Glidande Garderob I Omklädningsrummet (59 Bilder): Hörn I Korridoren Och Rummet, Vilket är Bättre Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Glidande Garderob I Omklädningsrummet (59 Bilder): Hörn I Korridoren Och Rummet, Vilket är Bättre Att Välja

Video: Glidande Garderob I Omklädningsrummet (59 Bilder): Hörn I Korridoren Och Rummet, Vilket är Bättre Att Välja
Video: Mode – Så skapar du en perfekt basgarderob - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Glidande Garderob I Omklädningsrummet (59 Bilder): Hörn I Korridoren Och Rummet, Vilket är Bättre Att Välja
Glidande Garderob I Omklädningsrummet (59 Bilder): Hörn I Korridoren Och Rummet, Vilket är Bättre Att Välja
Anonim

För att inredningen i hemmet ska möta de mest moderna trenderna måste det finnas en stor mängd ledigt utrymme i det. Utrymmeskrävande byråer och garderober är ett minne blott och ersätts av mer praktiska och snygga inredningsdetaljer som garderober.

Den här artikeln hjälper dig att förstå deras funktioner, modeller och befintliga typer av innehåll, svara på frågor om placeringsalternativ och intern organisation, samt föreslå intressanta designlösningar som gör en garderobskåp inte bara till ett praktiskt köp utan också en fullvärdig del av interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Ett särdrag hos garderoben med skjutdörrar är kombinationen av dess direkta syfte (förvaring av saker) med funktionen att organisera utrymmet i rummet . Dess främsta fördelar är att spara utrymme och utjämna alla typer av rumsfel, till exempel pelare, nischer eller takbjälkar. Skräddarsydda, garderoben passar perfekt in i alla utrymmen, och skjutsystemet eliminerar behovet av utrymme för att öppna dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att installera en garderobskåp krävs ett minimum av ledigt utrymme i lägenheten, vilket kommer att vara det viktigaste kriteriet om lägenheten är liten . Om den inre fyllningen är organiserad korrekt, kan en sådan garderob rymma 30-40% mer kläder och nödvändiga föremål, och ett brett utbud av alternativ för dess design gör det möjligt att förkroppsliga en mängd olika fantasier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beställning och montering

Genom att beställa en garderobskåp i ett specialiserat möbelföretag kan du bli av med behovet av att göra mätningar på egen hand, vilket i detta fall kommer att utföras av en specialist. Genom att självmontera delarna som beställts från tillverkaren kan du spara mycket, och med alla nödvändiga färdigheter kan du göra allt arbete själv, från mätningar och inköp av material till tillverkning själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Den mest rymliga och snygga lösningen för ett omklädningsrum kommer att vara en hörngarderobskåp . Detta alternativ är särskilt relevant för små rum, eftersom hörnstrukturen, utöver dess praktiska, visuellt kan utöka utrymmet.

Det finns två huvudtyper av hörnskåp - rakt (i form av bokstaven "L") och diagonalt. Den senare kännetecknas av placeringen av dörrarna diagonalt mellan sidoväggarna.

Som regel kännetecknas en diagonal design av en lägre kostnad, men den tar också mer plats i rymden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Ofta installeras en garderobskåp från golv till tak. Designalternativen i detta fall kan vara följande:

  1. Den övre bordsskivan sträcker sig till taket, men är inte fäst vid den.
  2. Dörrens styrskenor är direkt fästa i taket.
  3. Rälsen når inte taket, men en dekorativ remsa är installerad ovanför dem.

Närvaron av ett inbyggt garderobssystem med skoställ, byxor och krokar är ett bra alternativ till skrymmande hyllor och skiljeväggar. En annan intressant lösning kan vara en garderobskåp med entré. I det här fallet kommer själva garderoben att dela rummet, och skjutdörrarna fungerar som ingången.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intern fyllning

Fyllningen av garderobskåpet utförs i enlighet med de allmänna principerna för att fylla omklädningsrummen. Detta innebär att horisontell zonindelning med vertikala fack är mest föredragen. Detta är valfritt och fyllningen kan vara unik, men en sådan uppdelning gör att du kan använda skåputrymmet på det mest effektiva och praktiska sättet.

Bild
Bild

Huvudmaterialen från vilka den inre fyllningen av garderobskåpet är gjord är plast, glas, metall, trä eller spånskiva . Delar av spånskiva och trä är de mest mångsidiga, eftersom du enkelt kan fästa beslag till dem, självständigt anpassa efter dina behov, utan att ha speciella färdigheter och verktyg.

Metallen ser mer modern ut, men det är mycket svårare att modifiera den utan att använda ytterligare märkesbeslag. Användningen av cellulära element av metall med PVC gör att du kan se vad som finns i lådorna utan att dra ut dem. Denna lösning kommer inte bara att vara bekväm, utan också original i utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Organisation av interna utrymmen

Garderobskåpets inre utrymme är vertikalt uppdelat i tre huvudzoner

  1. Det nedre området för förvaring av skor, utrustat med hyllor och fack för korgar eller lådor.
  2. Huvudområdet används för att lagra de mest använda föremålen (från underkläder till jackor och regnrockar).
  3. Ett övre område reserverat för olika hattar och sällan använda kläder.

För att korrekt utforma ett projekt är det lämpligt att involvera en professionell designer för detta ändamål, som kommer att kunna erbjuda många olika alternativ.

Bild
Bild

Innan du börjar planera fyllningselementen bör du uppskatta mängden saker som ska placeras i garderoben. För att göra detta måste du först göra en lista, och det är lämpligt att göra detta inom några dagar, inte minuter, annars finns det en möjlighet att glömma något. Listan som upprättas på papper bör separat lista kvinnor- och herrartiklar, sängkläder, hushållsapparater och kemikalier, eventuellt verktyg.

När listan är klar är det lämpligt att mäta de tillgängliga kläderna . Det är inte nödvändigt att mäta allt, det räcker för att bestämma storleken på de mest grundläggande sakerna: längden på klänningar, regnrockar, rockar. Det är viktigt att mäta stora föremål som strykbräda, sportutrustning eller torktumlare. När du själv utformar fyllningen av en garderobskåp är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till tjockleken på hyllorna och skiljeväggarna.

Man måste komma ihåg att det inte finns något universellt fyllningsalternativ som passar alla. Vissa möbelföretag erbjuder sina kunder att bekanta sig med typiska modeller från fotografier, varefter en kostnadsberäkning redan utförs med hänsyn till individuella parametrar, material och typer av tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man placera?

Garderobskåpet installerat i korridoren är utformat för att lagra ytterkläder och skor som används under det aktuella året, men det kan också lagra kläder avsedda för andra årstider . Om det inte finns tillräckligt med ledigt utrymme i korridoren bör du föredra kläder som kommer att användas nu eller inom en snar framtid.

Det är önskvärt att en av skåpdörrarna speglas, eftersom detta visuellt kommer att expandera utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa ett omklädningsrum placeras en garderob i en dedikerad del, till exempel i en garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild

En garderobskåp kan placeras i alla rum, till exempel i vardagsrummet eller barnkammaren . Om det finns en öppen sektion kommer det att vara möjligt att inte bara förvara saker och kläder, utan också att placera olika inredningselement. En öppen sektion i barnkammaren kommer att vara ett mycket bekvämt alternativ för förvaring av leksaker eller böcker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att använda ett massivt spegelark i vardagsrummet, eftersom det visuellt kan orsaka desorientering och till och med yrsel. Psykologer rekommenderar kategoriskt inte att använda spegelpaneler hos barnpsykologer. Spegelelement i detta rum ska inte vara framför ögonen, det vill säga de måste placeras så att de inte faller direkt på ögat.

Dekorspeglar ska placeras så att de utsätts för solljus … I det här fallet kommer deras reflektioner att ge en ny färg till hela interiören i rummet.

Den maximala expansionen av utrymmet kan uppnås genom att placera spegelutrymmet i garderobskåpet mittemot fönstret (i detta fall bör rummet vara i ljusa färger).

Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta designlösningar

Den huvudsakliga inre belastningen ligger i fasaden på garderobskåpet. För att maximera överensstämmelse med det omgivande rummet kan det göras stängt, öppet, fast eller snidat.

När du väljer en speglad fasad bör du komma ihåg att en spegel är ett komplext och viktigt inslagselement som bör användas klokt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den speglade fasaden kan göras inte bara i form av en solid duk, utan också i form av en panel, mosaik, panel eller kakel . Det första alternativet är önskvärt att använda i korridoren. För vardagsrummet är en spegelpanel att föredra. En speciell lösning är designen på dörrarna till ett stort och enkelt mönster, som klistras över med en spegelfilm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi har samlat de mest intressanta inredningsidéerna för dig:

Garderobskåp med ingång

Bild
Bild

Garderobskåp i rummet

Bild
Bild

Klädkammare med spegelpaneler

Bild
Bild

De speglade panelerna i garderobskåpet, placerade mitt emot fönstret, utökar utrymmet

Bild
Bild

Speglad garderobskåp i korridoren

Rekommenderad: