Stolar I Provence -stil (54 Bilder): Funktioner Och Kombinationsregler. Mjuka, Små Och Andra Typer Av Stolar

Innehållsförteckning:

Video: Stolar I Provence -stil (54 Bilder): Funktioner Och Kombinationsregler. Mjuka, Små Och Andra Typer Av Stolar

Video: Stolar I Provence -stil (54 Bilder): Funktioner Och Kombinationsregler. Mjuka, Små Och Andra Typer Av Stolar
Video: Cosy7 Luna Collection Tulip Style Padded Dining Chair Assembly Guide - DC0002 2024, Maj
Stolar I Provence -stil (54 Bilder): Funktioner Och Kombinationsregler. Mjuka, Små Och Andra Typer Av Stolar
Stolar I Provence -stil (54 Bilder): Funktioner Och Kombinationsregler. Mjuka, Små Och Andra Typer Av Stolar
Anonim

Provence -stil är en inre formel av sofistikering, enkelhet och lugn. Och även om hans hemland är södra Frankrike, har stilens estetik blivit efterfrågad och älskad i olika delar av världen. Om du också dras med av Provence vill du förmodligen återskapa den till minsta detalj. Så att ingenting i inredningen verkar främmande. Ett av elementen som uttrycker denna stil är stoppade möbler. Och att välja en fåtölj är en intressant uppgift, men inte den enklaste heller.

Bild
Bild

Särdrag

Pretentiöshet är något som definitivt inte finns i Provence. Denna stil handlar om renhet och naturlighet, valet av mjuka färger, nyanser, lösningar. Möbler ska se harmoniska ut med stilmålen, först och främst definiera bekvämligheten i hemmet. Det är värt att erinra om det på 1600 -talet, som blev stilens förälder, försökte många stadsbor att fly från den pretentiösa urbana klassicismen och gömde sig i landsbygdens enkelhet och naturliga skönhet … Och om du följer stilen, så delar du förmodligen sina förfäders åsikt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stolar i provensalsk stil måste uppfylla ett antal klassiska kriterier

  • Naturliga material . Trä, textilier - allt detta kan vara. Men stilen accepterar inte plast.
  • Naiv romantik . Detta är stämningen i Provence, som älskar både capes och volanger, och betonade dekorativitet, lager. Laconic provensalsk fåtölj är sällsynt. Även om det bara är så i sig kommer det att dekoreras med kuddar och kappor.
  • Lätta, mjuka toner . Lugna och pastellfärger är att föredra. Ljusa färger slår inte rot i denna stil - gul, röd, blå, orange.
  • Elegans . Charm är det som skiljer denna stil från det hårdare landet. Båda stilarna är rustika, men Provence har nåd och sofistikering. Och stolens form, dess färger, prydnad eller mönster ska förmedla detta.
  • Förekomsten av vintageelement . Borstning och åldrande är alla lämpliga för stil.
  • Betonade dekorativitet . Smidda föremål, handmålade (inklusive små), porslinskär är inte uteslutna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt bleknar inte det praktiska i bakgrunden. Slumpmässigheten i detaljerna handlar inte om Provence. Även små dekorativa fragment tjänar ett gemensamt syfte, betonar och kompletterar det.

Varianter av fåtöljer i Provence -stil

Stolar i denna stil kan skilja sig från varandra i tre riktningar - syfte, design, tillverkningsmaterial. Vanligtvis är sådana möbler platsen i vardagsrummet, men de kan stå i sovrummet, i barnkammaren, mindre ofta i matsalen eller i köket. Den kan också placeras på verandan eller terrassen. En klassisk provensalsk fåtölj är:

  • träbotten;
  • klädsel i mjukt tyg;
  • 4 böjda, robusta ben.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lätt carving är ganska acceptabelt, armstöd, lockiga baluster - också. Ryggen på sådana stolar är vanligtvis höga, de är skapade med hjälp av en slips. Träelement kan åldras artificiellt. Med allt detta kan stolarna vara kompakta, små. Sådana möbler kan inte se skrymmande ut.

Det finns inte så många typer av provensalska stolar

Mjuk . Mjuka fåtöljer med textilklädsel på en metallram kommer att vara ett hållbart förvärv. Ytan på de böjda benen kan vara patinerad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korg . Sådana modeller är vanligtvis bredare än klassiska, därför är de inte lämpliga för avkoppling (till skillnad från mjuka modifieringar). Men för tedryck, särskilt på terrassen eller verandan, är detta kanske det bästa alternativet. Sådana stolar är dekorerade med filtar och mjuka kuddar. Vissa modeller av korgstolar är stabila, andra är utrustade med en svängmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängd . De är vanligtvis gjorda av vinstockar eller rotting, målade i ljusa färger. Detta är ett bra alternativ för ett rymligt vardagsrum. Möblerna sitter fast i taket. På en stor balkong är en sådan fåtölj också mycket lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gungstolar . Modeller helt i trä, ofta klädda i tyg. Du kan känna en trevlig rustik enkelhet i dessa möbler. I sovrummet, vardagsrummet, barnkammaren kan du sätta denna mysiga fåtölj, som om den är skapad för avkoppling.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Separat är det värt att notera fållstolarna i Provence -stil. Detta är mer sällsynta exempel på inredning i denna stil. Sådana alternativ köps om du behöver ordna en extrasäng.

Material (redigera)

Endast naturmaterial är tillåtna vid tillverkning av möbler i provensalsk stil. Det mest uppenbara alternativet är trä. Vanligtvis är dessa hårda stenar eller stenar med medelhårdhet. Sådana råvaror lämpar sig bra för bearbetning. Dessa inkluderar ek, tall, björk, körsbär, ask. Alla träelement bearbetas så att deras utseende är vitkalkat. De kan dessutom beläggas med craquelure -lack. Användning av andra material:

träbaserade paneler - användning är möjlig, men endast i sällsynta fall, och endast de som tillhör de högsta betygen;

Bild
Bild
Bild
Bild

plywood - används för sidopaneler och skiljeväggar;

Bild
Bild
Bild
Bild

metall - Tillämpligt för tillverkning av utemöbler, trädgårdsmodeller, i hemmet är mindre vanligt, men detta alternativ är inte uteslutet;

Bild
Bild
Bild
Bild

kristall, härdat glas, porslin - kan användas som dekorativa skär, men det är sällsynta, utsökta alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Textilierna som används för klädsel måste naturligtvis också vara naturliga. Satin, till exempel, kommer att vara ett attraktivt alternativ: det skrynklas inte, det andas och har ett glidande toppskikt.

Sammet - ett ädelt material, fransmännen, skaparna av Provence, stöder det mycket. Men bara det har ett märkbart minus - det drar till sig damm. Jacquard är också lämplig för att skapa original slitstark klädsel. Det är sant att detta tyg också kräver noggrann hantering, annars kommer det inte att vara möjligt att undvika små puffar. Det är omöjligt att inte komma ihåg om bomull - det tillåter luft att passera fritt, men krymper efter kontakt med vatten. Överväg alternativet med naturligt färgat linne . Detta är ett vackert naturmaterial med en speciell konsistens. Linne är allergivänligt, mycket hållbart och absorberar fukt väl. Slutligen är fåtöljer med corduroyklädsel också vackra. Vackra överflöden, präglade ärr gör materialet visuellt mycket attraktivt. Men det här tyget kommer också att locka till sig damm och skräp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationsregler

Det är viktigt att inte bara välja en organisk stil, utan också att den ska placeras exakt och korrekt i interiören. Och då kommer andra inre element att komma till undsättning, som skapar ett par med stolen eller organiserar ett slags designsamtal. Låt oss ta en titt på vad det kan vara.

Ett elegant soffbord . Således kommer du att skapa ett mysigt och praktiskt hörn, där det är trevligt att dricka kaffe, chatta och koppla av. Och för att få elementen i det här hörnet att se vänliga ut kan du lägga en servett eller en bordsskiva på bordet av samma tyg (eller liknande) som används i stolens klädsel.

Bild
Bild

Byrå . En byrå i Provence är inte bara möbler som är rymliga och lagrar mycket hushållsartiklar. Detta är en oumbärlig egenskap av komfort, skönhet och en känsla av hem. Byrån kan innehålla ramar med familjefoton eller broderier, vintage lådor, figurer och andra dekorativa stilbildande detaljer. Bredvid en mysig fåtölj ser en byrå ut som hans följeslagare. Ett sådant hörn kan bli en favoritplats för hushållsmedlemmar. Och det gör också ett bra område för hemmafotografering.

Bild
Bild

Piano . Det är fantastiskt om det är i huset inte bara för skönhet, men ändå fyller sin ursprungliga roll. Men på dess översta omslag kan det finnas ljusstakar, samma fotoramar och lådor. Ytterligare ett vackert hörn i huset kommer att visa sig om du sätter en fåtölj bredvid pianot. Förresten, ljus dekorerade med decoupage från noter kommer också att vara lämpliga i inredningen av dessa föremål.

Bild
Bild

Bokhylla . Kanske sätter du stolen exakt för att ordna ett läshörna i huset. Då gör inte en golvlampa ont på den här platsen. Ett trevligt område för integritet och fördjupning i läsvärlden skapas på ett så enkelt sätt. Glöm inte att lägga en teddybjörn eller ballerina Tilda på hyllan.

Bild
Bild

Du kan skapa en fåtölj "mysigt företag" själv - inredningsexperiment är alltid intressanta och öppnar många möjligheter. Och om du inte riktigt litar på din egen smak, ta inspiration från beprövade exempel.

Vackra exempel

Modest och mild, iögonfallande och accent, söt och antik - fåtöljer i provensalsk design kan vara annorlunda. OCH följande lista med fotoexempel bekräftar detta.

En mysig kompakt fåtölj utan armstöd bredvid ett litet skåp - de verkar vara gjorda för varandra. Ville ha ett miniläshörna - få det. Att stå för en sådan uppsättning, som du kan se från exemplet, är bättre vid fönstret

Bild
Bild

Laconic version av Provence. Om du är lite trött på blommotiv eller andra mönster (eller kanske det finns tillräckligt med dem i inredningen), kommer enfärgade fåtöljer i känsliga nyanser att vara en kompromisslösning

Bild
Bild

Klassisk blommig fåtölj - om du också gillar interiörer med vit bakgrund hjälper just sådana möbler att späda ut det. Blommor på bordet är mycket lämpliga i det här fallet - de skapar den nödvändiga vältningen med stolstrycket

Bild
Bild

En mycket blygsam men ändå charmig fåtölj. En sådan Provence bryter stereotyperna att den här stilen är "hängd" med volanger och oändliga blommor. Stil behöver inte variation för att vara uttrycksfull. Ett mysigt hörn för ett sovrum - du kan göra en golvlampa och en hylla själv

Bild
Bild

En sådan stol är inte helt bekant för Provence, men den är ganska kompatibel med dess postulat. Om du är van att dricka ditt morgonkaffe vid ett separat bord behöver du en bekväm stol. Om du lägger ut papper, foton på detta bord, är engagerade i kreativitet, blir en sådan stol också ett bekvämt köp

Bild
Bild

Korgstolar i vardagsrummet är inte så vanliga, men här är ett exempel på hur det kan se ut. En intressant lösning som visuellt gör utrymmet ljusare och luftigare

Bild
Bild

En nästan vit fåtölj med blommig kudde är ett självförsörjande inre element. Det kommer att se organiskt ut bredvid ett stativ eller skänk

Bild
Bild
Bild
Bild

Och här är gungstolen. Inte det mest bekanta utseendet, men ändå intressant, distinkt, snyggt. Vilken färg som helst kan användas

Bild
Bild

Ett exempel på en designrulle: gardiner och klädsel är gjorda av samma tyg. Det viktigaste är att inte lägga till ett tredje ämne till denna idyll - det kommer att vara överkill

Bild
Bild
Bild
Bild

Och detta är ett exempel på att inkludera en fåtölj i en möbelgrupp i ett kök eller matsal. En mycket enkel och söt lösning

Bild
Bild

Provence verkar som en oändlig inspirationskälla, och det är det verkligen. Använd den här källan för ditt hem.

Rekommenderad: