer. Ett sådant bord kan vara med en lacobelglasplatta, som har en insats av träbjälkar med en ljus asiatisk prydnad.
  • Kitsch - det här är privilegiet för extravaganta människor. Kombinationen av det inkongruösa, förnekandet av reglerna - och ett ljusblått bord dök upp i det bruna köket. Denna stil kommer att motivera alla designbeslut. Men många håller med om att detta är dålig smak.
  • Tekno : soffbord med 3d - titta in i oändligheten. Internet är fyllt med videor om hur man gör ett bord som detta. Ett interaktivt bord behöver förresten inte nödvändigtvis dekoreras i den här stilen. I allmänhet älskar techno metallrör, glas, underrede med hyllor, stiglådor. Favoritfärger - grå, khaki, vinröd, silvermetallic.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hej - Tec Är användningen av kromstål, glas, eventuellt plast. Ett sådant bord blir helt enkelt vackert. Men om hela rummet är inrett i denna stil, kommer både gäster och värdar att uppskatta det. Genom design kan det vara nästan vilket bord som helst, förutom kanske för barn.
  • Japanerna, som invånare i Fjärran Östern, i den klassiska versionen, använder möbler med låga ben. Men i cateringföretag och kontor känner de igen möbler som är standard för européer. japansk stil - detta är ett naturligt trä, men också förekomsten av nationella motiv i designen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Med tanke på att inredning är en samling dekorationselement, låt oss prata om hur du kan dekorera olika typer av bord, och om de behöver dekoration. I vilka fall uppstår dekorationsfrågan:

  1. du måste uppdatera saken;
  2. du måste anpassa det till miljön;
  3. du måste dekorera för en specifik händelse;
  4. du måste ändra tabellens syfte.
Bild
Bild

Om du noggrant studerar denna fråga visar det sig att du kan dekorera vilket bord som helst om du vill. Det finns följande tekniker för detta:

  • Användande epoxiharts . Det är inte synd att sätta ett sådant bord på ett respektabelt kontor, ett kontor hemma. Ett tunt lager harts, applicerat på en färgad bas, blir den perfekta bänkskivan för ett kök eller matbord.
  • Används i stor utsträckning möbel lack … De täcker mer än bara en träplatta. Många material kan dekoreras enligt följande: lägg en reproduktion av en målning av önskad storlek på bordsskivan och lacka den försiktigt i flera lager och vänta på att föregående lager torkar helt. På samma sätt kan du fylla i fotografier, tygstycken.
  • Bordsskivan och / eller benen kan vara omslag med ritningar … För att göra detta, använd säkra akrylfärger och speciella lacker för bänkskivor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stencil - ett av de enklaste sätten. Stencils kan hittas online och noggrant förberedda för användning. Eftersom schablonen också kan användas för ett barnbord, måste mönstret väljas i enlighet därmed. Det dekorativa bordet kan täckas med aerosolfärg (från en sprayburk), för matbordet är det bättre att använda akrylfärg (appliceras genom tamponing). För tillförlitlighet och längre konservering, återigen, är stencilmönstret täckt med polyuretanlösningsburen lack.
  • Decoupage - teknik för snygga och tålmodiga människor. I butiker och på Internet kan du köpa speciella decoupageservetter med olika mönster. Dessa mönster klipps med nagelsax, blötläggs i vatten och limmas noggrant på basen. Efter att papperet har torkat täcks ritningarna med en speciell lack för decoupage.
  • Slocknar - ett annat sätt att dekorera. Beroende på vilket bord som dekoreras kommer lackplattan att lackeras eller inte lackeras efter bränning. För ett soffbord är detta inte alls nödvändigt. Matbordet behöver detta, annars kommer mycket snart smuts att samlas i urtagen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett av de vackraste sätten är att skapa målningar från sand, skal, småstenar, små föremål … Ett tempererat flöde placeras ovanpå en sådan bild. Ett sådant bord är en utmärkt relaxer. Och det kan stå inte bara hemma, utan också användas som ett kontor, för vilket de anställda kommer att säga "tack! ".
  • Bänkskivor blir mer och mer populära, täckt med skifferfärg . Det är med denna färg som tavlor är täckta, och de är avsedda för krita. Det är denna omständighet som kommer att tilltala ett barn som är redo att måla alla ytor i huset.
  • Snidat bord kräver författarens talang. Inte alla hemhantverkare kan en sådan inredning, men du kan köpa sådana saker. Här är det samma som med bränning: om bordet används som permanent, är det bättre att fylla ytan med epoxiharts. Den blanka ytan, genom vilken snideriet kommer att synas, lockar ännu mer uppmärksamhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I det sovjetiska förflutna kunde du i varje möbelaffär köpa barns träbord och stolar med ett mönster under Khokhloma . Lyckligtvis gör den här historien comeback. Och nu kan du köpa så vackra möbler för ditt hem. Ljust, varmt, fantastiskt - det kommer verkligen att bli en ljus accent i rummet.
  • Mosaikpanel gör det på flera sätt: vik riktiga små mosaikplattor till mönster eller använd en självhäftande imitation av en mosaik.
  • Keramiska plattor dekorera stora bord, bardiskar. Beroende på hur brickorna limmas kan ytterligare beläggning behövas ovanpå. Plattor installerade utan luckor kommer att förbli hygieniska under lång tid. Om trasig keramik eller chips användes, är det kanske också bättre att täcka det med glas eller epoxi för hygien ovanpå.
  • Craquelure hjälper till att åldras. Bordsskivan är täckt med färg och, utan att vänta på att den torkar, täckt med craquelure -lack. Efter torkning ser bordet spräckt ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Patina används också för åldrande. Det kan vara naturligt eller konstgjort. Konstgjord patinering görs efter att bordsskivan och benen har täckts med akrylfärg och fått torka. Naturlig patina är det naturliga slitage på en sak.
  • Motljus - ett ovanligt, men mycket vackert inredningsalternativ. Bordsskivan tas bort från bordet, jag lägger julgransgirlanger eller LED-remsor inuti, sladden med en plugg tas ut och täcks med genomskinligt eller frostat glas ovanpå. För större effekt kan glödlampor döljas bland små stenar, skal, plastleksaker gjorda av chokladägg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

En designer tänker på att modifiera en produkt när han vill ge en sak en ny bild, ge den nya funktioner, försöka ändra form, produktionsteknik och även uppnå det estetiska värdet av föremålet.

Ett slående exempel på denna förståelse av design är det monolitiska glasbordet. Med hjälp av en teknikförändring har en helt oväntad form visat sig som lockar ögat.

Föräldrar är rädda för att använda glasbänkskivor i ett hem med små barn. Bordet "bläckfisk" är en icke-standardiserad lösning på problemet med hjälp av designimplementering. Objektet står säkert på golvet, glaset är fixerat i bläckfiskens tentakler. När man tittar på en sådan skönhet är det osannolikt att barnet har en önskan att närma sig ett specifikt bord. Omformningen gav bordet en skyddande funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stadsbor drömmer ofta bara om en picknick och färskt gräs. Designerna har hittat en lösning också här: en metallkonstruktion av ben och en bordsskiva, där det växer riktigt gräs. Sitter på en träbänk och andas in lukten av gräs, kan du verkligen röra åtminstone lite till naturen. Ett sådant bord är ett riktigt nöje.

När du samlas vid bordet kan du tillbringa timmar med att prata med vänner och familj. Men med tiden tröttas ryggen, benen och armarna. Designerna har hittat en fantastisk lösning - ett bord med en gunga. I det här fallet kan bordet i sig vara vad som helst. Men matgruppen visade sig vara mycket intressant.

Det är svårt att säga hur denna idé kommer att slå rot, men designidén är ganska begriplig: när man arbetar vid en dator börjar nacken, ryggen, benen att bli domna. För att hjälpa kroppen kan du montera en plattform med flodsand i rummet, i vilket ett skrivbord med en dator och en fåtölj (stol) är installerat. Med sina bara fötter går den sittande personen genom sanden och masserar därigenom benen och slappnar av nervsystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett biljardbord är en skrymmande sak. Lösningen hittades: en bordsskiva med bas. När du tar bort bordsskivan återstår ett biljardbord i mindre storlek. Ett sådant multifunktionellt bord kommer att vara en utmärkt lösning för dem som gillar att träffa gäster och spela biljard.

Dekorativa bord får designers att leta efter de mest oväntade lösningarna. Tabeller-akvarier i olika konfigurationer skapas av dem som vill dekorera våra liv. Denna typ av avslappning kommer att tilltala många. Men författarna gick längre: nu kan du se skåpet under akvariet. Självklart blir det svårt att ta hand om sådant, men idén är verkligen vacker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett enklare och mer välbekant alternativ är den funktionella kombinationen av ett datorbord med stereohögtalare. Ett stereosystem med högtalare låter dig njuta av din favoritmusik och ge bra ljud när du tittar på film.

Dekorativa bord med 3d -effekt blir också vanliga. För att göra ett sådant bord behöver du en spegel, en bordsskiva av glas och LED -lampor. Med rätt placering av glödlampor och speglar skapas effekten av nedsänkning i det oändliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man ett vackert bord?

Eftersom vi talar om en mängd olika bord kommer vi att göra en villkorlig åtskillnad mellan funktionell och dekorativ. Alla bord kan inte och ska vara vackra. Till exempel, funktionella inkluderar de för vilka estetisk överklagande inte är huvudkriteriet.

Annars ser urvalsreglerna för alla tabeller ut så här:

  • Nödvändig bestämma syftet med bordet . Invånare i stora hus och lägenheter har råd att ha olika funktionsbord: matsal, skrivning, dator och andra. I små lägenheter kan dessa roller utföras av ett bord.
  • Till vilket bord som helst storlek är viktigt : Innan du köper måste du noggrant mäta avståndet som det önskade objektet kommer att ta. Glöm inte baseboard och radiatorer, liksom närheten till uttag. Bestäm hur många föremål och vilka som kommer att stå på denna typ av möbler (stationär dator, TV, disk, akvarium och så vidare). Kom ihåg hur långa människor kommer att använda detta bord, om det kommer att vara bekvämt att sitta vid det.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Material , vad möblerna är gjorda av: när du kombinerar material, se till att det är kvalitetsarbete. Studera kostnaden för en liknande produkt i förväg. Om det finns en misstanke om ett för lågt pris är det möjligt att material av dålig kvalitet används eller inte det som anges i dokumenten.
  • Det är nödvändigt att kontrollera med en noggrann inspektion styrka … Om du planerar att köpa ett TV -stativ måste du beräkna vikten på all utrustning som kommer att stå på en sådan produkt.
  • Formen bör väljas beroende på placeringen och andra parametrar som nämns ovan.
  • Hygien - ett mycket viktigt kriterium för kök, matsal, barnbord. För sådana mönster är det lättare att välja en slät yta som är lätt att underhålla.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fuktmotstånd viktigt inte bara i köket, utan också i badrummet. Om köksbord utsätts för fukt på grund av deras ständiga användning, blir träbordet i badrummet snart oanvändbart på grund av den höga luftfuktigheten i själva rummet.
  • Intern bordsvolym med lådor, hyllor, nivåer. Detta är viktigt för både skriv- och serveringsbord. För att inte köpa ytterligare skåp och hyllor senare är det bättre att leta efter en modell med tillräcklig kapacitet.
  • Rörlighet mycket viktigt för små utrymmen. Det uppnås genom att omvandla bordet eller användningen av hjul. Ett serveringsbord, biljard, kort, sidobord, telefon, toalett, kaffe och till och med matbord kan utrustas med hjul för enkel användning och rörelse runt huset.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stilistisk och färg matchar resten av möblerna . Om bordet är stillastående är denna regel lättare att följa. Om den är mobil måste du hitta en modell som är lämplig när du flyttar från rum till rum. Ett win-win-alternativ skulle vara vita och svarta möbler. Transparent passar in i vilken stil som helst.
  • Extern överklagan - det här är ett gott humör och en önskan att använda saken. Om begreppet "själen inte ljuger" utlöses, är det värt att titta vidare.
  • Tillgänglighet för ytterligare funktioner . I möbler i minimalistisk stil finns det knappast sådana, men i ett bord med ett stort antal lådor kan det också visa sig vara hemligt. Köksbänken kan ha en utdragbar degbräda. Vid kontorsdisken finns ett minikylskåp.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett kvalitetsobjekt kommer att vara färdigt. Eller så kommer den att levereras med detaljerad monteringsanvisningar (till exempel ett TV -stativ).
  • Köp om möjligt universellt bord , vilket hjälper i många situationer. Den bärbara versionen är lämplig för bärbar dator och fungerar med dokument. Du kan äta och läsa tidningar med det. Du kan ta den på vägen eller till sjukhuset.
  • Inte alla bra saker är dyra. Lyckligtvis har "försäljning" -tiden inte avbrutits. Exakt tack vare kampanjer och rabatter du kan köpa vackert kvalitetsartiklar är billiga .

Om vi pratar om vackra produkter är huvudsyftet med ett dekorativt bord estetisk skönhet. Det är enligt detta kriterium som ett sådant köp mycket ofta görs. För resten är platsen och destinationen viktiga. Mycket ofta är ett sådant föremål höjdpunkten i interiören, namnet som är designens huvud accent.

Vi kommer bara att lista andra kriterier, eftersom de diskuterades ovan: rörlighet, rummets storlek och bordet själv, förekomst eller frånvaro av hjul, material, överensstämmelse med den allmänna stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och glöm inte: du kan alltid göra ett dekorativt bord med egna händer. Även om det inte blir perfekt måste du bara säga att det är tillverkat i lantlig stil, loft eller kitsch.

Fördelar och nackdelar

Låt oss överväga denna fråga ur materialets synvinkel.

För alla naturmaterial (trä, glas, sten) är miljövänlighet, hållbarhet, naturliga färger och tillförlitlighet en viktig fördel. Men samtidigt - ett högt pris.

För Spånskiva, spånskiva , plast, frågan om pris avtar, men frågan om kvalitet uppstår. Spånskiva gillar inte vatten, plast är skör nog.

MDF - hållbart material, fuktresistent med en mängd olika färger, men det kostar mycket mer än spånskiva.

Metall - detta är styrka, tillförlitlighet, stil och samtidigt stor vikt, särskild omsorg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Allt material har sina fördelar och nackdelar. Det är viktigt att hitta en mellanväg.

Kända tillverkare och recensioner

Italienarna är trendsättarna i produktionen av bord i olika former och mönster. I Ryssland är bord från Italien mycket populära. Köpare noterar kvalitet, stil, design och möjligheten till omvandling. Tyska möbler uppskattas också. Till exempel ett matbord Paris av Truggelmann uppskattad av fans av klassisk stil och Provence.

Men priserna på sådana möbler är inte överkomliga för alla. Därför föredrar många människor ryska tillverkare.

Fabriken erbjuder intressanta produkter " Elphis " … Enligt kundrecensioner har tabellerna en intressant konfiguration, funktionella tillägg. Många ljusa modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

SCFM -fabrik erbjuder lyxiga möbler. Kunder gillar de föreslagna modellerna för sin stilrenhet och skönhet. Men det här är inte heller billiga möbler.

Dator- och kontorsmöbler erbjuds av kampanjen Linaura … Detta är billiga laminerade spånskivemöbler. Köparen är nöjd med priset och gillar utseendet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I stort sett kan alla möbler för valfri plånbok nu köpas i en butik eller på Internet, med undantag för interaktiva bord. Företaget är erkänt som världsledande Promethean (Storbritannien). Bland ryska tillverkare värderar köpare produkter Interaktivt projekt . Utvecklare och designers från Korolev Science City kunde erbjuda anständiga tekniska egenskaper och snygg design av sina produkter för att lära barn, vilket uppskattades av konsumenterna i deras recensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna modeller och snygga möbler

Begreppet modernitet är relativt. Till exempel är klassikerna alltid moderna. Samtidigt erbjuder moderna designers riktigt intressanta inredningsidéer.

Anmärkningsvärt är tanken på ett utrullningsbart bord. Denna design kommer betydligt att spara utrymme i ett litet kök.

En intressant idé att dölja det osympatiska batteriet och placera toalettbordet vid fönstret. På detta sätt kommer kvinnan att få naturligt ljus, vilket underlättar applicering av smink och hårstyling.

Det är trevligt att formgivarna inte glömmer bort våra mindre bröder. Ett bord med gräs kommer att dekorera husets inre och hjälpa ditt husdjur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett soffbord med glasskiva är redan vackert. Men när en hängmatta med en katt ses i undervagnen är den uppriktig och leende.

Tabell Museum av Cattelan Italia - detta är den nuvarande stilen 2017. Abstrakt konst med glas, metall och sten är fascinerande. Bra idé för LoftIndustry eller modern stil.

Ytterligare ett bord från möbeltrender. Hystrix av Cattelan Italia … Böjda stålstavar vid basen och härdat glas. Konsekvens och harmoni. Tillförlitlighet och sinnesro.

Bild
Bild
Bild
Bild

I den moderna världen finns det många butiker som erbjuder ett ganska brett urval av bord för alla smaker. Ett bra och originellt bord kan inte bara köpas i butiken, utan också göras med dina egna händer, även från trälådor. Mer detaljer i videon.

Rekommenderad: