Glidande Garderob I Hallen (97 Bilder): Inbyggt Hörn I Korridoren

Innehållsförteckning:

Video: Glidande Garderob I Hallen (97 Bilder): Inbyggt Hörn I Korridoren

Video: Glidande Garderob I Hallen (97 Bilder): Inbyggt Hörn I Korridoren
Video: Välj stil och kulör 2024, April
Glidande Garderob I Hallen (97 Bilder): Inbyggt Hörn I Korridoren
Glidande Garderob I Hallen (97 Bilder): Inbyggt Hörn I Korridoren
Anonim

En rymlig garderob är den mest populära lösningen för att dekorera en hall. Vi kommer att bekanta oss med sorter, modeller och monteringsmetoder i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Den största fördelen med garderoben är att den rymmer det maximala antalet saker som kommer att döljas bakom en vacker fasad . Rummet kommer alltid att vara i ordning, och du har alltid omedelbar tillgång till allt du behöver.

Fyllningen av garderober är varierad, vanligtvis en blandning av en tvärstång, lådor och hyllor väljs för korridorer. Tack vare detta kommer det att vara möjligt att placera ytterkläder på galgar, accessoarer, skor, hattar och mycket mer.

Den skjutbara garderoben passar perfekt in i det inre i nästan vilken hall som helst. Tack vare ett stort utbud av modeller och färger kan det vara en ljus inredning i interiören, eller gå samman med det, komplettera helhetsbilden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigast av allt, på grund av sin rymlighet är garderoben ett mycket lönsamt köp . Istället för att köpa flera skåpmöbler köper du bara ett skåp av den kompletta uppsättningen du behöver, vilket dessutom sparar utrymme i korridoren. Med tanke på deras ringa storlek i de flesta vanliga lägenheter är detta en annan betydande fördel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Fall

En standardmodell som är robust och pålitlig. Den har vanligtvis tre väggar och flera dörrar. Det finns två- och trebladiga alternativ, beroende på skåpets storlek.

Dess främsta fördel är att skåpskåpet lätt kan flyttas till en annan plats om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggd

Trots skåpmodellens relativa mångsidighet väljs vanligtvis inbyggda modeller för korridoren. Deras fördel är att du kan spara bra pengar på material, eftersom priset på bakväggen automatiskt dras från den totala kostnaden, vilket kanske inte är det. Om det är ett hörnskåp kan en av sidoväggarna också saknas. Hyllorna i garderoben fästs direkt i korridoren.

Eftersom skåpet är inbyggt direkt i väggen finns det inga luckor mellan taket och golvet, vilket ger mycket utrymme för kreativitet - du kan avbilda vad som helst på de stora dörrarna efter att ha fått ett mycket icke -standardiserat skåp.

En av nackdelarna med denna modell är den möjliga instabiliteten i strukturen, så den är inte särskilt lämplig för dem som till exempel har hyperaktiva barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modul

Ett av de mest framgångsrika alternativen för korridoren, eftersom denna modell är sammansatt av flera moduler i olika konfigurationer. Du kan välja dem efter eget tycke och gottfinnande, vilket skapar den inredning du behöver. Det kan till exempel vara olika yttre skåp, sängbord, galgar och mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla ovanstående skåpmodeller är indelade i tre typer.

Enkel

Ett standard rektangulärt skåp som passar i nästan alla interiörer. Så i en liten hall kan du plocka upp en grund modell som tar väldigt lite plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinkel

En annan populär modell som är lämplig för en liten hall. Garderoben är inbyggd i hörnet, tack vare vilket mycket utrymme bildas i hörnet, och där kan du gömma inte bara kläder, utan också något mer omfattande. Till exempel en dammsugare, strykbräda med mera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Radiell

En garderob med en ovanlig form, det kan vara alla böjda linjer som du bara tänker på. De ser bra ut inuti och är särskilt lämpliga för lösningar som inte är standard. Detta är dock det dyraste av allt ovan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intern fyllning

Som du redan har förstått är garderober helt stängda och modulära. Sådana modeller är konventionellt uppdelade i två delar - en zon med slutna fasader, där allt skrymmande och sällan används lagras, och ett område med öppna hyllor och krokar, där du kan placera det som används varje dag. För korridoren väljs oftast modulsystem med följande konfigurationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med skoställ

Skoracket kan vara av två typer - ett fristående element som ser ut som ett skåp utåt och en serie hyllor inbyggda i garderoben, där dina skor kommer att placeras. Om det finns många skor kan du göra en hel hyllpelare för hela skåpets höjd.

Olki inuti skohållaren kan vara mesh och glidande. Med den första är allt klart, de är gjorda av ett starkt nät så att smuts från skor inte samlas på hyllorna. Glidande är två horisontella rör, de kan flyttas isär i bredd, beroende på hur många skor du behöver placera på hyllorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hängare

En öppen front för ytterkläder har sina fördelar - kläder kan enkelt tas av från kroken och sättas på innan du lämnar huset. En väska, halsduk eller huvudbonader är också lätta att nå.

Modulsystemet, tillverkat i samma stil, bestående av en liten garderob och en öppen hängare, är idealisk för en liten hall - det tar visuellt mycket mindre plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med konsol

Om minst en av skåpets sidor inte fastnar på väggen, fungerar konsolen oftast som efterbehandlingselement - en slags bokhylla med en serie öppna hyllor där du kan förvara alla slags bagateller, kosmetika eller plats blomkrukor med blommor som inte kräver solljus.

Konsolen har vanligtvis en halvcirkelformad form, så att du kan släta ut hörnen och visuellt jämna ut den skrymmande effekten som en stor garderob skapar.

Bild
Bild

Med en byrå

En byrå är ett mycket bekvämt komplement till en garderob, eftersom den löser problemet med obekväma höga mezzaniner, utskjutande hörn och besväret med att förvara dina tillbehör.

Denna möbel är perfekt för förvaring av dina hattar, halsdukar, handskar, små handväskor och kopplingar som inte kan hängas på en krok . Den övre lådan kan användas för att lagra små föremål. På byrån kan du placera parfymer, kosmetika, kammar och mycket mer. Det är bekvämt att hänga en spegel ovanför den, där du kommer att titta innan du lämnar huset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Omklädningsrum med garderob

Ett garderob är mycket bättre än någon garderob, men att hitta en plats för det i en vanlig lägenhet är inte en lätt uppgift. En bra lösning är att göra hela den långa korridoren utan dörrar till ett omklädningsrum.

Om bredden är mindre än en och en halv meter kan det modulära lagringssystemet installeras på ena sidan. Placera lagringssystemet på båda sidor om bredden tillåter det. Eftersom detta är ett genomgångsrum är närvaron av dörrar en förutsättning, och en garderob i detta fall skulle vara en utmärkt lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Moderna tillverkare erbjuder ett så brett sortiment av skjutbara garderober att deras mångfald gör dem yr. Vilken stil att ge företräde är först och främst en smakfråga, men även här finns det rekommendationer.

Modern

Denna stil sätter inga begränsningar, så experimentera gärna. Föredra enkelhet i design, men med moderna material och icke-standardiserade texturer. Det kan vara en kombination av matta och blanka ytor, en kombination av flera strukturer eller ljusa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Om interiören i hela din lägenhet är gjord i klassisk stil, bör korridoren matcha den. En glidande garderob av naturligt trä eller dess högkvalitativa imitation är lämplig här, en uppenbar falsk imitation av trä kommer att se löjligt ut.

Föredra ljusa färger och lämpliga mönster - snidade mönster, stuckatur. Ett radie -skåp med släta kurvor som motsvarar den klassiska stilens estetik är lämpligt här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

En lakonisk garderob med en platt monokromatisk fasad utan onödiga detaljer passar in i en sådan inredning. En bra lösning är möbler som matchar väggarnas färg, eftersom det på så sätt inte tar upp värdefullt utrymme visuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Nyligen har denna stil varit mycket populär på grund av dess ömhet och sofistikering. För att välja en lämplig garderob för en sådan inredning måste du jobba hårt och troligen göra det på beställning.

Det ska vara en modell med en enkel men ändå strukturerad, åldrad, antik design. Om det är ett modulsystem med öppna hyllor, välj smidda metallelement. När det gäller färgschemat ska det vara pastell, "utbränt". Snidade eller målade mönster, decoupage -element kommer att vara lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Denna interiörstil förutsätter närvaron av ett stort utrymme, vilket i moderna lägenheter endast är möjligt genom att kombinera korridoren med vardagsrummet. Denna teknik ger mycket utrymme för kreativitet, eftersom det kommer att finnas gott om plats för att placera en garderob.

När det gäller design väljer du moderna trämodeller i dämpade färger. En fasad med en spegel eller mörkt glas kommer att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Oftast görs korridorer i ljusa färger, vilket gör att du kan experimentera med garderobens färg . Om du väljer ljus (lönn, al, mjölk ek), kommer det att smälta in med väggarnas färg, och du kommer att få känslan av ett större utrymme.

Om du inte vill att korridoren ska se monoton ut, välj ett ljust skåp med mörka skär. Ett modulsystem i två eller tre färger kommer att se särskilt bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill köpa en mörk garderob väljer du en körsbärs- eller wenge -färgmodell. För att förhindra att möblerna ser dystra ut kommer ljusinsatser eller frostat glas i kombination med en spegel att göra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Valet av skåp bör baseras inte bara på personliga preferenser, utan också på funktionerna i storleken och formen på din korridor:

  • Var först och främst uppmärksam på de mest rymliga modellerna, särskilt om en stor familj bor i lägenheten.
  • Var noga med att leta efter hyllor och galgar för förvaring av tillbehör, skoprodukter, paraplyer och mer.
  • Om du inte väljer ett modulsystem, utan en garderob i ett stycke, kommer ett fristående skoställ att se löjligt ut, så det borde byggas in i garderoben.
  • Välj en modell för en liten hall, ge företräde åt ett smalt radie -skåp med spegeldörrar som visuellt utökar utrymmet.
  • Om ingången till korridoren ligger mitt i en lång vägg är det vettigt att köpa en hörngarderob.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man hitta?

Garderobens placering i korridoren beror först och främst på dess layout och storlek:

  1. Om hallen är liten, placera garderoben i en nisch eller välj en hörnmodell. Du måste uppskatta hur mycket utrymme du kan avsätta för möbler och beställa endast den mest nödvändiga utrustningen - inget överflödigt som tar upp dyrbart utrymme.
  2. I korridoren i en standardform och med tillräcklig kapacitet kan du plocka upp en garderob med alla ändringar och därför kan du också placera den var som helst. Det kan antingen vara en hörnmodell eller en garderob på hela väggen.
  3. I korridoren, kombinerat med ett annat rum, kan du plocka upp en rätlinjig eller L-formad modell, som kommer att fungera som en skiljevägg och utföra zonfunktionen. Till exempel gäller detta i en studiolägenhet.

Det är viktigt att din garderob ligger en bit från ytterdörren, eftersom nära kontakt undviks bäst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY -montering

Den skjutbara garderoben, som de flesta av de övergripande möblerna, levereras av lastare omonterade. Du måste betala för montering av skåpet separat, men om du vill spara pengar kan du göra det själv.

Det är värt att notera att första gången något kanske inte fungerar för dig, och processen måste göras igen, dessutom kan monteringen ta dig en hel dag, medan proffsen gör allt på ett par timmar. Men om denna färdighet är användbar för dig i framtiden, eller om du bara vill fördriva tiden, kommer steg-för-steg-instruktioner att hjälpa dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi kommer att titta på monteringen av ett standard skåp . Du behöver en skruvmejsel, skruvmejsel, insexnyckel och måttband.

Uppgiften förenklas av att alla skåp ska ha monteringsanvisningar. Alla element som finns i paketet är numrerade, och om du följer rätt sekvens, enligt instruktionerna, ska det inte vara några problem.

  • Alla möbeldelar måste packas upp utan att skada ytan med en kniv. För att undvika att repa golvet och skåpet i sig, använd förpackningen som sängkläder.
  • Börja först med att montera basen, för detta används vanligtvis möbelhörn eller överensstämmelse. Andra alternativ är också möjliga - pluggar och minifixer.
  • När basen är fäst vid botten hamras spikar på den som ett stöd.
  • Nu kan du gå vidare till monteringen av fodralet, bara det är viktigt att inte förvirra botten och toppen. Allt är enkelt här - se till att hålen för hyllorna och för att fästa stången ligger mittemot varandra.
  • Under monteringsprocessen, se till att alla delar är ordentligt fixerade och inte vinglar, annars kan fästelementen gå sönder och dyra reparationer måste utföras.
  • När höljet är klart, fäst botten och övre locket på det.
  • För en säker passform och förstyvning, använd spikar för att fästa bakväggen. Om den är tillverkad av fiberboard, som inte kan kallas ett tillförlitligt material, använd självgängande skruvar och en konstruktionshäftapparat.

För att se till att alla hörn på skåpet är jämna och inte snedställda, sätt in en diagonal i lådan - avståndet mellan hörnen ska vara direkt proportionellt.

Bild
Bild
  • Om möblerna plötsligt monteras lite ojämnt kommer de att stå snett och dörrarna stängs inte tätt, med tiden kommer de att börja rulla tillbaka helt när de är stängda.
  • När basen är monterad kan hyllhållare och lådskenor installeras.
  • Fäst hyllorna på hållarna, installera lådorna och en stång för galgar.
  • Nu var det fackdörrarnas tur. Först måste du fixa guiderna genom att borra ett hål i kanterna och två i mitten med en borr med lämplig diameter (oftast 4 mm).
  • Använd självgängande skruvar för att fixera skenan längs vilken de framtida dörrarna kommer att röra sig.
  • För det första är det bättre att bara fixa den övre skenan, sätta in dörrarna i den, ställa in den nedre skenans streck från skåpet så att dörren inte ser sned ut utan är installerad strikt vertikalt. Först då kan den nedre delen fixas genom att tillfälligt ta bort luckan.
  • När fackdörrarna sätts in i säkert fixerade styrningar, sätt först sin övre del i spåren och sedan den nedre. Justera lutningen med sexkanten.
  • Du kommer omedelbart att förstå om skenorna är korrekt fixerade - klaffarna stängs tätt på båda sidor.
  • I slutet är det bara att hålla fast tätningsborstarna. Undvik att vidröra de områden där du kommer att applicera limmet, eftersom fett från handflatorna försämrar greppet.

Intressanta lösningar

I en smal lång korridor som leder till rummet kan du installera en inbyggd linjär garderob, och i närheten kan du placera skohyllor, som också kommer att spela rollen som bänkar, där det är bekvämt att snöra och fästa skor, särskilt för barn och de äldre.

Efter att ha föredragit ljusa väggar, välj en röd garderob, som kommer att bli en ljuspunkt i det inre av korridoren.

Bild
Bild

Modulsystemet ser väldigt imponerande ut, inklusive en liten garderob, en byrå, en galge och en hylla för skor. Tryffelskuggan ger träet en speciell adel, det kommer att vara en idealisk lösning för en inredning i grå och vita toner.

Rekommenderad: