Podiumsäng (78 Bilder): Utdragbar Och Inbyggd Säng I Podiet I Det Inre Av Ett Litet Sovrum, Recensioner Av Banbana I En Nisch

Innehållsförteckning:

Video: Podiumsäng (78 Bilder): Utdragbar Och Inbyggd Säng I Podiet I Det Inre Av Ett Litet Sovrum, Recensioner Av Banbana I En Nisch

Video: Podiumsäng (78 Bilder): Utdragbar Och Inbyggd Säng I Podiet I Det Inre Av Ett Litet Sovrum, Recensioner Av Banbana I En Nisch
Video: No Bed Bedroom ideas #part6 2024, Maj
Podiumsäng (78 Bilder): Utdragbar Och Inbyggd Säng I Podiet I Det Inre Av Ett Litet Sovrum, Recensioner Av Banbana I En Nisch
Podiumsäng (78 Bilder): Utdragbar Och Inbyggd Säng I Podiet I Det Inre Av Ett Litet Sovrum, Recensioner Av Banbana I En Nisch
Anonim

En pallbädd är oftast en madrass som ligger på en kulle. En sådan säng gör att du kan skapa mer utrymme i rummet och organisera möblering i interiören med maximal bekvämlighet. Podiumsängen låter dig spara din budget på ytterligare möbler: du behöver inte sängbord, bord och till och med garderober med det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Fördelen med en sådan säng är att den inte kan dras ut helt från podiet, använda den som en liten soffa eller en plats att koppla av under dagen. Facket för linne och kuddar är en inbyggd låda (eller ett par lådor) med gångjärnslock. På övervåningen kan du ordna en arbetsplats: ett datorbord och flera hängande hyllor för böcker.

Bild
Bild

Olika sorter

Utdragbar säng på hjul-på själva podiet finns ett arbetshörna, hyllor med böcker eller en liten garderob, och sängen blir en utfällbar säng inbyggd på sidan. I en sådan säng är tysta gummihjul viktiga, som inte repar golvet. Billigare plasthjul, med upprepad rörelse av sängen, kommer mycket snart att skapa märken på golvet, vilket är praktiskt taget omöjligt att ta bort. Dessutom går plasthjul ofta sönder, så för en mjukare kontakt med golvet och tyst rörelse i sängen passar hjul av högkvalitativt gummi bäst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängen, som ligger på själva podiet, kan se annorlunda ut, beroende på ägarens preferenser och tillgängliga interiörlösningar. Det finns olika typer av mönster:

Sängen ligger på en hög pallplats . En hög monolitisk podium är gjord av trä gjutet med betong, och höjden är förhöjd med ett golv. Beläggningen appliceras antingen på samma sätt som i rummet som helhet, eller så kan det se annorlunda ut: variera i färg, i materialets kvalitet, för att på något sätt belysa sovplatsen i det omgivande rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rampallar utmärks av sin lätthet och okomplicerade monteringsteknik, det är mycket lättare att göra och installera dem själv . Rambasen är gjord av trä eller metall, eller så kombineras de två materialen med varandra. Inuti kan du placera utdragbara eller fällbara lådor för linne och andra saker. Varje rambotten fylld i form av lådor kommer att vara en räddning för en person som har många saker, men inte vill förvärva en stor mängd möbler i form av stora byråer eller garderober: allt kan vara bekvämt och kompakt rymd i inbyggda lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland sorterna av pallkonstruktioner skiljer man ibland den traditionella (oftast är det bara en träram mantlad med matta, linoleum eller spånskiva) och förbättrad (bara alla typer av mer komplexa ramstrukturer med fyllningar i form av fack hänvisar specifikt till det).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För familjer med små barn som bor på vandrarhem eller kommunala lägenheter är en liten podium med en utfällbar säng perfekt . Föräldrar kan bekvämt sitta på övervåningen, och barn somnar gärna på en utfällbar säng, som på dagtid helt enkelt kan rullas under pallen och därigenom frigöra utrymme för spel. Närvaron på pallen, förutom sängen, av en stor 1 m lång låda hjälper till att hålla ordning i rummet, eftersom åtminstone några av barnens leksaker och små saker kan läggas i lådan.

Själva idén med en podium med utrullningsdelar är mycket populär bland barn: nu kan de samla leksaker och gå och lägga sig i form av ett underhållande spel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Platsalternativ

Om en pallbädd är utformad vid fönstret är det bästa alternativet en pallplats med lådor i botten. Detta arrangemang sparar utrymme och tillför naturligt ljus när kajen stiger högre. Det är bättre att ta bort batteriet från fönstret och istället bygga in en speciell konvektor i golvet. Således är sovrummet uppdelat i två delar, som ser bra ut när de hålls i samma färg och stil. Som dekoration kan du använda miljövänliga material från naturligt trä eller laminat. För att visuellt öka utrymmet kan du dekorera väggarna med speglade paneler eller klistra fototapeter med ett vackert landskap på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om rummet har en nisch eller alkov, är detta den perfekta platsen att installera en klassisk podium, eftersom det inte finns något behov av att designa en utdragbar säng . Den kan enkelt installeras i en nisch, dessutom utrustad med blygsamma nödvändiga interiörartiklar, beroende på ägarens önskemål. Alkovens standardmått är 2,40 x 2,50 m, vilket gör att du kan placera en dubbelsäng i den med lådor i botten.

För att lägga till skönhet och originalitet i sovdelen kan du hänga en gardin som skiljer sängen från rummets huvudutrymme, och även utrusta alkov med flera källor av lugnt ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många sätt att placera en podium på en balkong eller loggia, trots det begränsade utrymmet . Om balkongens bredd tillåter kan du lägga en plats där på en klassisk podium. Nackdelen i form av ett kallt golv kan kompenseras genom att integrera det populära golvvärmesystemet i podiet. En utmärkt två-i-ett-metod är att placera strukturer i form av flera breda och hållbara trälådor längs hela längden på loggian, där läxor kommer att lagras. Vid varmt väder, eller om balkongen är ordentligt isolerad, lägg en madrass ovanpå lådorna - och sovplatsen är klar.

Bild
Bild

Om loggian är ansluten till rummet genom att eliminera fönsterbrädans block, finns det inget mer optimalt än att bygga ett podium på denna plats, för nu finns det gott om plats.

Det finns en stor möjlighet att inte bara bygga ett stort podium utan också att installera ett extra värmesystem i rummet genom att installera det inuti strukturen, som kommer att fungera både tekniskt och funktionellt samtidigt.

Bild
Bild

I barnrummet

När du ordnar ett barnrum bör du först och främst zonera rummet: barnet ska alltid ha en plats att sova, för spel och för att göra läxor i skolan. För utrustningen i ett barnrum kan både infällbara och klassiska alternativ vara lika väl lämpade. Den utdragbara sängen är bra eftersom det finns mer utrymme i rummet, dessutom är det väldigt enkelt att placera de nödvändiga zonerna i barnkammaren när man använder det här alternativet: själva sovplatsen dras ut och högst upp på podium finns en studieyta i form av ett bord, en stol och flera bokhyllor. Under dagtid kan sängen enkelt tas ut inuti pallen och barnet har ett perfekt utrymme för lek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativet med inbyggda sängar är mycket bekvämt om familjen har två barn . Sovplatser i form av vertikala utrullningsbara sängar är symmetriskt placerade till vänster och höger om podiet, trappstegen är i mitten och ett slags rum med arbetsområde är utrustat överst. Under dagen avlägsnas sängarna inuti, och därmed finns det tillräckligt med plats för två i rummet.

I det här fallet ser själva podiet ganska högt ut och kommer att ha minst två eller tre steg, som också kan användas med fördel, med inbyggda lådor för förvaring av barns saker.

Bild
Bild

Ett bra sätt att sätta upp en förskola är också att lägga en säng där på en hög podium med många lådor, där barnet kan lägga allt: från leksaker till skolmaterial . Rummet kommer att förses med ordning och tillräckligt med utrymme för spel. Om valet slutade med att skapa ett högt pallplats kan du också montera ett litet inbyggt bord med en infällbar mekanism där, vilket kommer att vara både praktiskt och mycket bekvämt.

Bild
Bild

Rammaterial

Podierna kan vara gjorda av gjuten betong eller en träram klädd med plåt. I det första fallet hälls betong i en förinstallerad ram, som upprepar formen på det framtida podiet. Efter att betongen har härdat jämnas ytan ut med en screed, sedan läggs golvbeläggningen. Det kan vara kakel, parkett, laminat, matta, linoleum, etc.

Betongpallen är mycket hållbar och pålitlig, den tappar inte fukt, ruttnar inte och tål tung belastning

Detta alternativ är endast lämpligt för privata hus (på bottenvåningen), i stadslägenheter kan denna struktur skada golven.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett podium baserat på en trä (metallram) är mycket lätt, laddar praktiskt taget inte golven och är lämplig för lägenheter i urbana höghus. Podiets främre plattform är gjord av flexibel plywood, metallprofiler, MDF -paneler, PVC -golvlister. Podiumdekoration kan göras med olika material: matta, laminat, parkett, linoleum, kork, keramiska plattor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör

Innan du väljer sängtillbehör måste du bestämma vilken sängtyp som familjen föredrar. Dessa kan vara enfärgade eller mönstrade sängkläder. Enfärgade överkast kan vara eleganta, enkla och kan ge ett sovrum en trendig hotellstil. Pastellfärger kan bidra till en avkopplande och lugn miljö som är perfekt för sovrumsinredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rätt tyg av sängkläder och andra tillbehör kan komplettera sovrumsstilen . Glittertyger är ett mer populärt val än vanlig bomull eller andra matta tyger. Glittertyger kan lysa upp ett mörkt sovrum och skapa en mer glamorös känsla. Accenter och tillbehör kan läggas till i sängen för att göra rummet vackrare än det är. En kudde med en ljus, original accent, vald för sängkläderna, kommer att skapa mer komfort i rummet än det mjukaste och vackraste överkastet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Enligt användarrecensioner föredrar de flesta att skapa en pallbädd på egen hand utan att beställa den i möbelbutiker. Denna typ av möbler är särskilt populär bland invånare i små lägenheter. Många använder också en pallbädd för ett barnrum, vilket skapar ett extra utrymme för lek med barn. Barns sängar dras ut just nu när de blir nödvändiga, och på fritiden dras de tillbaka. Den runda himmelssängen är också populär bland föräldrar. Detta alternativ är valt i flickrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa användare noterar att pallbädden fungerar som en våningssäng för dem, bara på andra våningen finns datorbord och barngarderober. Många människor har inte bara en sovplats på pallen, utan också en hel soffa, så rummet blir visuellt mycket större.

Bild
Bild

Dimensioner

Om en enrumslägenhet är liten kommer podiets optimala dimensioner att vara ungefär följande: längd 310 cm, bredd 170 cm och höjd 50 cm. Takets "tryck" kändes inte psykologiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bygger?

Inte bara proffs inom möbelmontering kan designa en pallbädd med egna händer. Till exempel är en enkel traditionell podium på en ram gjord av träbjälkar lätt att tillverka även för en person som inte är proffs i den här branschen. En rampall med en förbättrad design med fyllning i form av lådor eller en utrullningsbar är mycket svårare att göra: först och främst måste du rita en ritning där måtten på den framtida produkten och dess element kommer att vara genomtänkta i detalj och med maximal tydlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allmänna rekommendationer för egen produktion av valpall:

  1. Du bör omedelbart tänka på ramens styrka och tillförlitlighet så att den tål vikten av människokroppen och möbler. Ramstrålen bör vara torr, inte våt, för att undvika dess "krympning" och utseendet på en gnissling.
  2. Tänk på tjockleken på manteln (till exempel plywood) och ytbehandling när du ritar ritningen (oftast används laminat som det).
  3. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till klyftan mellan madrassen i den framtida sängen och podiet, om kojen rullas ut.

Så här kan du bygga det enklaste, men ändå starkaste och mest pålitliga rampallen med lådor i en vanlig lägenhet. Material för arbete och tillbehör som kommer att behövas:

  • plywoodskiva 20 mm tjock;
  • plywoodskiva 10 mm tjock;
  • stänger 50x5 mm;
  • stänger 30x40 mm;
  • fästelement - pluggar (spikar), ankare, självgängande skruvar, hörn för fästelement 50 och 40 mm. Räkna antalet hörn, med fokus på vilken storlek pallen kommer att vara.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsordningen är följande:

  • Gör i början en grov kontur av den framtida designen , ta en penna och rita en kontur med den. Mät diagonalerna med ett måttband för att ta hänsyn till eventuella fel i hörnen. Om storleken på felet överstiger 5 mm, i farten, korrigera podiets längd innan diagonalerna justeras.
  • För fuktisolering, lägg en plastfolie på golvet . Täck platsen för det framtida podiet med en korkstomme och 10 mm plywood. Fäst plywood på golvet med pluggar. Lämna det tekniska gapet vid lederna på cirka 3 mm.
  • Mät och skär ramramen 50x50 mm enligt de mått som anges på ritningarna . För att få en preliminär övergripande bild av pallen kan stockarna placeras på stöden. Om virket inte är helt torrt måste alla stöd läggas med ett korkunderlag så att trädet inte knarrar efteråt efter torkning.
  • Efter det kan du börja montera och fixa ramen för det framtida podiet . Lags fästs på sidoväggarna med ankare, och först då monteras huvuddelen av ramen. Plywood med en tjocklek av 20 mm läggs och fästs på ramen, medan ett litet tekniskt mellanrum lämnas mellan dess ark. Att göra lådor enligt de dimensioner som anges på ritningarna - allt beror på teknik och kapacitet. Om lådornas höjd är liten kan du helt enkelt ansluta de två blocken med hjälp av hörn och fästa dem på en 10 mm tjock plywood.

Plywooden stängs med en fin yta i form av ett laminat. Nu kan du äntligen lägga en stor ortopedisk madrass ovanpå, och pallbädden med lådor nedan är helt klar för användning.

Bild
Bild

Hur man väljer

Idén om ett podium med två vertikala utrullningsbara sängar kommer verkligen att tilltala stora familjer med två eller flera barn, för i det här fallet finns det inga problem med organisationen av utbildnings-, lek- och sovplatser. Dessutom, om gäster med barn dyker upp i huset, kan den övre delen av pallen lätt förvandlas till en tredje kaj, som rymmer upp till två personer, och när sängarna rullar in kan både gäster och små ägare till huset få tillräckligt med ledigt utrymme att spela …

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En enkel rampall med en ortopedisk madrass överst är det idealiska "budgetalternativet" för dem som behöver en stor dubbelsäng, men ändå vill spara plats och pengar . Eftersom en sådan podium är mycket enkel att tillverka kan vem som helst montera den med hjälp av tillgängliga material, och strukturen kan förstärkas med ytterligare tvärstänger och starka metallhörn.

För att inte krångla med beklädnaden kan två lager med bra färg appliceras över plywooden som matchar färgen på huvudinredningen i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En robust rampall med en utfällbar säng är idealisk för dem som, medan de bor i en enrumslägenhet, vill spara så mycket utrymme som möjligt och att inte köpa ytterligare möbler för förvaring av sängkläder och saker. På dagtid kan den utrullningsbara sängen delvis dras ut med den som en bekväm soffa, och den robusta konstruktionen av balkar och metall gör att du kan placera vilken arbetsplats som helst och inte böjas under tyngden av möbler och Människokroppen.

Bild
Bild

Det monumentala monolitiska podiet, fyllt med betong, är bra för människor med mycket vikt, både bokstavligt och bildligt . Om du bygger den hemma kommer en sådan säng inte att sjunka och kommer inte att bryta under vikten av en stor persons vikt. Det kommer att hålla länge och detta kommer att hjälpa till att spara pengar. Denna design ser också bra ut i interiören i stora hus, särskilt om podiet har en icke-standardiserad cirkel- eller halvcirkelform. Efterbehandling av läder eller konstläder, i det här fallet, är det mest att föredra, eftersom det särskilt betonar strukturens stabilitet och stabilitet.

Bild
Bild

Installationen av ett podium i en loggia ansluten till rummet passar perfekt in i vardagsrummet för kreativa människor som är särskilt förtjusta i den japanska stilen . Om du tar bort fönsterbrädan, isolerar den tidigare loggian och bygger ett podium intill fönstret, blir effekten av en orientalisk anteckning i interiören fantastisk. Det extra värmesystemet kan döljas under samma podium, och rummet kan dekoreras med tapeter med ett orientaliskt mönster. För att slutföra bilden kan du placera flera handgjorda mattor, kuddar och röda lampor i rummet.

Bild
Bild

Vackra designlösningar i interiören

För ett litet och smalt sovrum skulle det bästa alternativet vara en pallbädd, som har breda lådor och ett par steg. Sängen är installerad högst upp på podiet (klassisk version), vilket ger mysigt naturligt ljus för det under dagtid, och på toppen kan du lämna plats för en sänglampa, en golvlampa och flera hyllor för böcker.

Bild
Bild

I en enrumslägenhet kommer typen av pallkonstruktion att bero direkt på rummets storlek. Med en stor yta för en kajplats kan du fördela en del av rummet, som vanligtvis är inhägnat av en hög garderob eller ett ställ med inbyggda lådor och hyllor. Sovplatsen är ordnad med en vanlig bred madrass i den övre delen, och längst ner kan du ordna en kompakt arbetsplats i form av ett bord med lådor. Därmed blir podiet multifunktionellt, och en person kan göra olika saker samtidigt som hon är på samma plats.

Bild
Bild

I "Chrusjtjov" är det också fullt möjligt att bygga en enkel pallstruktur, med hänsyn till särdragen i utformningen av en sådan lägenhet. Den lilla ytan och låga tak är inte ett hinder för dem som vill utrusta en kompakt och bekväm sovplats, men allt detta måste beaktas när du planerar storleken.

Rekommenderad: