Ikea Loftsäng (45 Bilder): De Bästa Modellerna Med Ett Arbetsområde Och Deras Placering I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Ikea Loftsäng (45 Bilder): De Bästa Modellerna Med Ett Arbetsområde Och Deras Placering I Interiören

Video: Ikea Loftsäng (45 Bilder): De Bästa Modellerna Med Ett Arbetsområde Och Deras Placering I Interiören
Video: IKEA SVARTA Bunk Bed Timelapse 2024, Maj
Ikea Loftsäng (45 Bilder): De Bästa Modellerna Med Ett Arbetsområde Och Deras Placering I Interiören
Ikea Loftsäng (45 Bilder): De Bästa Modellerna Med Ett Arbetsområde Och Deras Placering I Interiören
Anonim

I det moderna överflödet av möbelkomplex finns ett stort utbud av varor för att utrusta sovrummet med allt du behöver. Ofta sticker många av dessa produkter ut från konkurrenterna, inte bara i komfort och prakt, utan också i begränsad tillgänglighet för den genomsnittliga köparen. Ett stort antal unga familjer bor fortfarande i mycket små områden, vilket resulterar i svårigheten att välja möbler. I denna situation kommer våningssängar till undsättning, som har förtjänat förtroende när det gäller effektivitet och är mycket efterfrågade bland köpare. Jätteföretaget IKEA är monopolet bland leverantörerna av den här typen av sängar.

Bild
Bild

Olika sorter

Varje IKEA -produkt är en del av ett gemensamt designprojekt. Inköp av möbler har alltid varit ett seriöst och ansvarsfullt företag, därför bör man inte skynda sig hit med fokus på designfunktionerna. När du väljer en loftsäng är det möjligt att plocka upp ytterligare element för olika tillfällen - en byrå, ett bord eller tillbehör till en plantskola:

Våningssängen ser intressant ut av trä och utrustad med en robust trappa, samt sidoskåp och lådor under trappan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssäng IKEA metall designad enligt standarderna för begreppet minimalism kommer att vara ett utmärkt val för tonåringar, särskilt för pojkar som inte är särskilt benägna att krångla, utan hellre föredrar mångsidighet och komfort. Sängen finns i flera typer, som förutom ytutrymmet också kan innehålla ett skrivbord, en utdragbar soffa eller en garderob. Tabellen kan användas för att skapa ett komplett arbetsområde för eleven.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den enklaste modellen är en sovplats överst och ett bord längst ner .… För mer optimal användning är andra modeller dessutom utrustade med små garderober och sängbord, bestående av flera sektioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Våningssäng med infällbar säng , vilket ger en möjlighet att lägga tre barn till sängs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Idag är det inte svårt att hitta en IKEA -butik, nästan alla vet om det. Naturligtvis kan våningssängar användas som sovplats för vuxna, men de viktigaste användarna av sådana produkter är fortfarande barn. IKEAs stormarknader presenterar ett stort sortiment av varor som skapats främst för barn. Modellerna är gjorda av en mängd olika material, har en rik konfiguration samt funktionell produktivitet:

Kura . En spjälsäng för barn, ett fyra eller till och med treårigt barn kan sova på den, om barnet är van att sova utan en mamma. Denna modell är tillverkad av hållbar tall och täckt med transparent lack. Du kan ändra utseendet på en sådan spjälsäng tack vare de flerfärgade panelerna. IKEA gör det möjligt att ändra sängens design med en välvd gardin av tyg. Sådana modeller är extremt praktiska. I den ålder när barnet fortfarande är litet ligger sängen längst ner: barnet själv är säkert och mamman kan helt enkelt byta säng. När barnet växer upp placeras strukturen på ett standard sätt, och en stor lekplats dyker upp på den första nivån.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tromsö . Robust och pålitlig design av IKEA Tromso-modellen för ett barn eller ett medelålders barn. En sådan modell av stål håller på att utvecklas. Det är ganska svårt att skada sängen: locket är mycket motståndskraftigt mot fukt. Från golv till botten är konstruktionens höjd 164 centimeter. Med sådana parametrar kan en fullvärdig arbetsplats organiseras för ett barn. Produktens totala höjd är 216 centimeter. IKEA rekommenderar att man tar en sådan modell med höga takparametrar - 2,6-2,7 meter. I storlek anses modellen vara en och en halv sovande (140x200 centimeter). I den här modellen är sidorna höga, vilket skyddar barnet från fall.

En viktig punkt här är att istället för en vertikal trappa finns en lutande trappa, dessutom kan en sådan säng installeras både till vänster och till höger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stuva . Stuva modellbädd visas för köparen i form av en monterad arbetsstation för studenten. Höjden på denna struktur är 193 centimeter, och solstolens dimensioner är lämpliga för storleken på en enkelsäng. Denna typ av modell presenteras i flera olika varianter. Sängen på sängens ena ände är ett slags fack med hyllor eller till och med en kombination av hyllor och ett fack för barngarderob.

Ett riktigt multifunktionellt skrivbord med byrå ligger på första våningen, här kan köparen välja ett komplett set med öppna hyllor, med en eller till och med tre och fyra lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Swart . Metallbaserad konstruktion i sin "traditionella" stålfinish. Naturligtvis är detta inte alls den ursprungliga färgen på själva metallen, eftersom basen nödvändigtvis bearbetas med en polymersammansättning. En sådan beläggning skyddar mot spontan förstörelse av metallen och är ganska bekväm att vidröra, inte alls kall, som vanlig metall. Sovmåtten för en sådan modell är lämpliga för mallegenskaperna - 90x200 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sturo . Sturo anses vara den näst högsta höjden bland sorterna av IKEA -modeller. Träfoten behandlas med fläckar, får en elegant svart nyans och lackeras. Den totala höjden på en sådan spjälsäng är 214 centimeter, och avståndet till botten är 153 centimeter. Ett stort sovutrymme - 140x200 centimeter kommer att vara bekvämt inte bara för den yngre generationen, utan även för vuxna. Stegen i denna modell kan fästas både till vänster och till höger. Setet kommer också med en rackbotten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Bland det oändliga överflödet av materialval är följande mycket efterfrågade bland köpare: trä, metall och plast:

Ekbäddar har en nästan obegränsad livslängd , de är ganska robusta och pålitliga, blandar perfekt med heminredning och är helt tysta. Högkvalitativa och lyxiga modeller är gjorda av björkbas. Bok, al eller ask har en oöverträffad färg och kommer att förvandla alla rum med sin närvaro. Massiv furu är den mest använda komponenten i utformningen av en loftsäng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sockel av metall - detta är ett hållbart stöd, som med allt detta tillför sängen en slags plasticitet och behåller obestridlig tillförlitlighet. En järnsäng ser alltid mer pålitlig ut än motsvarigheter gjorda av andra material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast används ofta för att skapa våningssängar , designad för de små. Dessa barnsängar presenteras i en rik färgpalett och en mängd olika modeller. Utseendet på sådana skapelser är som regel baserat på sagoteman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer en tvåstegsstruktur är dess storlek en viktig faktor. När en säng köps för en tonåring eller vuxen måste dess parametrar vara minst 90x200 centimeter. Det är viktigt att komma ihåg att för ett barn som fortfarande växer upp bör sängen köpas med extra utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutsatt att takhöjden i vardagsrummet är ganska begränsad, och vi alla vet att barn älskar att ha roligt i sängen, kan en sovplats under taket orsaka fysiska skador. Därför, när du köper en spjälsäng för ett barn, bör valet ges till en produkt med en höjd av 160 till 180 centimeter.

Särdrag

Tillförlitlighet är grundläggande för alla IKEA -babyprodukter. När du skapar möbler används extremt tillförlitliga element för att säkerställa god fixering av sängen och dess orörlighet. Närvaron av upphöjda sidor med en styv akterspegelfyllning är ett separat plus . IKEA -experter rekommenderar barn över 6 år att köpa en loftsäng.

Sådana sängar gör att du kan skapa utrymme för underhållning eller en arbetsplats på den första nivån, vilket innebär att avståndet från sängens botten till golvet är mer än tillräckligt för att barnet ska kunna röra sig fritt under det andra planet. Följaktligen kommer höjden på en sådan modell att vara imponerande - upp till 206 centimeter. Bredd - Mätt med storleken på det övre sovområdet.

Bild
Bild

Sängar av Stuva -sorten är till exempel 99 centimeter breda, medan Tromsö har en övre dubbelsäng. Om det finns ledigt utrymme på den nedre nivån kan sängens botten täcka en ganska stor del av området. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till det intressanta faktum att sängen, utan att minska utrymmet i rummet, ytligt minskar takytan och förhindrar full belysning . Denna punkt bör beaktas när du köper en sådan säng, du kan behöva ytterligare rumsbelysning.

De flesta loftsängar från IKEA är utrustade med en extra fixeringsfunktion. Detta ögonblick beror inte på vikten av deras små ägare, utan på den ökade dynamiska belastningen som de skapar.

Idéer för inredning

En mängd olika designlösningar gör det möjligt att passa strukturen i nästan alla interiörer. Att sova på en loftsäng är alltid mycket mer intressant än på en vanlig modell. Sängar av denna typ ger möjlighet att använda utrymmet två gånger. Om sängen endast används på den första våningen som en gästsäng, kommer det att bli en bekväm soffa med att lägga till bara några dekorativa kuddar . Samtidigt finns det mycket utrymme under loftsängen och kan användas för alla ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

I allmänhet är recensioner av sängar från IKEA mer än positiva. Många köpare noterar en verkligt hög tillförlitlighet för alla modeller, barns tillfredsställelse med sådana låssängar, samt tystnaden i träalternativ. Ett separat plus är den demokratiska kostnaden för företagets produkter . Köpare noterar särskilt att nästan varje ung familj med ett barn eller barn har råd med loftsängar.

Bild
Bild

I videon nedan kan du tydligt uppskatta alla fördelar med Ikeas spjälsängar.

Rekommenderad: