Inbyggda Garderober (53 Bilder): Inbyggda Modeller I En Nisch På Väggen I Ett Rum Med Strykbräda

Innehållsförteckning:

Video: Inbyggda Garderober (53 Bilder): Inbyggda Modeller I En Nisch På Väggen I Ett Rum Med Strykbräda

Video: Inbyggda Garderober (53 Bilder): Inbyggda Modeller I En Nisch På Väggen I Ett Rum Med Strykbräda
Video: Våra inbyggda IKEA garderober 2024, April
Inbyggda Garderober (53 Bilder): Inbyggda Modeller I En Nisch På Väggen I Ett Rum Med Strykbräda
Inbyggda Garderober (53 Bilder): Inbyggda Modeller I En Nisch På Väggen I Ett Rum Med Strykbräda
Anonim

Teatern börjar med ett klädhängare, och ordningen i huset börjar med ett rymligt omklädningsrum. Vanligtvis är garderober fulla av saker, även om kläder kan placeras snyggt på hyllorna i den inbyggda garderoben. Så de kommer att ta mycket mindre plats med mer nytta.

För att beställa eller göra en minigarderob med egna händer behöver du bara välja rätt plats, bestämma typ, storlek och design för den framtida klädbutiken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Den största fördelen med den inbyggda garderoben är dess bekvämlighet. Kompetent monterad och genomtänkt garderob rymmer mer än 40% av sakerna, inklusive skor och klänningar. Vacker och kompakt förvaring är idealisk för små stadslägenheter, där frågan om att spara utrymme är mycket akut.

Beroende på typen av inbyggd garderob skiljer sig deras funktioner:

  • I vissa kan du ändra konfigurationen av hyllorna, höja eller sänka moduler, lägga till nya och montera hela fragment för transport.
  • Andra har tillräckligt med utrymme för att hänga speglar, hyllor och fåfänga.
  • Ytterligare andra möter behoven hos krävande stilköpare (sammansättningar för högteknologi), och den fjärde döljer innehållet från nyfikna ögon bakom skjutdörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer omklädningsrum

Konventionellt är alla inbyggda garderober indelade i fyra typer:

  • Skåp omklädningsrum. Detta är den mest populära designen som liknar en garderob. Systemet består av element som är sammankopplade med hjälp av hörn och band. De ger det styrka och tillförlitlighet. Rymliga hyllor (från 60 centimeters djup), en mängd olika lådor, lådor och korgar gör att du kan använda allt tillgängligt utrymme. Ytterligare hållare, krokar för bälten och slipsar är fästa på dem, liksom speciella utsprång för att hänga en slang från en dammsugare eller en strykbräda på dem.
  • Panels garderober kännetecknas av en speciell dekorativ fasad. På grund av dyra material (ädla träslag används) och designkrav behöver de en rimlig användning av ledigt utrymme. För sådana omklädningsrum är ett stort antal saker på hyllorna och i lådorna oacceptabla - de kommer att förstöra både det estetiska utseendet och funktionaliteten.
  • Ram (även kallad modulär) omklädningsrum är enkla att installera och mobila. Till skillnad från monolitiska skåpmöbler, som inte kan flyttas, gör modulprodukter det möjligt att ordna enskilda element i valfri ordning. För att installera dem är det inte nödvändigt att ringa mästarna - det är fullt möjligt att klara sig själv, det viktigaste är att veta exakt vilket resultat som förväntas i slutet av arbetet.
  • En annan typ av omklädningsrum är inbyggd i en nisch. De har inte tak eller sidoväggar, vilket minskar kostnaden kraftigt. En inbyggd garderob gör det lättare att få plats med andra möbler. När du väljer en garderob bör du ta hänsyn till det interna innehållet (antalet sektioner, hyllans djup), dörrarnas egenskaper (se till att sätta in en spegel i minst en dörr för att utöka utrymmet), färg och höjd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och färg

Valet av material för den inbyggda garderoben beror på designpreferenser, ekonomiska möjligheter och bekvämlighet. Det är billigare att använda spånskivans partitioner med faneröverlägg. För att ge ett utsökt utseende är material lämpliga för ebenholts och mahogny med ett naturligt mönster. En modern lösning - metall, aluminium och stål, glasinsatser i dörrarna och invändiga hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer mellan trä och laminat är det bättre att ge företräde åt det förra. Det tillåter fukt att passera bättre, "andas", på grund av vilken den optimala fuktnivån bibehålls i omklädningsrummet. För möbler täckta med laminerad film måste du köpa ytterligare påsar med kiselgel (en för varje sektion för 20 kilo kläder).

Bild
Bild

Färglösningar kan vara olika, och de beror helt på smak och preferenser hos ägaren av lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Först och främst används omklädningsrummet för att lagra saker, och bara i det andra - för ögonens glädje. Därför bör det inte sticka ut från rummets allmänna stil. Det är lämpligt att använda färger och material som redan finns i interiören för dekoration av dörrar och fasader. Experter rekommenderar att du dekorerar omklädningsrummet med spegelinsatser . De kommer inte bara att ge ytterligare belysning, utan också utöka utrymmet visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Speglar kan färgas och täckas med lämpliga mönster. För högteknologiska älskare är omklädningsrum av öppna metallrör eller kromelement med många rätvinkliga och hårda linjer lämpliga. Det viktigaste att komma ihåg är att, beroende på plats och typ av omklädningsrum, kan designen förändras. Till exempel är en walk-in closet inbyggd i skafferiet vanligtvis dold för nyfikna ögon och kräver inte en originaldesign. Och förvaringen i sovrummet eller vardagsrummet måste vara i harmoni med resten av möblerna och inte locka uppmärksamhet med flashiga färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plats

Det är bekvämt att placera små inbyggda garderober i korridoren, skafferiet, använda en del av loggian eller balkongen för dem. Du bör inte sätta en hörngarderob i vardagsrummet - detta kommer att minska det visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Området inhägnat av en träpanel har också fördelar och nackdelar. Å ena sidan är det inte svårt att dekorera en garderob så att den inte är iögonfallande och ser estetiskt tilltalande ut. Å andra sidan”krossas” ett stort, livligt hörn mentalt.

Bild
Bild

Om det förutom rummet inte finns någonstans att placera garderoben, skulle det vara mer korrekt att ge hörngarderoben formen av en parallellpiped med ett snitt hörn. Detta kommer att lätta på trycket och pressa liksom omklädningsrummet i hörnet och utöka utrymmet. Dessutom kommer rymden inte att lida.

Bild
Bild

Intern fyllning

Klänningar, stickade kläder, sängkläder, skor och vinterkläder - allt detta, med rätt planering, kan verkligen placeras i en garderob. För enkel användning, tillhandahåller den en mängd olika hyllor, ställningar, skåp, byråer, speglar och hängande hyllor. För att inte lida när du försöker få en kostym eller klänning har speciella system med spakar - strömavtagare - uppfunnits. Ibland installeras de i två rader för många saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett rymligt rum kan göras med öppna hyllor och ställ, samt skär i glas-aluminium. Galgar placeras vanligtvis längs det översta planet. Det är mer praktiskt att lägga vardagliga saker i djupt öppna eller genomskinliga hyllor i ungefär ögonhöjd för varje familjemedlem. Skor och sällan använda saker fälls i botten, i byråer och lådor med god ventilation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra saker förtjänar också uppmärksamhet:

  • byxan hjälper inte pom yat b byxor;
  • skohållaren är idealisk för förvaring av skor (den är ventilerad med en maskbotten).

Smycken, bälten och halsdukar ska hängas för att inte skrynkla dem: på dörrarna och sidoväggarna, där speciella krokar lätt kan skruvas.

En separat rymlig hylla behövs för sängkläder och för slipsar - en slips. I de inbyggda garderoben kan du inte bara byta kläder och lägga till extra föremål, utan också placera ett litet toalettbord eller en kompakt strykbräda, som när den fälls tar liten plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ventilation

Fukt och temperatur är träets främsta fiender. I ett lämpligt mikroklimat kan svamp och mögel ta över hela utrymmet på några dagar, göra trädet poröst och löst. Dåligt ventilerade rum har en obehaglig lukt av fukt och smaklöshet, som också genomsyrar saker. För att undvika detta är det nödvändigt, även vid planeringen av omklädningsrummet, att tillhandahålla två sätt att släppa in frisk luft: naturlig och tvingad.

Bild
Bild

I det första fallet behöver du ett fönster och konstant cirkulation av syre, som kommer att flytta till huven genom rummet och därigenom förhindra att fukt och mikrober lägger sig på hyllor och lådor.

I det andra kommer det att behövas lite mer ansträngning, inklusive installation av avgaskanal, fläkt och väggventiler. Om en av omklädningsrummets väggar gränsar till gatan, kan du göra ett hål längst upp på väggen, sätta in ett plaströr där och inuti det - en avgasfläkt med erforderlig effekt. Luftflöde kan organiseras från andra rum med luftkonditioneringar och fläktar redan installerade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att temperaturen i omklädningsrummet inte ska stiga över 20 grader!

Inredning idéer

Design är en kreativ aktivitet som kräver en rik fantasi, rumstänkande och en känsla av stil. Det är lättare och mer tillförlitligt att kontakta specialister som kommer på en design mycket snabbare, men en vanlig person kan också förverkliga drömmen om en idealisk garderob.

Bild
Bild

Det viktigaste att komma ihåg är några enkla regler:

  • Harmoni. Alla element ska "stödja" varandra och skapa ett enda utrymme där det är trevligt att vara.
  • Bekvämlighet. I strävan efter originalitet och showiness är det lätt att glömma komforten. Du ska inte lägga ett speglat golv i sovrummet bara för att en spegel hänger på garderobsdörren. En mjuk matta är mycket mer lämplig, och för att komplettera designen blir det inte överflödigt att hänga en annan spegel framför den första. Spegel labyrinter kommer att uppdatera rummet.
  • Enhet. Om rummet är gjort i en klassisk stil, kommer grovt stål och tunga strukturer att se främmande ut.

Rekommenderad: