Toalettbord Med Spegel Och Belysning: Toalettspegelbord Med Lampor För Smink Och Syn

Innehållsförteckning:

Video: Toalettbord Med Spegel Och Belysning: Toalettspegelbord Med Lampor För Smink Och Syn

Video: Toalettbord Med Spegel Och Belysning: Toalettspegelbord Med Lampor För Smink Och Syn
Video: Dressing table with lights mirror 2024, April
Toalettbord Med Spegel Och Belysning: Toalettspegelbord Med Lampor För Smink Och Syn
Toalettbord Med Spegel Och Belysning: Toalettspegelbord Med Lampor För Smink Och Syn
Anonim

Det är ingen hemlighet att det första människor vänder sig till när de träffas är personens utseende. För att göra ett gott intryck måste en kvinna ta på sig en super sofistikerad smink varje dag. Ibland räcker det bara med att se snygg ut, och inte bara kvinnor utan även män ska se ut så här. För att göra detta behöver du en speciell plats där du kan ordna dig själv - ett speciellt bord med en spegel.

Bild
Bild

Du kan kalla det ett omklädningsrum, omklädningsrum, toalettbord eller spaljé, men dess huvudsakliga funktion kommer inte att förändras - att hjälpa till att omvandla en person.

Särdrag

Varje toalettbord har följande funktioner.

  • Praktiskhet . Det består i att skapa förutsättningar för visage, frisör och andra tjänster;
  • Lagring . Om det inte finns mycket utrymme, men du drömmer om denna möbel, utrusta den med ytterligare sektioner för förvaring av saker. Ofta fungerar ett toalettbord som ett nattduksbord eller en liten byrå.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dekorativ . Bordet kan bli en höjdpunkt i interiören, beroende på versionen av dess design.
  • Som en extra ljuskälla . Några av de inbyggda lamporna fungerar som nattlampa.
  • Organiserande funktion . Sådana möbler är ett välorganiserat förvaringssystem som hjälper dig att spara tid på att leta efter rätt burk eller rör.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Estetik . Varje kvinna kommer att ha en trevlig tid att utföra de nödvändiga kosmetiska åtgärderna inte vid köksbordet eller stå i korridoren, utan vid ett vackert toalettbord.
  • Psykologi . Sådana möbler är utformade för att hjälpa till att uppnå ett visst resultat. I det här fallet kommer en kvinna med en oklanderlig manikyr, styling och frisyr att känna sig mer självsäker.
Bild
Bild
Bild
Bild

Paketet innehåller följande komponenter:

  • Infällbara element i olika storlekar eller en stor (för kosmetika, smycken, kammar, hårnålar, parfym och liknande);
  • Avsnitt för skrymmande föremål;
  • Spegel som huvudattribut;
  • Inbyggda uttag, fotstöd och alla slags hållare;
  • En stol eller fåtölj ska vara bekväm och ha ryggstöd och armstöd, och rotationssystemet ger strukturen ytterligare funktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Enligt konfigurationen kan toalettbordet representeras av en av följande typer:

  • möbeluppsättningsmodul;
  • fristående.
Bild
Bild
Bild
Bild

I utseende skiljer sig olika tabeller:

  • Med ben. Det vanligaste alternativet. Skiljer sig i stabilitet, låter dig rymma många tillbehör.
  • Efter konsoltyp. Bänkskivorna stöds av lådblock eller massiva paneler.
  • Upphängd. I form av en hylla har de en viktgräns.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller av följande former är klassificerade:

Enkel . Det finns fyrkantiga, rektangulära och friformade modeller. Den strömlinjeformade formen är mindre benägen att skada bäraren, men "rektangeln" eller "rutorna" har en mängd olika fyllningsalternativ och rymmer fler saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn . De har djupa förvaringslådor och bänkskivor. De låter dig ta hörn och fördela utrymmet i rummet korrekt.

Bild
Bild

Enligt typen av bordsskiva är borden indelade i två typer: med en stationär och med en hopfällbar yta. En sådan vikt modell kan fungera som ett arbets- eller skrivbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spegeln kan utrustas med en trä-, metall- eller plastram. Den fästs på möbler eller väggar. Stora modeller används främst som väggmodeller.

Speglar av följande former utmärks:

  • kvadratisk eller rektangulär;
  • runda;
  • oval.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med antalet delar klassificeras speglarna enligt följande:

  • Bestående av en duk;
  • Består av ett centralt blad och laterala svarvdelar. Sådana alternativ gör att du kan se bilden från alla sidor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Individuella speglade ark kan ha speciella mekanismer för att närma sig eller flytta bort, ändra lutnings- eller rotationsvinkeln. Speglar på ett mobilt stativ är dubbelsidiga, där ena sidan har en förstorande effekt (dubbel, trippel och så vidare). Professionella speglar säljs separat.

Vid utvärdering av reflekterande egenskaper bör silverplätering vara att föredra. Aluminiumsprutning är mindre tillförlitlig, oacceptabel för användning i badrummet och mindre tydlig. Om produkten är märkt med en klarhetsklass högre än den tionde, blir bilden snedvriden. Professionella använder speglar med noll eller förstklassig snedvridning.

Belysning

Samma bild i olika belysning kommer att se annorlunda ut. Även på dagtid är det inte tillräckligt med naturligt ljus, i så fall kan ytterligare konventionella eller professionella lampor användas. En utmärkt ljuskälla skulle vara en spegel med inbyggda glödlampor, som kan placeras runt hela omkretsen eller på sidorna. För enkelhets skull kan de delas villkorligt i hälften vertikalt eller horisontellt och, om ett särskilt förfarande inte behöver särskild precision, slå på bakgrundsbelysningen i delar.

Bild
Bild

Det är bättre att använda LED-lampor, de har en längre livslängd, högkvalitativ belysning och inga ögonbelastningar, ett estetiskt utseende. Glödlampor värms upp - detta leder till försämring av kosmetika och sminket kan läcka. Fluorescerande belysning förvränger färger.

Om du har problemhud med oegentligheter eller brister bör du välja ett kallt ljus, så att alla problem kommer att märkas mer och du kan effektivt dölja dem. Varmt ljus är trevligare och lämpligt för regelbunden användning. Om spegeln är avtagbar, drivs bakgrundsbelysningen av ett uppladdningsbart batteri. Fasta modeller fungerar med nätström. Belysningselementen ska ligga på ansiktsnivån. Det är viktigt att ljuset faller inte bara ovanifrån, då kommer sminket att överstiga alla dina förväntningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Det enklaste sättet att visa din originalitet är att lägga till färg accenter i interiören. I ett fall är det bättre att göra möblerna mer iögonfallande och därmed visuellt utöka utrymmet, i det andra kommer färgade möbler att bli en slags höjdpunkt. Det viktigaste är att din idé kan förverkligas. Besluta först om materialvalet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionella använder ofta vikmodeller - i det här fallet är det bättre att använda plast eller lättmetall.

Modeller för hemmet eller skönhetssalongen kan vara gjorda av spånskiva, MDF, massivt trä eller plast. Plast kan färgas i bulk, då kommer hela produkten inuti och utsidan att ha samma färg, andra material kan lamineras eller färgas. Fördelarna med målad MDF är att det resulterande chipet eller repen kan återställas, laminerade modeller kan inte återställas, men de är mycket hållbara.

Filmen som används för laminering kan vara av olika typer:

  • Glansigt eller matt;
  • Med imitation av texturen av sten, trä, läder, metall;
  • Har nästan vilken nyans som helst (det finns mer än hundra alternativ i färgpaletten).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att välja en modell som kommer att glädja dig i många år och göra din förberedelse för arbete eller semester mycket enklare, följ dessa riktlinjer.

  • Utseende, form och material bör vara i harmoni med den omgivande inredningen. För en minimalistisk stil är vanliga alternativ utan utsmyckningar lämpliga. Den klassiska inredningen kompletteras med modeller med patina, snidning, dekorativa handtag.
  • Bestäm en plats. Du kan inte installera bordet framför fönstret. Det är mycket bättre om den naturliga ljuskällan är till vänster, det borde finnas ett uttag i närheten. Håll kosmetika borta från värmeapparater och direkt solljus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Belysning (naturlig eller konstgjord) bör vara tillräcklig.
  • Bestäm vilka föremål ditt toalettbord kommer att rymma beroende på dina behov. Om strukturen inte är tillräckligt stark, använd lätta bordsskivor, lådor och hållare.
Bild
Bild
  • Var uppmärksam på vilken spegel du behöver. Om rummet redan har stora speglar kan du använda en liten. I ett riktigt omklädningsrum, för att skapa en ljus och trovärdig bild, behövs speciella speglar med professionell belysning.
  • Bordet kan bli en återspegling av din personlighet, därför är det nödvändigt att välja det utifrån personliga behov.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Du bör välja ett ergonomiskt alternativ så att det är bekvämt att sitta framför det. Det finns långa modeller, men att stå i stående position en lång tid är full av trötthet och spänning, och följaktligen kanske resultatet inte uppfyller förväntningarna.
  • Om du väljer en sådan möbel måste du också styras av ägarens ålder. Från en mycket ung ålder är det nödvändigt att lära en tjej att övervaka tillståndet i hennes frisyr och renhet i hennes ansikte.
Bild
Bild

Vackra idéer i inredningen

Sminkbord är viktiga för alla platser där en persons förvandling sker-i sminkrummen på en teater eller en biopaviljong, en skönhetssalong och till och med en vanlig bostadshus eller lägenhet. Beroende på målinriktningen kan de vara avsedda för visage, manikyr, frisyrmodellering, ögonbryn eller ögonfransformning, eller vara universella.

Baserat på likheten mellan de utförda funktionerna är de mest acceptabla platserna i huset omklädningsrum, sovrum och badrum.

Huvudvillkoret för ett sovrum är stilenhet för alla inredningsartiklar. Först då kommer du att få komfort och lugn.

Bild
Bild

Toalettbordet kommer också att vara lämpligt i barnrummet. Här kan designen av bordet vara det enklaste, mer vikt bör läggas vid design.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett badrum kan en extra förvaringsplats vara en spegel i kombination med ett litet skåp och en bänkskiva. Det kommer också att skydda dina vårdprodukter från hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I omklädningsrummet kommer ett bord med belysning och en spegel att bli en ytterligare belysningskälla och visuellt utöka utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tansformatorbordet i det vikta läget blir en plats för visning av dokument eller hantverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna designtrenden föredrar glansiga fasta färger med blanka metallhandtag och andra beslag.

Klassiska trender innebär naturliga texturer av ljusa eller mörka träslag, släta linjer, dekorativa prydnader, invecklade mönster på spegeln och ramen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flickor väljer vanligtvis ljusa färger: vita, beige, pastellfärger, men om alla andra möbler, dörrar, fönster och golv är mörkt trä, överväg ett mörkt toalettbord. På en mörk ram ser belysningen särskilt imponerande ut, och själva möblerna blir mer förfinade.

Rekommenderad: