Garderob Runt Fönstret (32 Bilder): Alternativ För Plats I Ett Rum Nära Fönstret, Ett Urval Av Idéer För En Sovrumsinredning Med Ett Bord

Innehållsförteckning:

Video: Garderob Runt Fönstret (32 Bilder): Alternativ För Plats I Ett Rum Nära Fönstret, Ett Urval Av Idéer För En Sovrumsinredning Med Ett Bord

Video: Garderob Runt Fönstret (32 Bilder): Alternativ För Plats I Ett Rum Nära Fönstret, Ett Urval Av Idéer För En Sovrumsinredning Med Ett Bord
Video: KÖPT HUS MITT I SKOGEN 2024, Maj
Garderob Runt Fönstret (32 Bilder): Alternativ För Plats I Ett Rum Nära Fönstret, Ett Urval Av Idéer För En Sovrumsinredning Med Ett Bord
Garderob Runt Fönstret (32 Bilder): Alternativ För Plats I Ett Rum Nära Fönstret, Ett Urval Av Idéer För En Sovrumsinredning Med Ett Bord
Anonim

Att installera en struktur med en garderob runt fönsteröppningen är ett av de mest effektiva sätten att spara utrymme i små lägenheter. En ovanlig lösning på frågorna om att förvara saker i ett rum under det senaste förflutna kan tyckas konstigt, men i modern lägenhetsdesign vinner den med säkerhet och blir populär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ofta har ägarna till lägenheter med ett litet område inte tillräckligt med utrymme för ett bekvämt arrangemang av saker. En garderob runt fönstret är lämplig för alla rum och passar perfekt in i den mest varierade interiören.

När du dekorerar en fönsteröppning på detta sätt är det inte nödvändigt att installera gardiner. På grund av detta kommer mer solljus in i rummet. Istället för gardiner kan lampor installeras i nischen ovanför fönstret, vilket på kvällen sätter stämningen i rummet.

Om gardinerna fortfarande är planerade kan du installera en taklist eller en skena och också välja den modell du gillar bland persienner, rullgardiner eller romerska persienner.

Bild
Bild
Bild
Bild

En fönsterbräda, inhägnad på båda sidor av garderober, kan också omvandlas till ett funktionellt utrymme. En sådan plats kan ordnas under ett skrivbord eller ett skrivbord. För dem som gillar att gå i pension med en bok, kan en relaxavdelning med en mysig solstol och utsikt från fönstret organiseras längs fönsteröppningen. Glöm bara inte säkerheten i det här fallet.

Skåp som ligger nära fönsteröppningen har en ganska bred funktionalitet. Här kan du ordna ett litet omklädningsrum, organisera en förvaringsplats för ditt hembibliotek eller utbildningsmaterial, eller helt enkelt lägga ut alla slags vardagliga bagateller, fotografier, brev och anteckningsböcker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att installera inbyggda garderober som matchar rummets interiör hjälper till att harmoniskt slutföra designen och lägga till en mysig atmosfär. För att förhindra att designen ser skrymmande ut och tar mycket plats bör du föredra ljusa pastellfärger.

Så, för ett rum i minimalismens stil, är öppna hyllor utan någon inredning lämpliga, dekorativa taklistar och remsor är lämpliga för klassikerna, och söta skåp med glasdörrar draperade med lätta tyginsatser passar in i Provence -stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det enda betydande problemet som kan stå i vägen för genomförandet av denna idé är närvaron av värmerör under fönstret. När allt kommer omkring, om du stänger dem med skåp, kommer värmen att förbli i ett trångt utrymme. Därför måste designers tänka noga på detta om ett alternativt värmesystem inte finns i rummet.

Till nackdelarna denna designidé kan hänföras till strukturens absoluta orörlighet. Detta kan göra rengöringen svår om det finns utrymme bakom skåpen där damm kan samlas. Om ägarna vill göra om är den enda lösningen att demontera alla skåp runt fönsterutrymmet.

Bild
Bild

Invändig användning

Små kök i hus som byggdes under förra seklet - en utmärkt plats för att ordna en sådan struktur, nämligen ett skåp under fönstret.

Ett sådant utrymme kan användas för sitt avsedda ändamål, sedan monteras en tät dörr som inte låter kyla passera från gatan på skåpet. Ibland är skåpets inre utrymme isolerat och används för förvaring av köksredskap. Mindre ofta kan du hitta alternativ med ett handfat installerat i en nisch under fönstret, då finns ett dräneringssystem under fönsterbrädan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också montera skåp på sidorna av fönstret, men de borde snarare vara dekorativa. Men med en akut brist på utrymme i köket kan du vara uppmärksam på ett urval av idéer med full fönsterram.

Om batteriet sitter direkt under köksfönstret kan du installera en bänkskiva med ventilerade hål i stället för fönsterbrädan och stänga fasaden med en maskduk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inuti sovrummet denna design är inte vanlig. Vid installation av skåp i fönsterutrymmet i sovrummet är det bättre att bara begränsa dig till sidokonstruktioner. Sidoskåp kan utrustas i form av hyllor utan dörrar, och en sänggavel eller en liten soffa för avkoppling kan placeras i en nisch under fönstret.

Om utrymme tillåter kan garderober placeras på sidorna, där garderoben kommer att förvaras separat för var och en av makarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet en långsträckt form kommer installationen av sidofönsterskåp att göra utrymmet mer proportionellt och samtidigt frigöra det från överflödiga möbler vid väggarna. I en nisch nära ett brett fönster kan du placera en soffa eller fåtöljer med ett tebord.

För att skapa en mysig atmosfär kan spotlights installeras i överskåpen för att uppnå korrekt belysning även på kvällstid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I barnrummet konstruktionen av skåp runt fönsteröppningen gör att du kan ordna tillbehören för klasser, leksaker och andra små saker så effektivt som möjligt. Barnskåp bör ordnas efter barnets ålder så att alla lådor lätt kan nås. Dessutom ska de inte ha vassa hörn och utskjutande delar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationstips

När du planerar och installerar strukturer från skåp runt ett fönster, bör några punkter beaktas:

  • Beroende på skåpets funktion bör de nödvändiga urtagningarna för hyllorna beräknas. För böcker räcker 30 cm, men för kläder behöver du cirka 60 cm.
  • Höjden på hyllorna i skåpen måste också beräknas så att alla nödvändiga saker sedan kan passa där. Nischer av olika storlekar kan placeras på båda sidor, vilket skapar en original asymmetrisk design.
  • När du installerar skåp med dörrar måste du placera dem så att dörrarna öppnas mer än 90 grader och inte träffar väggen. Generellt gäller det för skåp runt fönsterutrymmet att använda blind- eller glasdörrar, en kombination av dessa två typer eller hyllor utan dörrar. Det finns också ovanliga partier i rotting eller tyg, samt snittade öppnade dörrar.
Bild
Bild

Om fönsterskåpet är planerat att användas för förvaring av kläder bör du avsätta utrymme för utdragbara nischer.

Det är bättre att placera denna typ av möbler upp till taket så att skåpet är en harmonisk fortsättning på rumsväggarna. Därför måste du noggrant ta alla mått innan du går för de färdiga möblerna. Det bästa alternativet skulle dock vara att göra skräddarsydda möbler

Bild
Bild

Boende funktioner

Ett urval av designidéer för den harmoniska passformen av skåpets struktur runt fönstret gör att du kan bestämma lämpligt alternativ:

Strukturen i skåp nära fönstret, gjord för att matcha väggarna, kommer att se spektakulär och ovanlig ut. I det här fallet kommer det inte att se massivt ut, och ett sådant ovanligt färgschema kommer att glädja gästerna

Om taket i rummet är standard eller lågt, är det värt att ge företräde åt smala sidoskåp som når upp till taket. En sådan teknik kommer visuellt att öka rummets höjd och göra det mer sofistikerat

Harmoniskt inbyggda garderober i fönstret kommer att se ut med hyllor eller skåp i samma stil i samma rum. Det skulle också vara trevligt att göra en fin ensemble av en garderob runt fönstret och inbyggda möbler

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet inte skiljer sig åt i rymd, behöver du inte dölja rummets värdefulla rutor med alltför massiva skåp

När du placerar ett fönster mittemot dörren i rummet kan du använda spegelmetoden och installera liknande skåp runt dörröppningen

Om den inbyggda fönsterstrukturen inte bär en stark funktionell belastning kan du välja en minimalistisk modell med små hyllor för fotografier och andra bagateller

Rekommenderad: