Byrå Med Skötbord (65 Bilder): Välj En Babysäng Med Byrå För Nyfödda, Modellstorlekar Med Avtagbart Bord

Innehållsförteckning:

Video: Byrå Med Skötbord (65 Bilder): Välj En Babysäng Med Byrå För Nyfödda, Modellstorlekar Med Avtagbart Bord

Video: Byrå Med Skötbord (65 Bilder): Välj En Babysäng Med Byrå För Nyfödda, Modellstorlekar Med Avtagbart Bord
Video: VISAR VÅRT SKÖTBORD 2024, April
Byrå Med Skötbord (65 Bilder): Välj En Babysäng Med Byrå För Nyfödda, Modellstorlekar Med Avtagbart Bord
Byrå Med Skötbord (65 Bilder): Välj En Babysäng Med Byrå För Nyfödda, Modellstorlekar Med Avtagbart Bord
Anonim

Med ett barns födelse i familjen blir barnkammaren det mest betydelsefulla av alla rum i huset. När det görs mysigt och bekvämt minskar mängden oro och oro för barnet. Bland de nödvändiga möblerna för en plantskola upptar en särskild plats ett sådant föremål som en byrå med ett skötbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

När det gäller behovet av att köpa en växlande byrå försöker barnets föräldrar ta hänsyn till alla dess fördelar och nackdelar.

Plusserna inkluderar följande punkter:

  • Den växlande byrån låter dig placera din baby på en fast, plan yta, vilket är användbart för en ömtålig ryggrad och har en gynnsam effekt på bildandet av hållning.
  • På byrån är det bekvämt för spädbarn att skölja ögonen, trimma naglarna, byta blöjor, genomföra luftbad och massera. Dessutom kommer en byrå att vara till nytta när du besöker en läkare, när du behöver placera barnet bekvämt för undersökning.
  • En sådan byrå har stötfångare som skyddar barnet från att falla.
  • Swaddling bordsskivan i en sådan byrå är säkert fixerad, det kommer inte att "gå" i det ögonblick när den rastlösa barnet börjar snurra, vända eller krypa.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Designfunktionerna hos vissa byråer gör det möjligt att använda dem för att bada barn. Det här är byråerna med ett inbyggt bad, vars prislapp bara överstiger kostnaden för enkla modeller.
  • Bröstets höjd är särskilt användbar för kvinnor i förlossningen som har haft kejsarsnitt eller svårt arbete och som inte rekommenderas att sitta eller böja sig.
  • En bytande byrå kommer att vara användbar för en familj, inte bara för spädbarnets liv för ett barn, utan också mycket längre, eftersom det efter att ha demonterat den skiftande ytan kommer att bli en vanlig bekväm byrå.
Bild
Bild

Nackdelarna med en sådan möbel beror främst på den inte särskilt höga kvaliteten på vissa modeller.

I kundrecensioner hittar du följande punkter:

  • Vissa byråer, särskilt modeller av spånskiva, är inte särskilt stabila och kan luta framåt i det ögonblick när mamman lutar sig mot den föränderliga ytan;
  • Vissa modeller har råa kanter på skötbordet, vilket kan skada barnet;
  • När skötbrädan är öppen är det omöjligt att använda den övre lådan;
  • Den växlande byrån inbyggd i den transformerande sängen är liten och har en liten swaddle -storlek, som endast är lämplig för mycket små barn.

Vissa köpare tillskriver nackdelarna behovet av att hitta ytterligare ledigt utrymme för att installera en sådan byrå, liksom kostnaden för att köpa den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Med hänsyn till önskemål från olika kategorier av köpare erbjuder inhemska och utländska tillverkare flera typer av byråer med ett skötbord.

För dem som föredrar den klassiska varianten finns en byrå med ett avtagbart skötbord och inbyggda lådor, vars antal varierar från tre till fem, beroende på storlek. En sådan design kan ha en hopfällbar bordsskiva, inhägnad med stötfångare på sidorna och ge plats för barnet som vetter mot modern.

Eller så har bänkskivan stötfångare parallellt med byråns bakvägg och dess fasad. På ett sådant skötbord läggs barnet i sidled till modern, vilket kan vara särskilt bekvämt vid hygienprocedurer.

Denna typ av byrå tar inte så mycket plats som en modell med en hopfällbar bordsskiva, eftersom själva strukturen är ganska smal.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa modeller kan byrådans övre låda bytas ut mot två små fristående lådor, vilket är bekvämt för förvaring av olika småsaker. Ibland kan de översta lådorna vara helt frånvarande och hyllor tar plats. En liknande byrå med hyllor överst kommer att vara bekväm för förvaring av babykosmetik och olika bestick.

Ett intressant fynd är arrangemanget av ett inbyggt badkar i utformningen av den växlande byrån, utformad för att bada de minsta barnen. Det är mest föredraget att utrusta ett sådant bad med en anatomisk bild, på vilken barnet ligger på det säkraste sättet. För att underlätta avlägsnande av vatten från badet tillhandahålls vanligtvis ett dräneringssystem, och materialen från vilka en sådan byrå är konstruerad måste ha en förstärkt beläggning med skyddande lacker och emaljer för att förhindra att träet sväller.

Bild
Bild
Bild
Bild

En oval växlande byrå, som är kompakt installerad i hörnet av rummet, utan att ta mycket plats, kan verka ovanlig för en inhemsk köpare. På grund av sin form ger en sådan byrå en mycket bekväm bytesyta, samtidigt som den eliminerar risken för bordsskivans lutning.

En hörn byrå kan vara en komplex designstruktur, som påminner om två sängbord, täckta med en enda bordsskiva och utrustade med stötfångare. Fördelen med en sådan byrå är att tack vare den är det också möjligt att spara användbart utrymme i rummet genom att använda den så kallade "blinda" hörnzonen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att byta byrå inbyggd i en transformerande säng är också populärt. I de fall en sådan transformator köps tillhandahåller föräldrarna en sovplats som barnet kan använda i flera år. Samtidigt har byrån en avtagbar bordsskiftenhet, flera lådor och kommer att fungera som en plats för förvaring av barns saker under hela användningsperioden.

Särskilt bör nämnas närvaron av hjul i utformningen av den växlande byrån. Det bästa alternativet är en självcentrerande hjulbas utrustad med stopp för maximal stabilitet.

Men även ett par hjul, till exempel byte av bakbenen, gör det lättare att flytta byrån och rengöringsprocessen under den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

En byrå med skötbord bör köpas med marginal, eller, som man säger, "för tillväxt", eftersom barnet måste passa helt på skötväskans yta, under inga omständigheter får benen hänga ner, vilket kan leda till skador.

Standardlängden på skötbordet för spädbarn under sex månader är 70 cm, för spädbarn under ett år är den rekommenderade längden 100 cm. Bredden på den fria skötytan för byte bör vara minst 44 cm. Standardhöjden på skyddsräcken ska vara minst 15,5 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta bytande byråer är utrustade med en nedfällbar bytningsyta som har en lämplig storlek. Bredden på en sådan blöja börjar från 66 cm och kan nå 77 cm, längden varierar från 70 cm till 96 cm. På sidorna är skötbrädorna inhägnade med stötfångare med en höjd av 15 cm till 17 cm.

Vissa modeller har inte en sådan hopfällbar bräda, men placeringen av sidorna längs bakväggen och fasaden innebär att barnet läggs i sidled till modern. Denna metod är den vanligaste i europeiska länder och för det mesta finns sådana swaddlers i modeller av byråer tillverkade i Italien och Slovenien.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skiftytorna på byråerna, som är en del av den transformerande sängen, har en maximal storlek inom 61 cm-66 cm, vilket beror på de små dimensionerna hos själva de inbyggda byråerna.

När det gäller höjden på en sådan möbel finns det en rekommenderad storlek, som sträcker sig från 95 cm till 100 cm. Inom denna höjd kommer varje kvinna att kunna välja en bekväm ryggställning för henne, vilket inte tillåter klämmor och spänning.

När du väljer är det värt att komma ihåg att närvaron eller frånvaron av en hjulbas påverkar byråns höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa tillverkare, till exempel Ikea -märket, har utvecklat en hel rad skiftande byråer som skiljer sig i höjd inom några centimeter, andra märken följer sina egna höjdstandarder:

  • Bland byråerna Ikea du kan hitta en modell med en höjd av 102 cm, eller med hänsyn till individuella egenskaper, välj en byrå från 99 till 108 cm.
  • Varumärken som t.ex. " Fairy", "Lel", "Antel", "Almaz-Furniture", "Comfort of", Micuna erbjuda omklädningsskåp med höjder från 88 cm till 92 cm, bekväma för kvinnor med inte särskilt hög statur.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Gandilyan" och "Aton Mebel " producera byråer med en höjd av 94-98 cm.
  • Känt italienskt märke Feretti ger en höjd av 102 cm.
  • Lite högre byråer från fabriken " Mozhga (Krasnaya Zarya) " och det tyska märket Leander, deras höjd varierar mellan 104cm-106cm.
  • Den mest "tillväxten" på hemmamarknaden är byråer av märken Sweet Baby, Ikea och SKV-Company vars höjd är 108 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller djupet i olika modeller av byråer med skötbord erbjuder de flesta inhemska och utländska tillverkare ganska smala rektangulära mönster. Det maximala djupet kan nå 52 cm och det minsta 44 cm, även om det finns undantag. Fiorellino Sloveniens byrå är 74 cm djup. Hörnskåp har också betydande djup, till exempel Leander ovala byrå med ett djup av 72 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

På grund av det faktum att köpare behöver både budgetmodeller av byråer och lyxprodukter är de gjorda av olika material:

  • Spånskiva , som är ett pressat trämaterial (spån och sågspån), behandlat med olika lim. Beroende på förekomsten av formaldehyd, flyktiga hartser och fenol i limmet kan vi prata om skadligheten eller ofarligheten hos detta material. Enligt ryska GOST är formaldehydhalten 10 mg per 100 g, vilket motsvarar klass E-1 i hygiencertifikatet.
  • MDF framställd av trädamm och liten sågspån genom pressning. Lignin, som tillverkas av trä, används som lim. Därför är MDF ett miljövänligt material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Solitt trä , som representeras av sorter som:

  1. Tall: en billig, ganska mjuk och lös trädsort med ett högt innehåll av antibakteriella ämnen (fytoncider);
  2. Björk: ett mycket hållbart och tufft material med en subtil och behaglig doft;
  3. Bok: en lyxig träkvalitet på grund av dess styrka, hållbarhet och vackra ytmönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

För ett barnrum kan du köpa både praktiska mörka modeller av byråer med föränderlig yta och ljusa och färgglada produkter som glädjer ögat. Lätta sorter ser särskilt ädla ut: vita, vitrosa, gråvita och vitblå färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Primära färger:

  • Wenge, som också kan kallas choklad;
  • Elfenben eller beige;
  • Mahogny, som har en mörk rödbrun nyans;
  • Körsbär, som har en ljusbrun färg;
  • Valnöt eller milanesisk nöt;
  • Vit natt, som är ljusgrå;
  • Naturlig träfärg är ljusbrun;
  • Bianko (vit);
  • Avorio (beige);
  • Noce (mörkbrun)

Många byråer är dekorerade med applikationer, teckningar och fototryck som visar olika djur eller fjärilar.

Du kan köpa en bytande byrå med en björn på fasaden, eller med fina blommiga prydnader som dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmärken

De mest anmärkningsvärda på hemmamarknaden är klädbyxor från följande tillverkare:

Bild
Bild
Bild
Bild

Fe

Kistor av detta märke är gjorda av spånskiva och utrustade med en fällbar skötbräda. De vet inte hur ben och hjul, de är utrustade med lådor, vars antal varierar från fyra till fem. Designen är klassisk, utan några minnesvärda detaljer. Du kan köpa en Fairy byrå för ett belopp i intervallet 3000-4000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aton möbler

Materialet för produkterna från denna tillverkare är antingen spånskiva eller spånskiva i kombination med MDF på fasaden, som i detta fall har ett attraktivt panelmönster. Fällbart skötbräda, fyra eller fem lådor, beroende på modell. De flesta modeller har inte hjul, men Orion -modifieringen har dem. Vissa lådor har en tyst stängningsmekanism. Kostnaden varierar från 3 000 rubel till 5 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

"Lel" (Kubanlesstroy)

Den producerar byråer, vars bas är gjord av MDF, och fasaden och växlingsytan är gjorda av massiv bok. Det finns också helt trämodeller. Produkterna har vanligtvis 4 lådor, ett fällbart skötbräda, vissa är utrustade med hjul, men det finns byråer både på benen och på en monolitisk bas. Sådana byråer kostar från 12 000 rubel till 18 000 rubel.

Bild
Bild

"Mozhga" ("Röda stjärnan")

Du kan köpa från denna tillverkare:

  • Budgetmodeller från spånskiva, som kommer att kosta cirka 5 000 rubel;
  • MDF -produkter inom 10 000 rubel;
  • Från en kombination av MDF och massiv björk, med en prislapp på 13 000 rubel;
  • Tillverkad av massivt naturligt trä, vars kostnad kan variera från 10 000 rubel till 20 000 rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gandilyan

Denna tillverkare kombinerar spånskiva med massiv bok och MDF -skiva. Produkter kan variera avsevärt i kostnad, från 10 300 rubel till 20 000 rubel. Det är värt att notera närvaron av många ytterligare alternativ, till exempel det ökade djupet i byråerna, förekomsten av ben eller hjul, den tysta stängningen av lådor utrustade med proppar mot fullständig förlust, samt en spektakulär design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Feretti

Dessa byråer har en hel produktionscykel i Italien. Materialet är antingen massiv bok eller en kombination med MDF. Alla produkter av detta märke har ett inbyggt anatomiskt bad, en hylla för hygienartiklar, hjul med silikonbeläggning, ett system med tysta stängbara lådor och skydd mot att de faller ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När de väljer möbler för nyfödda, tänker föräldrar först och främst på produkternas funktionalitet och kvalitet och försöker hitta en kvalitetsbalans och en acceptabel prislapp.

Förutom materialet påverkar förekomsten av ytterligare alternativ, till exempel tyst stängning av lådor, bildandet av priset på en viss modell. Konstruktiva egenskaper som närvaro av hjul eller fötter ökar också prislappen, liksom fasadens slående design.

Bild
Bild

De mest praktiska i processen, att döma av kundrecensioner, är modeller av massivt trä och MDF. Bok och massiv björk är särskilt hållbara. Byråer i tall har slagmärken. Spånskivor delaminerar om snittet inte är täckt med laminat- eller filmkanter. Produkter av spånskiva av låg kvalitet kan också avge en obehaglig mättad lukt, vilket indikerar förekomsten av formaldehyd i kompositionen.

Vid inspektion av varor i en butik är det lämpligt att fråga om förekomsten av ett säkerhetscertifikat från Ryska federationen eller EU.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom många fabriker producerar modeller av samma typ av material, vars kostnad också visar sig vara liknande, är det lämpligt att överväga så många prover som möjligt, kontrollera deras stabilitet, dra ut och fixa lådor, uppskatta höjd och dimensioner.

Många modeller är utrustade med ytterligare trevliga alternativ, till exempel dörrstängare, som också är värda att kolla i praktiken. Därför kan du fortfarande inte göra utan att besöka en möbelbutik. Men efter att ha bekantat dig med den modell du gillar i detalj kan du köpa den i webbutiken, särskilt om du gissar på en försäljning eller påverkas av rabatter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Originalinredning

Barnrummet kan inredas i olika stilar, men nyligen föredrar de flesta föräldrar klassisk pastellinredning, vilket skapar en känsla av luftighet, komfort och påminner om ett mirakel. En barns byrå med ett skötbord av ljusblått, mjuk grädde eller rosa passar mycket bra in i en så magisk inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan installera en vit transformerande säng, utrustad med en inbyggd tvättlåda och bytande byrå, i ett barnrum med blå och vita väggar. Samtidigt är det önskvärt att resten av möblerna också är gjorda i vitt, vilket kommer att skapa en harmonisk komposition och bidra till att säkerställa en lugnande stämning. De trevliga nyanser av naturligt trä, som tillhandahålls av trägolvet målat med ljusbrun genomskinlig emalj, kommer att lägga till en touch av variation och charm, vilket betonar den traditionella rustika dekorationsstilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För dem som är anhängare av det praktiska kan vi erbjuda att utrusta ett barnrum i klassisk stil med möbler i mörka färger. Barnsängen, skötbröstet och traditionella förvaringsbröstet kan vara gjorda av valnöt eller körsbärsträ. Denna färgpresentation är fullt motiverad när det gäller funktionalitet, eftersom mörka möbler inte kräver extra uppmärksamhet och rengöring. Beroende på golvets nyanser, väggarnas dekoration med hjälp av ritningar eller applikationer med söta får kan dessutom ett sådant färgschema se ganska sött och lekfullt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om hur du väljer en byrå med skötbord i följande video.

Rekommenderad: