Hörn-sminkbord Med Spegel (40 Bilder): Damens Boudoirbord För Smink Av Massivt Trä Och Dess Mått

Innehållsförteckning:

Video: Hörn-sminkbord Med Spegel (40 Bilder): Damens Boudoirbord För Smink Av Massivt Trä Och Dess Mått

Video: Hörn-sminkbord Med Spegel (40 Bilder): Damens Boudoirbord För Smink Av Massivt Trä Och Dess Mått
Video: Makeup Room Decor/Tour 💕✨ | Rosita Rodriguez 💖 2024, Maj
Hörn-sminkbord Med Spegel (40 Bilder): Damens Boudoirbord För Smink Av Massivt Trä Och Dess Mått
Hörn-sminkbord Med Spegel (40 Bilder): Damens Boudoirbord För Smink Av Massivt Trä Och Dess Mått
Anonim

Toalettbordet har varit känt sedan antiken. Redan då höll sig skönheterna på att sitta framför spegeln och på bordet framför dem fanns burkar, lådor och flaskor som var kär i en kvinnas hjärta.

Vad behövs det för?

Naturligtvis kan vi säga att denna möbelkonst inte är helt oumbärlig nu. Man kan klaga på att moderna damers livsrytm inte innebär en lång sittning framför en spegel. Men även en modern dam behöver någonstans att förvara sina söta prydnadsföremål, en smyckeskrin, burkar med krämer, en flaska parfym och en kosmetisk väska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och här är toalettbordet det bästa och bekvämaste alternativet. Den tar inte mycket plats, är multifunktionell och passar enkelt in i interiören. Det viktigaste är att skickligt plocka upp det.

Olika sorter

Toalettbord, trots namnets enkelhet och valmöjligheter, har sina egna former och stilar. De har olika typer, typer av infästning och former. Dambord är triangulära, L-formade, femkantiga, runda, fyrkantiga och trapetsformade.

Triangulär form - Den bakre delen bildar en vinkel och den främre delen är vanligtvis rak. Även om fronten oftast är gjord i en böjd form. Ett sådant bord får ett mer bekvämt utseende, och ryggens vinkel kan varieras beroende på vinkeln som bildas av väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • L-formad - upprepar tydligt formen på väggens hörn. Spegeln är monterad här på ena sidan av bordet och är av medelstorlek.
  • Femsidig - liknar en romb med avkortade sidor. Det här alternativet har mycket användbart bord och möjlighet att installera lådor i olika varianter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fyrkantig form - en enkel version med rät vinkel. Kan installeras var som helst på väggen eller hörnet.
  • Cirkel eller oval form - utmärks av nåd. Det tar dock mycket plats.
  • Trapezformad - Hon har en rak, förkortad rygg och en bredare framsida. Den produceras både i den vanliga versionen och i form av en sekreterare. Har många lådor och hyllor.
Bild
Bild

För god stabilitet är bordet antingen monterat på stöd eller fixerat säkert på väggen.

Det finns tre typer av toalettbordsfästen:

Den upphängda versionen är fixerad på väggen. Den har små lådor och inget klassiskt stöd. Alternativet kännetecknas av dess lätthet i designen. Men om bordet flyttas till en annan plats måste det demonteras helt

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Golvfäste är det enklaste alternativet för installation på någon bekväm plats. Står stadigt på fyra stöd.
  • Konsolen har två eller tre stöd, om det behövs kan du fästa ytterligare på väggen. Det mest eleganta och kompakta alternativet.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att välja rätt alternativ är det värt att veta att toalettbord finns i tre huvudversioner:

Klassiskt utseende liknar ett vanligt bord med en spegel ovanpå. Inga krusiduller, men gott om lådor för damhemligheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Spalje . Dess särdrag är en tredelad spegel. Stor central och rörlig sida, som kan installeras i alla vinklar. Ett mycket bekvämt alternativ. Låter dig se damen väl i olika perspektiv.
  • Pierglas . Själva bordet kan vara antingen litet eller stort. Han har en mycket hög och stor spegel där du kan se dig själv på full höjd.
Bild
Bild

Var ska man installera?

Småbord installeras vanligtvis i korridoren, sovrummet och vardagsrummet. Varje alternativ har sin egen betydelse. Toalettbordet i korridoren, till exempel, tjänar inte bara för värdinnan, utan också för gästerna. Installation av ett bord i badrummet är tillåtet. Detta alternativ används dock lite på grund av det begränsade utrymmet i badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att bordet måste vara väl upplyst. Den perfekta platsen skulle vara vid fönstret. På kvällen är bordet upplyst av lampor, vilket innebär att du måste komma åt ett uttag. Naturligtvis bör denna möbel inte störa rörelser i rummet. När allt kommer omkring vill ingen snubbla över en ottoman nära ett bord eller på dess bänkskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna möbel är inte bara för ett stort rum med burspråk. Toalettbordet passar perfekt in i ett litet rum. Det viktigaste är att använda sitt utrymme korrekt.

Hörnboudoir

Av någon anledning är det vanligt att ordna alla möbler antingen mot väggen eller mitt i rummet. Och de glömmer vinkeln och använder den irrationellt. Om de inte sätter en ficus där eller en golvlampa. Samtidigt är ett hörnklädningsbord den perfekta lösningen på problemet. Speciellt i ett litet rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du behöver bara bestämma proportionerna:

  • ett stort hörnbord i ett litet rum blir för skrymmande och pretentiöst;
  • ett litet bord i ett stort rum kommer helt enkelt att gå vilse bland inredningsartiklarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett hörnbord är bra eftersom det mjukar upp hörnen i rummet, hjälper till att rationellt använda området i ett litet rum. Och även hörnmöbler utökar utrymmet visuellt. Tabeller kompletteras vanligtvis med speglar, vilket visuellt ökar utrymmet och ger ytterligare en belysningskälla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla tre monteringsalternativen är lämpliga för ett hörnbord. De kan vara både i den klassiska versionen och spaljéer är lämpliga. Endast med ett pirglas bör du vara försiktig. Hans spegel är skrymmande. Visuellt kan den både utöka takhöjden och trycka ner med sin vikt, vilket gör rummet dystert och obekvämt.

Bild
Bild

Du kan välja vilken form som helst för ett sådant bord: L-formad, kantig, fyrkantig, trapetsformad och till och med ett litet runt bord passar perfekt in i hörnet av rummet.

Stil. Material. Färg

Moderna damens boudoirer med speglar är gjorda i olika stilar, från olika material och förvånade med en mängd olika färger.

  • Hi-tech stil lämplig för fans av minimalism. Med glasskiva och metallram. I stålgrå.
  • Fransk stil provence innebär lätthet. Detta är nödvändigtvis vita eller pastellfärger. Vintage speglar och snidat sidobord, lådor med förgyllda handtag.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Empire stil . Utmanande ljus. Böjda former och ett överflöd av stuckaturer. En puff eller en fåtölj klädd i tryckt siden kombineras härligt med ett sådant bord.
  • Modern . Austere linjer, enkelhet i former med liten inredning.
  • Klassisk ett alternativ är nödvändigtvis ett träd. Lite tråkigt, men du behöver inte ändra det, efter mode -nycklar. Bogmos, björk, rika sniderier.

Det här är inte alla alternativ för stildesign. Det finns många av dem och det finns alltid alternativ att välja mellan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall och plast, glas, trä och marmor - valet är alltid ditt. Blank svart, bänkskivor i frostat glas, ljusa färger av plast - tillverkare erbjuder olika alternativ. Köpt i ett möbelshowroom, gjort på beställning eller med egna händer. Det finns många alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att välja ett toalettbord, främst beroende av rummets allmänna stil. Tänk på dess färg och form. Bordet ska inte gå ihop med rummet eller gå vilse i det. Han måste vara hennes dekoration.

Hur väljer man?

Efter att ha bestämt behovet av en sådan inredning som ett toalettbord, borde du veta vilka funktioner den kommer att utföra i rummet.

När du väljer ett toalettbord måste du lita på ett antal landmärken:

  • platsen där han kommer att stå - bordet ska inte bara vara väl upplyst, men inte heller störa passagen;
  • materialet från vilket det kommer att tillverkas, liksom dess färg;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • bordets form, dess typ och sätt att fästa;
  • design och stil - det harmoniserar antingen med rummets allmänna utseende eller sticker ut i det med en ljus accent;
  • funktionalitet - spelar toalettbordet en rent dekorativ roll, eller behövs det bara för en kopp te och en bok, eller kanske finns det många burkar och flaskor på det, och smycken och en bit choklad lagras i lådorna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att en bankett ska fästas på toalettbordet - det är inte särskilt bekvämt att rikta skönheten medan du står. I form av en stol, ottoman eller fåtölj - det är upp till den som kommer att spendera tid bakom den. Stolen väljs utifrån höjden. Det ska vara bekvämt att sitta på utan att orsaka problem för ryggraden. Oftast levereras en bänk komplett med ett bord.

Dekor

Och även om toalettbordet är en prydnad i sig, kommer ytterligare charm inte att skada det:

  • Ljus . En originallampa kan inte bara vara en belysningskälla, utan också fungera som dekoration.
  • Vaser . Figuriner. Klocka. Fin liten sak som gör toalettbordet mysigt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Målningar . Nödvändigtvis i en vacker ram.
  • Ljusstake . Openwork servetter och en skål med kakor.

Ett rejält sminkbord behövs av allt det rätta könet. Boudoir -alternativet kommer inte att lämna någon likgiltig. Lägg på det du gillar, men rör inte på sminkbordet med onödiga saker.

Rekommenderad: