Gungbädd (27 Bilder): Konventionella Och Elektriska Spjälsängar För Nyfödda, Modeller Och Urval

Innehållsförteckning:

Video: Gungbädd (27 Bilder): Konventionella Och Elektriska Spjälsängar För Nyfödda, Modeller Och Urval

Video: Gungbädd (27 Bilder): Konventionella Och Elektriska Spjälsängar För Nyfödda, Modeller Och Urval
Video: Baby/barnsäng- två sängar i ett! 2024, April
Gungbädd (27 Bilder): Konventionella Och Elektriska Spjälsängar För Nyfödda, Modeller Och Urval
Gungbädd (27 Bilder): Konventionella Och Elektriska Spjälsängar För Nyfödda, Modeller Och Urval
Anonim

Vårdande föräldrar, inspirerade av utseendet på en baby, är redo att köpa otaliga babysaker. Men man bör moderera sådana impulser, och det är bättre att tänka på nödvändigheten och användbarheten av de förvärvade sakerna. En spjälsäng är huvudköpet för de första månaderna av en bebis, eftersom den huvudsakligen finns i den. När du väljer en kaj är det inte tillräckligt att bara styras av modellens yttre attraktivitet; det är nödvändigt att noggrant studera egenskaperna hos de erbjudna varorna och jämföra dem med dina önskningar. Att veta att bebisar är bättre på att lugna ner sig och somna när de gungas, det är mer troligt att shoppare badar gungande spjälsängar.

Bild
Bild

Funktioner av gungbäddar

Anordningen för sådana möbler har en balanserad tyngdpunkt, som sätter strukturen i rörelse från även de minsta rörelserna. Och för att göra det mer bekvämt att nå barnet finns spjälsängens främre vägg. Den justerbara botten är fixerad på två nivåer: den övre positionen är till för nyfödda när de bara kan ligga och den nedre är för redan vuxna barn som kan sitta och stå på benen. Vissa modeller kompletteras med inbyggda lådor för att placera babytillbehör i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktörerna av sådana strukturer tillhandahåller barns säkerhet. Möbler för barn har inte vassa hörn; på baksidan av vissa vaggar finns silikonunderlägg som skyddar spädbarn från oavsiktliga skador när de vill hoppa i spjälsängen och träffa sidorna samtidigt.

Löpare eller pendel?

Det finns två typer av enheter:

  • med löpare;
  • med en pendel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vaggarna med löpare svänger på grund av de rundade elementen som förbinder gungbenen . Deras positiva egenskaper inkluderar en lång livslängd. I stället för löparna, när barnet växer upp, installeras de medföljande hjulen. De låter dig flytta spjälsängen inomhus utan problem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel är sådana sängar gjorda av naturmaterial, strukturerna kompletteras med förvaringslådor. Gunga kräver inte ansträngning, spjälsängen börjar svaja från minsta beröring. I en sådan spjälsäng kan ett barn sova upp till 5 år.

Bild
Bild

Nackdelarna med modellen inkluderar avsaknaden av en hållare, vilket är anledningen till att barnet starkt kan svänga vaggan på egen hand . Löparna repar ibland golvet. Om golvytan glider kan sängen röra sig från den avsedda platsen. Vid åksjuka är det problematiskt att använda de inbyggda lådorna. Att byta löpare mot hjul kräver verktyg och lite tid.

Bild
Bild

Spjälsängens rörelser med en pendel är så nära som möjligt känslorna av att hitta ett barn i en vuxens famn. Om det inte finns något behov av gungning, är kajen fixerad. Det räcker med att vagga spjälsängen med handen en gång, och sedan svajar den en stund av tröghet. Vissa modeller är ofta utrustade med ett skötbord eller inbyggda byråer. Modellerna kännetecknas av högkvalitativ montering, ergonomi, tillförlitlighet och förstör inte golvet alls. Som regel används de i upp till tre år med en fast kaj.

Bild
Bild

Nackdelen med sängar med en pendel är deras höga kostnad. Mekanismen kan försämras. Barn utvecklar vanan att somna när de gungar, och det kan vara ganska problematiskt att avvänja dem från detta.

Varianter av gungstolar

Den moderna marknaden erbjuder inte bara vanliga barnsängar, utan också deras förbättrade modeller som underlättar barnomsorg: mekanisk, elektrisk och elektronisk design.

I den elektriska vaggan kan barn sova, äta och leka (ett bord finns) . Modeller finns tillgängliga med mobiler, leksaker och speciella skramlar. Enhetlig svajning bidrar till utvecklingen av den vestibulära apparaten. Enligt många föräldrar är barn i sådana strukturer lugnare, de har ett stabilt nervsystem. Du bör dock inte ersätta föräldrarnas kärlek och kärlek med mekanismerna för barnmöbler. Spädbarn behöver absolut föräldravärme och ömhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektroniska vaggar har ett elektroniskt åksjuksystem. Föräldrar aktiverar enheten genom att trycka på en knapp på kontrollpanelen eller fjärrkontrollen. Det finns modeller som startar rörelser från en mekanism som utlöses av ett barns skrik. Det rekommenderas att spädbarn stannar i sådana vaggar upp till sex månaders ålder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekaniska modeller sätts igång av påverkan av vuxna eller barn själva. Tillverkare inkluderar ytterligare tillbehör i satsen för spjälsängar. Barnsängar med en pendelmekanism har ett oscillationsamplitudlås, som varnar för alltför farliga lutningar av möbler om ett styggt barn skakar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekaniska spjälsängar är mer pålitliga än elektroniska spjälsängar, vilket kan misslyckas. De kräver ständig närvaro av en vuxen i närheten, vilket förbättrar föräldrakontrollen och utesluter möjligheten att barnet faller ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

En gungbädd hjälper till att ge vila inte bara för barnet utan också för föräldrarna själva. Närvaron av en sådan enhet gör det möjligt för mödrar att frigöra sina händer och göra andra hushållssysslor. När du väljer en modell bör du ta hänsyn till barnets egenskaper, och inte bara de vuxnas önskemål.

Rekommenderad: