Tonårssängar (52 Bilder): Barns Enkelmodeller Med Bord, Soffa Och Fåtölj Med Lyftmekanism, Välj Madrass Till Soffan

Innehållsförteckning:

Video: Tonårssängar (52 Bilder): Barns Enkelmodeller Med Bord, Soffa Och Fåtölj Med Lyftmekanism, Välj Madrass Till Soffan

Video: Tonårssängar (52 Bilder): Barns Enkelmodeller Med Bord, Soffa Och Fåtölj Med Lyftmekanism, Välj Madrass Till Soffan
Video: Bedinside divan bäddsoffa 2024, April
Tonårssängar (52 Bilder): Barns Enkelmodeller Med Bord, Soffa Och Fåtölj Med Lyftmekanism, Välj Madrass Till Soffan
Tonårssängar (52 Bilder): Barns Enkelmodeller Med Bord, Soffa Och Fåtölj Med Lyftmekanism, Välj Madrass Till Soffan
Anonim

Föräldrar försöker alltid ge sina barn allt det bästa, ibland även det de själva inte hade. Till exempel växte många upp i gemensamma lägenheter eller trånga lägenheter, där ett separat rum var uteslutet. Tiderna förändras, och idag är det vanligt att en tonåring har sitt eget utrymme från en viss ålder. Föräldrar försöker ge honom ett rum och inreda det så att det är vackert, funktionellt och bekvämt. En bra säng är en garanti för att alla dessa punkter kommer att uppfyllas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det första du ska göra är att bestämma vilken säng du ska köpa. Och idag finns det många alternativ, och även för det minsta rummet eller den icke-standardiserade layouten kan du hitta en lämplig plats för ditt barn att vila på.

För en tonåring kan en glidande soffa eller enkelsoffor med en delfinmekanism väljas . Sådana sovplatser bör vara lämpliga för ett headset i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enda

Detta är en lösning för en liten plantskola. Enkelsängar är mycket olika idag. Du kan välja en stationär modell - det är bara en säng som du lägger på en specifik plats. Men för att spara utrymme kan du titta på viknings- eller lyftalternativen.

Till exempel kan sängen döljas i garderobens nisch och fällas ut först innan du lägger dig.

För enkelhets skull utrustar tillverkarna ofta sängar med ett ryggstöd som inte kan tas bort, och tillsammans med områdena nära benen och huvudet ser det ut som en hel struktur. Det är också mycket praktiskt, för på så sätt kommer barnet inte hela tiden att röra väggarna med fötterna, vilket kommer att rädda tapeten från att dyka upp och fördröja reparationen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna enkelsängar är utrustade med rymliga lådor och nischer där du kan förvara saker. De kan ligga under sängen, eller själva basen kan lyftas och sängkläderna kan fällas in i det fria utrymmet.

Till salu idag kan du hitta hela system, inklusive en säng, samt ett litet bord som fälls ut efter behov .ti. Intressant är också alternativen där sängen ligger på andra våningen, och längst ner finns en sektion för bordet. Så det kommer att vara bekvämt för tonåringen att göra läxor. Många gillar det här alternativet eftersom det skapar en känsla av integritet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbel

Om barnet är stort eller bara vill köpa en större säng, välj dubbelmodeller. De har samma egenskaper som enkelsängalternativ, bara det blir ännu mer lagringsutrymme.

Det är viktigt att välja en säng som inte är för hög för en tonåring

Var särskilt uppmärksam på materialet i madrassen. Här bör du definitivt ta hänsyn till styvheten. Läkare rekommenderar inte att köpa en mjuk madrass till en tonåring så att hans hållning inte försämras. I en dröm kommer ryggraden inte att slappna av, och detta är fullt av ryggproblem, liksom en minskning av sömnkvaliteten. Det är bättre att föredra en madrass med medelhårdhet. Gå till affären med tonåringen och låt honom sitta och ligga på madrassen i 5 minuter. Så han kommer att förstå vad han behöver.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ökad styvhet är nödvändig om tonåringens vikt överstiger 60 kilo. I andra fall är de genomsnittliga alternativen tillräckligt.

Det är bättre att välja en fjäderlös madrass eftersom den är mjukare och inte kommer att orsaka onödig stress i ryggen. Modeller med fyllmedel är också populära. Till exempel föredrar många människor naturmaterial: ull, kokos, latex. De är allergivänliga och håller länge.

Innan du köper är det lämpligt att placera madrassen vertikalt mot väggen och trycka på den

Om avböjningen är mer än 10 centimeter är det bättre att leta efter något annat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffa

Detta är ett funktionellt alternativ som sparar dagen om rummet är väldigt litet. Så tonåringen kommer att ha en plats att sova och tillbringa dagen.

Soffan skiljer sig praktiskt taget inte från soffan . Den kan bara ha ett bredare säte, och armstöden och ryggstödet är placerade på samma nivå. Modeller är ofta utrustade med dolda lådor för förvaring av linne.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en soffa är det viktigt att besluta om transformationsmekanismen

  1. Hopfällbar . I den ligger sovplatsen under sätet. Det är nödvändigt att lyfta upp det och framåt, ryggen flyttas till det lediga utrymmet. Nackdelen med detta alternativ är bristen på lådor.
  2. Rulla ut . I den här modellen är rullar fästa på kojen underifrån, och den rullar ut under sätet. Det finns vanligtvis en sektion för sängkläder här. Det är bara viktigt att kontrollera innan du köper hur lätt mekanismen fungerar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Var också uppmärksam på ramen. Det är önskvärt att det är metalliskt. Säljs också mindre hållbara, men billigare modeller av massivt trä, laminat, spånskiva. De kan klädas med läder, nubuck, flock och andra material.

När det gäller klädseln är det bra om det är avtagbart - i det här fallet är det möjligt att tvätta det. Men alternativen med hög är mycket svåra att ta hand om och är inte lämpliga för ett tonåringsrum. Snarare kan de användas i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtölj

När du väljer en stolsäng bör du fokusera på samma parametrar som för en soffa. Detta är ett bra alternativ för att spara utrymme. Bara i soffan kan du ta en tupplur utan att ens lägga den, och med en fåtölj kommer du inte att kunna göra det. Men det är ofta billigare och lämpligt för små utrymmen.

Vid beställning kan du välja fyllning för stolen och typ av ram . Idag är "bonnel" -blocket med beroende fjädrar relevant, som blir styva under belastning och perfekt håller kroppsvikten. De knarrar inte och ger komfort under vilan.

Glöm inte hypoallergenicitet. Det är viktigt att förhindra spridning av svamp och bakterier. Om ett tonåringsrum vetter mot norra sidan kan det bildas mögel på möbelns yta. I det här fallet är det bättre att föredra material som bättre tillåter luft att passera igenom och inte behåller fukt (till exempel kommer skumgummi definitivt inte att fungera).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssäng

Dessa mönster är lämpliga om det inte är möjligt att tilldela ett rum för varje barn, och rummet i sig är litet. Ovan talade vi om konstruktioner där sängen ligger på andra våningen, och den första upptar ett bord. Dessa är inte fullvärdiga våningssängar, endast modeller där sovplatser ligger ovanför och under kan betraktas som sådana.

Det är mycket viktigt att välja sängens höjd så att tonåringen som sover på andra våningen kan sitta lugnt och inte vila huvudet mot taket. Dessutom är säkerheten viktig. Våningssängen måste vara stark och utrustad med en speciell stege som du enkelt kan klättra upp. Även i moderna modeller finns säkerhetsstötfångare som fälls på dagtid, och på kvällen innan de går och lägger sig behöver de bara lyftas och fixas. Efter det kommer tonåringen inte att falla ner från sängen, även om han sover oroligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Sängar för tonåringar gjorda av naturligt trä anses vara de bästa. De är allergivänliga, vilket är mycket viktigt med tanke på hur många allergiker det finns idag.

Träbäddar håller länge men är dyra . Oavsett om det är lämpligt att köpa dem, bestämmer var och en för sig själv, eftersom barn växer upp väldigt snabbt. Kanske måste sängen snart bytas. Eller till en början måste du köpa en stor modell.

Ett mer budgetalternativ är MDF. Det kallas också naturmaterial. MDF avger inga skadliga ämnen och kan användas för tillverkning av sängar. I detta fall används paraffin och lingin för att fästa delarna - säkra ämnen.

En säng gjord av MDF är inte på något sätt sämre i styrka än träpartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen, allt oftare kan du se plastsängar till salu. Åsikten om dem är tvetydig. Å ena sidan, om vi talar om ett barn på 12-14 år, som kan växa märkbart även på sex månader, då kan vi ta hand om en sådan säng. Det är billigt, och därför kan du ändra det senare utan att ångra pengarna. Men plastsängar håller inte barnets vikt bra. Det är inte lämpligt för stora barn. Dessutom är den kortlivad och ser inte särskilt attraktiv ut. Men priset är ofta acceptabelt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier

Här är några tips om vad du bör tänka på när du väljer en sovplats för din tonåring.

  • Funktionalitet . Sängen kan vara ett förvaringsutrymme eller ett träningsområde. För små rum är detta en riktig räddning. Naturligtvis, här är det första platsen i fåtöljen och soffan, som är kompakta och utför flera uppgifter samtidigt.
  • Säkerhet . Detta gäller inte bara material utan även beslag. Den måste fästas ordentligt. Det är bättre om sängen inte har vassa hörn. För kojalternativ krävs försäkring i form av en extra sida och en pålitlig stege.
  • Kvalitetssäkring . En säng för en tonåring är ett allvarligt köp. Därför är det bättre att kontakta en stor tillverkare, som kommer att ge en garanti för reparation av produkten, om ett sådant behov uppstår. Normalt är standardgarantin 2-5 år, beroende på modell och pris.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Styrka . Det är viktigt att se till att sovplatsen kan stödja tonåringens vikt. Det är bättre att välja en säng med en liten marginal för framtiden när barnet växer upp.
  • Design . Sängen ska matcha inredningen. Idag finns det inga problem med detta - sortimentet är tillräckligt brett, liksom färgerna.
  • Storleken . Vanligtvis är vanliga tonårsängar upp till 190 centimeter långa. Ibland kan du hitta modeller på 200 centimeter. Deras bredd är 160 centimeter. Om du behöver andra parametrar är skräddarsydda möbler möjliga.
  • Form . Du kan köpa en rektangulär säng eller överväga mer ovanliga alternativ i form av rymdskepp, leksaksbilar och andra lösningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Idag är modellserien för tonårssängar mycket brett representerad av tillverkare, till exempel Giovanni, "Kolibri", "Lel", etc. Låt oss stanna kvar vid de mest populära alternativen.

Loftsäng

Ursprungligen var det bara barnsängar som var utrustade med sektioner för förvaring av leksaker. Men nu erbjuder tillverkare liknande alternativ för tonåringar, bara med ett stort antal sektioner och hyllor där du kan placera böcker, utrustning och andra föremål. Sängen är överst, och arbetsområdet med ett skrivbord ligger längst ner.

Sådana 2-lags modeller är ganska populära och är lämpliga för två barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Podiumsäng

Utifrån ser det ut som en plan yta. Den har inga sidor, vilket gör att du kan ligga på en sådan säng i vilken position som helst och lägga ut saker. Om du tycker att en sådan modell ser tråkig ut kan du dekorera den med ljusa kuddar.

Modellen är perfekt för en tonåring som gillar att spendera tid hemma. Det enda är att tapeten på väggens sida inte lätt ska smutsas, eftersom barnet lutar sig mot dem.

Denna modell kan också utrustas med ytterligare sektioner och lådor. Den kan placeras på en kulle eller direkt på golvet. Det är lätt att flytta, vilket gör rengöringen enklare. Och om du vill kan du alltid ändra dess position, om du är på humör att göra en omorganisation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Garderob säng

Denna design kombinerar en sovplats och en garderob. Detta är en transformerande säng, som ligger inuti garderoben och fälls ut först innan du lägger dig. Kanske är detta den bästa lösningen för ett litet rum. Och garderoben har också sektioner där du kan förvara saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Slutligen några alternativ för intressanta modeller som kan intressera en tonåring.

Återhållna färger och ett minimum av dekorativa detaljer. Det är lätt att ta hand om en sådan säng, eftersom det inte kommer att samlas damm under den. Det är perfekt för alla rumstorlekar.

Bild
Bild

En sovplats i form av en ottoman, som låter dig använda rummet både för avkoppling och som vardagsrum. Du kan till och med bjuda in vänner här.

Mysig säng, som ligger på en liten kammare med hyllor under. Rundade sidor gör modellen så säker som möjligt, och diskreta färger passar alla inredningar.

Det finns många nyanser när man väljer en tonårsäng. Men varje förälders uppgift är att ge barnet en bekväm och säker vila. Nu vet du exakt hur du gör. Njut av shopping!

Rekommenderad: