Bord Med Hyllor: Hörnmodeller Med Inbyggda Sidohyllor, Fällbara Och Utdragbara Mönster

Innehållsförteckning:

Video: Bord Med Hyllor: Hörnmodeller Med Inbyggda Sidohyllor, Fällbara Och Utdragbara Mönster

Video: Bord Med Hyllor: Hörnmodeller Med Inbyggda Sidohyllor, Fällbara Och Utdragbara Mönster
Video: DIY: Bygg ditt eget matbord 2024, Maj
Bord Med Hyllor: Hörnmodeller Med Inbyggda Sidohyllor, Fällbara Och Utdragbara Mönster
Bord Med Hyllor: Hörnmodeller Med Inbyggda Sidohyllor, Fällbara Och Utdragbara Mönster
Anonim

Ett bord med en hylla uppfanns för inte så länge sedan. Det var ursprungligen avsett för kontor. Nu arbetar många människor hemma, och den här designen har blivit fast etablerad i hemmets inredning som ett bekvämt alternativ för att skriva, datorbord. När de sitter vid datorn länge vill de spendera det med komfort, vilket inte bara betyder en bekväm stol utan också möjligheten att ha allt de behöver nära till hands.

Med utvecklingen av ny teknik blir det nödvändiga mer och mer: en mobiltelefon, flash -enheter, diskar, adaptrar, alla typer av prylar (det är bra när allt är på ett ställe). Kopieringsutrustning, papper för det måste också fästas någonstans. Det är viktigt att hitta en plats för dokument, poster och böcker. Om det finns en elev eller student i huset kan du flytta din bärbara dator och studera vid bordet. Läroböcker, anteckningsböcker bör finnas i närheten. I en sådan situation är det svårt att klara sig utan rack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Själva hyllan, öppen eller stängd, är mycket bekväm. Till skillnad från en garderob är den ljus, luftig och med ett bord integrerat i den tar den mindre plats, vilket är viktigt i en liten lägenhet. Bordet och stället, tillverkade i samma färgschema, av samma material, ser bra ut på armlängds avstånd).

Hyllningsägare vet hur praktiska och praktiska de är, hur varierade och hur många saker som kan placeras i dem. Moderna ställningar är inte bara väggar med hyllor, de består av många sektioner, lådor. Hyllorna själva kan ha olika längder, placerade i flera nivåer, även på olika väggar (i hörnmodellen). Genom att kombinera stället med bordet får du ett mysigt miniskåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Redan innan du förvärvar denna mirakeldesign bör du bestämma var den ska stå och för vilka ändamål den ska tjäna. Inte alla har sitt eget kontor i huset, men överflödet av möbler på marknaden gör att du kan välja en design för olika smaker och för alla interiörer. Du kan placera den i vardagsrummet, barnkammaren, även i sovrummet.

Var uppmärksam på utformningen av möblerna som redan finns i rummet. Ditt nya skrivbord ska smälta in harmoniskt med hennes omgivning. Det är önskvärt att matcha färgpaletten och materialet från vilket modellen är gjord.

Tänk på storleken på rummet. Till exempel, i ett litet sovrum, kommer ett stort skrivbord att se deprimerande ut. Men om allt är i ordning med bilderna, är det bättre att välja ett rymligt bord för arbete, utrustat med ett ställ för att organisera ett bekvämt ergonomiskt utrymme med fri tillgång till alla tekniska enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en plats för möbler måste du ta hänsyn till antalet uttag och belastningen som de kan bära utan att skada hushållens säkerhet. För att undvika överhettning av utrustning, placera den inte nära radiatorer. Det är bättre att placera bordet i förhållande till fönstren så att ljuset inte bländar eller bländar av bildskärmen. Det bästa alternativet om fönstret är på sidan.

Det rekommenderas att lämna avståndet från ögonen till bildskärmen minst en meter, detta bör beaktas när du väljer en bordsskiva. Men samtidigt bör dess storlek göra att du kan nå alla objekt utan ansträngning.

Om möbler köps av en student är det bättre att ha en fotstång.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller hyllenheten är det bra om den inte har samma hyllor och fack för olika funktioner. Till exempel, i stora sektioner kan du sätta en skrivare, och små kan fyllas med böcker, skivor, flash -enheter och andra bagateller. Inte illa om det finns plats för systemenheten och högtalarna.

Du bör också vara uppmärksam på rackets höjd. Vanligtvis är de utformade för en person med medelhöjd. För dem som gillar att lagra många saker kan du köpa en hög rack, men det är bättre att förvara föremål som ofta används på de nedre hyllorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska arbetsplatsen ordnas korrekt?

När du väljer ett bord, särskilt för en student, bör man inte bara ta hänsyn till dess mångsidighet och integration i husets design, utan också lämpligheten ur hälsosynpunkt.

Följande krav hjälper dig att organisera din arbetsplats korrekt:

  • bordets längd ska vara minst 80 cm, detta utrymme är tillräckligt för att armbågarna inte ska hänga ner, annars kommer barnet att förändras i hållning;
  • det är nödvändigt att bordskanten (i sittande läge) faller på området mellan buken och bröstet, denna höjd anses vara idealisk. Om höjdjustering inte tillhandahålls bör en skruvstol väljas;
  • stället bör inte hindra naturligt ljus och gissas av perifer syn. Det är en bra idé att ställa bordet mot väggen vid fönstret. Det ska finnas tillräckligt med utrymme på bänkskivan eller stället för belysningsarmaturer under mörkret.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rätt valt bord - frisk rygg och sparad syn.

Visningar

Det finns tre huvudtyper av sådana möbler:

Hörnbord mest populär. Den passar bra in i ett litet utrymme. Det har många fördelar. Bordet är kompakt och har en bred bordsskiva. Den kompletteras med ett stort antal lådor, ibland med ett utdragbart skåp. Racket kan riktas mot en eller båda väggarna. Oftast är ställen ensidiga, därför bör du ta hänsyn till dess rack (vänster eller höger sida) när du köper ett hörnbord. Köpet genomförs baserat på den valda platsen i lokalen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Linjärt bord antar en hylla på ena väggen, men det kan finnas hyllor under bänkskivan. En sådan modell har inga restriktioner för bänkskivans längd och bredd, den väljs med rummets orientering. Den har en låda eller till och med flera, en inbyggd bottenhylla för en dator och en utdragbar hylla för ett tangentbord. Om du behöver klassiska möbler är det här alternativet det mest optimala. En linjär tabell kan antingen vara en skrift eller en dator. Den senare skiljer sig från att bara skriva i enheter för en dator och dess komponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Litet skrivbord med en konvertibel topp och en lätt hylla överbyggnad är bra för ett barn i förskole- eller grundskoleåldern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

De flesta bord med hyllplan är gjorda av spånskivor och fiberboardmaterial. Ibland lamineras beläggningarna för att göra möblerna mer attraktiva. Ett bord av detta material är starkt och stabilt, det är fukttåligt och relativt billigt.

Men detta är ett ganska tjockt material jämfört med de luftiga glas- och metallstrukturerna. I en interiör med gotisk stil, till exempel, ser ett elegant metallbord ut med en lätt överbyggnad i form av ett ställ med flera hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bord av dyrt trä, dekorerade med mosaik och inlägg ser rika ut. Glas, natursten och ben används för att dekorera bänkskivan.

Om ett bord av material av intresse inte finns i butiker kan det beställas på möbelfabriker enligt ett individuellt projekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

Möbler, bestående av ett bord och ett ställ, är lämpliga i olika lokaler.

Hall

Vid brist på plats placeras ofta ett datorbord i vardagsrummet. I en modern design är ett bord med en hylla en lätt, diskret struktur, det belastar inte utrymmet alls. Men att köpa det första bordet du gillar för hallen är inte rätt.

Uppmärksamhet bör ägnas åt renovering och stående möbler. Bordet måste matcha designlösningen för hela interiören. Färgen, strukturen på bordet, dess dimensioner är viktiga. Det är också värt att överväga bekvämlighets- och arbetskomponenten.

Som ett alternativ för vardagsrummet finns det ett klassiskt bord, enkelt, med ett litet ställ, även om det ser tråkigt ut, passar det alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett tomt hörn fylls väl med ett hörnbord med graciösa hyllor som sträcker sig till väggen.

Om du vill gå i pension för arbete bör du tilldela arbetsområdet med en podium eller inhägnad från det gemensamma rummet med ett bord med ett delningsställ. I det senare fallet ska stället vara dubbelsidigt, det vill säga att det ska se lika bra ut från båda sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barn

När en plats för spel och sömn organiseras i barnkammaren är nästa steg att utrusta träningsområdet.

Valet av ett bord i ett barnrum bör behandlas särskilt noggrant. Huvudfokus ligger på att upprätthålla barnets hälsa. Materialet från vilket studiemöblerna är gjorda måste vara miljövänliga. Belysning, bordshöjd - i enlighet med medicinska standarder.

Ditt barn kommer inte att bli trött, somna under lektionerna eller bete sig oroligt. Vid samma bord kommer han att kunna spela brädspel och vara kreativ. Ett sådant bord kommer att bli en favorit tidsfördriv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bekvämligheten får inte heller glömmas bort. Ett bord med ställ kan rymma alla böcker, anteckningsböcker, leksaker, datortillbehör och tusentals olika små saker som ett barn kan nå helt enkelt genom att räcka ut handen.

Det är värt att uppmärksamma bordsskivan, den måste vara tillräckligt stor för att placera bildskärmen på ett standardavstånd, högtalare, en bordslampa. Under lektionerna bör läroböcker och anteckningsböcker placeras, och under spel - konstruktörer och leksaker.

I de flesta fall erbjuder tillverkare idag spånskivor (träprodukter är dyra). Detta material har blivit vanligt i heminredning. Möbler för ett barnrum är inget undantag. Naturligtvis kan du inte kalla det ekologiskt, men när du köper ett bord till ett barn, kontrollera åtminstone ett certifikat från säljaren som bekräftar produktens säkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och om din budget låter dig köpa ett träbord, kommer det också att tjäna dina barnbarn.

Sovrum

På grund av bristen på utrymme är arbetsområdet organiserat på alla möjliga platser i huset: i hallen, plantskolan, köket, korridoren. Det finns inget undantag för sovrummet.

Det är allmänt accepterat att sovrummet inte är det bästa stället att arbeta. Under dagen distraherar sängen och inbjuder dig att vila, och under sömnen låter bordet dig inte somna, påminner dig om arbete. Men om du tittar från andra sidan, så är det tystaste rummet i huset där familjen bor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om valet föll på detta rum, bör du försöka skapa ett arbetsområde, stänga av det från sängen med en lätt skiljevägg eller ett bordsställ. Det är ett ställ och inte ett tomt skåp, annars blir rummet mörkt. Men om rummet är för litet kan du låta det vara som det är.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett bord som är övermättat med lådor, sektioner och ett stort antal hyllor kommer att "döda" insidan av ett litet sovrum. En lätt hylla över ett kompakt bord kommer inte att skada. Han kommer att hjälpa till att ordna allt på hyllorna och arbetsplatsen kommer inte att se ut som en rörig plats mot bakgrunden av lugna rum.

Det är inte nödvändigt att placera bordet i det bortre hörnet: när du har hittat en plats för det vid sängen kan du spara på sängbordet och lägga fjärrkontrollen, glasögonen eller en bok direkt på bordsskivan.

Om ett bord med ett rack väljs korrekt blir det en bekväm arbetsplats, en behållare med många saker och en garant för ordningen i huset.

Rekommenderad: