Konsolbordstransformator (28 Bilder): Skjutbara Konsolmodeller Som Förvandlas Till Bord, Viker Vita Produkter Från Tillverkare Från Italien

Innehållsförteckning:

Video: Konsolbordstransformator (28 Bilder): Skjutbara Konsolmodeller Som Förvandlas Till Bord, Viker Vita Produkter Från Tillverkare Från Italien

Video: Konsolbordstransformator (28 Bilder): Skjutbara Konsolmodeller Som Förvandlas Till Bord, Viker Vita Produkter Från Tillverkare Från Italien
Video: Amazon Best-Seller Console Table Design 2020 | Console Table Decor Ideas 2024, April
Konsolbordstransformator (28 Bilder): Skjutbara Konsolmodeller Som Förvandlas Till Bord, Viker Vita Produkter Från Tillverkare Från Italien
Konsolbordstransformator (28 Bilder): Skjutbara Konsolmodeller Som Förvandlas Till Bord, Viker Vita Produkter Från Tillverkare Från Italien
Anonim

Ett skänkbord är en bekväm och praktisk möbel som förvandlas till ett stort matbord vid rätt tidpunkt. För första gången dök en sådan möbel som en konsol upp under Louis XIV: s regering i Frankrike. Därför är konsoler för många associerade med sekulära salonger och utsökta dekorationer av renässanspalats. Men moderna konsolbord är snygga och raffinerade. Och de relaterar mer till ett grundläggande designelement än ett museistycke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Ofta måste ägare till små lägenheter hantera att spara ledigt utrymme. Och små bostäder kräver ett balanserat förhållningssätt när man väljer möbler. Och i sådana situationer kommer ett hopfällbart bord till nytta. Och det är svårt att föreställa sig mer funktionella och kompakta möbler än en konsol.

Idag erbjuder designers ett brett utbud av enkla och praktiska konsolmodeller. Transformeringskonsolen är ett smalt bord som kan ändra dess storlek vid rätt tidpunkt. Bordsskivan kan vara upp till två meter lång. Vanligtvis är konsolen placerad nära en tom vägg eller nära möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med fällbara bord:

  • vackert och elegant utseende;
  • Kompakt storlek;
  • mångsidighet;
  • funktionalitet och praktiska egenskaper;
  • optimerar användningen av varje kvadratmeter;
  • enkel användning;
  • strukturell tillförlitlighet;
  • korrekt användning av utrymme i en liten lägenhet;
  • en mängd olika former och stilar gör att du kan passa konsolbordet i alla inredningsstilar;
  • möjligheten att använda för olika ändamål.
Bild
Bild
Bild
Bild

Konsolen är inte helt vanliga möbler för oss. När den är monterad är denna modell ett litet skåp som kan användas istället för ett skrivbord, ett miniatyrbord i sovrummet, som ett toalettbord i korridoren, eller det kan vara ett stativ för en vacker lampa. Och den infällbara konsolen ersätter perfekt det bokbord som är känt för många familjer.

Den monterade konsolen har samma kompakta mått och tar minst ett utrymme, men samtidigt är det bekvämt att sitta bakom den och det är där man ska sätta fötterna, till skillnad från ett bokbord.

Bild
Bild

I en liten lägenhet måste du använda ljusa och lugna färger i interiören. Men den förminskande storleken på det transformerande bordet låter dig välja djärva och rika nyanser och använda konsolen som en färgkontrast. Ett vitt eller svart glansigt bord ser inte mindre fördelaktigt och originellt ut i en genomtänkt inredning.

Det smala konsolbordet kan användas för att lagra vackra familjefoton, blommor, en skrivbordslampa, ljus, ovanliga dekorativa föremål eller till och med en bärbar dator och stereoanläggning nära TV -området, liksom annan modern teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design egenskaper

Benens höjd väljs utifrån konsolens syfte.

Till exempel, om du behöver ett transformerande bord för familjemiddagar, gör standardmodellen med en höjd av 60 centimeter. Och om du letar efter en konsol för dekorativa ändamål kan du välja en större modell - cirka 100 cm. I monterad form är bordsskivans dimensioner cirka 60 cm breda och 90 cm långa, beroende på vilken modell som valts - detta är huvudfunktionen som gör konsolen till en oersättlig möbel … Och samtidigt har transformerande möbler en stor säkerhetsmarginal.

Bild
Bild

Det hopfällbara konsolbordet består av flera element och en speciell glidmekanism. Två eller fyra ben fungerar som ett stöd, som är separerade och kan ökas upp till 10 stycken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest populära modellen Goliath (tillverkad i Italien) blir till ett stort vitt matbord.

Bordsskivans ben rör sig bort från varandra och ligger längs bordets sidor. Setet innehåller ytterligare skär för bordsskivan, vars antal kan variera från 4 till 8 delar. Ytterligare bordsskivor sätts in i den centrala delen, medan bordets längd kan justeras om det behövs. Varje insats ökar bordsskivan med 45-50 cm och sträcker sig upp till tre meter.

Således blir en liten konsol med kompakta dimensioner med minimal ansträngning till ett stort bord för 14 personer.

Bild
Bild

Material (redigera)

Moderna utdragbara bord finns i olika material.

De dyraste modellerna är gjorda av naturligt massivt trä och sten - sådana lyxkonsoler ser otroligt vackra och ädla ut. Modeller av furu, björk, ask, al, bok, ek och andra träslag har den mest pålitliga och hållbara konstruktionen.

En sådan konsol kommer att hålla i decennier. Men samtidigt är dessa modeller väldigt dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest tillgängliga konsolerna är gjorda av flis. Sådana modeller är lätta och attraktiva i utseende, kan målas i olika färger och komplettera alla stilar. Men för att föredra möbler av spånskiva eller MDF är det viktigt att komma ihåg att det kräver särskild omsorg, inte tål tung belastning och är rädd för fukt. Och det är bättre om bänkskivans tjocklek är minst 2,5 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna tillverkare tillverkar transformerande bord som kombinerar olika material, till exempel metall + trä, MDF / spånskiva + metall, massivt trä + spånskiva, metall + glas. Som dekoration kan benen och bordsskivan på konsolen dekoreras med snidade skär, metallelement, spetsdetaljer eller mosaik. I det här fallet blir konsolen inte bara en vanlig möbel, utan ett verkligt konstverk eller ett djärvt konstobjekt.

Tack vare olika material och de senaste produktionsprocesserna har möbeldesigners möjlighet att experimentera och skapa konsoler som är unika i designen. Till exempel har den utsökta och sofistikerade modellen Garda Decor (tillverkad i Kina) vunnit stor popularitet bland köpare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av transformerande konsolbord

Konsolen som omvandlas till ett bord är särskilt populär bland ägare av små lägenheter. Och tack vare sin mångsidighet kan konsolen användas var som helst i hemmet.

  • I korridoren - konsolen tar minimal plats och kan användas som dekorativt eller funktionellt element. Vissa modeller har ytterligare nischer dolda under bordsskivan för små tillbehör, vilket ytterligare utökar funktionaliteten hos det transformerande bordet. En stor spegel placerad bredvid kommer att vara till nytta.
  • I vardagsrummet - en ovanlig och snygg konsol kompletterar interiören perfekt och kan bli en riktig höjdpunkt. Och glasmodellen kommer att lägga till lätthet till interiören. En transformerande konsol i vardagsrummet kan med fördel ersätta ett litet bord eller TV -stativ. Och när gästerna anländer kommer det snabbt att bli ett stort bord för en familjemiddag.
  • I sovrummet - som toalettbord eller sängbord. Miniatyrkonsoler med vackra dekorativa element passar perfekt in i ett ljust och känsligt sovrum. Kombinationen med en graciös vägglampa kommer att skapa en mysig atmosfär.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för att välja en konsol för en lägenhet

Viktiga punkter att tänka på innan du köper:

  • Bordets dimensioner i monterad och demonterad form - konsolen måste harmoniskt passa in i rummet och motsvara den valda inredningsstilen.
  • Färg och inredning - beror på dina önskemål och rummets stil.
  • Typ av transformationsmekanism - ge företräde åt en enkel och bekväm design.
  • Material och pris - båda kriterierna är oupplösligt kopplade.
Bild
Bild

Vid första anblicken kan det tyckas att konsolen är en enkel, diskret och onödig möbel i inredningen, men kombinationen av funktionalitet, estetik och bekvämlighet gör transformationsbordet till ett utmärkt tillägg även i en liten lägenhet.

Rekommenderad: