Ovanliga Bord (25 Bilder): Ett Ovalformat Bord Med Tryck För Vardagsrummet Och Original Halvantika Stolar

Innehållsförteckning:

Video: Ovanliga Bord (25 Bilder): Ett Ovalformat Bord Med Tryck För Vardagsrummet Och Original Halvantika Stolar

Video: Ovanliga Bord (25 Bilder): Ett Ovalformat Bord Med Tryck För Vardagsrummet Och Original Halvantika Stolar
Video: Automatiskt transformerande runt bord. design24.se 2024, April
Ovanliga Bord (25 Bilder): Ett Ovalformat Bord Med Tryck För Vardagsrummet Och Original Halvantika Stolar
Ovanliga Bord (25 Bilder): Ett Ovalformat Bord Med Tryck För Vardagsrummet Och Original Halvantika Stolar
Anonim

Även den enklaste och tråkigaste interiören kan omvandlas med några kreativa detaljer eller möbler. Ett av de praktiska sätten att dekorera något av rummen är att ställa upp ett ovanligt bord i rummet. Originella skriv-, mat- och köksbord kommer inte bara att göra ditt rum mer intressant, utan kommer också att användas aktivt av dig och din familj dagligen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material som används

Moderna designers försöker diversifiera sitt sortiment på alla möjliga sätt, och användningen av olika material är inget undantag.

  • Glas . Nyligen har glas använts mycket mer aktivt i skapandet av möbler än för flera decennier sedan. Glasmöbler visar sig vara nyckfulla och passar perfekt med moderna stilar. För styrka är glas härdat och täckt med skyddande medel, vilket gör att du kan använda det ursprungliga glasbordet precis som alla andra.
  • Metall . Metallbord ser bra ut i stilar som högteknologi, loft eller modernt, till exempel. Produkter på böjda ben ser spektakulära ut. Precis som glas ger metall mycket utrymme för fantasi, och designers kan arbeta med det som de vill.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä . Det verkar för många att klassiska bordsmodeller är gjorda av trä, som ser tråkiga och monotona ut, men det är långt ifrån fallet. Faktum är att träsnideri låter dig dekorera bordet med alla slags mönster eller till och med fullfjädrade målningar, och materialets styrka säkerställer att denna unika bit kommer att hålla dig länge.

Förresten, de senaste åren har produkter från ultralätt trä blivit populärare. Även en skör tjej kan lyfta dem, även om detta inte kan sägas från möblernas vanliga utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ursprungliga kreativa idéer

Moderna designers bevisar att även med de material som alla känner till kan du skapa något fantastiskt som kommer att se ovanligt och snyggt ut. Dessa kan vara ovanliga bordsformer, speciell inredning eller användning av ovanliga kombinationer av färger eller material.

Bild
Bild

Här är några idéer som inspirerar många och används i vardagsrummet, köket och matsalen.

Bord med sittplatser för katter

Om du har många lurviga husdjur hemma kan du köpa ett bord som inte bara tilltalar dig utan även dina katter. Det finns många sådana modeller. Några av dem liknar katthus med en bordsskiva överst, medan andra helt enkelt kompletteras med en speciell hylla längst ner. På den här hyllan kan ditt listiga husdjur gömma sig eller bara sova.

Bild
Bild
Bild
Bild

Piano

För musikälskare som ännu inte behärskar spelet på något av musikinstrumenten kommer ett massivt bord stiliserat som flygel att göra. Sådana bord är oftast gjorda av trä eller spånskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinterträdgård

Inomhusblommor är alltid bra. De låter dig diversifiera interiören och bevara atmosfären i en vårsaga även under de tider då det är snö eller snö utanför fönstret. Men om blommorna verkar tråkiga för dig, kan du föredra en mer intressant designlösning, nämligen ett bord stiliserat som en gräsmatta med gräs. Du kan välja ett mer praktiskt alternativ med konstgräs gömt under glas. Ett sådant bord behöver inte mycket underhåll, men trots det ser det väldigt bra ut.

Bild
Bild

Ett mer intressant alternativ är att använda en levande gräsdesign. För att hålla det grönt och vackert läggs gräset i en låda med jord, som är dolt i botten av bordet. Sådana möbler måste tas om hand. För det första är bordet bäst placerat i ett rum med tillräckligt med ljus, eller ännu bättre, i ett öppet utrymme, till exempel på en balkong eller i ett växthus. Dessutom måste du också ta hand om bordet, hålla gräset blommande och friskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Akvarium

Naturälskare kommer också att gilla ett bord som förklarar sig som ett akvarium, eller vice versa, ett akvarium som förkläder sig som ett bord - det beror på vilken sida man ska titta på. Sådana möbler är verkligen det enklaste akvariet med morrande och alla andra karakteristiska egenskaper. Ovanpå detta akvarium finns en robust bordsskiva som gör att bordet kan användas både som matplats och arbetsyta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordstransformator

Det är bekvämt att använda multifunktionella möbler i små lägenheter. Ett praktiskt transformerande bord kan förvandlas från ett litet sängbord till en fullvärdig plats för arbete eller mat.

Beroende på dina behov kan du välja ett bord som, efter omvandlingen, rymmer upp till tio personer, eller så kan du begränsa dig till ett kompakt alternativ för din lilla familj.

Bild
Bild

Med fotoutskrift

Ett ganska enkelt, men inte mindre snyggt alternativ för att dekorera bordet är användningen av fotoutskriftstekniker. Med dess hjälp kan du hitta både enkla bilder och tredimensionella bilder på bordsskivan.

Om du vill att ditt bord ska dekoreras med ett rymdtryck eller bara ett foto av din familj, så är det fotoutskrifter som hjälper till att förverkliga en sådan dröm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antik

Slutligen är det värt att notera en så populär typ av bord som produkter i antik stil. När det kompletteras med matchande stolar kan du skapa en riktigt intressant vintage -atmosfär i ditt rum.

Bild
Bild

Designerprodukter

Vissa bord är så slående i sitt utseende att inte bara det kreativa konceptet blir känt, utan också författarens namn eller varumärkets namn. Här är några av dessa exempel som är kända runt om i världen.

Parat svängbord

Kanske älskade alla i barndomen att svänga på ett par gungor, sedan sväva upp i himlen och sedan falla ner. Om du fortfarande gillar den här typen av underhållning kommer du definitivt att uppskatta dubbelbordssvingan. Detta ovanliga matbord uppfanns av en holländare vid namn Marlene Jansen. Det verkar som om en enkel idé har vunnit en fantastisk popularitet bland både barn och vuxna. Bordet ser ganska enkelt ut - det finns en gunga under bordsskivan, som du måste sitta på.

Å ena sidan är detta en ganska intressant stilistisk lösning som definitivt kommer att överraska både dina barn och husets gäster. Men å andra sidan är detta långt ifrån det mest praktiska möbelalternativet. För det första, här kan du bara äta tillsammans: ensam eller med hela familjen kommer du inte att kunna sitta bekvämt vid ett sådant svängbord. Dessutom är det inte alltid bekvämt att äta medan man gungar. Speciellt om du äter soppa eller dricker kaffe.

Bild
Bild

Spökbord

Kännare av ovanliga möbler överraskas också av Graft Architects. De bestämde sig för att ta en lite annorlunda väg och intressera finsmakare av allt mystiskt. Bordet med det "talande" namnet "Phantom" liknar en duk som hänger i luften. Om du inte vet att detta är ett originellt designskapande, kommer du definitivt att spendera ett par minuter på att försöka hitta de dolda benen och förstå vad tricket är.

Bild
Bild

Det här är inte alla intressanta nyheter. Branschen står inte stilla, och varje dag kommer det fler och fler möbler skapade av begåvade kreativa människor. Så begränsa dig inte till traditionella modeller och experimentera med något nytt.

Var noga med att komma ihåg att när du väljer ett ovanligt bord är det värt att göra det till inredningsdetaljer i interiören, annars finns det risk för att "överbelasta" situationen.

Rekommenderad: