Bänkskiva I Fönstret I Köket (58 Bilder): Ett Bord Som Förvandlas Till En Fönsterbräda, Hur Man Gör En Kombinerad Version Istället För Ett Bord I Chrusjtjov

Innehållsförteckning:

Video: Bänkskiva I Fönstret I Köket (58 Bilder): Ett Bord Som Förvandlas Till En Fönsterbräda, Hur Man Gör En Kombinerad Version Istället För Ett Bord I Chrusjtjov

Video: Bänkskiva I Fönstret I Köket (58 Bilder): Ett Bord Som Förvandlas Till En Fönsterbräda, Hur Man Gör En Kombinerad Version Istället För Ett Bord I Chrusjtjov
Video: Bygga eget utebord. Du kan göra det själv! 2024, Maj
Bänkskiva I Fönstret I Köket (58 Bilder): Ett Bord Som Förvandlas Till En Fönsterbräda, Hur Man Gör En Kombinerad Version Istället För Ett Bord I Chrusjtjov
Bänkskiva I Fönstret I Köket (58 Bilder): Ett Bord Som Förvandlas Till En Fönsterbräda, Hur Man Gör En Kombinerad Version Istället För Ett Bord I Chrusjtjov
Anonim

En bänkskiva i fönsterbrädan är en utmärkt lösning för en köksinredning i en liten lägenhet. En sådan design kan se väldigt snygg och ovanlig ut, och låter dig också avsevärt spara utrymme i ett litet kök - även i rymliga rum används detta alternativ ofta som ett extra bord. Läs vidare för att lära dig mer om snygga mönster och fönsterbrädans bänkplacering.

Bild
Bild

Särdrag

Denna moderna designlösning har både fördelar och nackdelar. Vissa människor gillar verkligen den här kompakta designen, som kombinerar en fönsterbräda och ett bord, men andra kan tycka att det är obekvämt. Om du ännu inte har bestämt dig för om du behöver en fönsterbräda i köket, bör du vara uppmärksam på följande funktioner:

Först och främst måste du komma ihåg att ett sådant bord kommer att vara ganska smalt - oftast liknar denna lösning en bardisk. Detta är idealiskt för en familj på en eller två personer, men för fler människor kan det här alternativet vara obekvämt

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta är fönstren inte väl placerade för att fästa en bänkskiva till dem, vilket oundvikligen kommer att vara något bredare än en vanlig fönsterbräda. Dessutom kommer det att finnas stolar bredvid - i många layouter kommer detta arrangemang att blockera passagen

I det här fallet är det bättre att överväga andra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om bänkskivans bredd inte räcker för dig kan du förlänga den i längd genom att göra en böjning. Så, istället för ett vanligt bord, kommer du att ha en L-formad bardisk som är tillräckligt bekväm även för en stor familj. I det här fallet är rätt layout viktig - nackdelarna med denna design inkluderar det faktum att den böjda delen med stolar tar mycket plats och är jämförbar med ett litet vanligt bord

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett rymligt kök gör ett sådant ovanligt designalternativ att du framgångsrikt kan dela upp rummet i zoner - till exempel kan en fönsterbräda bordsskiva tjäna som en måltid för barn, eller en fönsterbräda kan bli en bekväm plats att arbeta på en dator, studerar eller skapar

Bild
Bild
Bild
Bild

Många gillar tanken på en bänkskiva istället för en fönsterbräda, eftersom det gör att du kan beundra utsikten från fönstret medan du äter. Om du har ett stort ljust fönster med en vacker utsikt är det definitivt värt att lägga till ett litet bord till det - både som huvudmatbord och som ett extra alternativ

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Designen på bänkskivor kan vara extremt varierad - moderna lösningar gör det möjligt att framgångsrikt placera en sådan struktur både i en vanlig "Chrusjtjov" -byggnad och i ett rymligt hus i klassisk stil. Först och främst är det värt att välja en bordsskiva baserat på dess design.

Moderna vikbara modeller kan vara mycket praktiska. För en familjemiddag kan de utökas till ett fullt bord, och resten av tiden kommer den smala fönsterbrädan inte att begränsa din rörelse. Detta är den perfekta lösningen för ett litet kök eller en lägenhet där du vill frigöra utrymme så mycket som möjligt.

Många tycker dock att det här alternativet är obekvämt på grund av behovet att vika och fälla ut strukturen för ofta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta kan en inbyggd köksenhet placeras under bänkskivan - om du inte har tillräckligt med lådor i huvudenheten för att rymma alla rätter och produkter, kommer en sådan kombinerad design att vara bekväm. Det är bäst att förvara saker där som du inte använder varje dag, till exempel några krukor eller köksutrustning. Denna lösning är mer lämplig för långa fönsterbrädor - lådan kan placeras på sidan.

Om lådorna är längs hela längden blir det obehagligt att sitta vid ett sådant bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en fönsterbräda inte räcker för dig kan bordsskivan förlängas i längd: det mest framgångsrika alternativet, ur platsbesparingssynpunkt, är en hörnbänkskiva. Dessutom är detta alternativ endast möjligt med en viss layout. Ett annat alternativ är en bordsskiva som blir till ett vanligt fullbordat bord: denna design är lämplig för stora familjer i en rymlig lägenhet. Slutligen kan bänkskivan fortsätta med en bardisk - detta är det vanligaste alternativet, även om vissa tycker att det är opraktiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I interiören kommer bänkskivans utseende också att vara viktigt. Var först och främst uppmärksam på dess form:

Oftast har bänkskivan en rektangulär form .… Detta är ett mångsidigt alternativ som passar in i nästan vilken inredning som helst. Denna form är mycket bekväm om du gör en miniatyrbänkskiva som är ungefär lika stor som fönsterbrädan. Om du gör ett bredare bord i ett litet kök är det vettigt att göra släta hörn för att inte råka slå dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halvcirkelformad bordsskiva Är ett annat bra alternativ. Det kan vara en modell gjord av ett massivt materialskikt eller en vikbar transformerbar modell, från vilken ett smalare rektangulärt bord kan göras. En halvcirkelformad bordsskiva är oftare typisk för traditionella interiörer: den är lämplig för provensalsk, neoklassisk, lantlig eller kolonial stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I moderna interiörer kan bordsskivan ha nyckfulla abstrakta former . Ofta är det inte bara visuellt intressanta lösningar, utan också modeller som är praktiska ur funktionell synvinkel. Till exempel kan urtag på rätt ställen hjälpa till att spara utrymme och optimera layouten, men det är vettigt att göra matplatsen för varje familjemedlem bredare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna bänkskivor skiljer sig också åt i sitt material. Tänk på följande trendiga och trendiga alternativ:

Modeller är billiga och populära tillverkad av plast - de kan ha en bred färgpalett och passar perfekt in i olika interiörer i modern stil.

Högkvalitativ plast kan vara ganska hållbar och tjäna länge, men du måste vara försiktig med effekterna av varma rätter - det är bättre att omedelbart köpa underlägg för varma rätter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta görs bänkskivor från naturligt trä - Det här är ett utmärkt alternativ för att inreda ett lantligt eller modernt hem. Trä är ett trevligt naturmaterial som kommer att glädja dig i många år framöver.

I det här fallet bör ytan också skyddas från effekterna av temperatur och överflödig fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu görs också bänkskivor akrylsten Är en billigare ersättning för natursten. Materialet är tungt, så bara ett mycket miniatyrbord kan placeras i stället för fönsterbrädan, annars krävs ytterligare ben för stöd. Annars är akrylsten perfekt för köket - den är praktisk, hållbar och färgerna och texturerna kan vara av något slag.

Bordet kan dekoreras med naturlig marmor eller färgas, för att ge en spegelliknande yta eller för att göra det grovt. Allt beror på din idé och interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen är det värt att ta hand om rätt färgschema för din bänkskiva. Eftersom fönsterbrädorna oftast är ljusa placeras sällan mörka bänkskivor på deras plats. Allt beror dock på den specifika designen. När du väljer en färg är det värt att utgå från stilen på din interiör:

Komplexa kompositskärmar är lämpliga för moderna interiöralternativ .… Om du har ett litet kök bör dessa vara ljusa alternativ - grädde, lila, olivolja och varmgrå ser bra ut. Om du inte behöver utöka utrymmet visuellt kan du överväga ljusa och mörka alternativ: choklad och träiga nyanser, lila, mörkblå, rik beige.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har en inredning i lantlig stil är det bättre att välja en bänkskiva i trä eller en bänkskiva, dekorerad med trä … Dessa kan vara olika naturliga nyanser - ljusa, röda eller mörka alternativ skapar atmosfären i en alpin chalet i huset. Om du vill ha en interiör i provensalsk stil, kommer pastellfärgat trä att hjälpa dig att återskapa komforten i ett hem på en fransk landsbygd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Välj för klassisk och barock interiör ljusa nyanser … För det mesta är det en ren vit färg, men beige, rosa och blå alternativ är möjliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Neoklassicism och jugend präglas av mörka nyanser av trä . Om du har ett bord av plast eller sten kan ovanliga djupa naturtoner vara lämpliga: mörkgrön, vinröd, senap.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

Bänkskivan kan köpas på stormarknader för renovering, bland annat möbler. Men om du älskar att skapa saker med egna händer är det fullt möjligt att bygga en bänkskiva själv. Det blir lättast om du bara byter ut din gamla fönsterbrädan mot en bänkskiva. Om du behöver kombinera två fönsterbrädor eller fästa en bardisk kan sådana projekt också genomföras, men det blir svårare.

Bild
Bild

Om du ska göra en bänkskiva med dina egna händer, överväg ett antal av följande nyanser:

Du bör börja med en ritning av din framtida bänkskiva och val av material. Om du väljer alternativet av trä, plast eller plywood, med rätt verktyg, kan du enkelt klippa produkten i önskad form och trimma den - allt du behöver göra är att köpa material, göra markeringar och ägna tid åt monotont arbete. Det är svårare att arbeta med en sten - det är värt att ta sig an den här affären bara om du redan har haft en liknande upplevelse

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation kan vara av två typer - i ett fall kommer bordsskivan att gränsa till den befintliga fönsterbrädan, och det andra alternativet innebär användning av en solid platta. När du installerar bänkskivan till den färdiga fönsterbrädan har du inte möjlighet att höja nivån, och den andra metoden låter dig enkelt göra detta

Det rekommenderas inte att sänka den massiva bänkskivan under fönsterbrädan som var på plats: för detta måste du deformera väggen, och det kan vara osäkert för byggnadens struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du installerar en bordsskiva i en fönsterbräda måste du smörja fogkanterna med ett tätningsmedel med en härdare. Anslut sedan kanterna, vänta tills de torkat och polera lederna

Bild
Bild

De mest estetiskt tilltalande bänkskivorna är gjorda av ett massivt materiallager. För att installera dem måste du först demontera fönsterbrädan. Att klippa moderna fönsterbrädor i plast är inte alls svårt. Om du har en stentröskel i ett gammalt hus blir det svårare att förstöra det. Efter demontering, markera fogplatserna med bordsskivan på väggen och fäst produkten med ett tätningsmedel - tekniken är densamma som när du fäster bordet på den befintliga fönsterbrädan

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Recensioner av bänkskivor istället för fönsterbrädor är tvetydiga: vissa tycker att den här lösningen är bekväm, medan andra inte gillar ett smalt bord intill väggen. På ett eller annat sätt, om du har ett litet kök, är denna lösning ofta optimal. För att göra bordsskivan bekväm, vacker och praktisk, var uppmärksam på råd från designers.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en bänkskiva, utgå från dina behov. För ett företag om två räcker det med ett litet, kompakt alternativ, och om du har en stor familj bör du leta efter sätt att utöka bordet - fortsätt till exempel bardisken längs väggen eller välj en hopfällbar bordsskiva.

Samtidigt, om det verkligen är många människor i familjen, är det ibland lättare att sätta ett vanligt bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om matbordet nära fönstret verkar obekvämt för dig kan du använda det här utrymmet för matlagning - i det här fallet kan du framgångsrikt placera köksuppsättningen underifrån, och själva bordsskivan är perfekt för matlagning. Detta alternativ är relevant inte bara för små lägenheter. Även i ett rymligt kök är det värt att avsätta extra utrymme för matlagning om fönstret ligger nära spisen.

Tänk på rummets layout. Om du inte är säker på hur väl en bred bordsskiva med stolar passar in i utrymmet nära fönstret, mät allt exakt.

Det är viktigt att förstå hur mycket plats matsalen så småningom kommer att ta och om du kommer att trivas i ett sådant rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vilken design som helst är det viktigt att markera rummets semantiska centrum - ofta är det matbordet. Bänkskivan i fönsterbrädan kan också vara ljust inredd: välj en kontrastfärg, placera färska blommor där eller inrama matplatsen med ljusa gardiner. Det kommer att bli särskilt framgångsrikt om det finns ett stort och ljust fönster nära bänkskivan, eller om bänkskivan har en ovanlig form och sträcker sig bortom fönsterbrädan. I andra fall kan du fokusera på ett annat område av köket - till exempel på en köksuppsättning.

Bild
Bild

Vackra exempel

Bänkskivans fönsterbräda för köket är en ovanlig och komplex designlösning på sitt eget sätt. Om du inte har bestämt dig för färg, material eller storlek, kolla in riktiga exempel på inredning. Kanske en av följande idéer fungerar för dig:

För att ett litet kök ska expandera visuellt är det viktigt att inte dela utrymmet - en vit bänkskiva mot en vit vägg kommer att se bra ut. Om du expanderar det bortom fönsterbrädan kommer det visuellt att vara nästan omärkligt, men det praktiska värdet kommer att vara betydande

Bild
Bild

I en modern inredning är det vettigt att överväga utformningen av en ljus bänkskiva. Men om köket är väldigt litet kan kombinationen av olika nyanser av färg i olika delar av det se för flashig och till och med vulgär ut. För att undvika detta och skapa det mest sömlösa designprojektet är det värt att fästa bänkskivan i köksuppsättningen

Bild
Bild

Om du letar efter en riktigt snygg och ovanlig lösning för en modern inredning, bör du överväga en bänkskiva i mörk sten. I kombination med ett panoramafönster och ljusa barnstolar kan det se bra ut. I det här fallet ser den inbyggda bordsskivan inte ut som en tvingad lösning för att spara utrymme-det är en fullfjädrad designhöjdpunkt i interiören

Bild
Bild

Du kan lära dig att göra en köksbänk med dina egna händer från följande video.

Rekommenderad: