DIY Träbord (81 Bilder): Hur Man Gör Ett Träbord Av Brädor Och Gör En Struktur Från En Matris

Innehållsförteckning:

Video: DIY Träbord (81 Bilder): Hur Man Gör Ett Träbord Av Brädor Och Gör En Struktur Från En Matris

Video: DIY Träbord (81 Bilder): Hur Man Gör Ett Träbord Av Brädor Och Gör En Struktur Från En Matris
Video: DIY Room Decor! 10 DIY Room Decorating Ideas for Teenagers (DIY Wall Decor, Pillows, etc.) 2024, Maj
DIY Träbord (81 Bilder): Hur Man Gör Ett Träbord Av Brädor Och Gör En Struktur Från En Matris
DIY Träbord (81 Bilder): Hur Man Gör Ett Träbord Av Brädor Och Gör En Struktur Från En Matris
Anonim

Interiören i alla hus kommer att dekoreras med ett handgjort hantverk. Inte det svåraste alternativet för individuell kreativitet är ett hemmabord av trä. Det är inte svårt att själv utveckla en design. Här är fantasiflygningen obegränsad, men du måste börja med att välja design, syfte och designfunktioner som du planerar att implementera. I början är det nödvändigt att skapa ritningar och ritningar, enligt vilka det blir möjligt att montera ett färdigt bord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ritningar och diagram

Inledningsvis beräkna varje element i detalj, särskilt dekorativa tillägg, om sådana finns. Detta är bara fallet när dekorationen inte kommer att vara överflödig. Det är bäst att rita ritningen i enlighet med de verkliga måtten och välja lämplig skala på papper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordstypen kan vara väldigt varierande, från vanligt skrivande till barnmassagebord. Ett bord med egna händer kan också göras för ett bad. En av de enklaste att göra är ett hörnbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte så svårt att skapa en liten transformator eller en bordbok. Det tar lite plats i rummet och fungerar i många situationer. Den glidande designen hjälper till att spara lite utrymme. För hembyggnad är ett snickeribord mycket lämpligt. Och, naturligtvis, ett bord på verandan, där hela familjen kan samlas för en kvällsfest.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Inredning kommer att förbättra utseendet mycket. Nästan vilken bordsdesign som helst kommer att dekoreras med snidade ben, särskilt om du bestämmer dig för att genomföra ett projekt i rustik stil. Att komplettera bordsdekorationen med LED -belysning kommer att se elegant ut. Ett lysande bord i hörnet av vardagsrummet kommer att ge värme till en kall vinternatt. Det kan finnas oändligt många alternativ, men det viktigaste är att inte överdriva det och inte överdriva det med dekorationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil och design

Det finns inga begränsningar och strikta ramar för din egen kreativitet. Det enklaste sättet att göra ett originalverk är att framföra det i en antik stil. Detta är det vanligaste och inte alltför svåra hantverket att utföra. Imitation av antiken kommer att dekorera nästan alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designen av ett hemlagat bord bör helst organiskt passa in i det inre av rummet där det är planerat att använda det. Olika former och konstnärliga lösningar är möjliga. Träprodukter låter dig experimentera med geometri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Även det vanligaste bordet kan ha en ovanlig form. Vi är vana vid de korrekta geometriska konturerna, men det är värt att experimentera också här. Istället för ett traditionellt oval matbord kommer en asymmetrisk lösning att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sådant bord kan ha olika vinklar och kommer inte att förlora på något sätt i funktionalitet. Permanenta platser för familjemedlemmar kan tilldelas varje sida av denna design. Mindre sidor är för barn. Större sidor är för vuxna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Trädet är bekvämt att använda i alla förhållanden. Återvinning av träkonstruktioner är också ganska lämpligt. Det är mycket bra att använda gamla brädor. Många raser blir bara bättre med tiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ingen hemlighet att ett golv av värdefulla arter som har tjänat ett sekel ibland används för tillverkning av musikinstrument. Vid återanvändning är det absolut nödvändigt att ta bort det översta lagret, vilket ger slutprodukten ett renare utseende. Produkter tillverkade av sådant material, utan överdrift, kommer att vara för evigt.

Blandning av olika material

Kombinationer av trä och metall ser original ut. Bordets massiva plan kommer att dekoreras med järn och helst - gjutjärn - ben. Kombinationen av ek och gjutjärn kommer att uppnå ett utmärkt resultat. Kraftigt gjutjärn matchar perfekt med ek eller ask.

Kombinationen av hårda afrikanska stenar och metallstrukturer kommer att vara unik. Resultatet kommer att förvåna vem som helst, även den mest krävande finsmakaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas och trä blandas perfekt

Ett elegant träställ kommer att vara den bästa dekorationen för ett glasbord. Moderna fästanordningar garanterar en tillförlitlig fog av dessa material. Med denna kombination är den slutliga produktens runda form den mest optimala lösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan kombinera olika material

Det är fullt möjligt att installera en trä- eller glasskiva på ett soffbord på en lättbetongfot. En helt modern lösning som ger en lätt industriell touch till inredningen. Kombinationen av glas och betong och tillägg av tall kommer att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur kan natursten användas?

Ganska elegant kombination om den görs med måtta. Överbelasta inte bordsstrukturen med för tunga element. Försök hitta en lämplig bas av natursten. Träskivans design kommer att anges av själva stenen. Lägg en massiv träyta på den och du har ett bord som ingen annan har.

Bild
Bild

Vackra exempel och alternativ

Det är fullt möjligt att göra mycket vackra, originella saker med egna händer som inte ser sämre ut än de berömda mästarnas. Hemmagjorda saker kommer alltid att vara din stolthet och ett diskussionsämne med dina vänner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan du göra själv?

Nästan alla bord är inom var och en av oss. Denna enkla hushållsartikel kräver inte särskild kunskap och speciella yrkeskunskaper. Vi börjar tillverka träprodukter i skolan, på arbetstid. Därför kommer den enkla trästrukturen på det bärbara bordet att ligga ganska på axeln. Både stolar och en bänk för ett lanthus kan också göras oberoende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan komma med din egen hemlagade hantverksdesign. Det hopfällbara bordet kommer inte ständigt att uppta bostadsutrymmet. Den kan kombinera flera funktioner. Från en babybytesplats till en arbetsyta för hantverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett brett fält för kreativitet ger en kombination av trä och andra material. Experimentera gärna. Anslut olika objekt och du kommer att uppnå fantastiska resultat. Även om du bestämmer dig för att kombinera sällan kombinerade element, var inte rädd för att försöka. Alla idéer kan förverkligas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man ett bord?

Heminredning bör börja med ett litet soffbord. Designen kan vara ganska enkel. En arbetsyta kan köpas i en lokal järnaffär.

Bild
Bild

Limmad tall är bäst. Limmat trä är mindre mottagligt för deformation på grund av förändringar i luftfuktighet och temperaturfall. Det är mest bekvämt att plocka upp ben för ditt hantverk på samma ställe.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skrivbord

Det är bättre att montera det från färdiga träpaneler - en helt rimlig start på hantverk. Det enklaste sättet att beställa färdiga element eller hela block är med leverans på webbplatsen, där komponenter för sådana verk säljs. Här kan du också hämta alla nödvändiga tillbehör. Det återstår bara att lägga lite tid på montering. Ytterligare bearbetning och justering kommer inte att bli för svårt, huvudsaken är att du får den nödvändiga erfarenheten för ytterligare kreativitet.

Bild
Bild

Köksbord

Det är inte så svårt att göra egna köksredskap. Du kan börja med ett litet köksbord i furu. Benen är de enklaste att köpa färdiga, tall är det mest budgetmässiga alternativet. Arbetsytan är lättare att välja för de planerade dimensionerna. Allt som återstår är att, i bokstavlig mening, sätta bordet på fötterna.

Bild
Bild

Köksset

Det finns inget superkomplicerat här heller. Det är nödvändigt att göra korrekta beräkningar och köpa delar av färdiga storlekar. Köksmöbelkomponenter tillverkas i enlighet med vedertagna standarder.

Bild
Bild

Alla kan enkelt montera en uppsättning köksmöbler enligt sina egna ritningar. Du behöver vissa färdigheter för att installera öppna dörrar, men denna enkla vetenskap kan läras genom att titta på några videor på Internet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nödvändiga verktyg

Du kan börja med en liten uppsättning. En hammare, ett plan, en mejsel, en träsåg, spikar och skruvar finns i varje hem. Du behöver också en linjal och en penna. Om det är möjligt att köpa ett extra elverktyg, var noga med att göra det.

Bild
Bild

Ett internt elplan eller en sticksåg kommer att vara till nytta för följande hantverk. Ett sådant verktyg måste vara av god kvalitet. Det kommer att hålla i många år, även om du inte använder det varje dag.

Bild
Bild

Specialverktyg

För att uppnå hög kvalitet är det bättre att använda specialutrustning med en elektrisk enhet. Förvärvskostnaderna kommer inte att vara betydande, och du kommer att ha möjlighet att gå vidare till mer komplexa projekt i framtiden.

Bild
Bild

Vad kan köpas utöver en befintlig elektrisk borr:

  • elektrisk sticksåg - låter dig göra högkvalitativ sågning av alla material;
  • elektrisk hyvel - gör trädets yta helt plan;
  • cirkelsåg - kommer att ge industriell kvalitet rip eller tvärsnitt;
  • mekanisk anordning för fräsning - kommer att bearbeta kanterna på ditt hantverk med ett invecklat mönster och hjälpa till att skära dekorativa element på en träyta;
  • slipmaskin - kommer att göra efterbehandling av en träyta till en enkel och trevlig aktivitet som inte kräver betydande ansträngning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att köpa en elverktygskombination som kombinerar flera olika funktioner i en enhet. Detta kommer att minska kostnaderna och låta många designidéer gå i uppfyllelse. Förresten, en elektrisk elborr kan kompletteras med olika bilagor, vilket kommer att utöka dess möjligheter.

Bild
Bild

Komponenter

Om du bestämmer dig för att ta en tur till en hantverksbutik, fyll på allt du behöver på en gång. För ditt hantverk behöver du ytterligare komponenter för att säkert hålla ihop trädelarna. De enklaste stålhörnen gör konstruktionen mer driftsäker. Snåla inte med ytterligare dekorativa föremål. De kommer inte att vara överflödiga, men kommer bara att dekorera utseendet.

Bild
Bild

Färdiga kit, som kan köpas i butiken, kommer att ge mer nåd till trähantverk. Ett hemmagjort skrivbord för ett barn kommer att se väldigt snyggt ut om du använder metallben från alla färdiga möbler. Det är inte svårt att självständigt göra ett sängbord för honom från samma standarduppsättningar. Handtag och beslag finns i samma butik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fästning av träkonstruktioner

Den gamla tekniken för träfogar utan järnspik och lim är nästan förlorad. Men det kommer inte vara överflödigt att prova. Montera alla träfogar med minimalt spelrum, borra sex till åtta millimeter i diameter i hålen i skarvarna och slå i en torkad träspik.

Om alla trädelar är för torra innan de monteras, kommer de med tiden att få den mängd fukt som krävs och öka deras storlek. Anslutningen kommer att vara tillräckligt stark, och den svullna träspetsen kommer att ge extra styrka.

Bild
Bild

Traditionella monteringsalternativ

Det enklaste och mest pålitliga alternativet är att driva in en skruv i ett träd. Nu gör de speciella självgängande skruvar för träskarvar, som till skillnad från en vanlig skruv inte kräver ett exakt hål för att skruva in. Om fogets tjocklek inte är särskilt stor kan ytterligare hål undvikas. En självgängande skruv för trä gör allt själv, särskilt om du använder en elektrisk skruvmejsel. En sådan anslutning kommer att pågå tillräckligt länge utan lim.

Bild
Bild

Varför behöver du lim?

För att ge trästrukturen extra styrka är det bäst att limma de parande ytorna. Det behövs inte mycket lim, men resultatet blir utmärkt i kombination med självgängande skruvar eller spikar, den limmade träfogen förblir stark i många år. Limet används bäst vattenbaserat. Det finns många sorter av pålitligt trälim.

Bild
Bild

Hur gör man ett originalt hemmabord?

Hantverk av din egen design är inte så svårt att skapa. Materialet finns i vilken skog som helst.

Ett unikt hantverk kommer från massivt trä. Men detta kommer att kräva lite arbete. Det idealiska alternativet är basen på ett stort träd, vars diameter är mer än åttio centimeter i omkrets. Om du kan använda en del av rotsystemet kommer en pålitlig bas för bordet att komma ut och ytterligare ben behövs inte.

Du måste förstå att det inte kommer att vara lätt att leverera ett sådant preparat från skogen, men resultatet kommer att betala allt arbete, ett sådant bord kan inte jämföras med någonting.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förortsbord

Ett gatubord för ett förortsområde måste verkligen göras själv. Det idealiska materialet är samma stock som kom från skogen. Basen är bekvämt gjord av björkstockar med liten diameter. De måste grävas i marken cirka femtio centimeter.

Bild
Bild

Rikta sedan in de övre delarna genom att såga bort överflödigt trä. Arbetsytan kan tillverkas av en stock med stor tvärgående diameter genom att såga den på längden. Den plana delen blir bara ytan på gatubordet.

Bild
Bild

Alla utomhusbyggnader är bäst av trä. Detta naturliga naturmaterial tål perfekt fukt, värme och frost. Det är också bättre att själv göra en bänk till en sommarstuga av samma träkomponenter. En hemlagad bänk kommer att se ekologisk ut bredvid ditt handgjorda bord.

Varför är det bättre att använda massivt trä?

Trädets struktur är sådan att dess hållbarhet direkt beror på hur mycket dess integritet inte kränks. Därför har solida stockar sedan antiken använts för byggande av hus. Med minimal bearbetning, när den integrerade strukturen bevaras så mycket som möjligt, kan träkonstruktioner hålla hundratals år utan att kollapsa eller ändra form.

Bild
Bild

Vad kan man göra av massivt trä?

Först måste du ha tålamod. Att fälla ett träd och leverera det hem till dig är inte den svåraste uppgiften. Det är viktigt att förbereda materialet korrekt för efterföljande bearbetning.

Bild
Bild

Träberedning

Det är absolut nödvändigt att befria trädet från överflödig fukt. Om det inte är möjligt att gå med på att göra detta på ett träbearbetningsföretag där det finns speciell torkutrustning, är det fullt möjligt att torka det hemma.

Timmer skördas vanligtvis på våren, när stammen inte har börjat samla upp fukt från jorden, det vill säga före tinningen. Detta är vanligtvis mars månad. Torkning varar naturligtvis från flera månader till ett år, beroende på träslag.

Bild
Bild

Varför är det viktigt att endast använda torrt material?

Råvirke kommer säkert att spricka så snart barken tas bort, såvida det naturligtvis inte planeras av din designidé. Vissa raser ändrar form mycket när de inte torkas ordentligt.

Bild
Bild

Torrt trä bör rengöras väl och slipas, ett lätt lager texturerat lack eller fläckar kommer inte att störa produkten och ge mer konsistens. Om cirkelns diameter är tillräckligt stor och en del av rotsystemet har blivit ett pålitligt stöd, är bordet nästan klart. Övre delen måste slipas väl och lackeras. Den perfekta bärbara designen är klar.

Bild
Bild

Dimensioner

Om du vill göra ett stort matbord av en solid stock, måste du arbeta lite och göra ett längsgående snitt i mitten av stammen med en motorsåg. Du får två nästan identiska halvor. Om bredden på en del är en meter eller mer och längden är minst en och en halv meter, så finns det redan en bas för matbordet. Du kan lämna den nedre halvrundan eller platta ut genom att skära av den halvrunda botten.

Det återstår att bygga pålitliga ben och bearbeta bordsytan på något bekvämt sätt. Det är inte nödvändigt att göra bordet absolut plant, speciellt om ädla träslag har använts. Måttliga oegentligheter kommer att tillföra hantverket extra charm.

Bild
Bild

Hur använder man den andra halvan av stocken?

Lite extra ansträngning, och en robust bänk är klar. Om stockens bredd är tillräckligt stor kan det finnas två rejäla bänkar på vardera sidan av bordet. Det är bäst att styvt ansluta dem till en gemensam struktur, eller göra två separata starka säten för flera personer. Bänken måste naturligtvis jämnas och alla oegentligheter tas bort. Helst - slipad väl och lackerad eller färgad.

Bild
Bild

Färger

Var inte alltför nitisk i att måla träprodukter. Om du bestämmer dig för att förstärka den naturliga färgen passar kaffetonerna bäst för alla raser. Det är bäst att använda vattenbaserade lacker och färger. De är mindre giftiga och fungerar bra med trä.

Det är helt acceptabelt att använda omålade material med naturliga färger. Gjutjärn utan extra beläggning och trä av naturlig färg blir en original dekorativ lösning som inte kräver ytterligare färgnyanser.

Bild
Bild

En mycket bra kombination av obehandlat aluminium och mörka träslag. Naturlig silverfärg och mörk konsistens av ek ser väldigt original ut. Element med naturliga färger är väl lämpade för ytterligare dekoration.

Men komponenterna är gjorda av järn, såvida det naturligtvis inte är rostfritt stål, i alla fall måste du måla. Även om ditt bord med järnben ständigt kommer att vara i rummet måste metallen täckas med vilken färgämne som helst. Järn korroderar även i torra och varma rum och kräver målning.

Träfärg

Vid användning av trähyvlade produkter utomhus krävs målning, inte bara för dekorativa ändamål. En bra beläggning skyddar träet och förlänger dess livslängd. I detta fall används speciella föreningar för utomhusarbete. Vilket färgschema som helst kan användas. Det mest acceptabla är alla samma mörka kaffeskärmar.

Bild
Bild

Användbara små saker

  • Det klokaste är att inte rusa. Allt arbete kräver omtanke och precision. Ställ inte in några deadlines för dig själv. Arbeta när du är på humör.
  • Om något inte fungerar, lägg åt sidan hantverket och kom tillbaka till det efter ett tag. Sådant arbete kommer bara att vara en glädje, och du kommer att uppnå ett bra resultat.
  • Kör inte ett komplext projekt direkt, börja med ett enkelt jobb. Du måste få lite erfarenhet för efterföljande mer komplexa hantverk. Att använda elverktyg kommer att göra ditt arbete enklare. Var noga med att följa alla säkerhetsåtgärder när du arbetar med verktyg som används för träbearbetning.
Bild
Bild
  • Även en liten splint kan bli ett problem om du inte uppmärksammar det i tid. Beakta säkerhetsanvisningarna. Använd alltid glasögon när du arbetar med träprodukter, särskilt om bearbetning används.
  • Om du har lite erfarenhet, men vill göra åtminstone ett träbord i ditt eget hem med egna händer, börja med att gå till byggvaruhandeln. Där hittar du allt du behöver för individuell kreativitet. Designbesluten kommer att föranledas av själva materialen.
  • Börja med trä som kräver minimal efterbehandling.
  • Utför allt arbete i ett rymligt rum. En liten verkstad i landet är idealisk. Målning bör utföras i ett välventilerat område, även om lågt giftiga föreningar används. Observera alla nödvändiga torktider för limmade och målade delar.

Fördelar och nackdelar

Handgjorda hantverk ser inte alltid perfekt ut. Men var inte upprörd över detta. Mindre brister kommer att kompenseras av absolut tillfredsställelse från arbetet som utförts med egen hand. Sådana nackdelar kan snarare hänföras till fördelar. En industriprodukt håller inte händerna varma.

Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

Du behöver inte försöka kopiera produkter från kända tillverkare som har fått bra recensioner. Hemhantverk kommer att vara den bästa dekorationen för ditt hem. Jaga inte efter mode, utan försök att uppnå mer personlighet. Om du lägger ett handgjort hantverk på nätet får du positiva recensioner och gillar. Nu mer än någonsin uppskattas allt som görs med egna händer hemma.

Rekommenderad: