Snygga Ljuskronor (42 Bilder): De Mest Fashionabla Takhängande Modellerna För Sovrummet Och Vardagsrummet, Nya Saker 2021

Innehållsförteckning:

Video: Snygga Ljuskronor (42 Bilder): De Mest Fashionabla Takhängande Modellerna För Sovrummet Och Vardagsrummet, Nya Saker 2021

Video: Snygga Ljuskronor (42 Bilder): De Mest Fashionabla Takhängande Modellerna För Sovrummet Och Vardagsrummet, Nya Saker 2021
Video: INREDNING, Belysning, Så ljussätter du bäst i ditt hem, 2024, April
Snygga Ljuskronor (42 Bilder): De Mest Fashionabla Takhängande Modellerna För Sovrummet Och Vardagsrummet, Nya Saker 2021
Snygga Ljuskronor (42 Bilder): De Mest Fashionabla Takhängande Modellerna För Sovrummet Och Vardagsrummet, Nya Saker 2021
Anonim

Att planera inredning är omöjligt utan att ta hänsyn till sådana detaljer som en ljuskrona. Belysning i rummet, vare sig det är dagsljus från fönster eller ytterligare lampor på golvet, väggarna eller borden, är en av huvudelementen i en spektakulär inredning. Och, naturligtvis, en ljuskrona, som på natten spelar rollen som "sol" för hela rummet som helhet och är dess huvudsakliga sista dekoration.

Designers närmar sig valet av detta inredningselement med särskild uppmärksamhet . Omvandlingen av hela utrymmet beror på hur den centrala belysningsenheten fördelar ljuset och hur det ser ut. Dessutom kan en felaktigt vald ljuskrona, som inte passar in i rummets stil, förstöra harmonin i interiören eller gå helt förlorad i den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av funktioner

För att få ljuskronan att se snygg ut och inte se ut som en löjlig fläck i ditt vardagsrum eller sovrum, låt oss försöka ta reda på de viktigaste kriterierna för att välja takbelysningsarmaturer:

Dimensioner

Först och främst bör du bestämma storlek och typ av ljuskrona. Detta kriterium beror helt på takets höjd och kvadraturen för det totala utrymmet i rummet. Bulkiga hängande ljuskronor kommer bara att se underbara ut i en rymlig hall med högt i tak, så oavsett hur mycket du vill köpa en barockkrona i ett litet vardagsrum i en liten lägenhet, kommer det att vara en dålig idé och inte bara inte betona stil, men kommer också att störa utrymmet.

Därefter kommer vi att överväga vilken väg ut i denna situation kan hittas. Under tiden, låt oss ta hänsyn till huvudpoängen: ju mindre rummet och ju lägre tak, desto bättre kommer den kompakta takkronan att se ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskrona typ

I utseende kan ljuskronor villkorligt delas in i tak och hängande. Takkronor är mycket populära, de passar nästan alla moderna stilar, rumsstorlekar och är ganska lätta att underhålla. En sådan ljuskrona fästs direkt i taket, den kan ha flera nyanser med justerbar ljusriktning.

Hängande ljuskronor antar i sin övre del ett stativfäste, på vilket lampskärmstrukturen är placerad. Som regel är sådana produkter dekorerade med många detaljer, tar plats, därför är de endast lämpliga för rymliga rum med högt i tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningstyp

Den huvudsakliga konstgjorda belysningen i ditt rum beror på valet av lamptyp och lampskärmens eller skärmens transmittans. I detta avseende spelar ljuskronan en huvudroll, viktigare än andra ytterligare ljuskällor. Därför, när du väljer en produkt, bedöma om den uppfyller dina belysningsbehov och om den fullt ut kommer att uppfylla sina funktioner.

Det beror inte bara på lampornas kraft, utan också på antalet nyanser och deras förmåga att överföra ljus. Till exempel kan en hängande lampa med en mörk nyans, trots sin storlek, dämpa och sprida ljus. När du väljer en ljuskrona bör du titta på alternativen med flera nyanser med möjlighet att justera belysningsnivån.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett alternativ för glödlampor måste du också överväga rummets stil. Till exempel passar neonlampor perfekt in i den högteknologiska stilen, men de kommer att översvämma den klassiska interiören med olämpligt ljus.

Bild
Bild

Ljuskrona design

Ljuskronans design måste matcha det inre av rummet, smälta harmoniskt med det omgivande rummet, framgångsrikt belysa och komplettera interiörens stil. Färgen och materialet på ljuskronan är inte mindre viktig, de lägger till fullständighet i hela inställningen, betonar valet av en eller annan stilriktning. Den moderna tillverkningen av dekoration för belysningsarmaturer kännetecknas av en mängd olika material. Produkter kan vara tillverkade av metall, plast, glas och trä, de kan innehålla alla slags kombinationer av element. Det viktigaste är att välja rätt ljuskrona bara för din stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilistiska riktningar

Mode tenderar att upprepa sig själv och uppleva en pånyttfödelse, och vissa stilar går aldrig ur modet. Därför, när du väljer en snygg ljuskrona, guidas först och främst av din smak och rummets allmänna design, för även ett okomplicerat föremål, om det är korrekt placerat, kan bli en snygg höjdpunkt i ditt interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på de viktigaste trenderna i det moderna modevärlden:

Klassisk … Interiörens klassiska stil förutsätter lyx i kombination med linjernas svårighetsgrad, talar om ägarnas respektabilitet. I klassisk stil är som regel rymliga rum och hallar, ett kontor, ett bibliotek eller ett vardagsrum inredda. Om takets utrymme och höjd tillåter, är det i denna stil som övergripande ljuskronor med många kristall- eller glashängen och förgyllda monogram i designen kommer att vara lämpliga.

För att dekorera hallen är det mycket viktigt att ta hänsyn till rummets storlek så att ljuskronan inte ser ut som ett "julgran" som hänger i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barock … Denna konstnärliga stil har många lyxiga detaljer. När du väljer en ljuskrona gäller alla samma regler här som för klassikerna. Men om det behövs kan du välja små takkronor för denna stil, som kommer att motsvara barockstil och lyx, men kommer inte att störa utrymmet. Dessa kan vara spridningsstrukturer som tar upp utrymme runt takets omkrets.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern … Art Nouveau-stilen, skapad på grundval av klassikerna, kännetecknas av formens rundhet, tillägg av inredningsartiklar som inte är standard för den klassiska stilen, varvat med mosaikelement. Ljuskronor av mångfärgat glas i form av bollar, cylindrar, trapets är perfekta för ett vardagsrum i jugendstil.

Det viktigaste här är att behålla den allmänna stilen i rummet och inte överdriva det med dekorationselement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Land … Lantlig stil är en rustik miljö på olika orter och är indelad i många etniska stilar, därför måste du utgå från inriktningen när du väljer en ljuskrona.

Bild
Bild
  1. För provence - Franska landet - en ljuskrona i smidesjärn med en lampskärm eller nyanser av känsliga färger kommer att göra. Artificiellt åldrad keramik, textilier i pastellfärgade mjölkiga färger kommer att se bra ut.
  2. För chalet - Alpland - kromhängen av metall med träinredning är lämpliga, och för gotiska - smidda snidade kandelabrar med många ljuslampor, i anda av medeltida europeiska slott. Alla variationer av trä och metall, som imiterar grova legeringar av järn, passar in i det klassiska amerikanska landet, "ryska hydda", etnisk och ekostil. Det kan också vara lampskärmar vävda av buskvistar.
  3. Stil Asiatiskt land - Kinesiska eller japanska - kompletterar ljuskronorna perfekt i tunna träplankor med inslag av färgat rispapper. Man bör komma ihåg att papperet inte kan rengöras och lätt absorberar lukt och ångor från matlagning, så sådana ljuskronor är olämpliga för kök.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk . Snygga ljuskronor i denna stil lämnar mycket utrymme för hantverkarnas fantasi. Allt som påminner om den senaste tekniken och rymdfuturism passar perfekt designen av ett rum i denna stil. Ljuskronans material är glas, plast och metall. Det kalla sortimentet av svartvita och stålnyanser, frånvaron av klassiska dekorativa element är huvudregeln för denna stil.

I alla andra avseenden finns det praktiskt taget inga begränsningar. Nu är de senaste modellerna av takkronor av ovanliga geometriska former, gjutna i silver, eller upphängningar av förkromad metall och glas i form av invecklade abstraktioner på modet. Nya högteknologiska ljuskronor påminner dig om den senaste teknikens ålder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism … Den mest fashionabla inredningstrenden tillhör minimalismstilen. Det är praktiskt för det moderna livet, kan enkelt kombinera element i olika stilar, men drar mot högteknologisk stil. De viktigaste egenskaperna hos denna stil är baserade på minimalism, det vill säga närvaron av endast de nödvändiga praktiska föremålen, med maximal funktionalitet och frånvaro av dekorativa pretentiösa dekorationer.

Moderna hushållsapparater, ett minimum av möbler, bekvämlighet och komfort är de viktigaste kännetecknen för minimalismstilen. En ljuskrona i minimalismens stil ska motsvara rummets anda, inte vara besvärlig och inte hindra spridningen av ljus. Men enligt dess inredning kan den vara väldigt varierande, även gjord för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft … Stil som har kommit på modet från gatorna och industrilokalerna. Det kännetecknas av grova, oeleganta möbler och inredning. En ljuskrona i loftstil kan bestå av exponerade glödlampor som hänger från taket, dekorerade med aluminiumtråd eller stålbeslag. Sådana ljuskronor, med rätt inställning till en viss inredning, kan se otroligt snygga ut, och författarens verk av mästare är högt värderat och köps främst av stilkännare och samlare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med ett stort utbud av moderna belysningsarmaturer är det mycket viktigt att inte bli förvirrad och välja den ljuskrona som passar dig. Detta kan hjälpas av kataloger över tillverkare som presenterar sina produkter för kunderna.

Designföretag tillhandahåller ofta tjänsten att reproducera din interiör på en dator och valet av möbler, belysningsarmaturer och tillbehör direkt på skärmen i 3D -projektion. Ibland är det mycket bekvämt att dra nytta av denna möjlighet att bestämma valet av en snygg ljuskrona som bäst passar inredningen i rummet.

Rekommenderad: