Ikea -bord (73 Foton): Hörnbearbetningsmodeller Med Ställ Och Stolar, Ett Transformerande Bord Med En Hopfällbar Bordsskiva

Innehållsförteckning:

Video: Ikea -bord (73 Foton): Hörnbearbetningsmodeller Med Ställ Och Stolar, Ett Transformerande Bord Med En Hopfällbar Bordsskiva

Video: Ikea -bord (73 Foton): Hörnbearbetningsmodeller Med Ställ Och Stolar, Ett Transformerande Bord Med En Hopfällbar Bordsskiva
Video: Beautiful Extendable Dining table demo at IKEA 2024, Mars
Ikea -bord (73 Foton): Hörnbearbetningsmodeller Med Ställ Och Stolar, Ett Transformerande Bord Med En Hopfällbar Bordsskiva
Ikea -bord (73 Foton): Hörnbearbetningsmodeller Med Ställ Och Stolar, Ett Transformerande Bord Med En Hopfällbar Bordsskiva
Anonim

Möbler från det svenska märket Ikea är kända för alla idag. Denna populära butik erbjuder sina kunder ett brett urval av olika typer av skåp och stoppade möbler, som utmärks av enkelhet, kompakthet, en mängd olika alternativ för färger och stilar, funktionalitet, säkerhet och ett överkomligt pris. Och tabellerna på den här listan är inget undantag. Ikea erbjuder denna möbel i olika utföranden: för vardagsrum, matsal, barnkammare, sovrum, kontors- eller trädgårdsmöbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och former

På Ikea kan du välja ett bord för alla behov och önskemål. De flesta modellerna är anpassade för små utrymmen.

För att ordna ett litet kök , som också är en matsal, erbjuder den svenska möbelproducenten många modeller:

  • Fällbara bord (Norden).
  • Med en hopfällbar bordsskiva ("Norberg", "Norbu", "Bjursta") - är ett sådant bord fäst på väggen, när det fälls blir det till en hylla och sparar utrymme.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med nedfällbara golv (Ingatorp, Mokkelby) - bordsskivan består av två eller tre delar, varav en respektive två går ner. När antalet personer vid bordet ökar kan du öka bordsytan genom att höja en eller två våningar.
  • Smala bord (60-70 cm breda).
  • Glidande - vid behov ökar bordsskivans storlek med en insatsbräda.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För rymliga kök och matsalar på Ikea kan du välja stora runda (Ingatorp, Leksvik), fyrkantiga (Bjursta, Olmstad) eller långa rektangulära bord (Ingatorp). Höga barbord (Bilsta) finns också här.

Ikea tog också hand om arrangemanget av arbetsplatsen. Modellerna som presenteras i denna kategori är mycket olika i sina storlekar och konfigurationer. Här hittar du ett kompakt triangulärt bordsställ för en bärbar dator och ett traditionellt stort skrivbord med hyllor och lådor. Arbetsplatser kan antingen vara raka (Mikkke, Hemnes, Bekant, Brusali) eller kantiga (Mikke, Bekant). Separata skrivbord är utrustade med ytterligare moduler - ett bildskärmsställ, hyllor och lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barn är ett särskilt bekymmer för Ikea . Tabeller med specialstorlekar med en höjd av 43 cm har utvecklats för dem. Som regel är de rektangulära i form med rundade kanter för att säkerställa barnets säkerhet under spel och aktiviteter. I Ikea -serien kan du också hitta originalmodellen av ett barnbord ("Fleece") med en lutande bordsskiva som är justerbar beroende på barnets ålder och ett picknickbord kombinerat med bänkar.

Bild
Bild

Vardagsrumsbord har den största variationen av former och storlekar.

Här hittar du modeller med fyrkantiga, runda, halvcirkelformade, ovala, triangulära och rektangulära bänkskivor. De kan utrustas med en underram med samma form eller inte alls. En intressant modell av soffbordet "Arkelstorp", som är en reducerad version av matbordet med fällbara halvcirkelformade golv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ikea trädgårdsbord presenteras i olika storlekar-från små, avsedda för 1-2 personer, till modeller för en stor familj (4-6 personer). Samtidigt är deras form ganska enkel, utan krusiduller - rund, oval eller rektangulär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och konstruktioner

Vid tillverkning av bord och bord använder företaget följande material:

Solitt trä (tall, ek, bok, björk, valnöt, akacia), björkplywood, ask, ek, valnötfaner. Träprodukter kännetecknas av sin tillförlitlighet och långa livslängd. Massiv björk används för bärband, stöd, bänkskivor, bok och ek för bottenband, furu för huvuddelarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Träet är täckt med klart lack, bets eller akrylfärg. I vissa modeller lämnas träbänkskivan obehandlad. Detta är ett slags utrymme för en fantasiflyg. Om så önskas kan en sådan yta slipas, lackeras eller målas i valfri färg. Produkten kan vara helt av trä, eller den kan bara ha vissa element av naturmaterial, vilket också är ganska praktiskt.

Om till exempel bordsramen och det nedre lagret på bordsskivan är gjorda av spånskiva och bordsskivans övre del är av trä, gör denna kombination möblerna billigare, men behåller samtidigt sin funktionella egenskaper.

  • Spånskiva och fiberboard . Spånskiva och fiberplatta. Bordsskivor, underramar, hyllor, ben och lådbottnar är gjorda av dem.
  • Metall . För tillverkning av metallramar av bord och bordsskivor används i vissa modeller stål med en speciell pulverlackering.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • ABS -plast . Enskilda bordselement kan vara av plast, till exempel hyllor. Plast används också för att dekorera några bänkskivor.
  • Silat glas används för tillverkning av bänkskivor och underramar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ikeas formgivare arbetar med utvecklingen av varje bords design, eftersom denna typ av möbler inte bara ska vara visuellt attraktiva utan också vara hållbara, pålitliga och säkra för dem som använder den:

  • Matmöbler från Ikea har en ganska enkel design. Oftast är det en stabil struktur med fyra ben med en fyrkantig, rektangulär eller rund bordsskiva. Runda bord kan installeras på ett massivt snidat ben.
  • Sidobord och soffbord för vardagsrummet har de olika mönster som gör att du kan placera bredvid dig allt du behöver för en trevlig vistelse i soffan. Enkla mönster - för att sätta en TV -fjärrkontroll eller lägga en kopp te, kan mer komplexa utrustas med hyllor eller lådor för förvaring av tidningar, tidskrifter, servetter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sidobord från Ikea levereras ofta med hjul, tack vare vilka de blir svängbara. En sådan roterande möbel på hjul kan enkelt flyttas från plats till plats efter behov.
  • Ser intressant ut kaffe bord på förnicklade ben ca 30 cm höga, utrustade med lådor för fjärrkontroller och en hylla för tidningar och tidskrifter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sidobord kan också ha en design i form av en nätmetall ("Quistbru") eller rottingkorg med bordsskiva ("Sandhaug"), i den senare är det mycket bekvämt att förvara laddare (vid botten av bordet finns hål genom vilka en sladd kan dras). Du kan förvara tidskrifter eller en varm filt i korgen på ett metallbord, eller så kan du lämna det tomt för att betona luftens interiör. Dessa bord är lätta att flytta runt i lägenheten.
  • Några sidobordsmodeller säljs direkt i en uppsättning av 2 eller 3. Till exempel "Lakk", "Svalsta", "Jupperlig", "Niboda", "Rissna", "Witsche". De rör sig och sätter sig liksom på varandra. Om det behövs kan de användas som två oberoende möbler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skrivbord och datorbord har en mängd olika designlösningar. Det kan bara vara en bänkskiva som ligger på fyra eller två ben, eller det kan vara ett helt komplex som består av ett bord anslutet till en hylla.
  • Ikea erbjuder sina kunder både raka och vinklade väggbord utrustad med specialställ för kontorsmaterial, lådor och hyllor för papper. Vissa modeller ("Paul") har bordsskivor justerbara i höjd (upp till tre nivåer), det vill säga en sådan arbetsplats kommer att vara lika bekväm för både en yngre student och en seniorstudent.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En separat kategori inkluderar skrivbord serien "Svalnes". Det är en slags kombination av arbets- och förvaringsutrymme, som är en väggmonterad struktur bestående av bänkskivor med lådor, hängande hyllor, en förvaringsmodul med skjutdörrar och skenor för att fästa dessa element. Denna hängande kombination verkar sväva i luften.
  • Klädbord från Ikea representeras av tre modeller ("Hemnes", "Brimnes", "Malm"). Hemnes -modellen är den mest eleganta. Den snygga ovala spegeln är placerad på en glasskyddad bordsskiva i trä som stöds av böjda ben. Brimnes -modellen har två lådor för kvinnors småsaker med lyftlock, på vilka speglar är installerade på insidan. Malm-modellen har den enklaste U-formade designen med en stor utdragbar låda.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbara modeller

Ikea fällbara bordsmodeller förtjänar särskild uppmärksamhet:

  • Transformator - fällbord eller som det också kallas "bok" ("Norden"). Bordsskivan är uppdelad i tre delar: den mellersta delen är den smalaste och två sluttande golv på båda sidor. Sex lådor för små köksredskap finns under bänkskivans mittdel. När den viks, liknar den en kantsten.
  • Med nedfällbara golv (Ingatorp, Mokkelby, Ikea PS 2012, Modus, Gamlebi). Sådana modeller har också bordsskivor, uppdelade med speciella fästelement i tre delar, varav två går ner. Skillnaden mellan denna typ av möbler och en transformator är att när golven sänks kan de användas som ett fullbordat bord. Golven ökar bara den användbara ytan på bänkskivan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Svängbara väggfästen ("Norbu", "Norberg"). Denna modell är en bordsskiva fäst på väggen, som kan vikas när den flyttas till sidan av en speciell hållare. Dessa bord är idealiska för små utrymmen där varje tum golvyta räknas.
  • Glidande ("Bjursta", "Ingatorp", "Sturnes", "Leksvik", "Glivarp", "Vangsta"). Det är en struktur där ytan ökas på grund av förlängningen av en extra insatsbräda lagrad under bordsskivan.
  • Infällbar ("Witsche", "Niboda", "Risna", "Lakk", "Jupperlig"). Sådana modeller säljs på en gång i två eller tre. De har olika storlekar och placeras som en "matryoshka" inuti den andra och vid behov kan ett mindre bord alltid enkelt dras ut under ett större.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

De flesta bordsmodellerna från Ikea har en vit eller svart finish som bas. Modeller i massivt trä har oftast den naturliga färgen på obehandlat trä (från ljusa till mörkare nyanser). Glasbord har genomskinliga toppar och metallfärgade ben.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tvåfärgade möbler är också möjliga: bordsskiva i ljus träfärg, ben - wenge ("Skogsta") eller vit ("Gamleby", Ikea PS 2012, "Lerhamn") eller svart ("Gamlared", "Kullaberg"). Flerfärgade modeller i Ikea är ganska sällsynta, fortfarande ges naturliga naturliga nyanser. Ibland i dekorationen kan du hitta röda, gröna, rosa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Först måste du bestämma för vilket rum du behöver ett bord och vilken funktionell belastning det kommer att bära.

För kök, matsal

Detta är det mest ansvarsfulla valet, eftersom möblerna för att äta ska vara bekväma för alla familjemedlemmar, hållbara och vackra.

När du väljer möbler för matplatsen måste du bygga på:

  • Allmänt stilistiskt koncept för köksutrymmet (färg och struktur på köksfasader, förkläde, textildesign);
  • Bordsskivans hållbarhet, motståndskraft mot mekaniska och temperaturpåverkan;
  • Området som är tilldelat för placering av bordet. Bordsskivans mest optimala bredd är 80-100 cm, eftersom det gör att du kan servera bordet utan problem. Till detta avstånd måste du lägga till ytterligare 70 cm på varje sida (så mycket utrymme behövs för att rymma en person);
  • Antalet familjemedlemmar som kommer att finnas vid bordet samtidigt. Om du behöver ett bord för två, för att inte bryta ömsesidig förståelse i familjen, bör du inte köpa för breda och skrymmande modeller;
  • Platser för hennes placering. Så en modell med en rund bordsskiva är inte lämplig för bordets fönsterfönster. I det här fallet är det bättre att välja en rektangulär eller kvadratisk modell. Den kan placeras antingen mot fönstret eller mot väggen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För vardagsrummet

Bordet för huvudrummet i huset väljs utifrån tillgängligheten av ledigt utrymme i soffområdet och rummets stil. Om det finns tillräckligt med utrymme är det bättre att välja alternativet med ett rymligt soffbord, som också kan bli en extra plats för förvaring av nödvändiga små saker - fjärrkontroller, tidskrifter, laddare, böcker, etc.

Bild
Bild

Om det inte finns tillräckligt med utrymme kan du vara uppmärksam på sidoborden, som är mycket mindre och mindre rymliga, men samtidigt gör det möjligt att ha de nödvändiga sakerna nära till hands.

Du kan också placera ett så kallat konsolbord i vardagsrummet, som kan placeras mot väggen eller mot soffans baksida. Du kan placera bilder, souvenirer, en bordslampa eller en liten TV på den. I konsolens underram kan du lagra alla möjliga småsaker genom att placera dem i korgar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För sovrum

Ett boudoirbord är ett måste-inslag i det inre av ett kvinnligt sovrum. När du väljer det bör du utgå från tillgängligheten till ledigt utrymme och sovrummets allmänna stil. Toalettbordet ska vara så rymligt som möjligt så att du kan placera många burkar och rör med kosmetika och smycken i det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre om bänkskivan kommer att ha en skyddande beläggning så att den enkelt kan tas bort från den, till exempel spilld pulver eller spilld grädde.

För arbetsplatsen

Att välja ett skrivbord är också baserat på tillgängligt ledigt utrymme. Till exempel skulle ett hörnbord vara ett bra alternativ för ett litet rum. Du kan också försöka placera ett rakt, men inte brett, skrivbord eller datorbord bredvid fönstret. Du får en fönsterskyddad version av arbetsplatsen. Då blir det möjligt att placera nödvändiga tillbehör för arbete på fönsterbrädan, vilket sparar på inköp av ytterligare lagringsmoduler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid val av arbetsplats måste du dessutom ta hänsyn till möjligheten att placera en dator, ett extra headset, kontorsmaterial, läroböcker och anteckningsböcker på arbetsytan. Lika viktigt är närvaron av olika lådor, hyllor, ställningar. Om ett arbetsbord väljs för ett barn är det bättre att välja modeller med bordsskivans höjdjustering (från 59 till 72 cm).

Om det är nödvändigt för arbetsplatsen att vara extremt dolt för sikte, är det bättre att uppmärksamma byrån, som är ett slags skåp med dörrar, bakom vilka det finns hyllor och själva arbetsplatsen. Skåpet är gjort på ett sådant sätt att du kan placera en bildskärm i det, alla ledningar är gömda i ett separat fack, men samtidigt är de lättillgängliga. Hyllorna är avtagbara. Deras höjd kan justeras efter eget tycke.

Bild
Bild

Interiör alternativ

Skrivbordet "Bekant" på två ben är ett utmärkt alternativ för att organisera en arbetsplats på ett kontor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utdragbart bord "Stornes", kompletterat med mjuka stolar "Henriksdal", intar en central plats i det inre av vardagsrummet. Resten av utrymmet kompletterar det liksom. Tack vare glidmekanismen kan även den största familjen rymmas vid ett sådant bord.

Bild
Bild

Modellen med nedfällbara golv "Gemlaby" ser lätt och tyngdlös ut och tuffar inte alls ut matplatsens utrymme. Om du viker det blir det ännu mer utrymme.

Bild
Bild

Det rosa serveringsbordet blir en livräddare om du behöver servera te eller kaffe till oväntade gäster. På grund av närvaron av en vikmekanism tar den inte mycket plats; den kan enkelt döljas i ett skafferi eller bakom en soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sidobord i form av en bröstkorg "Hall" med en korginredning från actionens uppsättning gör interiören unik. Ett sådant bröst kan enkelt rymma flera stora filtar, som är så fina att slå in i kalla vinterkvällar.

Rekommenderad: