Barnbord I Trä: Ikea -bord För Barn, Modeller I Massivt Trä Med Khokhloma -målning

Innehållsförteckning:

Video: Barnbord I Trä: Ikea -bord För Barn, Modeller I Massivt Trä Med Khokhloma -målning

Video: Barnbord I Trä: Ikea -bord För Barn, Modeller I Massivt Trä Med Khokhloma -målning
Video: Göra träbord för barn och stolar Träbearbetning Enkelt projekt 2024, Maj
Barnbord I Trä: Ikea -bord För Barn, Modeller I Massivt Trä Med Khokhloma -målning
Barnbord I Trä: Ikea -bord För Barn, Modeller I Massivt Trä Med Khokhloma -målning
Anonim

Vid två års ålder växer barn upp, och det är dags att köpa ett barnbord och stol för klasser. Bakom dem kommer det att vara bekvämt att rita, skulptera, samla pussel och mosaik, läsa böcker. Förutom bekvämlighet kommer en plats vid bordet att låta barnet fokusera på lektionen, han kommer att ha rätt förening för utveckling. En viktig fördel kommer att bilda en jämn hållning hos barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

Det finns några urvalskriterier som du måste vara medveten om innan du köper.

Materialet från vilket objektet är tillverkat . Det är bättre om det är massivt trä, plywood eller i extrema fall spånskiva. Dessa alternativ är de mest miljövänliga och säkra för hälsan. Det finns också produkter av plast, metall, kombination av material på marknaden. Alla måste ha kvalitetscertifikat.

Om du vill det bästa för ditt barn, är trä att föredra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkel konstruktion . Barn kommer ofta att flytta föremål, eftersom de vill rita i hörnet av rummet, och i mitten, och vem mer vet var. Denna faktor kommer också att vara viktig för mamman, eftersom det ofta blir svårt att flytta ett redan svårt föremål. Därför ska bordet vara så lätt som möjligt. För att göra detta, välj ljusa träslag som tall, björk.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Styrka, stabilitet i bordet . Var uppmärksam på att bordet inte svänger från sida till sida, annars kan barnet tappa det på sig själv.
  • Strukturen måste vara lämplig för barnets höjd . Barnet ska vara bekvämt att sitta vid bordet. Han ska inte luta sig för mycket (om bordet är lågt) eller stå upp för att se något på bordet (om det är högt).
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ungefärliga bordshöjdsnormer för en viss höjd:

  • med ett barns höjd på 80-90 cm är ett bord med en höjd av 35-40 cm lämpligt;
  • vid 90-100 cm-40-45 cm;
  • 110-115 cm-48-50 cm, respektive.

För närvarande finns det också höjdvarierande alternativ. Det är ett bra alternativ för förskolebarn.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Trämöbler är belagda med ett säkert lack eller färg. Kanterna är vanligtvis fästa med specialtejp för att skydda mot flis.
  • Det är bättre att välja ett föremål med en fyrkantig eller rektangulär bänkskiva, eftersom barnets armbågar ofta stannar utanför bänkskivan bakom den runda ytan, vilket leder till dålig hållning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med massivt träbord är:

  • miljövänlighet, eftersom trä är det säkraste giftfria materialet;
  • produktstyrka;
  • tillförlitlighet för hela strukturen, vilket inte tillåter bordet att delas eller spricka under någon belastning;
  • ett estetiskt utseende som kommer att glädja barnet och föräldrarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med trämöbler är att det är svårt att tvätta bort gamla envisa fläckar. Därför är det bättre att torka av bordet oftare. En väg ut ur situationen kan vara speciella överlägg för bordsskivan av transparent polyuretan eller färgade med bilden av alfabetet, seriefigurer och andra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

För närvarande finns det många typer av barnbord på marknaden. De kan villkorligt delas in i flera grupper.

Transformator . De används från det ögonblick som barnet börjar sitta. Först används en sådan bordstol för att börja mata, och sedan kan du demontera den och få en fullvärdig "arbetsplats". Fördelen med transformatorer är att den kan användas under lång tid: från 6 månader till 4-5 år. Det är definitivt ekonomiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiskt barnbord . Detta är ett sedan länge känt och välbekant bord med en fyrkantig, rektangulär eller oval form och tre eller fyra ben. Beroende på storleken kan mer än ett barn placeras för en sådan modell. Detta är praktiskt om det finns flera barn i ungefär samma ålder i familjen eller om det ofta kommer gäster med spädbarn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bord-skrivbord . Experter rekommenderar att du använder dessa typer från 4 år. Fördelen med bordsdisken är bordsskivan justerbar i höjd och lutningsvinkel. Men när du väljer är det nödvändigt att fokusera på tillförlitligheten hos denna mekanism: finns det några begränsningar, kan barnet självständigt ändra höjden, hur mycket den önskade positionen är fast fixerad. Modeller kan utrustas med ett fack under en fällbar bordsskiva, sidolådor eller en organisatorhylla ovanpå. Det finns skrivbord utrustade med ett staffli, hål för färger och koppar och andra attribut för att rita och utveckla en bebis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också ovanliga bord. Nu finns det väldigt många av dem.

I form av en lekstuga . Bordsskivan är ett tak, som liksom ett skrivbord ligger i en vinkel på 30 grader. Det så kallade skorstensröret används för tuschpennorna. Bordshusen har ett fällbart tak som, när det är fixat, blir en bordsskiva. Det finns också en hylla för böcker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sken av sminkbord för tjejer . Små modekvinnor älskar att imitera sina mödrar och titta i spegeln och prova olika kläder och smycken. För sådana barn är detta toalettbord med många lådor för bagateller lämpligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har två väderbarn kan du köpa gungbord … Detta är ett rektangulärt bord med bänkar fästa vid basen. Om du vänder på den här strukturen får du en tvåsitsig gungstol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns andra ovanliga modeller: en uppsättning stolar med ett bord, som, när de monteras, liknar en skolbuss, i form av ett äpple, vilket är perfekt för ett lanthus, en modell vars bordsskiva är täckt med en speciell film så att du kan rita på det med kritor istället för ett staffli och andra.

De flesta modeller har en plats att förvara böcker, pennor och andra saker.

Detta hjälper dig att undvika besväret med att hitta studieobjekt i hela ditt hem. Barnet kommer att veta att allt du behöver finns i ett "hörn".

Bild
Bild
Bild
Bild

Med egna händer

Du kan göra ett barnbord med dina egna händer. För arbete behöver du följande verktyg: sticksåg, slipmaskin eller plan, sandpapper, borr, skruvmejsel, måttband, penna, självgängande skruvar.

Vi väljer materialet från vilket bordet kommer att tillverkas. Det kan vara björk, ek, tall, bok. Det är bäst att välja en bok, eftersom det är lättast att arbeta med, men det är inte heller billigt. Om du bestämmer dig för att göra möbler av plywood eller spånskiva, välj sedan paneler utan knutar och defekter

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vi gör mönster för bordets huvuddelar: bordsskiva, ben - 4 st., Förkläden på botten av bordet - 4 st. Innan dess är det bättre att rita ett objekt med dimensioner.
  • Vi överför mönstren till en träplåt och skär ut dem med en sticksåg. Till bänkskivan kan du använda en möbelbräda och för benen och förkläden en lång stång. Därefter skär vi ut alla dekorativa element (hjärtan, diamanter och andra).
Bild
Bild
Bild
Bild
  • På den sömlösa sidan av bordsskivan, dra en linje runt omkretsen, gå tillbaka 5-7 cm från kanten.
  • Om beräkningarna gjordes korrekt är bordet klart för montering. Vi ansluter alla elementen först för hand och fäster dem sedan med självgängande skruvar. Det är bättre att smörja alla fogar med PVA -lim och sätta brickor under skruvarna så att träet inte spricker. Du kan använda speciella metallhörn för att göra bordet mer stabilt och pålitligt.
  • Vi skalar alla ytor, klistrar ändarna med en kant och täcker med flera lager lack. Vänta en stund mellan varje lager så att ytan torkar. Och bordet är klart.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Ett gör-det-själv-bord kan dekoreras självständigt eller köpas med en färdig målning.

En av de mest populära modellerna är ett bord med ett riktigt ryskt mönster "Khokhloma" och "Gzhel". Den första kommer att ha en svart bas och ett rödguldmönster. Den andra är i blått och vitt. Du kan applicera dem med en stencil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilder på seriefigurer, prinsessor, djur på bordsskivan ser original ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monofoniska bord med mörka eller ljusa nyanser kommer att se sofistikerade ut. Därefter kan de också dekoreras efter eget gottfinnande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ikea bord

Ikea tillverkar vanliga möbler. Den har ett stort antal positiva egenskaper: den är gjord av naturmaterial, lätt, lätt att montera, kortfattad, utan skarpa hörn, relativt låg kostnad.

Trämöbler för barn representeras av två samlingar: "Critter" och "Sundvik". Den första är gjord av poppel, den andra är gjord av tall. Båda är täckta med träfläck och akryllack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sundvik -borden är något längre, så två barn får plats bakom den. Du kan välja med ett öppningsbart lock, under vilket det finns en rymlig låda för förvaring av tillbehör, eller utan. Mekanismen har begränsningar för att undvika smäll och skada på barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konsumenter noterar bara en nackdel med Ikea -artiklar - otillräcklig hård beläggning. På grund av detta lämnas små bucklor på ytan när de träffas av hårda föremål.

Trots detta har tabellerna i detta företag fler fördelar, varför de är så populära i vårt land. Dessutom är de lätta att passa in i vilken inredning som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på

Transformeringsbord är praktiska att använda för ett barn under ganska lång tid.

Klassiska modeller kan passa in i nästan alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För första klassarna är bekväma skrivbord lämpliga som kommer att växa med barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ovanlig modell av ett bordshus har plats för två barn, det kommer att vara roligt för dem och inte alls trångt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ikea är stil, bekvämlighet och mångsidighet för nästan alla rum i stil och riktning.

Rekommenderad: