Hur Viker Man Den Runda Poolen? Hur Viker Man Den För Vintern? Monteringsscheman

Innehållsförteckning:

Video: Hur Viker Man Den Runda Poolen? Hur Viker Man Den För Vintern? Monteringsscheman

Video: Hur Viker Man Den Runda Poolen? Hur Viker Man Den För Vintern? Monteringsscheman
Video: Smoby FUNNY 310152 Stor sklie 2024, Maj
Hur Viker Man Den Runda Poolen? Hur Viker Man Den För Vintern? Monteringsscheman
Hur Viker Man Den Runda Poolen? Hur Viker Man Den För Vintern? Monteringsscheman
Anonim

Varje pool, oavsett om den är ram eller uppblåsbar, måste läggas undan för lagring under hösten. För att det inte ska försämras är det nödvändigt att vika det korrekt. Om det inte skulle vara några problem med rektangulära och fyrkantiga pooler, så är allt mycket mer komplicerat med runda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man starta?

Poolen bör rengöras i slutet av augusti eller början av september (beroende på vädret). Denna procedur består av flera steg.

Tömning

Du kan tömma vattnet i manuellt eller automatiskt läge - allt beror på själva poolens volym. Från små barnvolymer kan vatten tas bort med en vanlig hink eller någon annan liknande behållare.

För att bli av med vatten i en stor pool är det bäst att använda en pump. Naturligtvis kan du teoretiskt pumpa ut det manuellt, men det är svårt och tidskrävande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte fanns några kemikalier i vattnet kan det användas för att vattna buskar och träd. Om kemi har lagts till måste du hälla vattnet i avloppet.

Väggrengöring och torkning

Innan du viker den runda poolen för vintern måste den rengöras och torkas väl. För att göra detta måste du följa några enkla steg.

  1. Använd en mjuk svamp och milda tvättmedel för att rengöra botten och sidorna av poolen. Skölj sedan noggrant med vatten.
  2. Torka poolen från insidan och utsidan. För att göra detta kan du lämna det i solen, använd en speciell kanon. Torka eventuellt med papper eller bomullshanddukar.
  3. Befintliga tillbehör måste också sköljas och torkas. Om det finns ett filter måste filterelementen tas bort från det och förvaras på en varm och torr plats.
  4. Pluggar ingår i poolen. De måste placeras på alla hål.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter det kan du ta bort markisen. Men innan vädret, om vädret tillåter, måste du hålla det i solen i flera timmar. Detta för att förhindra att mögel bildas.

Vikning steg för steg

När poolen har tvättats och torkats noggrant kan du gå vidare till den viktigaste delen - att vika den. Innan det måste du fylla på med speciellt eller vanligt talkpulver, vilket förhindrar att det fastnar. Då måste du utföra en serie sekventiella åtgärder.

  • Lägg presenningen på en torr, ren och plan yta.
  • En rund pool kan inte monteras mycket jämnt - utan en enda vikning. För att få det snyggt rekommenderas det till en början att fälla poolens väggar inåt, det vill säga mot mitten.
  • Efter cirkeln måste vikas på mitten, och sedan igen i hälften. Som ett resultat bör du få en triangel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att vika längre, eftersom det blir för hårt. Om du vill kan du dessutom täcka triangeln med lite material eller lägga den i en låda med lämplig storlek.

Var ska man förvara den?

Ledigt utrymme krävs för lagring. Dess yta beror återigen på poolens ursprungliga storlek. I de flesta fall bifogas instruktioner till dem, där lagringsförhållandena, inklusive temperaturregimen, tydligt anges. Om kommentaren av någon anledning saknas rekommenderas det att följa reglerna.

  1. Poolen får under inga omständigheter lämnas i kylan. De flesta av markiserna är gjorda av PVC. Detta material är inte mycket frostbeständigt, så det kan spricka även vid en lufttemperatur på 3-5 ° C.
  2. Förvaras på en varm och torr plats vid temperaturer från + 5 till + 40 ° C.
  3. Tillåt inte mekanisk påverkan på markisen. Så vassa föremål, som spikar, kan skada ytan.
  4. Man bör också se till att markisen inte är tillgänglig för djur. Gnagare, katter och hundar kan skada det.
Bild
Bild

Man bör komma ihåg att deras vidare användning beror på hur markisen och andra delar förbereds och tas bort för förvaring. En dåligt förberedd och monterad pool kan försämras under vintermånaderna.

Rekommenderad: