Hur Viker Man Handduken Kompakt? 26 Foton Hur Man Viker En Handduk I Garderoben? Hur Rullar Man In Den I En Resväska? Scheman Med Vackra Figurer

Innehållsförteckning:

Video: Hur Viker Man Handduken Kompakt? 26 Foton Hur Man Viker En Handduk I Garderoben? Hur Rullar Man In Den I En Resväska? Scheman Med Vackra Figurer

Video: Hur Viker Man Handduken Kompakt? 26 Foton Hur Man Viker En Handduk I Garderoben? Hur Rullar Man In Den I En Resväska? Scheman Med Vackra Figurer
Video: Hur du viker en kaststjärna av papper 2024, April
Hur Viker Man Handduken Kompakt? 26 Foton Hur Man Viker En Handduk I Garderoben? Hur Rullar Man In Den I En Resväska? Scheman Med Vackra Figurer
Hur Viker Man Handduken Kompakt? 26 Foton Hur Man Viker En Handduk I Garderoben? Hur Rullar Man In Den I En Resväska? Scheman Med Vackra Figurer
Anonim

Rationell användning av det användbara området för skåp, byråer och resväskor är inte en lätt uppgift för varje hemmafru. De flesta familjer bor i standardlägenheter, där det ofta inte är möjligt att utrusta omklädningsrum eller installera inbyggda garderober med ett stort antal hyllor. Erfarna hemmafruar har lärt sig att lösa detta problem genom att kompakt fälla inte bara garderobartiklar utan också sängkläder och handdukar. Snyggt vikta saker och ordning på hyllorna kan inte bara förbättra stämningen hos alla familjemedlemmar utan också avsevärt öka kapaciteten i skåpet, eftersom de tar mindre plats.

Denna procedur tar inte mycket tid och kan vara en spännande upplevelse för alla familjemedlemmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av handdukar

På hyllorna i specialaffärer hittar du ett stort antal textilprodukter. För tillverkning av handdukar använder tillverkare olika material, vars val beror på produktens syfte:

  • våffla - för kök, ben, ansikte och händer;
  • linne - för kök och händer;
  • bomull - en universell produkttyp;
  • velour - för badkar och dusch;
  • bambu - en modern typ av hemtextilier med antibakteriella och allergivänliga egenskaper, sådana produkter har en lång hållbarhet och är lämpliga för barn;
  • mikrofiber - en artificiell typ av handdukar som är lätta och inte kräver strykning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska sätt att fälla ihop produkten

I böcker om hushållsekonomi och i avsnitt i damtidningar om hushållning du kan hitta flera av de vanligaste sätten att fälla handdukar kompakt:

  • klassiskt - vik produkten längs längden tre gånger, och sedan varje kant till mitten och kombinera kanterna;
  • Franska - vik den fjärde delen av produkten till mitten och motsatt sida till mitten, vik handduken på mitten och sedan tre gånger till;
  • spa -metod - vik ena sidan av produkten med en vinkel och sedan på mitten. Rulla produkten till en rulle och lägg hörnet i den resulterande fickan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att vika en stor badhandduk, ta två hörn på kortsidan och vik ihop två bitar av de tre bitarna. Storleken på den vikta textilen kommer att vara lika med det sista avsnittet. Den återstående delen måste rullas upp i mitten och anslutas till kanterna. Vik plagget så att det mindre vecket ligger kvar på två tredjedelar av handduken. Handprodukter ska tas i hörnen på långsidan och vikas på mitten. Med den vikta kanten på handduken måste du vika den i tre delar. Därefter måste den placeras på en skåphylla med vikta kanter i mitten.

Ansiktsprodukten viks på mitten på en ren och plan yta, och sedan bör proceduren upprepas. Trippelvikningsmetoden gör det möjligt att använda kanterna som ett dekorativt element. Denna metod kan bli grunden för att vika en produkt i form av en triangel.

Bild
Bild

Att rulla ihop saker är den mest populära metoden för att placera stora föremål inte bara på garderobshyllor, utan också i byrålådor, resväskor och resväskor. Bra hushållsexperter rekommenderar vertikal förvaring, vilket sparar utrymme så mycket som möjligt och gör att du kan ordna ett stort antal föremål snyggt.

American roll -metoden är lämplig för olika storlekar av handdukar. Den unika metoden kräver lite tid och tillåter inte att produkterna skrynklas. För att ge rullen ett speciellt utseende kan den bindas med dekorativ tejp eller fläta.

Bild
Bild

Dekorativa figurer

En ny trend inom dekorativa vikbara hemtextilier är skapandet av olika former. Ovanliga produkter dekorerar inte bara hyllorna i badrummet, utan också garderoberna i barn- och vuxenrummen. På sidorna i specialtidningar kan du hitta ett stort antal exempel på att skapa figurer och en detaljerad beskrivning av arbetet. De mest populära handduksformerna är:

  • Svan;
  • påfågel;
  • apa;
  • elefant;
  • orm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svanar gjorda av stora handdukar på sovrumssängen kommer inte bara att överraska din älskade, utan också skapa en atmosfär av romantik. För att skapa dem måste du ta två stora vita handdukar och sprida dem på sängens yta. För de nedre hörnen mot mitten av produkten och rulla dem försiktigt till en rulle. Den gemensamma basen blir fågelns näsa och den mellersta delen är svanens hals. Resten av produkten blir kroppen. För att skapa vingarna behöver du ytterligare en liten textilprodukt. Doftljus och rosenblad kompletterar denna komposition harmoniskt.

Vårdande mödrar kommer att kunna glädja sina barn med intressanta figurer av roliga djur. En busig apa kommer säkert att roa ditt barn och få honom att le. För att skapa det måste du ta två handdukar av olika storlekar och en klädhängare. En elefant, en krabba, en mus och en orm kommer också att glädja barnet. För att skapa dem måste du noggrant studera de speciella scheman som presenteras i tidningar för unga hemmafruar.

Textilernas färgschema spelar en ledande roll i skapandet av dekorativa djur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hemtextilier vikta i form av en skjorta eller slips ser harmoniskt ut på herrhyllan. Att arbeta med hushållshanddukar är en kreativ process, och det är inte alls nödvändigt att strikt följa standardscheman. Fantasi och extraordinärt tänkande är de viktigaste hjälparna för alla hemmafruar.

Tips

Innan du tvättar de tvättade föremålen vackert måste du torka dem helt. Förvaring av fuktiga handdukar kan leda till obehaglig lukt och mögel. Mögelsporer kommer inte bara att börja sprida sig genom produkten, utan kan också spridas till andra hyllor. Så att dina favorit saker inte bara har en lång användningstid, utan också skadar din hälsa, erfarna hemmafruar rekommenderar att du följer några enkla regler:

  • tvätta badprodukter efter sex gånger användning;
  • det rekommenderas att byta fram- och kökstextilier tre gånger i veckan;
  • använd en fothandduk i högst fyra dagar;
  • för att förhindra bildandet av en obehaglig lukt rekommenderar experter att ventilera lokalerna och kontrollera luftfuktigheten;
  • konstant användning av sköljmedel vid sköljning minskar tygets absorptionsförmåga;
Bild
Bild
  • användningen av plastbollar kommer att ge produkten mjukhet och luftighet;
  • sköljning i saltvatten kommer att räta ut villi och göra ytan trevlig och känslig;
  • sortering av produkter efter färg är ett obligatoriskt förfarande före tvätt;
  • flytande pulver är det mest lämpliga tvättmedlet för att tvätta hemtextilier;
Bild
Bild
  • ta hand om saker enligt tillverkarens rekommendationer som finns på produktetiketten;
  • För rationell användning av lägenhetsområdet kan du förvara handdukar inte bara i skåp, utan också använda krokar, arrangörer fixerade på väggen, korgar av trä eller plast och hyllor under diskbänken.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Daglig hushållning är hårt arbete som faller på kvinnors axlar. Att göra huset rent, mysigt och bekvämt är alla hemmafruars huvuduppgift. Rationell hushållning överförs från mor till dotter, men moderna trender dikterar nya regler. Unga hemmafruar vet hur man inte bara viker saker ordentligt i garderober, utan ger dem också olika dekorativa former med hjälp av alla slags livshackar.

Detta dekorerar utan tvekan interiören och gör huset mysigt och unikt. Dekorativa produkters estetiska utseende beror inte bara på värdinnans tekniska skicklighet, utan också på sättet att ta hand om handdukar och tvättkvaliteten. Figurerna, gjorda av välskötta textilier, med en levande färgpalett, kommer att dekorera badrummet och sovrummet.

Rekommenderad: