Bord Av Epoxiharts (39 Bilder): Massivt Trä Och Epoximodeller, Träbord - "Lightning" I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Bord Av Epoxiharts (39 Bilder): Massivt Trä Och Epoximodeller, Träbord - "Lightning" I Interiören

Video: Bord Av Epoxiharts (39 Bilder): Massivt Trä Och Epoximodeller, Träbord -
Video: Fractal Burned Table (Lichtenberg Technique) 2024, Maj
Bord Av Epoxiharts (39 Bilder): Massivt Trä Och Epoximodeller, Träbord - "Lightning" I Interiören
Bord Av Epoxiharts (39 Bilder): Massivt Trä Och Epoximodeller, Träbord - "Lightning" I Interiören
Anonim

Naturliga trämöbler med originaldesign är alltid en utsökt inredning. Ett intressant exempel på en stilren och ovanlig rumsinredning är ett epoxihartsbord.

Bild
Bild

Särdrag

Moderna epoxihartsbord är mycket efterfrågade på grund av deras unika och originalitet. Tidigare användes detta material uteslutande vid tillverkning av plast, lim och olika elektriska isoleringslacker. Idag har detta harts blivit ett populärt material bland designers, eftersom det låter dig skapa original och mycket vackra föremål för att dekorera olika stilar.

Epoxibord är exklusiva. Om du bekantar dig med det invecklade med att arbeta med detta material kan du till och med göra ett unikt bord själv.

Bild
Bild

Den största fördelen med epoxiharts är att det efter torkning behåller sin ursprungliga volym. Härdningen av hartset sker på grund av passagen av en kemisk reaktion.

Epoxibord kännetecknas inte bara av sitt vackra utseende, utan också av sin tillförlitlighet och hållbarhet. Bordsskivan är resistent mot mekaniska skador, hög luftfuktighet och extrema temperaturer. Produkternas hållbarhet är en av de främsta fördelarna.

Epoxi används inte bara för att skapa nya produkter, utan också för att förvandla ett gammalt bord.

Överkomligt pris är ett annat plus. Att arbeta med harts är snabbt och enkelt, så sådana produkter är kända för sin låga produktkostnad.

Bild
Bild

Visningar

Moderna möbeltillverkare använder ofta epoxiharts vid tillverkning av originalbordsmodeller. De erbjuder ett brett utbud av modeller med olika former. För tillverkning av ett sådant bord krävs användning av kallt eller varmt härdande harts.

För egen produktion av en träversion är det värt att använda ämnen som är mottagliga för kallhärdning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga bord väcker uppmärksamhet med sin ovanliga design. Modeller där bordsskivan är helt tillverkad av epoxi är mycket efterfrågade. Många alternativ produceras med hjälp av en kombination av material, vilket gör det möjligt för designers att uttrycka sin fantasi. Tabeller kan vara enfärgade eller innehålla flera färger samtidigt. Insatser används ofta för att dekorera produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av epoxiharts och naturligt trä ser spektakulärt ut. Det ljusa mönstret som kallas "Lightning" är populärt bland många köpare. Ett sådant bord kommer definitivt att bli en original inredning. När du kombinerar massivt trä och epoxi kan du skapa ovanliga effekter, allt från berg till marint.

Bild
Bild

Materialkrav

När du väljer ett epoxiharts måste du ta hänsyn till de grundläggande kraven för att köpa ett kvalitetsmaterial:

  • Du bör inte köpa dyrt harts, eftersom det kommer att krävas mycket av det vid tillverkning av bänkskivor. Du bör inte köpa smycken, samt ämnen för optik.
  • Hartskets viskositet bör vara låg. Detta undviker bildning av bubblor efter blandning.
  • Materialet bör förbli i samma volym som före stelning.
  • Epoxin måste härdas gradvis för att skapa en intressant design. För arbete, använd ett flytande material med god viskositet. Enligt dess egenskaper ska det likna gummi.
  • Användningen av transparent harts gör att du kan skapa en mängd olika visuella effekter. Då blir det möjligt att ändra färg genom att lägga till önskat färgschema.
  • Vissa bordsmodeller har belysning under bordsskivan i form av LED -remsa eller fosfor. Detta ger materialet ljushet och originalitet.
Bild
Bild

Härdningssteg

Det finns flera stadier av epoxihartshärdning:

  • Den flytande versionen används vanligtvis för att fylla det valda formuläret. Den är idealisk för att fylla hålrum. I flytande form rinner hartset snabbt ur pinnen.
  • Epoxi har samma konsistens som honung. Det används främst som ett lim och är inte avsett att gjutas till önskad form.
  • Det praktiskt taget icke-separerande hartset är inte efterfrågat. Det används inte för att göra bord. Du bör inte ta med materialet till det här stadiet om du planerar att använda det vid tillverkning av bänkskivor. Ett annat alternativ är att vänta på att hartset härdar lite mer.
  • Harts i form av gummi har liknande egenskaper som plasticine. Denna form är idealisk för att skapa ovanliga former.
  • Det hårda hartset är det sista stadiet av stelning. I denna form är produkten redan helt klar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

I grund och botten är epoxihartsbord tillverkade av naturligt trä. Ett gammalt träd med olika oegentligheter används ofta. När du formar bordsskivan kommer små plankbitar, runda snitt eller flisar att göra. Fantastiska designeffekter kan skapas genom att använda harts för att fylla i gropar och oegentligheter.

När du skapar ett bord är det värt att överväga stilriktningen på interiören där produkten ska användas. Ofta används grenar, kottar, skal, flodstenar, mynt, fotografier som dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med ytglöd ser utsökta och originella ut. Du kan använda fluorescerande pulver för att skapa en glödande effekt.

Epoxiharts är perfekt för att skapa bord i moderna stilar. Det kan kompletteras med halvädelstenar, metalliska dekorationer eller folie. Fantastiska överflöden kan uppnås genom användning av metalliserade färger.

Bild
Bild

Tillverkningsfunktioner

Innan du gör ett bord av epoxiharts är det värt att förbereda väl. Det slutliga resultatet beror på detta steg, så du bör inte ignorera det. Först måste du bestämma dig för disken. Det gör att du enkelt kan blanda materialet. Ju mer epoxi du planerar att använda, desto större måste behållaren vara. Kom ihåg att ta upp en pinne som du kan använda för att röra hartset.

Bild
Bild

Innan du förbereder materialet, var noga med att noggrant läsa instruktionerna. Varje tillverkare erbjuder sina egna proportioner. Det är värt att välja rätt rum där processen med att arbeta med hartset kommer att äga rum. Det måste vara gratis. Det är värt att arbeta uteslutande vid rumstemperatur.

Bild
Bild

Innan arbetet påbörjas är det nödvändigt att förbereda distanser som förhindrar att hartset fastnar i formen, samt injekteringsmedel och plasticine. För slipning kan du använda specialverktyg eller en slipmaskin. Om så önskas kan du köpa pigment, fosfor, dekor.

Först måste du mäta hartset och sedan fortsätta till härdaren. Materialet måste blandas aktivt och noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkskivor

När epoxihartset har den nödvändiga konsistensen kan du fortsätta till dess tillämpning.

Knäckt trä

För att skapa en träbänkskiva med sprickor kan du använda trä som skadats av svamp eller barkbaggar. Alla sprickor måste fyllas med epoxi. Detta kommer att skapa härliga mönster. Om du vill kan du själv göra sprickor i träet. För att underlätta arbetet med epoxi är det värt att använda en spatel eller pensel.

Efter härdning måste överflödigt harts borstas noggrant med ett slipverktyg. Hartset bör endast placeras i hålen.

Därefter bör bordsskivan täckas med ett speciellt lack för att på ett tillförlitligt sätt skydda träet från fukt, samt för att ge bilden en ljusstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genomskinlig eller enfärgad yta

Att arbeta med trä bör börja med avfettning, eftersom detta material har en nackdel - det tenderar att absorbera fukt. Träet ska grundas med ett tunt lager harts. Detta undviker risken för bubblor. Sedan måste du förbereda epoxin till önskad konsistens och hälla den i formen.

För att skapa en färgad bänkskiva måste du lägga till färgämne.

Det är bättre att använda material från en källa. Om du är intresserad av intressanta kombinationer av toner är det värt att använda flera färgämnen.

Efter att du hällt formen måste du vänta 15 minuter, och om det bildas bubblor, ta bort dem omedelbart. Efter att hartset har stelnat är detta inte längre möjligt. Arbetsstycket ska stå kvar i cirka två dagar. Sedan kan du fortsätta slipa och polera ytan. Efter en vecka kan bordet användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllda ytor

Epoxibord, kompletterat med fyllmedel, är mycket efterfrågade. De skapar fantastiska mönster och mönster. Designers begränsar inte fantasins flykt med hjälp av en mängd olika föremål och element. Det kan vara både vackra stenar och vanliga flasklock.

Innan du arbetar med harts måste du förbereda en bit trä. Det ska avfettas eller målas. Torra fyllmedel bör placeras längst ner. Om de kännetecknas av lätthet, finns det en möjlighet att de flyter upp, därför är det bättre att limma dem omedelbart på ett träämne.

Om fyllmedlen är enkla i form och inte är mer än fem millimeter höga kan de fyllas med bara ett lager epoxi.

Dekor med utskjutningar, urtag kommer att kräva hälla i flera steg. Det nya lagret kan hällas först efter två dagar så att det föregående lagret är helt torrt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

Epoxibord ser alltid spektakulära och oförglömliga ut. Sådana exklusiva saker fungerar som inredning och lockar intresserade ögon. Som matbord kan du använda en unik version, som består av naturligt trä och transparent harts.

Det rektangulära bordet förlorar sin form och får en intressant form. Det finns en illusion om att vi har flera träelement framför oss, som ligger separat från varandra.

Bild
Bild

Köksbordet, dekorerat med flodstenar, ser attraktivt ut. Produktens ovala form gör den lätt att använda. Marina motiv ser bra ut i en mängd olika stilar. Abyss matbord av Christopher Duffy kännetecknas av sofistikering och lyx. Befälhavaren arbetade med att skapa en sådan produkt under ett helt år. Varje detalj är genomtänkt till minsta detalj. Den underbara designen gör detta bord till ett verkligt konstverk.

Rekommenderad: